Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ДЗИ Застрахователно Акционерно Дружество /img/frontend/nomap.png"

ДЗИ Застрахователно Акционерно Дружество

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 43 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 31-40 от общо 43


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

За всички които се интересуват от започване на работа в ДЗИ - ще изкажа своя личен опит: преди няколко месеца кандидатствах за позицията Експерт във въпросната фирма. Извикаха ме на цели 6 интервюта,запознах се с почти целия персонал от компанията,като след всяко интервю ме информираха,че ще се свържат с мен "до края на другата седмица" и така изчаках цели 5 месеца! Препратиха ме къде ли не - и в офиса на 5-те кюшета и в този на Сан Стефано...и резултатът беше възмутителен! Дори не ме уведомиха,че не съм одобрена.А когато звъннах, за да попитам дали ВЕЧЕ няма някакъв резултат, въпросната госпожа А. от Агенцията на Сан Стефано ми съобщи "АА ами аз незнам,те ще ви се обадят от Човешки ресурси.."И така и не се обадиха,дори 1 мейл не писаха...Това е повече от отвратително поведение, да даваш надежди на човек цели 5 месеца...Правете си изводите сами,не съм от хората,които пишат грозни думи и обиждат,само исках да споделя мнението си с хора,които не биха желали да са излъгани като мен!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До разочарована.
Уважамеа госпожо, разбирам какво казвате както и повечето читатели на този сайт, който бих казал е чудесен и доста информативен, както за какндидат-служители или кандидат-работници, така и за клиентите на тези фирми в България. Поздравлеия за създателите му!
Г-жо разочарована, не мисля, че е нужно да хокате самите служители, защото тези хора, които работят обикновено в сферата на услугите са доста демотивирани, независимо дали става дума за продавач в магазин или застрахователен агент. Въпроса е защо са демотивирани тези хора, защо за Бога тези хора се държат така с клиентите, защо не ги коткат..., защо... , защо..., защо...? Ще изразя личното си мение. Според мен нещата седят по следния начин (мисля, че мнението ми е адекватно, заради моят опит и лични наблюдения-анализи). Влизате в някой сайт за работ, и там четете следното: "Застрахователна компания търси млади, амбициозни... дрън-дрън хора, незнам си с какви изисквания като опит, образование... дрън, дрън! И това ви се струва чудестна възможност да започнее кариера... Представяте си, че след 5 години ще сте някакъв уважаван член на обществото-меритократ, и след като помечтаете..., решавате да си пуснете автобиографията. Така пусналисте си я и чакате...... След известно време ви звънят по телефона от тази застрахователана компания и ви канят на интервю. Подготвяте се за интервюто обичате се добре, силно мотивирани сте и потръпвате в очакване на заветния час. На това интервю ви питат: какво, как, къде, защо..., но не ви казват за колко пари ще работите, на какъв договор ще работите, къде ще работите, как ще работите и т.н. За сметка на това ви казват, че може и да ви се обадят, вие разбирасе се надявате да ви се обадят, казвате си чао и така пак сте в очакване. След време ви се обаждат пак и ви канят на второ интервю (това означава, че имате потенциал, уж), вие сте пак развануван... готвите се за второто интервю... и отивате на него, там ви очакват пак "сарите моцуни" от предния път. Започва разговора... "мотивират" ви, и ви казват какво ще бъде заплащането: Заплащането ще е такова каквото сами си изкарате, дават ви някакъв процент от застраховката, който не е малък по принцип, обаче, като се има предви обема на продажби на застраховки, финансовия ви резултат ще бъде незадоволителен около 100-300лв. месечно. Вие си мислите... "дали няма някакво твърдо възнаграждение?", решавате се и питате има ли някакво твърдо възнаграждение? Отговора: Не няма, каквото си изкарате си е за вас... Следващия въпрос е: ами какъв е договора трудов или граждански? И те ви казват: Договора е граждански, това ви дава свобода може да работите на няколко места така, (без да споменават, че при граждански договор давността му е три месеца и всеки месец трябва да си внасяте сам осигуровки по 80лв., това не се споменава)! Пак си мислите..., и питате ами обучението как е? Отговора е : Обучението е 2-3 дни и се провежда от "високо кклалифицирани преподаватели". Мислте си: "2-3 дни не е ли прекалено малко...?". Пак си казвате чао,с уговорката, че може да ви се обадят, защото във вас са видяли истински талант и сила ...
