Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Шнайдер Електрик България ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Шнайдер Електрик България ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 95 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 61-70 от общо 95


бивш служител

-17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
3
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
-2
Работна среда
-4

Интересно мнение от настоящ служител на компанията. Разбираемо е и защо не се е индикирал - все пак самия той е все още на работа там.
От една страна адмирирам проявата на свободно изказване на мнение, но от друга - да го направиш по този начин тук и с това да се опиташ да създадеш още повече напрежение във фирмата - за мен не е достойно за уважение. Защото ако наистина мислиш, че си прав - имай доблестта да го кажеш открито. А като не ти харесва - кажи си мнението където трябва, остави всички хубавини като служебната кола, телефона и картата с компютърчето и си тръгни през врата с вдигната глава.... така както са правили други не отдавна. Защото именно това качество - да се шушука и да се приказва потайничко е довело компанията до това състояние. Напиши едно писмо до Жан Паскал Трикоа и му кажи - в България е така и така и после - като не ти харесва ако не се промени нищо - друм.... Както направих аз. Но дори и когато си тръгвах от тази фирма забравих всички лоши моменти и всички мръсотии, които съм видял, получил и чул за себе си. Защото от всичко човек трябва да помни само хубавото. Ако го води лошото - ще получи само лошо!
Затова и да се критикуват по този начин тук "кърлежите" и "вицовете" - полза няма. Защото вярата в собственото величие и безпогрешност рано или късно се наказва от Негово Величество КЛИЕНТА! А и според мен той вече е започнал с наказанията.
Оценявам много какво е направила тази компания за мен и винаги ще бъда благодарен на съдбата, че ми е дала шанса да мина през Шнайдер Електрик в кариерното си развитие. Ще запомня всичко хубаво, и ще простя всичко лошо - защото така ще съм доволен от себе си и ще спя спокойно. Защото живота продължава. А за тези, които са неспособни да го направят - да видят хубавото дори и в лошото, да променят нещо - фирмата или местоработата си... остава само да кибичат там, където са и да се надяват следващата метла да не ги застигне.
Относно заплащането - хубаво е да се споделя информация, но дали това би променило нещо? Има компании (като настоящата ми) в която чуждата информация (цени, продажби и т.н) не представлява интерес. Дори и да е свързана с конкурент. Защото така се постъпва в страните, в които хората имат чест и държат на правилата на джентълментството. И тежко му на този, който дразне да ги нарушава:)
Нека да обобщя - винаги съм имал мнение и поради това, че не съм го крил и съм го изразявал публично не бях обичан от мнозина. Дребните душици се радваха, когато си тръгвах, някои дори си позволиха да изказват мнението си защо ще напускам, дори след като изрично бях предпочел да не се разгласява тази информация за да не "трови" и без това недобрата атмосфера в компанията. Но на тях мога само да кажа - бъдете щастливи и се радвайте, защото аз се радвам също.
А който се е чувствал засегнат от моето мнение - да прощава, но не правя компромис със съвестта си и никога няма да направя :)
Успех на всички и дано някои хора са разбрали най-накрая, че когато вали - не винаги е дъжд... понякога и плюят по тях.
 
ПГ


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Така че ако сте решили да започнете кариерата си в Шнайдер или да я продължите, направете го, но не мислете че ще търпите някакво развитие, шанса е убийствено малък. Ако сте кибик, и не търсите развитие , а по-скоро завет и сигурна заплатка, това е вашата фирма. Смятам че това трябваше да бъде написано отдавна. Негативните неща трябва да се знаят, но всеки ще ги разбере в момента когато се сблъска с тях. Умишлено не споменавам имена, но в описаните случки и ситуации ясно се отличават точно определени персони. Определения като ‘лична омраза’, в случая не вървят, защото се описват реални хора, реални случки в реално време, такива са ‘старите кучета’ там, а те са 80% от фирмата. Офиса в Бургас е ОК, във Варна има кибик, в Русе също е ОК.


настоящ служител

-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
-3
Колеги
-4
Работна среда
-5

