Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 31.10.2009г. неделя в 13:51
отношение бивш служител
към обект/отдел Управление
в град София

Тук бе публикувано едно стихотворение от Чавдар Подрумче, което стихотворение подхождаше на дискотираната тема с главно действащо лице  г-н Божидар Цветанов - Управител на Предприятие "Язовири и каскади" - поделение на НЕК-ЕАД. Стихотворението се казва "СЕКИРАТА НА ИСТИНАТА". Малко ми е трудно да се досетя защо е изтрито от блога? Мисля, че в случая цензурата е тенденциозна. Спомнете си за басните на Омир!  Аз  копирах това стихотворение защото ми хареса и неговата публикация в блога не влиза в противоречие с изискванията за мнение.


 


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 09.06.2009г. сряда в 23:43
анонимен">мнение от
отношение -- няма данни --
А защо не намирам никъде обяви за работа от НЕК, нито на сайта им, никъде. Повечето предприятия поне ги обявяват открито.
написано 29.01.2009г. петък в 10:32
отношение бивш служител
към обект/отдел Управление
в град София
Здравей Сашо, здравей Василев,
Поздравявам те за Новата 2009 година и ти пожелавам здраве и успехи в твоите начинания.
Поздравлявам те и за оценката, която даваш за Предприятие „Язовири и каскади”.
Бъди здрав

