Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 26.01.2015г. вторник в 13:11
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел стаж
в град Русе

Добър ден. Днес бях на интервю за позицията стажант в отдел Продажби към Райфаизен Лизинг. Можете ли да ми кажете нещо в подробности и не визирам заплащането..... По скоро има ли развитие след въпросният стаж или те изритват след 6тия месец?

написано 19.12.2014г. събота в 11:02
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

"Група бивша състуденти, всеки със завидна кариера, решили да посетят любимия си възрастен професор от университета. Разговорът бързо се превърнал в оплакване от живота и работата. Тогава професорът им предложил кафе, Когато се появил с готовата напитка, на подноса всички чаши били различни - от пласмасови до скъпи порцеланови чаши с антикварна стойност. Подканил ги да се обслужат и сами да си налеят кафе. Когато всеки вече държал чаша кафе в ръка, професорът казал: "Всеки от вас наля кафе в скъпа и красива чаша никой не посегна към пластмасовите. И това е нормално. Нормално е да искате най-доброто за себе си, но в това именно се крие проблемът. Влагата твърде много във формата, в обвивката, а тя не променя съдържанието. Защо ви казвам всичко това ли? Защото животът е кафето, работата, парите и социалния статус са чашата. Най-щастливите хора нямат най-доброто от всичко-те във всеки един момент дават най-доброто от себе си!" 


С този имейл rbbg internal communications се опитват да хвърлят прах в очите на хората, които всеки ден се сблъскват със стотици проблеми, за да работят за тях. За хората, които правят всичко за лична облага и нищо за своите служители. В новата сграда на Райфайзен хората ще са принудени да работят в open-space т.е. стотици на едно място при високи нива на шум, в сграда на едно от най-проблемните места в София като транспортна комуникативност. В сграда, където в близост няма никакви места за хранене на разумни цени и възможности за паркиране на личните автомобили. В сграда,където ще бъдат роби на измерване на времето им до тоалетна. времето за хранене, времето им извън офиса, времето им за провеждане на лични разговори и почивка.... А имейлите следват един след друг, 20 дни до преместването, уредили сме парко места по 120 лв на месец, който иска да си плаща, Софийска община ни уверяват че автобуите 120 и 88 са нови добре поддържани и се движат навреме! .... 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 11.12.2014г. петък в 10:58
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Интересен въпрос г-н Инженер . За себе си смятам, че притежавам такива качества, но това не значи, че нямам желанието да се развивам в такава голяма банка като Райфайзен.Освен това, не смятам, че е лошо да работиш и за някой друг - както Вие казвате '' за заплата''.


Така че, само изказвам мнението си,че съм останал с изключително добро впечетление от Hr отдела им .


 

написано 10.12.2014г. четвъртък в 16:11
мнение от
отношение -- няма данни --

Каменов, само да те питам нещо - имаш ли някакви знания или способности, които биха те направили ценен и незаменим, или трябва винаги да си на заплата при някого?

написано 10.12.2014г. четвъртък в 15:54
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Искам да изкажа,че съм изключително доволен от проведеното ми интервю и професионализна на HR на Райфайзен.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 08.12.2014г. вторник в 11:13
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел ИТ
в град София

В допълнение на мнението на KY ще.кажа, че когато в една чужда компания се намеси много "компетентен" български мениджмънт, нещата отиват на зле. Тези хора сякаш са расли в гората. По никакъв начин не знаят или по-скоро не желаят да защитават служителите си. А за чужденците това е добре дошло - нали са дошли в Аборигения, могат да си правят каквото си искат.

написано 02.12.2014г. сряда в 17:37
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

От няколко години насам Райфайзенбанк умишлено влошава условията на труд на своите служители. Заплатите не са индексирани от около 7 години, тази година служителите бяха лишени и от коледни. Предстои преместване на централата на много по-трудно достъпно място от гледна точка на транспорт, възможности за паркиране и т.н. Компанията не води политики за мотивиране на служителите и съкращава социалните им облаги с всяка изминала година.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 08.11.2014г. неделя в 16:45
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

аз бях на интерю за стаж и ми казаха, че си търсели само за лятото понеже имало отпуски.. което ми се видя малко грубо, пък не виждам за какво е това отношение... и проблема беше, че не съм работила с ексел, както при коментара за фин. анализатор на момчето, кандидатствам за стаж от къде да го имам този опит?!

написано 20.10.2014г. вторник в 15:42
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел финанси
в град София

Споделям и аз по-долно мнение за хората, които работят в отдел финансов анализ. Отидох на интервю за финансов анализатор (погрешка пуснах СВ, но все пак реших да отида). Дойде шефката на отдела - едно ниско, злобно и бременно човече.Интервюто беше първо да се представя аз, а след това те и позицията. До тук всичко беше ок. Дадоха ми тест, който да попълня за 1 час. Имаше отворени и затворени счетоводни въпроси. На затворените сгреших само един от около 8-9. Но дойде реда на отворените, които за мен не са лесни, тъй като имам само 2 годишен опит в тая сфера и на самото интервю казах, че не претендирам, че имам сериозни познания в счетоводството. Имаше един въпрос за консолидация на 2 баланса на дъщерна и фирма майка. Казах, че не съм много наясно с тези отчети, тъй като съм работил предимно работа с контролни функции, след което ми беше казано:"Защо докато си търсите, не вземете да си прочетете счетоводството отначало, след като така и така нищо не правите, докато си търсите работа? Няма как да Ви наемем, ако не знаете как да консолидирате 2 баланса...Какво сте работили Вие, изчислявали сте само някви разлики в предишната Ви фирма и нищо повече (сякаш знае какво съм правил...) Това отношение направо ме разби. Още на самото интервю казах, че нямам задълбочени знания в областта на счетоводството, но все пак имам представа за какво става въпрос и не случайно на затворените въпроси (статии) се представих добре. Никога не съм се занимавал с правенето на консолидация на два баланса, нито съм го учил в университета... СЪВЕТ - НЕ КАНДИДАТСТВАЙТЕ ТАМ !

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 10 от общо 240 12345 По-стари » >|

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88348 мнения за 7766 фирми!