Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 11.03.2014г. сряда в 13:46
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!

   http://www.banker.bg/?Channel=2&Category=1&Article=492235Ето Ви малко полезна информация

написано 22.11.2013г. събота в 17:13
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте, с оглед на това, че напоследък попадам все на некоректни работодатели, мисля да пропусна поредния! :) Бях поканена на интервю от въпросната фирма, но след като прочетох всички мнения, мисля да си спестя срещата с тях! :)


 

написано 21.11.2013г. петък в 22:04
мнение от
отношение бивш служител
в град София

Аз бих искал да кажа няколко неща на хората , които търсят работа и са попаднали на обява на Ексус Маркетс.


 


Не знам дали сте обърнали внимание , но обявата за работа стои постиянно в Jobs.bg . Познайте защо? Защото има такова голямо текучество на хора, каквото няма сигурно в никоя друга фирма . 


Аз доката бях , за няколко месеца минаха от там около 50 ина човека , които  най- задържалият се е 3 седмици . 


Какво ви говори това ? 


Защо хората ще  напускат , в повечето случаи доброволно? 


Тук идва въпросът за това какво прави тази фирма и какво  предлага тя на своите служители и клиенти. 


На служителите тя дава възможност да говорят по телефон по 8 ч. на ден при страхотно напрежение , не учтиво отношение от страна на управителя на фирмата . 


Чувал съм го да спува служител и то стар служител . Да хвърля предмети ядосвайки се за пропусната сделка или ликувайки за успешна такава.


Зашплащането в този бранш не е голямо ( като твърда заплата ) Общо взето сте на заработка . Има базисна заплата , която е  350 лв. за първият месец и ако оцелееш до 2 рия , може да стане 500 лв. Чух от една служителка ( млада ) , че им е обещано възнаграждение за 2 месеца по 150 лв. а после след 3 тият месец да им добавят останалите до 500. Сетете се , че тези хора не достигат до 3 тия месец . Така тидентчетата бачкат по 8 ч. за по 150-180 левчета месечно . 


Осваен това  , когато имаш клиент , то той го поема финансов анализатор . В началото този клиент печели , но компанията печели от вкарани пари в бизнеса и ако не искаш да вкараш ..... те могат да те посъветват да пуснеш позиция на някакъв финансов инструмент , който да ти донесе загуба . След , което идват и ти казват , вкарай повече пари и ще избием загубата . Как ви се струва това не е ли интелигентен рекет а ?


Ами ако  някой ваш приятел сте го направили клиент и той ви е повярвал и след отва си изгуби парите .... 


Помислете за тези неша хора , преди да решите да се захванете с тази работа в тази фирма . 


Пожелавам на всеки здрав разум ! 


Успех

написано 21.11.2013г. петък в 17:35
мнение от
отношение кандидат за работа

Поканиха ме на интервю,но след прочетеното на дали ще отида.Веднъж вече се опарих от подобни фирми и пренебрегнах написаното тук ( фирмата беше Pulse Fitnes and Spa ) и останах крайно излъгана и разочарована.Така че предпочитам да се доверя на написаното.Не смятам,че ще сгреша.

написано 07.11.2013г. петък в 11:55
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел офис БЦ "Кристал"
в град София

Връщам се от интервю във въпросната компания. Дории и да ме поканят на обучение, не смятам да ходя, защото:


1. Не мога да жвея цял месец с 260 лв. това е което ще получите през първите два месеца за работата от 8,15 до 18,30.


2. Не желая да работя за компания, която пести от осгуровки (разликата между 260 и 310 лв.е нищожна) , защото няма как да съм сигурна,че някой ден няма да спестят и от заплатата ми.


3. МРЗ в България е 310 лв. и няма как да те осигуряват на 260 лв. за осем часов работен. Или осигуряват на четири часа, или ти пишат по-малко присъствия.


4. В същото време се правят,че много добре познавали КТ на РБ - нямало как изпитателен срок да е по-кратък от шест месеца, което въобще не е вярно.


5. Тези 200 лв., които ти дават към първоначалните 260 лв. не са записано официално никъде и нямаш никаква гаранция, че ще ги получиш.