...Мислите, мислите до следващото интервю и решавате в крайна сметка да се пробвате, канят ви на интервюто разбирате се подписвате си договора, стискате си ръцете и ви пускат на "пазара", пазара е улицата или членове на семейството ви, или прятели, познати и т.н. Но вие сте мотивирани да успеете да се докажете! Успявате някак си да устискате няколко месеца и при най-оптимистичния вариант ви назначават на трудов договор в офиса на около 500лв. заплата, при някаква конкуренция от връзкари, и наличието на много демотивиращи фактори, но вие все още сте доста мотивирани и искате да успеете, работите усърдно, давате всичко от себеси, но не получавате нищо в замяна, като казвам нищо имам предвид дори похвалата липсва. В този случай ставате или агресивни и целенасочено започвате да саботирате фирмата като се държите негативно с клиентите, или просто напускате с надеждата, че ще ви оценят някъде другате, все пак сте на 22г. висщсит с добра култура и възпитание...!
При песимистичния вариант, какво може да стане. Ами примерно започвате работа и да кажем сте агент живото-застраховане, за да стартирате, родителите ви искат да ви помогнат и те си правят застраховка живот при вас, някои други роднини, някой приятел и така правите първия месец шест застраховки, от които ще вземете минимум 180лв. Добре с тези пари първия месец ще си покриете осигуровките и транспортините разходи. Идва втория месец, но за жалост, особено сега в тази криза, никой не иска да си прави застраховка, все пак не може да накараш безработен да си направи застраховка и да дава пари за такива неща, при условие, че семейството му гладува! И втория месец сте на нула или сте направили някакви 30лв. от една продадена застраховка. Плащате си пак осигуровките, транспорта и ви остават малко пари все пак този месец сте взели 210лв. 180+30=210 Идва третия месец обаче нямате никаква продадена застраховка за месеца! Шефовете идват при вас и ви казват, колега на нас ни трябват мотивирани и борбени хора, които да постигат резултати... идва края на третия месец, обаче не ви подновяват договора и вие оставате без работа и без пари. А тези 210лв. които са ви ги давали на месец като заплата, остават за вашите шефове и за застрахователната компания, като в продължение на 10-15год. ще получават девидент от вашите родители, роднини, приятели... на кратко от вашия труд, а вие...вие... 
И така г-жо разочарована, вие ако бяхте на мястото на тези хора, дали щяхте да сте усмихната, отзивчива, любезна?
Критиката ви трябва да се насочи не към персонала, а към мениджърите, защото рибата се вмирисва откъм главата!
Забележка: анализа е не само за застрахователните компании.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте на всички, които четат мненията в този сайт.
Бих искала да изразя личното си разочарование от отношението на служителите в офиса на ДЗИ Бургас към клиентите. Казвам "клиентите", а не "клиента", защото това се е случвало не само на мен, но просто клиента няма къде да изрази своето недоволство или разочарование от дадена фирма, освен в някой подобен сайт.
Случи се така, че претърпях произшествие с автомобил. В такъв момент малко или много човек изпада в паника и търси най-лесния начин за набиране на информация, а той за мен беше да звънна на телефона в офиса на ДЗИ и да поискам разяснение за това как трябва да постъпя в настъпилата ситуация. Дори и за миг не допусках, че от другата страна на линията ще ми се държи тон, че ще ми се развият терии относно моята умствена изостаналост и в крайна сметка телефонът ще бъде затворен. Така и не разбрах името на мъжа, с когото говорих, но от тук нататък аз съм си изградила мнение за тази фирма и едва ли догодина ще си подновя застраховката.
МОЛЯ, ако някой от ръководството на това дружество случайно посещава този сайт, да предприеме необходимите мерки, защото това е НЕДОПУСТИМО. Или ако случайно този служител чете, нека да се замисли затова, че никой не е длъжен да се съобразява с неговото лично настроение и в крайна сметка, ако тази работа му тежи и не му харесва просто да напусне. Има толкова учтиви и кадърни хора, които биха донесли само активи на дружеството.
След това естествено ми се наложи да посетя отдел ЩЕТИ, където двамата служители се държаха така, сякаш ние (пострадалите клиенти) само се чудим как да ги излъжем. Отношението беше унизително.
Следващата ми стъпка е да пиша директно до централата в София.
Предполагам, че галсът ми е глас в пустиня, но ...
 


