Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 12.11.2013г. сряда в 15:49
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Какво е положението към момента? Пускат втора обява в рамките на няколко месеца. Заслужава ли да се пробва?

написано 04.07.2012г. четвъртък в 11:55
мнение от
отношение бивш служител
в град София

Коментар към мнението на Бончо Бонев:


Г-н Бонев много добре е обобщил структурата на фирмата. От имената на собствениците се вижда, че това е една изключително властоудобна фирма. Ако ги нямаше интимните връзки между джи ди груп и властта едва ли биха спечелили обществени поръчки за милиони. Визирам метрото. Какъв предишен опит имат в подземното строителство - разбира се никакъв.


Т. нар. изпълнителен директор е бивш общак. Когато такъв човек има власт методите, вижданията и резултатите на управлението са повече от плачевни. То си пролича при "подарените" им обекти. За мен лично е непрофесионално да се правят някой неща по 4-5-6 пъти. За качество и дума не може да става, защото няма човек ангажиран с това.


Това е фирмичка, в която да си инженер е срамно. В която е нямало такива преди метрото. Мнението на инженерите не се зачита. Имам достатъчно доказателства за това (вкл. снимки), когато въпросния изп. дир. беше слезнал да укрепва сам изкопа поради как да кажа неговото разбира се грешно взето решение.


Градацията е следната Изп. директор. - роднина (а те са много и не биха оцеляли никъде другаде) - работник - техн. р-л. И аз обичах работата си, но когато си принуден да работиш 7 дни в седмицата, когато не ти се позволява да използваш годишен полагаем отпуск, когато работиш на национални и църковни празници и за капак дори не получаваш пълни осигуровки някак си губиш желание. За съжаление доста пари се перат през тази "фирма" и това го разбираш веднага щом получиш заплатата си в пощенски плик. Премиите - направо подигравка. Засега толкова, но има още много за разправяне.


П.С. Уважавам мнението на г-н Бонев. Един съвет от мен бягайте далеч от този хаос с мафиотски привкус наречен джи пи груп. Искренно се надявам, че след смяната на властта тези хора ще си влезнат в руслото и ще продължат да преживяват с ремонт на бензиностанциики и кърпене на 6-то класни пътища. Истината е, че имат да извървят още мнооого дълъг път за да се доближат до някоя качествена фирма.

написано 03.07.2012г. сряда в 01:08
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел технически ръководител
в град София

Здравейте! Аз мисля че ще изразя едно доста обективно мнение, защото не съм в "Джи Пи Груп" от 2008 г. Това е фирмата в която получих най много и мястото където се оформих като ръководител. Там е мястото на което може да се научиш да изпълняваш обещанията си и мястото където да видиш че няма невъзможни неща. По отношение на заплащането не е от най високите, но определено получаваш и надбавки т.е. бонуси, кола която може да ползваш и за лични цели. В Джи Пи структурата е следната двама собственици - Георги Василев и Владимир Житенски. Житенски е човек който както в офиса, така и на обекта е същия непринуден и директен. Василев го познавам малко. Изп.директор е Стефан Тотев - това е човека който може да минава през стени, но и човек на когото не можеш да откажеш нищо. Аз лично съм се учил само и единствено от него. Адм.директор е Владимир Лозанов, но за съжаление нямам достатъчно наблюдение. Колегите са много точни и сериозни хора.... е има и такива който са си повярвали много, но както се казва "Ще им се решат проблемите". Това е фирма с неограничени възможности за развитие и пример е Стефан Тотев - той е стартирал като работник във фирмата, а вече е изп. директор. Ангелин Павлов от шофьор е стигнал до Началник на снабдяването. И най вече Владо Житенски един художник влязъл в света на строителите и стигнал до един от големите строители в България. Благодаря ви колеги за това че бяхме заедно....


