Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

НИКДИМ ЕООД /img/frontend/nomap.png"

НИКДИМ ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 41 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 21-30 от общо 41


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Точно в 15 часа инж. Карабаджакова влиза в kонструктивният отдел и сяда отново на стола далеч от компютъра ми. Инж. Донев започна да докладва по поставеният въпрос, но беше прекъснат. Карабаджакова каза, Ковачев аз опитах всички начини: опитах с добро, опитах с лошо, опитах от далеч. опитах от близо, е с теб не мога да работя повече. Стана и си излезе. Тогава инж. Донев каза, че когато е стояла на далеч, работата е вървяла много добре. След 1 час секретарката ми носи заповед за уволнение. Отказах да разпиша.
На другият ден заповедта ми беше връчена със свидетели. Отидох при собственика на НИКДИМ – Инж. Димитров да го попитам защо ме уволняват, а той ми каза, няма какво да си казваме, защото всичко сме си казали. Така Карабаджакова успя да ме уволни за втори път. Първият път ме уволни дисциплинарно от НИТИ Казанлък, преди 20 години и зае мястото ми на ръководител секция. Накрая остана единствена в секцията.
Бях я приел на работа като конструктор, в създадената от мен секция, а тя се възползва от смяната на директори, когато започнаха бъркотиите. Съдът отмени дисциплинарното ми уволнение, понеже беше на основа доноси, но не бях допуснат от П. Карабаджакова да се върна на мястото си. Беше се много сближила с новите директори.
Това е положението Г-н Сокол. Очевидно е, че фирмата не става на работа с такава оправна Управителка, но си струва да се поизхабим малко.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Добре де Каишка,
Стана ми много интересно какво чудо има в нашия малък град. Дай накрая някакво мнение и заключение-става ли тази фирма за работа или не. В нета имат обява след обява. Да се хабим ли или да не си губим времето.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

 
Само 2-3 седмици след като Управителя тогава инж. Димитров утвърди заданието, той ми донесе един лист със схема на машина за перфориране на лента и каза: ще правиш това, не искам да чувам за никакви стандарти, задания, етапи и протоколи от технически съвети. Те са теория а аз искам практика, искам бързи резултати, искам да е бързо и евтино ако ще и да прилича на чакрък. Видял бил такава машина в Турция. Можеш ли да направиш каквото искам и ако ли не - си заминаваш. Без да осъзнава, той направи точно това което отказа в момента, спази стандарта. Възложи задачата със заповед и задание и свърши работата на Карабаджакова. От схемата се разбра, че става въпрос да довърша машината, така както е била замислена преди две години. Остави каталог за електродвигатели, които бил поръчал от Япония, но скоро се разбра, че двигатели няма да има. Машината беше напълно готова след два месеца. Вместо награда получихме заповед за наказание, поради това, че сме забавили някакъв срок. който главният инженер бил обещал. Продължих да работя по следващите задачи като "забравих" ( както ми беше наредено) за изискванията в длъжностната ми характеристика. Достигнах да работя едновременно по две машини и три нови изделия, под ръководството на инж. Донев, което се нарича чиста командно административна система. Тъкмо се бяхме сработили с инж. Донев по новите, стари правила за работа, един ден малко преди обяд, когато съм сам в стаята, влиза инж. Карабаджакова, вече на длъжност Управител, сяда на разстояние 3 метра и пита: Ковачев, кажи ми кога машината за цепене на ленти ще бъде готова? Отговорих, че на този въпрос не мога да отговоря, но тя не разбра от дума и продължи да ме натиска за отговор. Възползвах се от командно-административната система на управление и напомних, че имам ръководител и не само не мога, но и нямам право да поемам ангажименти със срокове. Карабаджакова най после включи, че не е права и извика инж. Донев. Той обясни, че по лентоцепачката работим от 3 дни и не сме обсъждали резултата. Каза й за какъв срок питаш докато Ковачев още няма идея как да продължи работата по тази машина. Инж. Карабаджакова продължи да натиска инж. Донев да каже срок но накрая се задоволи с отлагане на отговора до 15 часа. В този ден колегата Ю. Пъндев си взе шапката и така се отърва от ежедневният тормоз от Карабаджакова. НИКДИМ остана с лаборатория без лаборант, без електричар, енергетик и още куп длъжности. Аз останах без колегата електричар с който се бях сработил и изпълнявах проектите си.
Не бих разказвал всичко това ако беше частен случай. Тази липса на елементарен професионализъм в управлението на иновациите е характерен за по голямата част от частните и държавните предприятия в България.
Така, че Г-н Страничен наблюдател не е необходимо да си слагате розови очила защото въпросът Ви е твърде оптимистичен даже и за мен, който съм непоправим оптимист. Проблемът на НИКДИМ не е дали ще намери пазар, а защо не работи по международно признатите стандарти? Защо е пратен на улицата инженер- изобретател поради желанието му да работи по ИСО 9001? Знаете ли колко десетки милиони се дават по ОП - Конкурентоспособност за прилагане на международно признати стандарти, докато там където са внедрени се отричат? Не служат ли международно признатите стандарти, именно за да се отговори на Вашият въпрос? - Служат ! Не е ли НИКДИМ един типичен пример за лошо управление? Не е ли време службите за държавен контрол да се самосезират?


