Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 25.06.2014г. четвъртък в 17:51
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Global Brands Distribution
в град София

Здравейте,


работих за тази фирма и осъзнах много неща в последствие. Фирмата като цяло живее в заблуда - вижда ясно че има оргомен човекопоток, но не прави НИЩО, за да промени нещата. Напускат НАЙ, НАЙ кадърните хора - с опит, с езици, с образование, с желание за работа и амбиция за развитие, а остават НАЙ злобните, НАЙ лицемерните, НАЙ необразованите хора, който чрез лицемерието и унизителното си отношение успяват да изгонят тези хора. Това отношение се толерира, и най вече е наложено от management, който се състой от жената на собственика ... другите напуснаха (разбира се! ).


Условията за ужасяващи - няма сядане по цял ден, трябва задължително нещо да вършиш и дори да си излъскал на всякъде, никога не е достатъчно - Никога !!! Здравословните проблеми са факт за много служители, а психическият стрес е безумен.


По моловете наистина е мъка ... назначен си да работиш в един обект - примерно Scandal, но понеже има недостиг на персонал (защо ли???), те размятат по всичките им други магазини, в който отиваш и си безполезен, защото не си имал възможността да научиш стоката или да получиш адекватно отношение.


Няма адекватен HR (освен Мира, която дава всичко от себе си, не се знае до кога), и заплатите се правят по ЛИЧНО УСМОТРЕНИЕ, a не по процент от продаденото. Тоест трябва да се харесаш, иначе духаш супата.


Слагат те на договор за 600/700лв. като ти плащат остатъка в бонус. Към 1000лв. докават продавачите в центъра. 1100лв касиер или по добър прдавач, 1200 зам. управител, 1400-1500лв. управител. Но всичко е по договаряне - ако смятате да почвате си искайте повече !!! Хубавото е че те осигуряват перфектно (дори и на бонуса). Тази информация е само за центъра.


По моловете е мн зле - 500-600лв МАКС !!! За трагична експлоатация!


 


Има и готини колеги, но решат ли да останат във фирмата се превръщат в лицемери. Интригите са нон-стоп особено в центъра, и за съжаление всичко произлиза от УПРАВИТЕЛИТЕ (повечето), който вместо да сплотяват екипа, го делят и подтискат постоянно.


 


Ако сте адекватен млад човек, уважавайте себе си и не си губете времето в тази фирма. Няма развитие, и за 1000лв/ (което според тях е извънземна заплата) ти скъсват нервите и здравето.


Само трябва да погледенете шефа на фирмата и ви става ясно - дори няма елементарното възпитание да поздравява служителите си.


Дано съм помогнал на всички :))) Успех!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 07.06.2014г. неделя в 19:49
мнение от
отношение настоящ служител

Наскоро започнах в тази фирма и съм леко уплашена от това което прочетох. За момента съм се сблъскала само с унизителното отношение на управителката и абсурдните условия на труд, като например това, че нямаш право дори да седнеш за 12 часовия си работен ден. 


Някой може ли да ме информира на кое число на месеца например превеждат заплатите, дали трябва да подам молба за напускане 1 месец по-рано като се има предвид, че съм на изпитателен срок все още и заплатата, която съм видяла в договора е бруто или нето? 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 23.01.2014г. петък в 17:27
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел въпрос
в град София

Здравейте, моля за информация дали някой е бил управител, какви са задълженията, заплатата, раб време и т.н.


Благодаря предварително

написано 23.01.2014г. петък в 11:30
отношение бивш служител
в град София

Моля, не почвайте работа в тази фирма! Както и във фирма Глобал Брандс Дистрибюшън, която е на същия многоуважаван г-н Попов! Работното време е меко казано абсурдно и граничи с екплоатация!!! Извънредните часове НЕ се плащат! Измислят хиляда и сто глупости, за да не ги платят! Отношение към служителите е ужасно, арогантно, обидно и подло! Ужасна атмосфера за работа! 500лв заплата за 200 часа работа... Загуба на време и много нерви!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 21.01.2014г. сряда в 14:18
отношение шубе го/я е и не казва!

Всичко казано до тук е така и няма какво да допълвам като отношени, привилегий.  Просто не ходете да ви експлоатират като 5-6г китайчета в заводите за тежки метали :( .


