Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 06.01.2015г. сряда в 13:22
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел РДЦ - София
в град София

Постъпвайки на длъжност дилър, шофьор, или недай си, боже - оператор - пикинг Вие подписвате трудов договор по чл. 142 от КТ, който се отнася до " сумирано отчитане на работното време ", т.е. - предполага се, че през седмицата работите по 7 часа и остатъка го отработвате през уикенда, като в месеца Ви се съберат макс. 2 нормални почивни дни. Работи се на смени, като първата започва в ранни зори и в крайна сметка все завършва някога през деня. Не е така обаче с така наречената " втора смяна " - започва в 14 часа и никой / най - малкото Вие / знае кога изобщо ще свърши. Често това се случва след 00 часа, разбира се - без всякакво предупреждение / по закон за полагане на извънреден труд се предупреждава 3 дни предварително /. Като в случая - няма " не искам ". Почивките през деня са доста оскъдни като време - максимум 30 мин., през които доста се чудиш какво точно да направиш - до ведомственият ли стол да оттърчиш, отстоящ на 200 м; тоалетната, в която няма вентилация, но затова пък има долнопробна тоалетна хартия ли да ползваш; или да отидеш до близкото служебно барче, където цените са близки на тези в гурме - магазин. Затова пък ако не направиш някое от гореизброените неща имаш възможност да си " починеш " в " уютната " съблекалня, чиито шкафчета и миризми силно напомнят затворническо общежитие. Всъщност между другото въпросната почивка е включена в работните часове??? Както и ваучерите за храна пак по странна логика са включени в месечното нетно възнаграждение??? Заплащането се случва по някаква странна, но порочна " бонусна " схема по която няма как да получиш нормални пари, защото си зависим не само от собствената си норма и грешки, а от същите на целия екип. Както се казва - работата е тежка, но за сметка на това е ниско платена. Като капак на всичко човек може горе - долу постоянно да си ходи болен, понеже ръководството съвсем нескрито показва и казва, че временната нетрудоспособност не се препоръчва / отвреме - навреме ръководството навестява болните работници в собствените им домове /... Като цяло съвет от мен, ако имате достойнство и сте умни и работливи - далеч от Софарма Трейдинг, особено - КНАП!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 19.11.2014г. четвъртък в 21:16
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Пълна липса на уважение към кандидатите за работа, по средата на интервюто от 10-15 мин. една от трите интервюиращи си тръгва, а ги чаках поне 20мин и за това време три пъти ме преместиха от една стая в друга, поради организационни проблеми(вече бях загубил желание за диалог), стана ясно, че ще се работи извънредно,за престижа на фирмата/вероятно не се заплаща/Не дадоха информация за заплата.За мен това беше достатъчно.Желая ви успех! 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 10.11.2014г. вторник в 23:08
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

Фирмата се управлява и кадрува от групички, предимно женски, в които водещото е клюкарството. Ако не пасваш и си гледаш само работата например - изхвърчаш. Просто не си интересен. Некомпетентни каки със самочувствие до небето. Реално - гъ*ки! Невена БАлъкова, Елена Дамаскинова, Антоанета Георгиева и сие. Боклуци.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 23.09.2014г. сряда в 22:40
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Търговски представител
в град София

Преди да кандидатсвате погледнете , за какво текучество става въпрос !!!


1. Експлоатация / робски труд / за никакви пари .


2. Пълна некомпетентност, на мениджърският състав !


3. Интриги, клюки и сплетни от всякакъв характер ! Подлизурковци и лизачи .


4. Честа работа след работно време / не се заплаща / !


5. Няма развитие , ако нямаш връзки !


6. Няма бонуси и каквито и да е добавки!


7. Бъркотия и некочпетентност във всички отдели и най вече КНАП и ЦС !


8. Никога не бих работила пак в подобна фирма !


9. Няма съдействие и съпорт м/у отделите !


10. Всички клиенти / мразят СТР /

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 07.08.2014г. петък в 22:06
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!

И аз мисля че обявите им са фиктивни не могат да пускат за една и съща позиция една обява 4 пъти в рамките на един месец просто не е сериозно

написано 18.06.2014г. четвъртък в 20:32
мнение от
отношение настоящ служител
в град Аврен

Детелина, ще ме извиняваш, но това че себеоценката ти е на такова ниво не означава, че всички са така. Човек трябва да цени себе си и труда си. запомни ме добре...

написано 17.06.2014г. сряда в 17:29
мнение от
отношение бивш служител
в град Велико Търново

Здравейте,


според мен човек получава това в живота което заслужава. Ако искаш нещо и си отдаден на него няма как да не се случи. Спрете с негативизма. Фирмите не са виновни за неуспехите ВИ. Ако се трудиш - получаваш и заслуженото. Никой не е виновен за неуспехите на който и да е било. Софарма е страхотен работодател - коректен, сигурен и всичко за което човек може да си помисли в БГ. Ако имах възможност отново бих работила във фирмата, но личният ми живот пое в друга посока и това вече не е възможно. Благодаря за всичко.

написано 17.06.2014г. сряда в 12:36
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел администрация
в град София

Здравейте на всички,


видях последните коментари във форума и малко се уплаших от всичко написано.


Аз кандидатствам по позиция Административен Асистент и утре съм на 3-то надявам се финално интервю с Директора на Човешкия отдел, както и прекия си ръководите ( само където не знам колко такива ще имам ).


Първото ми интервю мина под тест ( MS Word, Excel, кореспонденция на български, английски ) и всичко мина ОК.


Второто ми интервю беше с две жени, отново от HR отдела и старши технически сътрудник ли не знам и аз. Беше дълго интервю 45 мин. Цялата ми автобиография ми разгледаха и всичко мина ОК. Заявих желаната си заплата под която не мога да падна-именно 1000 лв, които сега взимам на сегашното си място и те ми благодариха, че съм споделила това с тях, защото това било мн важно. Обясниха ми процеса на работа, както и това ненормирано работно време, което вече ме плаши.


Миналия петък ми звъннаха за 3-то интервю, а вече доста се чудя дали си заслужава да ходя.


Отговорите на въпросите, които искам да получа е, на каква заплата те осигуряват ?


Интересува ме, дали ще съм вързана за някой пряк ръководител, който може да ми дава задачи всеки ден в 17:30 и аз да си седя нон стоп след работа ?


 


Ако някой може да ми отговори на тези въпроси, ще съм ВИ много Благодарна.


 


Поздрави

написано 04.06.2014г. четвъртък в 17:48
мнение от
отношение кандидат за работа

Абсолютно съм съгласна със Сузи, че обявите им за работа са фиктивни колкото да си намират работа онея клявки от човешки ресурси, и аз ходих на интервю дори 2 пъти, само си изгубих времето. Сега гледам са пуснали същата обява, но леко променена. Не си губете времето изобщо да пускате СВ-та дори. Аман от малоумници в тая държава.... защо ли и аз си губя времето още тука....

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 10 от общо 70 12345 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88294 мнения за 7762 фирми!