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До Каишката
С нетърпение очаквам продължението на патилата ти. През този ад познавам доста хора които са минали. Схемата е ясна до болка- Донев и Карабаджакова остават винаги, другите си отиват. Това е специалитет на двамата от няколко години. Ама нейсе, мисля че и техният ред скоро ще дойде.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Благодаря за въпроса на Г-н „Страничен наблюдател”, дето го е шубе да каже кой е и лъже от къде е, и го моля да прояви търпение и да чете какво съм написал и какво ще напиша. Навярно има предвид патенти с които се блокират световни пазари. Нека има предвид, че съм автор на 17 изобретения и има голяма вероятност да направя и още.
Благодаря и на „Анонимен” за съветите и продължавам разказа си.
Започнах работа като „главен конструктор”  в нарушение на действащата процедура по управление на проекти от 09.08.10, утвърдена с подписите на стр. 1/7 от ПУ 08 с: Разработил - инж. Донев, Съгласувал -инж. Карабаджакова и Утвърдил - инж. Димитров. Вместо техническо задание аз получих предложение да си избера дали да довърша вече наполовина изработената още преди две години машина за перфориране на ленти с което да се модернизират произвежданите предпазители или да направя нова машина. Избрах да направя нова машина, която да има 50 пъти по голяма производителност, на база моя разработка от предишен проект, която може да послужи за технологично обновление и автоматизация и на други производствени участъци. Избора ми беше репликиран от Г-н Димитров с въпроса дали съм помислил по въпроса, няма ли да обидя колегите, които са работили преди мен. Разбрах, че проекта ми е повече психологически отколкото технически и подсетих инж. Донев (мой пряк ръководител номер 1) да подготвим необходимото задание. Той ми обеща, че ще направим това след като проекта напредне.
 Съгласно СУК в началото на всеки проект е предвидено, цитирам:
„” 5. ОПИСАНИЕ НА ПРОЦЕСА
5.1 Проектиране (разработване) на ново изделие. Решението за разработване на ново изделие се мотивира от следните фактори:
-изисквания на пазара
-Технически и научни възможности на фирмата
- Предвиждан положителен финансов резултат
Проектирането /разработването/ на нови изделия във фирма „НИКДИМ” ЕООД става чрез издаване на писмена заповед от Управителя за подготвяне на "Техническо задание" от "Производствения управител". Цитирам какво значи техническо задание:
5.2 Техническо задание за разработване и внедряване, Приложение 1 ПУ 08 Д01 включва:
- кратко описание на изделието
- технически и нормативни изисквания към изделието и конструкцията му.
- предишни разработки;
- технологично осигуряване:
- етапи и срокове за разработване и внедряване.
5.2.1 Техническото задание се съгласува и приема от техническият съвет (ТС) на фирмата, определен със заповед на Управителя.
5.2.2 Техническото задание се утвърждава от Управителя на фирмата„”
След малко повече от месец време от което, две седмици бях в неплатен отпуск, като антикризисна мярка, влизат в конструктивният отдел Управителят инж. Димитров и Зам. Управителят по производството инж. Карабаджакова и Управителят започва да ми се кара , че работя лошо и не му оправдавам доверието.
Аз гледам втрещено и моля да ми обяснят какво се случва? Отговориха ми, че били упражнявали контрол. Възразих, че ако искат да гледат чертежи, да заповядат на компютъра а иначе, след като аз все още нямам проектно задание, това което правят в момента не е контрол а е  тормоз. До този момент не бях виждал документа по СУК, който цитирам по горе. На другият ден контрола на моята работа продължи под формата на технически съвет, след като заедно с инж. Донев направихме Технияескао задание" в което аз не приемах само сроковете, защото бяха смешни. Съвета приключи и ми беше поднесен за подпис протокол в който пише само, че заданието е съгласувано след направените разисквания. Отказах да подпиша, още повече, че моите преки ръководители се бяха подписали. Оказа се, че в "НИКДИМ" ЕООД си нямат и представа от проектна организация и какво значи „Изпълнител’ на проекта, в случая „Гл. Конструктор’ и след като неговите ръководители са съгласували то "Изпълнителя" няма какво да съгласува а има правото само да изпълнява. Етап идеен проект беше на по другият ден, а след 40 дни машината следваше да работи като картечница според „съгласуваното” и утвърдено задание.
От цитираният документ по СУК се разбира,
че Зам. Управителката по онова време г-жа Карабаджакова, категорично не си е свършила работата, понеже не е подготвила своевременно техническо задание.
Да управляваш означава да предвиждаш, така знам аз, но не така е в НИКДИМ.
В доказателство на горното, ще цитирам споменатото "Техническо задание".
„4. Етапи и срокове за разработване и внедряване:
4.1 Разработване и утвърждаване на техническо задание: дата: 21.03.12г.Отг. инж. Донев
4.2 Разработване, съгласуване и приемане на идеен проект: дата: 23.03.12г.Отг. Инж..Ковачев.
4.3 Разработване и утвърждаване на конструктивно-технологична документация: дата:15.04.12г, Отг. Инж. Ковачев.
4.4 Изработване на машината: дата: 30.04.12 Отг. Инж. Ковачев, инж. Донев.
4.5. Изработване, изпитване и приемане на опитни образци: дата: 10.15.12.Отг. Инж.Ковачев, инж. Донев и Ю. Пъндев
4.6. Приемане на изделието за редовно производство от ТС: дата:30.05.12.Отг: инж.Донев, инж. Карбаджакова.
Разработил:ГИ/Подпис/инж.Донев? дата 21.03.2012.”
Забележка: По стандарта инж. П. Карабаджакова би трябвало да е вписана в Т 4.1 като отговорник, ама не е. Вписана само в т 4.6. където трябва само да се отреже лентата, а точно този който трябва да предаде машината, конструктора и изобретател на машината отсъства. Отсъства и думата съгласувал в Т. 4.1
Следва продължение.