 


За капак г-н В.Попов е хванат като тартот на група за сутеньорство в бар Скандал (това име му е любимо :) )


 


Замислете се преди да отидете да кандидатствате, дали е нормално и сигурно за вас, и дали законите в тази държава стоят зад нормалния човек или са зад платежоспособните господа, които не плащат нито заплати нито каквото и да било.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 15.08.2013г. петък в 12:17
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел ма
в град София

Здравейте!Пише ви млад човек,който беше започнал работа в магазин от веригата playlife,scandal,fornarina,guess i тн... Молбата и препоръката ми е МЛАДИ МОМИЧЕТА НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ДА ПОСТЪПВАТЕ ТАМ НИКОГА!! На мен ми докарах проблеми с здравето тези идиоти.И знаете ли защо?Защото бях прилъгана да подпиша договор,с който не бях запозната за 15 минути го разгледах и подписах,после се оказа че работното време не е такова за каквото сме се разбрали с фирмата 12 ЧАСА РАБОТЕН ДЕН!!От 10 до 10 часа (като аз съм идвала и по-рано от 9 9 и 30,понеже не исках да закъснявам и исках да бъда коректна ) все пак магазина се почиства и тн... И за какво ?Да ме обиждат ,унижават и да ми съсипят психиката на 18 годишен човек !!НЕКОРЕКТНИ,ОТВРАТИТЕЛНО ДЪРЖАНИЕ АМА НАИСТИНА !!Правиха ми забележка защо по пода,който туко-що съм почистила има една прашинка ,която е микроскопична и само драгата колежка вижда,казаха ми че нищо не мога да правя,куп обиди ,но и аз не им останах длъжна ..На въпроса: Признай си просто ,че не ти се работи . Отговорих п оследния начин:Работи ми се,но не в такава среда и си тръгнах.Не се захващайте с тези,само неприятности ще ви донесат :) Успех и поздрави от мен.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 10.04.2013г. четвъртък в 13:44
мнение от
отношение бивш служител

Sport International е фирма, изградена изцяло на шуробаджанащина и подмазвачество. Управлявана изключително некомпетентно, ден за ден, с големи задължения към своите партньори, които ако само знаеха с какво неуважение се отнасят към тях.... Задълженията, посочени в договора не отговарят и на половина на това, което в действителност трябва да вършиш всекидневно. Най-неприятно е отношението, което получаваш - непрестанни клюки между офиса и колегите в магазините. Екипност е последното, с което може да се характеризират отношенията във фирмата.


Жалко е да се управляват така некомпетентно такива големи световни марки, да се отнасят по такъв унизителен начин със служителите, които винаги обират негативите и излизат виновни, независимо, че грешките идват от некомпетентното управление в офиса.


Моят съвет е, не си губете времето и здравето да работите за тези хора, които нито ще оценят усилията Ви, нито ще Ви отговорят с адекватно отношение, да не говорим за парите... Огромното текучество на персонал говори съвсем ясно за условията на работа, заплащането и отношението.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 05.04.2013г. събота в 20:05
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

Тази семейна фирма е на новобогаташи от село с безпърдонно отношение към всички служители и работници. Диалог и разговор с тях не може да се провежда, има само монолог от крясъци и обиди. Можете ли да ми кажете един нормален бизнесмен, който разбира от маркетинг, мениджмънт и HR, да кара средното ниво началници да подтиска персонала, да го кара да работи непрекъснато и ако случайно е останал 5 мин. без работа, управителя да му намери- даже и като събори кашоните със стока и да ги нареждат отново. Това само болен мозък може да го измисли! В тази фирма виреят само близачи, подмазвачи и интриганти, които докладват на царицата майка, нищо че тя ги няма за нищо! Работи се не по 12, а по 13-14 часа на ден и те викат и през почивния ти ден , ако има стока, или ревизия, или нещо друго. Това, което е най отвратителното е че ВПопов и сие уж са от хайлайфа, но нямат даже и домашно възпитание, а камо ли човешко отношение, а после хората мързелували и не работели, защото са им малко парите,горките те! Чист феодализъм - нямаш право да изкажеш мнение, защото си парий. Само не знам какво ще кажат от Бенетон груп, или Армани, ако разберат за отношението им към хората и имиджа ,който провалят на международната фирма.


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 28.03.2013г. петък в 21:17
мнение от
отношение -- няма данни --

трагична фирма драги хора,работите по 12 часа без почивка и без тоалетна ..... НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ ТАМ 

Показани мнения 1 - 10 от общо 22 123 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88396 мнения за 7771 фирми!