Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 02.02.2015г. вторник в 21:30
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

Здравейте,


Мислех да не пиша коментар, но много хора очевидно остават с грешни пречатления. Разбираемо че тази работа не е за всеки то е повече от ясно, че недоволни винаги ще има. Който не е дошъл да се увери как е няма как да разбере. Преди да започна в CMSG и аз четох коментарите тук и все пак отидох на интервю даже се мотивирах още повече. Отношението на шефката към служителите изобщо не е такова, което повечето хора тук го описват, пак казвам докато не си там няма как да знаеш. Не съм изненадана от негатични коментари, все пак има хора които не стават за sales агенти и те нямат място в такава фирма. Факт е че на всеки се дава шанс за изява на много хора дори повече от един, зависи си от теб дали ще се напънеш малко или не. С клатене на крака по цял ден пари не се изкарват. Относно заплащането sky is the limit както се казва, защото от теб зависи колко пари ще си сложиш в джоба края на месеца. Всеки който иска да пробва да дойде и сам да прецени за себе си аз съм почти една година там и ми е добре. Има стрес в работата, но стрес има във всяка една работа в която имаш таргет да гониш, просто това е естеството на работата.


Това е от мен имам още много какво да напиша, но всеки който е заинтересован сам ще разбере за какво става въпрос.


 


Благодаря :)

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 30.01.2015г. събота в 23:59
отношение настоящ служител
към обект/отдел English desk
в град София

Здравей Крем Лицемерие,


 


Както много добре знаеш- за всеки влак си има пътници. Качила си се на нашия CMSG влак, не ти е харесал. Слязла си. Надявам се следващия ти полет да е много по-успешен. Пожелавам ти труда ти да е ценен по начин, който ти предпочиташ. Пожелавам ти да си доволна от заплащането на новата ти месторабота. И всички тези пожелания- от все сърце! Без капка лицемерие. 


 


На всички евентуални бъдещи служители: пробвайте! Ако ви хареса- останете. Ако ли не- хванете следващия влак. Проба- грешка, проба- грешка, проба- златна мина. Никога не знаеш от къде ще изскочи зайчето.


 


С уважение, Денислава Добрева! 


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 20.01.2015г. сряда в 10:34
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Arabic, English
в град София

 Не си губете времето в тази фирма.Роб за малко пари,и нервите ви скоро ще се скъсат!!!


Всичко в тази фирма е загуба на време, никога няма да бъдете повишени и признати ако не сте започнали в началото на създаването на фирмата.Мога много широко да ви опиша цялата ромска система, тъй като съм работил в два деска (на два езика).Заплащането е крайно ниско за такъв тип труд, дано не ви се налага да отсъствате,защото ще ви праснат веднага в заплатата!


Хората, които застъпват на работа и имат потенциал да се развиват и ценят здравето си веднага напускат и дим да ги няма, даже се срамуват,че са попаднали в тоя маймунски цирк...За близо 3 месеца работа там много колеги получиха нервни разстройства и трябваше да влезнат в болница, ако сте по чувствителни не си и помисляите за там!! Карат те да стоиш прав непрекъснато, за да си по-продуктивен! Крещат ти някакви женички(тийм лидерки) с най-тъпото възможно селско поведение и те стресират напълно излишно.Тази фирма непрекъснато има обяви и то във всички сайтове, отчаяни са вече и сигурно пред фалит.


Ръководството е най-плачевното всяка сутрин и обед има мийтинг (събиране на агентите и мениджърите).На тези срещи трябва да се вика, драпа и обижда, колко е зле положението и как не ни е срам да дишаме въздуха в офиса ако няма резултати. Главният шеф, една румънка, е най-проклетото създание на света.Цели да ви промие мизъците,че парите са най-важното и без тях сте загубени.Т.е. здравето няма никаква стойност и трябва да вложите всичко за мижавата комисионна от 200 долара.


Работното време е от 10 до 19, но ако си тръгнете по-рано румънката идва и ви гледа на кръв, а ако се случи няколко поредни пъти - ви вика в офиса и ви уволнява,че сте се тръгнали навреме, което няма никаква логика.


Държат се с персонала точно като с маймуни, за обяд ти дават бонус бананче :) !