Веселин Тодоров
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 26.01.2009г. вторник в 20:19
отношение бивш служител
към обект/отдел ЯР Петрохан
в град Берковица
Здравейте,
Добавих Предприятие "Язовири и каскади" в този сайт и написах първия коментар под псевдонима "инженера". Виждам, че и други хора са изказали мнението си за тази фирма.
Работих в Язовири и Каскади от април 2003 до юни 2006 г. като "Приложен специалист по машинна част, ТБ и БТ и Механик" в ЯР Петрохан.
В мен останаха само добри и хубави спомени от работата и бившите ми колеги.
Да, заплащането е слабо, да възможността за развитие и кариера е нищожно малка, да Управителя на предприятието Б. Ц. е груб, холеричен тип, бивш комсомолски секретар сега посредствен ръководен номенклатурен кадър, който никога не е участвал пряко в организацията и изпълнението на каквато и да е СМР. И какво от това? На кого там горе му пука? Нима цялата наша България не се управлява от всякакви смотльовци мислещи само за себе си и нарастването на банковите си сметки?
В България няма силни държавни институции, а НЕК си е образец за държавна институция...
Искам да поздравя всички мой бивши колеги и да им пожелая много ЗДРАВЕ и КЪСМЕТ. Още нося в сърцето си топлината, обичта и вниманието, с които винаги са се отнасяли към мен.
Сега работя като технически ръководител по ММ-част в "Козлодуй"ООД. Разполагам със служебен автомобил с неограничен лимит на горивото, GSM с неограничен лимит, мобилен компютър и пълната свобода да работя.
Сега ми плащтат три пъти повече отколкото в "Язовири и каскади" и използват цялата ми енергия, желание и сили, които имам за работа. Сгашният ми Управител ми е дал свободата да работя, да планирам, организирам и изпълнявам СМР и така да "правя" пари. Ето в това е разликата. Държавните институции не мотивират хората си за работа и не използват тяхните сили и качества. А управленските кадри - те само се надуват, мислят се за много велики и че им пука за работата, а всъщност използват служебното си положение за развитие на банковите си сметки. Но всички знаем за нивото на курупция в България - тук в Европата сме най-отпред.
И все пак в Язовири и каскади хубавите неща са толкова много - колегите, спокоиствието, природата... Все още, когато искам да се успокоя си представям горските масиви на Петрохан, снега през зимата...
Много се надявам, когато дойде време да се пенсионирам след 30 години да съществува Предприятие "Язовири и каскади" и аз да се върна и да поработя пак в него, но едва ли...
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 06.12.2008г. неделя в 13:46
мнение от
отношение представител на управлението
към обект/отдел вътрешен контрол
в град София
Интересно е дали в НЕК знаят за далаверите на тоз „хубавец“, управителя на Предприятие „Язовири и каскади“? Изобщо знаят ли какво става в това поделение? Главният Изпълнителен Директор на НЕК-ЕАД, чувал ли е какви ги върши неговия подчинен? Ако е чувал, защо мълчи и не е предприел съответните действия? Ако не е чувал, или се прави, че не е чувал, лошо, много лошо? Ние, изразителите на будната гражданска съвест на обществото, задаваме въпроси и искаме конкретни и смислени отговори!
1.Има ли неоправдани и никому ненужни финансови разходи, прикрити под формата на ремонтни и инвестиционни дейности? Накратко харчат ли се държавни пари на вятъра? Държавни ли ? Ами-и-и…, това не са ли парите на целокупния български народ?
2.Има ли нарушения в действията, по избор на изпълнители за ремонтни и инвестиционни СМР по ЗОП, касаещи няколко, едни и същи фирми, с цел перманентна финансова изгода за тях и респективно лично облагодетелстване на Управителя? Т.е., управителят корумпиран ли е?
3.Управителят намесва ли се при избор на изпълнители на поръчки по ЗОП и оказва ли давление над своите подчинени, кой кандидат да бъде предпочетен? Т.е., управителят корумпиран ли е?
4.Управителят намесва ли се при актуване на СМР от неговите фирми изпълнители и оказва ли давление над своите подчинени, кой и какви документи да съставя и подписва? Т.е., управителят корумпиран ли е?
5.Управителят спазва ли законовата норма, че се плащат пари за действително извършени СМР, или разплаща на фирмите си като турски селски кмет от делиормана, за наводненията. Т.е., управителят корумпиран ли е?
6.Има ли данни, дали и други ръководни служители, като така наречения вече гладен инженер, началници на отдели, групови отговорници и др., лобират и оказват давление с цел финансови интереси на няколкото изпълнителски фирми. Т.е., тези ръководни служители също ли са корумпирани?
Тези въпроси не ги задаваме напразно. Имаме данни за сериозни нарушения по „усвояване“ на финансовите средства. Глупостите които върши този никаквец и самозабравил се управител нямат край и чет. Толкова е алчен и лаком, че и майка си от гроба ще извади и ще я преведе по банков път на някоя фирма, макар и само „за паница леща“, пък била тя и без люта чушка.
Хей Вие, там от НЕК-ЕАД, ние не сме някаква си неописуема паплач. Не си мислете, че народонаселението сме лумпени, наивници и лапнишарани. Дано не сме Ви проглушили ушите, или спукали тъпанчетата, но то на Вас май Ви е необходимо. Не смятате ли, че му е дошло времето и е крайно наложително на този човек да му се поизтупа перушината и най-после да се озапти. Я се вземете в ръце и му направете една истинска, ама истинска обстоятелствена проверка пък да видим кой кум, кой сват и кой на....
Да, ама не! Налъмите не цъфтят! Май, че и на Вас не Ви стиска. Дали няма да се „ароматизира“ ул. „Триядица“ от единия край до другия? Дали няма да се окаже, че и някои ръководни фактори от Вас сте съучастници, добре понабъркани и добре понавъзнаградени с „нещо за почерпка“.
Хей Вие, там от НЕК-а, глухонемите! Вие сте вътре във всички негови простотии, дивотии и безобразия, които този „мизирабъл“ можа да сътвори досега, в един достатъчно дълъг период осигурен от Вашата протекция. Пък хората се чудят, че бил в пъти по-богат от Вальо Топлото. Как няма да е, като е на сянка под чадъра на НЕК-а-а-а…! Как ехото дрънчи-и-и…..
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 28.11.2008г. събота в 16:08
мнение от
отношение -- няма данни --
в град София
Ей, това да не ви е форум! Пишете конкретно по оценките (заплащане, уважение, привилегии,.....)!
написано 23.10.2008г. петък в 16:04
мнение от
отношение клиент
в град Стамболийски
Аз съм страничен за дейността на НЕК човек, но там няма пробив при търговете.Освен, че само две фирми правят всичко, те даже се представят с думите: "...на мен Цветанов ми възложи да спечеля търга..."И защо така не възлага на други!?Предполагам че е ясно.Но ако се предизвика проверка , много лесно ще се разбере какво се прави, за какви пари и къде ли отиват разликите
написано 05.10.2008г. в 20:43
анонимен">мнение от
отношение бивш служител
Това е действителността, забравяте привилегийте на Геджиковци, Додниковци, Стефановци, както и на семейство Мариана и Дафето Къневи, Диана и Гошко Павлови, Невена и Лелята и мн. др.Как се командва в столовите и как се краде. Надзорниците стават шофьори а счетоводителите командват и плашат повече от началници.
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 14.09.2008г. в 06:39
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел дирекция
в град Горна Малина
Г-н Кантонере, поговорката е вярна, но случаят с Б.Ц. е изключение.
Той сам си взема баницата, като дава парчета комуто трябва. Като истински комунист, това го владее перфектно. Иначе голямото "кльопане" е скрито зад колективната отговорност. То не са съвети, то не е парламентарна намеса, то не са куп хватки, отработени от ДС и измислени от КГБ.
Лошото е че тези, които трябва да спрат порочният кръг са от същото котило. Добре обучени и добре захранени. Останалите сме жалки мижитурки. Плъховете отдавна напуснаха потъващият кораб с псевдо капитан Божидар Цветанов. А те много знаят за игрите. Въпреки, че бяха на края на хранителната верига.
Нещо трябва да се направи. Да се спре разграбването на държавно имане и терора с който искат да го прикрият.
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 10 от общо 29 123 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88272 мнения за 7759 фирми!