Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 10.12.2014г. четвъртък в 16:11
мнение от
отношение -- няма данни --

Каменов, само да те питам нещо - имаш ли някакви знания или способности, които биха те направили ценен и незаменим, или трябва винаги да си на заплата при някого?

написано 10.12.2014г. четвъртък в 15:54
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Искам да изкажа,че съм изключително доволен от проведеното ми интервю и професионализна на HR на Райфайзен.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 08.12.2014г. вторник в 11:13
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел ИТ
в град София

В допълнение на мнението на KY ще.кажа, че когато в една чужда компания се намеси много "компетентен" български мениджмънт, нещата отиват на зле. Тези хора сякаш са расли в гората. По никакъв начин не знаят или по-скоро не желаят да защитават служителите си. А за чужденците това е добре дошло - нали са дошли в Аборигения, могат да си правят каквото си искат.

написано 02.12.2014г. сряда в 17:37
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

От няколко години насам Райфайзенбанк умишлено влошава условията на труд на своите служители. Заплатите не са индексирани от около 7 години, тази година служителите бяха лишени и от коледни. Предстои преместване на централата на много по-трудно достъпно място от гледна точка на транспорт, възможности за паркиране и т.н. Компанията не води политики за мотивиране на служителите и съкращава социалните им облаги с всяка изминала година.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 08.11.2014г. неделя в 16:45
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

аз бях на интерю за стаж и ми казаха, че си търсели само за лятото понеже имало отпуски.. което ми се видя малко грубо, пък не виждам за какво е това отношение... и проблема беше, че не съм работила с ексел, както при коментара за фин. анализатор на момчето, кандидатствам за стаж от къде да го имам този опит?!

написано 20.10.2014г. вторник в 15:42
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел финанси
в град София

Споделям и аз по-долно мнение за хората, които работят в отдел финансов анализ. Отидох на интервю за финансов анализатор (погрешка пуснах СВ, но все пак реших да отида). Дойде шефката на отдела - едно ниско, злобно и бременно човече.Интервюто беше първо да се представя аз, а след това те и позицията. До тук всичко беше ок. Дадоха ми тест, който да попълня за 1 час. Имаше отворени и затворени счетоводни въпроси. На затворените сгреших само един от около 8-9. Но дойде реда на отворените, които за мен не са лесни, тъй като имам само 2 годишен опит в тая сфера и на самото интервю казах, че не претендирам, че имам сериозни познания в счетоводството. Имаше един въпрос за консолидация на 2 баланса на дъщерна и фирма майка. Казах, че не съм много наясно с тези отчети, тъй като съм работил предимно работа с контролни функции, след което ми беше казано:"Защо докато си търсите, не вземете да си прочетете счетоводството отначало, след като така и така нищо не правите, докато си търсите работа? Няма как да Ви наемем, ако не знаете как да консолидирате 2 баланса...Какво сте работили Вие, изчислявали сте само някви разлики в предишната Ви фирма и нищо повече (сякаш знае какво съм правил...) Това отношение направо ме разби. Още на самото интервю казах, че нямам задълбочени знания в областта на счетоводството, но все пак имам представа за какво става въпрос и не случайно на затворените въпроси (статии) се представих добре. Никога не съм се занимавал с правенето на консолидация на два баланса, нито съм го учил в университета... СЪВЕТ - НЕ КАНДИДАТСТВАЙТЕ ТАМ !

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 28.09.2014г. в 12:09
отношение бивш служител
към обект/отдел Бургас
в град Карнобат

НАП и Райфайзенбанк България не струват. Когато работих там 3 месеца, се наложи да се регистрирам като самоосигуряващо се лице и си внасях сам всички задължения към въображаемата ни държава в НАП Бургас. Когато приключих, изрично питах въображаемите си ръководители от Райфайзен за срока, в който трябва да ида да си прекратя регистрацията, че уж са по-наясно. А те "няма проблеми, изчакай да дойде документа от София и с него ще идеш", нужния документ си е бил в мен, защо ги послушах изобщо да чакам каквото и да било. Сега защото не съм прекъснал рег. в срока поставен от НАП имам 50лв. глоба. И на НАП им обясних как стоят нещата, че за 1 път се отписвам от регистъра им, но въпреки това ми "шибнаха" 50лв. Шибани обирджии. Сега, за да обжалвам трябва лично да ходя до Бургас, от какъв зор като дори нямам това време и много малко държавни институции заслужават такова уважение и внимание, че да си даваш от личното време за техния кеф. По поща бих пратил, не можело, те ще казват на човека, от който идват всички пари ли - гражданина? ОБИРДЖИЙСКА ДЪРЖАВНОСТ.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 16.07.2014г. четвъртък в 00:21
мнение от
отношение клиент
към обект/отдел Търговия
в град София

Като чуя за Райфайзен Банк и винаги се сещам за една случка отпреди няколко години. По това време си търсех работа, имах стаж от няколко месеца като търговски представител в една фирма и CV-то ми беше качено в няколко сайта за работа. Та, търговките от Райфайзен Банк в клона, който е близо до църквата "Св.Неделя" в центъра на София, ми намерили автобиографията в нета и решили да ме поканят на интервю, без аз въобще да съм кандидатствала при тях. 


Вдигам се аз рано-рано една сутрин и отивам там, като си мисля, че е някоя позиция, за която съм кандидатствала. Разбираемо, като се има предвид, че на седмица пусках по 50 кандидатури и бях изгубила вече бройката при кои фирми съм кандидатствала. 


Впоследствие се оказва, че позицията, за която ме канят, е търговец, аз ги питам кога са ми получили кандидатурата, тъй като не съм се интересувала от подобни оферти, и те ми заявяват, че ми намерили данните в нета. Тъй като решили, че съм "много подходяща", решили да ме препитат.


Казах, че нямам интерес към такава позиция и една от тях ме сряза: "Това означава ли, че на предишните си работи сте нямала успех?" Учтиво заявих, че съм имала успех, но не се интересувам от такава работа по принцип. "Еми явно не съм била техния човек", след което ми показаха вратата.


Та след като ме разкараха напразно за позиция, от която въобще не съм се интересувала, успяха да ме обидят и общо взето ми загубиха времето с глупости, най-отговорно реших, че отсега нататък, когато ми звъни някой непознат субект с предложения за "нова вълнуваща работа", да питам дали не става въпрос за търговска позиция.


Отдавна вече работя нещо, от което съм удовлетворена като цяло и което няма нищо общо с търговия, но предполагам всеки от вас ще се досети веднага, дали някога, като клиент, ще си вложа парите точно в Райфайзен Банк... :)


Специални поздрави към търговския отдел и отношението им! ;)

написано 10.06.2014г. сряда в 16:56
отношение кандидат за работа

На този, който работи от 6 години и половина: Щом е толкова гадно там, защо седиш толкова време?

Показани мнения 1 - 10 от общо 237 12345 По-стари » >|

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

86706 мнения за 7598 фирми!