Що се отнася до колегите те са много готини, ставаше ми жал за децата,защото имаше хора на по 19-22 години, които трепереха и се страхуваха да не ги извикат в оня аквариум, да им се навикат.Пълна селяния, цигания и простотия царят там. Не ви съветвам да започвате ако имате друга възможност, отидете на интервюто и вижте атмосферата.Сами ще се убедите и ще стигнете до своето решение! Ако сте настоящ служител от скоро се замислете дали си струва? Няма шанс за повишение, нито за спокойна и приятна работна атмосфера.Ще звъните на хора по телефона, ще ги карате да си слагат парите в тази еврейска фирма и те ще ги губят! Пак казвам ако сте много чувствителни и морални тази работа не е за вас! След време като разберете каква е измамническа фирмата сами ще избягате,защото такива пари не носят щастие.Взимаш пари от бедните нигерийчета, африканчета, дето живеят в катуни лъжете ги и им взимате паричките, а те са много доверчиви и биха направили всичко да си имат бяло приятелче,особено от Европа. Бизнесът е свързан с Форекс и хората трябва да депозират и така взимате комисионни. 


Общо взето е това, България е добра бизнес дестинация за много фирми и в момента е пълно с кол центрове. Проверете в Ейч Пи, Би Уин, АЙ Би Ем и така нататък.


П.с Тук има една луда фенка на фирмата и я поздравявам!


 


Бъдете усмихнати, здрави и успешни през новата 2015!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 15.10.2014г. четвъртък в 15:59
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте! Някой би ли казал как стоят нещата в отдела Кол център с руски език? И какво е заплащането във фирмата за тази позиция. Благодаря!

написано 19.01.2014г. в 01:38
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

Искам да споделя само едно - преди да отида на интервю-то, прочетох коментарите в този сайт. И добре, че не повярвах. Млади, мили и симпатични хора, които се държат дружелюбно с новите(като мен). Не усещам никакво толериране на нито един "тийм". Радвам се, че не повярвах на написаното тук и реших сама да проверя. Затова, мили хора, не вярвайте на всичко, написано в "нета", всеки човек е различен и има различни интереси и желания.

написано 15.01.2014г. четвъртък в 17:08
отношение настоящ служител
към обект/отдел English/ former Itlian
в град София

Здравей, "Няма значение"!


 


Надявам се си работил/а тук през последната година.


Аз лично съм тук от Януари 2013! Ето ти малко предистория:


Първоначално започнах в Италианския тийм. Именно този, за който ти казваш, че е от "нетолерираните". В първите си месеци звънях на "стари" лийдове. Именно хора, които са се регистриали преди. Дори такива, които изобщо не помнят за регистрацията си. Първи месец: 0 депозита! Втори месец: 6 депозита. 3 месец- 5 депозита... и т.н. Работех си на стари италиански лийдове и нямах проблем с това. Сега вече съм в Английския тийм. Единствената причина за това е, че Италианския вече не е ситуиран в България. Иначе все още щях да работя с италиански. Запознат\ а си как имаше игри, от които можеш да спечелип уиски. Страхотно! Аз спечелих една такава бутилка... КОГАТО БЯХ ИМЕННО В ИТАЛИАНСКИЯ ТИЙМ!


Разбери едно. Няма любимци и нелюбимци. Има хора, които правят депозити, и такива, които не правят. Без значение къде говориш. В Нигериа може да са много фреш лийдовете, но колко от тях са релевантни? В Испания и Италия може да не са толкова много, но пък са интелигентни хора с възможности, които просто трябва да знаеш как да мотивираш. За протокола- в момента депозитите в Русия, Испания и Арабските страни са ДАЛЕЧ по-големи от тези в Африка. ФАКТ! Няма какво повече да говоря за това.


Ще си позволя да коригирам твърдението, че съм мазохист. Повярвай ми, ако това място не ми харесваше, щях да съм се махнала още на първата седмица. Себеуважението ми е доста силно и не бих си позволила да работя нещо, което ненавиждам! Пример: преди да започна тази работа се явих на три интервюта. На две от тях отказах още на първия ден, защото не ми вдъхваха доверие. Третата оферта изглеждаше добре. Трябваше ми месец съмненията ми да се потвърдят и напуснах!


В CMSG съм от година. Точка! Прави си сам\ а изводите.


В крайна сметка ще повторя, че всеки има право на избор. Силно се надявам следващото ти работно място да е по вкуса си и да ти е кеф да ходиш на работа.


 


От сърце ти пожелавам всичко най-хубаво :) Наистина!


 


Поздрави, 


 


Доволен служител с име: Денислава Добрева 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 22.12.2013г. в 01:22
мнение от
отношение бивш служител

до   Денислава Добрева


 Уважаема, ти явно си мазохист! Не разбирам как ти харесва да работиш на подобно място... Ще дам прост пример като казвам, че английския тийм беше толериран системно от Кристин- Миналата година имаше световно по футбол и няколко дни преди началото всички помолихме Кристин да гледаме откриването, а тя отговори, че нямало никакъв проблем и даже ще вземе неща за хапване и пийване и всички заедно да гледаме. Така и стана, купи тя нещата и пуснахме телевизорите... Да, беше в работно време, но тя дойде и изключи телевизорите при другите екипи и остави само този на английския тийм... каза, че ние сме на работа и не може да гледаме, а тези с английски език също бяха в работно време, но си гледаха... 