Нека да кажем всъщност какво представлява фирмата Шнайдер Електрик- офис София в момента!
Шнайдер не е това което беше преди,а именно ковачница на кадри. В момента на повечето по-ключови позиции са издигнати бившите асистенти на мениджъри напуснали фирмата, поради простата причина, че развитието им е било в застой , а и са били доста недооценени не само финансово. Отиваш на интервю и там те засипват с информация колко е ‘велика’ тази фирма, какъв маркет лидер е и как всички треперят от нея, всъщност фирмата се крепи благодарение на дистрибуторите си, които от своя страна са усетили това и общо взето побъркват служителите и всичкии се съобразяват с капризите им. Започваш работа и се сблъскваш с така наречените ‘стари кучета’, всъщност повечето са хора без перспектива и възможности но здраво впили се, като кърлежи, във фирмата. Те са всъщност ‘вечните’, те ще бъдат там до пенсия и за съжаление се оказва , че те са си извоювали правото да те оценяват и да казват какви са ти възможностите и до къде се простират те. В момента , в който напуснеш фирмата разбираш колко посредствени са били тези ‘колеги’, и че всъщност си се отървал от една голяма помийна яма.
За ръководителите, така наречените вицета, по-скоро вицове. Има един, максимум двама, които наистина копАт, но не са получили достатъчно добро предложение от друга фирма за да напуснат на момента. Останалите , както написах вече, са бивши асистенти и такива били на ниски позиции и издигнали се в ранг поради това , че техните шефове напуснаха фирмата, а не заради някакви качества. Хора без идеи, говорещи високопарни приказки или откровени простотии- все пак идват от ниските нива, без покритие, и общо взето по цял ден си клатят краката и се чудят къде да се сврат, или са ‘по клиенти’ или попълват поредният безсмислен отчет с ‘голяма важност’. Един пример, дойде един симпатяга от една фирма с три червени букви , от конкуренцията. Напористо момче, дейно, имащо желание за работа. Не след дълго имаше разместване, вертикали и други глупости, и на него се падна да стане шеф на един от кърлежите. Той реши че не му трябва такъв човек и реши да го разкра, но уви го разкараха него... и си се върна обратно в предишната си месторабота.Имаше друг човек от немската фирма със синьозелените букви , който поработи за известно време, подлъган явно от ‘великия’ образ на Шнайдер, и после скоропостижно си се върна в старата фирма. С това се изчерпва желанието на външни кадри да работят във фирмата. Отделно колко млади кадри напуснаха поради факта че не получиха шанс за равитие или пък бяха принудени да го направят защото не приемаха статуквото на кърлежите и простотиите, които вършеха те.
Вече си вътре във фирмата, ентусиазиран да се развиваш но... топки, разбираш че са те взели за да изсмучат някоя и друга идея от теб за развитие на бизнеса на фирмата, а и за добрия имидж на прекия ти безидеен ръководител, и да си кибичиш на мястото на което си, защото на високите позиции са както написах бившите асистенти и те не са в предпенсионна възраст. За да има повишение за теб, или някой трябва да се гътне, или да бъде изгонен, защото такива кърлежи не напускат в търсене на кариерно развитие, те се отстраняват принудително, но дори тогава не е сигурно, защото може вече да са те ‘оценили’ и да си останеш на мястото.
За лицемерието. Във фирмата нямаш приятели въпреки че повечето са ‘мъжки момчета’, а всъщност са си обикновени душевни меки китки, да не използвам другата дума , че ще ми махнат написаното. Наложи ли се да заемеш контра позиция срещу някого, разбираш колко си сам в цялата ситуация, дори и да си прав за това за което се бориш, иначе ако успееш после не пропускат да ти се ‘радват’ и да те потупват по рамото същите тези ‘мъжки момчета’. Жените е безсмисленно да ги коментирам, има една група застаряващи лелки още от основаването на фирмата, направо са си динозаври, които освен да сплетничат и да създават интриги друго не правят, едната дори избяга чак в Пловдив защото другите и се обидиха , че не ги уредила на по-високи постове и я тормозеха, а може би усети че ще я отделят от бозката и затова си би камшика доброзорно. Самата тя преди години изнасяше информация на конкуренцията (гаджето ѝ) и фирмата загуби няколко важни търга, но уви вместо да излети с бясна скорост, просто я повишиха. Заместничката и в момента е ... без коментар, не знам откъде ги намират и събират такива, но тя е доказателство че посредствеността здраво е стъпила в Шнайдер София. Не разбирам защо се отдава такава важност на така наречените HR-ри или просто казано ‘личен състав’. Тези хора хал хабер си нямат кой какво работи във фирмата, нито разбират от търговия, маркетинг еле пък от електрооборудване, но те са с голяма важност, и дори се иска мнението им да определят качествата на даден човек. Смешно и тъжно. Има и хубави млади момичета, като характер не като визия, но те са избутани встрани.
Злоупотребите и правенето на пари на гърба на фирмата. Нищо ново, някои хора станаха милионери от това че се прикачиха към част от дистрибуторите, имаха участие дори в техните фирми докато не им се направи забележка , че е добре да си прехвърлят дяловете поне на някой близък, да не е толкова явно. Играта с отстъпките е също доста грозна картинка. Раздаването на дебели отстъпки от цените на определени клиенти, по-ниски от цените дори на най-добрите дистрибутори, дори чужденците мениджъри се научиха да скубят когато могат, имам чувството че си предават един на друг схемите. Насочването на клиентите към точно определен дистрибутор, раздаването на проектите на точно определени фирми. Разбира се после тези хора биват почерпени заради себеотрицанието си и лоялността си към... клиента, не към фирмата. Отделно външните услуги- нотариуси, адвокати, реклама, печат и т.н
До тук беше за човешкия фактор в Шнайдер София, има още доста дивотии но конкретно сега там не е място където да започнеш кариерата си, защото няма кой да те научи на нещо свястно, може единствено да се прехвърлиш от друга фирма на нова позиция и след няколко години пак да търсиш кариерно развитие но извън Шнайдер. Обстановката не е здравословна.
Сега добрите страни, те са наложени от вън , не са нито идея нито дело на нашенците. Ако обичаш да си похапваш за сметка на фирмата, това е твоето място. Шнайдер не щади пари за ядене и пиене на да кажем активните елементи от системата си- търговци, вицета и разни други. Който е влязал във фирмата , точно след третия месец вече е минал с един раазмер дрехи нагоре и задника му е напръщял неимоверно. Имаш купончета за храна, допълнително здравно и пенсия но това вече го има почти навсякъде, и разни други дребни привилегийки за транспорт, на които би се зарадвало само някое провинциалистче, за което факта че работи в Шнайдер го прави почетен селянин на селото му. Има обучения, продуктови, маркетингови и търговски, но след време разбираш че те са просто нещо като бонус защото ти е ниска заплатата, а и от тези обучения смисъл няма особено ако вече си работил в друга фирма от бранша.
Заплати- нещо което го интересува всеки. Е, заплатите на новодошлите са ниски, за позиции без ръководни функции но с много работа (тук не става дума за рецепционистките, там са направо смешни), 1100-1400 лева чисто, а понякога не, стартово. Някои хора са на такива заплати от години и се чувстват леко обидени , че новодошлиите ги назначават със същите , а техните не се увеличават- това е практика, даже може да ти увеличат задълженията и да си останеш на същата заплата. Има хора с над 3500 лева заплати, но те са малко на брой и от минали времена и общо взето не са им повишавани от години.
Годишния бонус. Странна схема по която трябва да се радваш че си взел малко над 50% от месечното си възнаграждение и прекият ти ръководител те е ‘оценил’ правилно. Вицетата са по-добре по отношение на бонуса. Годишното увеличение на заплатата- 0,0000 и т.н, с големината на водопровода на комар.
Вече суперлативи за тази фирма не могат да се кажат за съжаление,и то по-скоро за хората там. Някой от кърлежите може да скочи и да се опита да ме обори, но това ще бъде нормална реакция на засегнат. Така че ако сте решили да започнете кариерата си в Шнайдер или да я продължите, направете го, но не мислете че ще търпите някакво развитие, шанса е убийствено малък. Ако сте кибик, и не търсите развитие , а по-скоро завет и сигурна заплатка, това е вашата фирма. Смятам че това трябваше да бъде написано отдавна. Негативните неща трябва да се знаят, но всеки ще ги разбере в момента когато се сблъска с тях. Умишлено не споменавам имена, но в описаните случки и ситуации ясно се отличават точно определени персони. Определения като ‘лична омраза’, в случая не вървят, защото се описват реални хора, реални случки в реално време, такива са ‘старите кучета’ там, а те са 80% от фирмата. Офиса в Бургас е ОК, във Варна има кибик, в Русе също е ОК.