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Привет,
радвам се, че се раздвижи темата!Предполагам, че и аз съм мързелив и тъп, но за разлика от повечето от Вас, притежавам собственно жилище и втомобил (проста кола за 15000лв) , които съм си закупил сам с труда си!!!! :)
  Компанията ДЗИ е страхотна, за ръководния състав условията са добри та чак прекрасни, НО не ме убеждавайте, че 3 месеца не можете да намерите правилния човек, просто се опитвате да намерите глупак с мерак, а и според вътрешна информация ТОВА Е ПРОЕКТ ЗА ТРИ МЕСЕЦА, който е отговор на кризата, и ако не потръгне сте ВЪН!!!И на мен ми напрвиха предложение, но не чух в предложението изходни параметри, примерно "имаш бюджет Х лева и 3 месеца време, какво ще напрвиш?"
 А тези бизнес планове и проекти си ги наври .... , понеже в икономическия техникум ги правят в 9-ти клас по 50 страници :) за домашна работа ... хаха :) , това го знае всяко хлапе!
  За месец септомври тази година според статистиката на jobs.bg , която е прекрсно точна, тъй като системт сама отчита движенето на пазара данните са:
- обявени свободни работни места - 17 728 бр.
- подадени кандидатури - 1 132 482 бр.
   Е, какво искте да кажете, че за три месеца от 1 000 000 човека не можахте да си нмерите един ли :) .... хехехех стига моля Ви!Просто тези, който имат нещо в главата не се навиват, а тези които се навиват не Ви хресват :) ...


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, работя в тази фирма и искам да кажа, че атмосферата сред колегите е прекрасна. Работят само позитивни и целеустремени към успеха хора. Според мен негативните изказвания са на силно незадоволени и мързеливи хора, на които никога не може да се угоди. Успех на ДЗИ !


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте!
Провокира ме последното мнение на "Найден".
Найдене, колегите, които пускат обяви "от два месеца" работят за нова продажбена структура, така че е нормално да търсят непрекъснато хора.
Ти някога създавал ли си нещо от начало?
А и като нямаш доверие в застраховането, защо си кандидатствал?
Относно условията за работа в ДЗИ - колегите са супер, атмосферата също. Заплащането и социалните придобивки също са ОК.
Аз започнах работа с конкурс и без връзки. Ходих на няколко интервюта, писах бизнес планове и т. н.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
от известно време, може би два месеца ми прави впечатление присъствието на обяви за работа в "jobs.bg" пуснати от ДЗИ, което е доста фрапиращо, тъй като добра работна позиция да стои отворена 2 месеца на тази безработица е абсурд!
 Та престраших се и пуснах автобиография, да видя какво става, може да е моя златен миг хаха :) ...та поканиха ме любезно на интервю и какво стана :) ... "Имаме предложение за теб, понеже ти си супер, няма да ти дадем работа и заплата, но ще ти помогнем да създадеш собствен бизнес под шапката на ДЗИ..." Пълна шарлатания... заповядай този свитък документи и си създай екип и почвай, прочети каквото сметнеш за нужно и обучи хората си :) ... Нещо като орифлейм :) ...
С подобни обяви са пълни трудовите борси, но и ДЗИ ли започна да се излага? ОК, но кризата си е криза  ...няма кой да Ви помогне, стискайте зъби още година и си правете сметката за в бъдеще!
послепис: Няма ли контролен орган, следящ достоверноста на обявите?Това е подигравка!
Поздрави: Разочарован И. Обиден


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Моля кажете как са нещата за работа в ДЗИ в централата на средно-мениджърско ниво.


настоящ служител

24 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
0
Натоварване
3
Потенциал
2
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
1

ами това е моята оценка.


представител на управлението

26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
0
Колеги
3
Работна среда
3

Жужи започвам от зад напред :)
- след работа оставаш, ама малко - колкото за една с...ка на шефа.
- секретарката се чувства добре - в обятията на шефа :)))
- заплащането не е лошо, стига и за билетче и за обяд и за кола и за фанта (понякога и капи);
- издигането става със..., спускането без... :)

Сега по-сериозно - в момента ситуацията е такава, че човек трябва да се радва ако е въобще е на работа - особено в провинцията - за високо квалифициран труд още по-вече важи горното. Работата в застраховането дава доста широко поле за изява и заработване на прилични доходи стига човек да е напорист, да има желанието и възможностите. Условията в различните агенции и офиси са различни и в голяма степен зависят от прекия ръководител - ако е достатъчно свестен ще намери начин да стимулира и хората си и себе си /разбира се и хората му трябва да са свестни иначе няма начин/. Айде стига, че нямам по-вече време...

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?