Ето ти госпожо един елементарен пример за толериране...


Да не говорим, че на тях за депозити им обещаваше да им купи уиски, ядене... а на нас само ни се караше, че не правим депозити...


Само че има една уловка- докато техните лийдове идваха на по 2-3 минути нашите бяха на по 1 година... хората дори не помнеха, че са се регистрирали... фреш лийдове при нас никога не са идвали... говоря за френски, испански и италиански тийм... Ние искахме фреш лийдове, но Кристин казваше, че тях си ги работят израелците и на нас ни пращат само стари...


Е кажи ми как може да се сравняват лийдовете на инглиш тийма който са примерно Нигерия на 1 минута... с нашите на по 6 месеца, та дори година, масово без телефони... 


Моля ви... ставате банални и смешни с тези обяснения как нямало разделение...


А и нещо друго, всяка сутрин на мийтингите ни се крещеше в лицето : ''мадафакърс''... 


Това са крайно извратени представи за мениджмънт...


Не ми я хвалете тази фирма с огромно текучество на персонала... 


Миналата година когато стана земетресението испанския тийм беше на работа и Кирстин вместо да попита има ли някой, който да е пострадал, от чиста човечност тя почна да се интересува дали нещо от скъпоценния й офис не се е счупило...


Много зле наистина... дано никой не се излъже да започне там работа...


 

написано 26.08.2013г. вторник в 22:57
отношение настоящ служител
към обект/отдел English team/ Italian team
в град София

Здравейте!


Първо! Работя в CMSG от Януари месец. Напуснах старата си месторабота ИМЕННО заради възможността тук! Небивалици от рода "английският тийм е с предимство" да не виждам, защото аз съм работила и в италианския и разлика не съм видяла нито в отношение спрямо мен, нито в заплатата си! 


Второ! Как може една компания да не става за нищо, при условие че има постоянни служители? Става въпрос за хора, които работят там над 6 месеца! Значи ИМА ЗАЩО ДА СЕ РАБОТИ ТУК! (ключовата дума е "работи", а не проверка на facebook или gepime по време на работа). 


Трето! Знаете английски и знаете как се работи? А кой ви учи да пишете? На родния си език? Тук пишем на БЪЛГАРСКИ, а не на shlyokavitsa!!!


Четвърто! Далеч съм от мисълта, че всички стават за тази работа. Но за да разбереш: ела- виж. Като не ти харесва тръгвай си. Не си губиш твоето време, не ни губиш и нашето да те обучаваме излишно! Работете каквото ви харесва- продавачи в мола, търговци на мобилни оператори. Whatever, just find the best job for you and get started instead of wasting your own time and complaining! 


Пето! Няма пето. Направете си сами изводите. Предварително благодаря на всички, които идват на интервюта, преценяват работата и съвсем КУЛТУРНО преценяват, че не е за тях. Благодаря и на всички нови колеги, с които екипът се разраства ежемесечно! Благодаря и на всички, които виждайки тези коментари, решават да не дойдат на интервю- благодаря за спестеното време, усилия и опити да ви обучаваме видимо излишно.


Шесто! Добре дошли на всички "смелчаци"!


Поздрави:


Денислава Добрева!!!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 17.08.2013г. неделя в 03:41
отношение настоящ служител
към обект/отдел английски
в град София

След обучението на всеки се дава шанс да се научи да продава. Не е казано, че всеки ще успее, но поне ти се дава шанс да усвоиш един ефективен метод на комуникация.


Работата в КМСГ е супер, ако правите бързи и съдържателни разговори и всеки път натискате до краен предел, за да постигнете резултат. 


Ако си губите времето или правите много грешки няма да имате резултати. Ако нямате резултати най-вероятно вече не работите във фирмата и затова има толкова крайни мнения в този сайт.


Заплащането има потенциал да е МНОГО добро, ако човек се представя много добре. Евала на хората, които го правят!


Колегите са готини и разнообразни хора. Има всякакви хора и всеки един от тях има свободата да бъде СЕБЕ СИ стига да прави (както се сещате) 'каквото трябва' :)


Много от мненията в този сайт са изключително крайни и все едно са писани за друга фирма.


Елате да проверите каква е реалността като идвате да кандидаствате и се надявам да усетите атмосферата, заради която отивам с кеф на работа...


 


...дори когато закъснявам за първия meeting ;)

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 10 от общо 33 1234 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88348 мнения за 7766 фирми!