кандидат за работа

40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
5

Здравейте, аз съм студентка /уча задочно/ търся си постоянна работа. Бърза и сръчна, добре работи в работа с екип.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

мога ли да започна работа при вас?по диплома съм моделиер на облеклотор;на 24г. съм;не съм семейна.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, искам да питам дали се търсят хора за работа в производстото в село Радиново, защото смятам да подам документи там. Имам средно-специално образование - техник на електронна техника.
Благодаря предварително.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте!Може ли да ми кажете дали още търсят служители в Шнайдер Електрик и дали има молби на портала,за да не се разкарвам напразно.Също ако е възможно да споделите какво е заплащането,работното време,атмосферата във фирмата и естеството на работата.Изисква ли се техническо образование?Благодаря предварително.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

През септември месец миналата година  подадох молба за работа в фирма Шнайдер и оште чакам отговор.Искам да попитам взимат ли хора?


настоящ служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте, молба за кандидатстване за работа може да се вземе от портала на завода в с. Радиново. Познати от завода също могат да ви донесат молба.
Мога да кажа само хубави неща за фирмата. Добро възнаграждение за региона, социални придобивки, добро отношение към служителите, много добри възможности за развитие.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,може ли някой да ми каже да ли търсят работици там и от къде да подам молба за работа.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?