п.с. Негативните коментари са от хора който или не могат или не искат да работят. Направи ми впечатление за това че всички те пишат за извънреден труд и че не се заплащал. Когато обичаш работата си няма извънреден труд, а труд който полагаш за твоето развитие. В тази фирма има хора който работят от създаването й и работят там не защото някой е много красив, а защото Джи Пи им храни и облича децата и семействата. Съветвам всеки който има възможност да влезе в семейството Джи Пи Груп и да остане по дълго време.... Ще излезе обогатен и доволен!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 21.06.2012г. петък в 12:23
отношение бивш служител
в град София

Здравейте и от мен! Много съм разочарован от краткия ми престой в тази фирма!!! Абсолютно съм съгласен с горните негативни коментари, няма да ми стигнат символите, за да опиша разочарованието си от въпросната компания.... искам да добавя само - поведението на ръководството е непрофесионално и дори "мутренско"!!! За шуробадженащината разбирате още първите дни. Моят съвет към кадърните, принципни и честни хора е: не започвайте работа в тази фирма, която олицетворява всички типични за България лоши неща, които се случват в нашата реалност!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 25.04.2012г. четвъртък в 12:32
мнение от
отношение бивш служител

Здравейте,


Напълно подкрепям предишните мнения.


Малко факти:


Заплащане: За изработеното време - мизерно. Могат за ви намалят заплатата винаги, по всяко време и без логични причини. Осигуровките са нереални. Извънреден труд не се заплаща.


Уважение: Ако не сте от антуража на т. нар. шефове (разбирай роднини) уважението е нулево.


Привилегии: Няма. Не се ползва годишен отпуск. Национални празници не се признават. Много извънреден и незаплатен труд. Не се заплаща неизползваната отпуска.


Фирмена сигурност: Няма такава.


Ангажираност: Бъдете готови да вършите много излишни и ненужни работи по няколко пъти.


Потенциал за развитие: Никакъв.


Колеги: Тези които не са роднини и не ги е страх са супер. Разбира се това са еденици.


Работна среда: Напрегната, заплахи, липса на качество.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 04.04.2012г. четвъртък в 11:11
мнение от
отношение -- няма данни --

Прав си колега, много си прав!


Ето какво представлява една тяхна обява :   http://www.jobs.bg/f1399187


 Сервизен специалист/техник за поддръжка на бензинови и газови колонки  Основни изисквания:


- опит по специалноста минимум 3 год.- средно специално образование, отговарящо на естеството на работа - разрешително за работа с газисталации и газово оборудване - пропан бутан-познаване на нормативните изисквания в областта за безопасна работа - шофьорска книжка кат. Б, активен шофьор - умения за работа в екип и динамична среда - възможност за ежедневни пътувания в региона - работа в условия на взаимозаменяемост, когато ситуацията го налага


Хората да не са им хамали - взаимозаменяемост когато се налагало. Много ми е чудно какви пари дават, защото една камара изисквания за знания и умения, сертификати за работа с газ инсталации, и накрая вззаимозаменяемост.

написано 05.11.2008г. четвъртък в 16:17
мнение от
отношение -- няма данни --
в град София
Ако някой реши да ходи в тази фирма откажете се.Хората там са пълни интриганти и двуличници.Шурубаженащината е пълна т.с хора на шефове.И повярвайте ми истинско удоволствие за тях е да мачкат хора попаднали от обяви там.Обичат да припонат по всяко едно време, че там ти си никой и трябва да вършиш всичко което ти се нареди, въпреки че не ти влиза в задълженията.Бачкаш яко и парите си стоят непокътнати.Бях две години на работа там и постоянно се доказвах с надеждата да има промяна в заплащането, но нямаше такова.Наблюдението ми е че опитват да си спестят разходите за ваша сметка.Щтях да напусна по-рано, но това не стана поради лични причини и финансови проблеми.Но сега не съжалявам въобще, даже се радвам.Още от самото начало имахме уговорка уж със шефовете за студентството, че няма проблем за тях, но се оказа че има такъв.Аз съм човек, който не обича да упюва, а обича истината и доброто отношение.За съжаление на тях такова не им е познато.Не можеш в никакъв случай да се отпуснеш не ползваш обедна почивка, стоиш на тръни всеки да ти нареди какво да правиш и нямаш право да възразяваш и да изказваш каквото и да е било мнение.Ако наистина уважавате себе си, търсете много внимателно, усъмнявайте се, и проверявайте.Моят съвет е да не се хвърляте на сляпо, защото аз така направих от чисто доверие, и сгреших.Сега имам едно на ум винаги.Бъдете предпазливи.Дано да съм успяла да Ви помогна и да отворя очите на много от вас.Защото ние Все пак сме хора, които продават труда си, но не и достойнството си.Успех.
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 8 от общо 8

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

87370 мнения за 7660 фирми!