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Каишка що се напъваш, ако си сложа розовите очила и ти повярвам, че догодина ще произведете предпазители с качество близо до ETI или SIBA, на кой пазар ще реализирате продукцията, за вътрешния много се съмнявам.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Благодаря на „Анонимен” за подаденият материал от областта на психиатрията, който е много актуален за „НикДим” ООД.
Проблема на „НикДим” ООД е, че произвежда морално остарели изделия, които се произвеждат по технологии от началото на миналият век и си прави харакири с китайската стока. За това, че европейски и световни пазари се завладяват чрез изобретения „НикДим” ООД не е и чувал, а разчита само на ниската цена на труда в България. При това положение за Управител на „НикДим” ООД е необходим и достатъчен и един доберман.
Миналата година по това време постъпих в „НикДим”ЕООД като главен конструктор със задачата да повиша конкурентоспособността на произвежданата продукция. Приех назначението след като два пъти по три часа разяснявах на Г-н Димитров , че се работи успешно само когато се спазва стандарта (собствени правила; разработени, съгласувани и утвърдени от самия него). Между старият стандарт и сега модерният стандарт ИСО 9001 няма никаква разлика. Военният вариант на старият стандарт, дефинира не само критерии за това що е успех и провал а и предвижда и мерки с които да се предотврати провал, даже и когато има ръководител психопат. Получих от Г-н Димитров уверение, че условието ми няма да бъде нарушавано, нещо повече, това условие е стандартно и е записано като задължение в длъжностната ми характеристика.
В следващият епизод ще Ви разкажа, как след малко повече от месец Г-н Димитров отмени, без да замени официално, правилата по ИСО 9001 и се получи на практика точно това за което пише Оливър Джеймс, получи се „факта, че на работното място няма дефинирани критерии за това що е успех и провал”. От което следва „че „нормалните" служители, без психични отклонения, могат да се окажат главните жертви и губещи. Поради тази причина те трябва да се подготвят как да съжителстват с "любимците" в йерархията.
Моля, който знае да ми каже координатите на фирмата, която е сертифицирала „НикДим”-ООД по ИСО 9001.
Моля още, някой да ми разкаже за съдбата на проекта „Машина за перфориране на ленти”. Работи ли ?
Следва продължение.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Едва ли има друга фирма в България където работниците, толкова възпитано да изразяват неодобрението си относно начина по който се управлява фирмата. Чувствувам се длъжен да опитам и аз да помогна на Собственика да разбере, че трябва да махне любимия си доберман. защото той даже и след като ме прогони от територията на НИКДИМ си позволи да ме ухапе много жестоко. Това зло куче накрая ще захапе и неговата ръка, така както захапа и моята преди 20 години. Досега се въздържах да пиша заради разклатения имидж на „НикДим” ООД , но както се вижда добре от старият имидж май вече нищо не е останало, затова няма какво да ме спира, а напротив. Няма да правя квалификации а само ще разказвам.
Следва продължение.


6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
1
Колеги
5
Работна среда
0

Много съм разстроена от постоянният тормоз от това злобно куче което Собственника сложи на входа на фирмата а колкото до управител аз изобщо не виждам такъв. Чаках дълго с надеждата Мария да поеме управлението,  но старият не дава кокала. Явно докато не похарчи всичките пари на фирмата за асфалт, коли и други ненужни работи няма да разбере , че греши. Харесвам тази фирма и не искам повече да гледам как заради един доберман ще фалира. Ще трябва да се замисля, какво може да се направи за доброто на фирма НикДим оод .


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Колеги,разбрахме всички че няма вече да си намерим кадърни работници, специалисти и инженери, въпреки постоянните и многобройни обяви за работа.Защо ли.Явно че и при нас важи максимата:първите са най-добрите.Вече няколко години не може във фабриката да се свормира добър екип от специалисти,който да ни води напред.Собственика явно разбира,че сегашната управа е зле,ама какво да прави като няма други.Те кадърните и можещите колеги напуснаха отдавна,а такива не се намират на улицата.
Е на всички:весела коледа и щастлива нова година,нека 2013 ни донесе нови договори и по-големи заплати.Господ здраве да ни дава.
 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?