6. Държат да ходиш с елегантно офис облекло, но как се постига това с 260 лв. нокой не т обяснява (не случайно подгъва на сакото на интервюиращия виси разлепен)


7. Как следя кой от клиентите ми какъв капитал разиграва благодарение на мен, за да си взема процент, никак не е ясно.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 24.10.2013г. петък в 01:20
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте! Исках да ви попитам, все пак, ако приема работата и примерно след 2 седмици искам да напусна..ще ми изплатят ли изработеното и ще плащам ли неустойки? А и на интервюто казаха, че 2-рият месец твърдата заплата ще е 500лв, а не 300.. 300лв било само първия месец (обучение). Благодаря.

написано 22.09.2013г. в 11:39
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Мога да изкажа мнение само относно интервюто. Не защитавам и не взичам страната на никого! Не мога да кажа, че провеждащият интервюто се държа надменно с когото и да е. Да, интервюто беше групово, но всеки имаше възможност да попита каквото пожелае. В крайна сметка ме одобриха, но аз се отказах, защото получих предложение за по-добра работа. Нямам впечатление от работния процес във фирмата. Ще бъда откровен, като ви кажа, че и лошите коментари тук ми повлияха, което може би беше грешка...

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 17.09.2013г. сряда в 16:11
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!

Отидох, видях и ... си тръгнах.


Колко подбират персонала и по какви точно критерии - тяхна си работа.


По въпроса относно заплащането са едни хлъзгави и сдържани. В общи линии - търсим под вола теле.


Работна среда... "дива". За по-подходящо определение не се сещам. Надвикваш се с колеги, с телевизор на макс  и си тръгваш удовлетворен с главоболие и облъчване...


Както са казали преди мен, ако си кон с капаци и тотален непукист - пробвай се. Нормални човеци трудно биха се задържали.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 24.08.2013г. неделя в 08:53
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел Контактен Център
в град София

Здравейте на всички,


 


Моето мнение ще изглежда на някои малко старичко, защото е от близо 2 години назад във времето, но си позволявам да го напиша чак сега, Защото вчера имах възможността отново да се срещна с тях, но по друг повод.


 


Първо ще се опитам да бъда максимално обективен по отношение на това, което ги интересува хората в този сайт като потенциални бъдещти служители и след това ще си позволя няколко изречения и за това което ми е направило добро и лошо впечатление или неща, които според мен са добри или не дотам добри като практикав тази Компания.


 


Относно заплащането да 300 лева е трудовото възнаграждение, и да бонуси към тази заплата при определени условия. Относно уважението, има относително такова към служителите. Привилегии - служебен телефон и бази данни, с които трябва да извършвате своята работа. Фирмена сигурност - това ще го изложа в последните си думи. Ангажираност на трудов договор за 8 часа, но се работи малко певече. Потенциал за развитие безспорен, колеги може да се каже. Местоположение - добра локация, работна среда - вероятно и това ще остане за накрая.


 


Сега вече лични впечатления и някои коментари отнсо дейността и мнения. Работата ти се състои в това от разпечатана база данни със собственици на фирми да се осъществяват изходящи обаждания с цел привличането им като трейдъри с мегастарата вече МЕТАТРЕДЪР - 5. Обучението ти се състои в точно 1 час и бец да си подписал какъвто и да е договор започваш да мачкаш по безброй пъти тормозени от предишни канздидат служители потенциални клиенти, хубавото е поне, че не е през твой телефон.


Сега за обещаната среда - намирате се 15-20 човека в една зала без кабинки помежду ви, без компютър пред вас, и засилен докрайна степен телевизор, крещящи и определено арогантни колеги с нагло поведение звънящи на други клиенти и псуващи на метри от теб при поредната "греда", а през това време ти се опитваш макар и малко в разрез с политиката да проведеш нормален разговор с потенциален клиент.


Относно самата фирма, когато аз бях там тя се представяше като маркетингов партньор на чешката хайскай, с управител чех, сега доколкото разбирам се представят за американци, интересно след някои и друг ден като какви ще се явят.


Това и за фирмената сигурност се отнасяше by the way. Същевременно от всякъде вклучително и в КФН е ясно, че тази компания е без лиценз за подобна дейност така, че за каква сигурност говорим може би.


Иначе: неотричам възможностите за добри доходи, защото при маржин търговия винаги може да има много добри печалби - факт. Добрите предпоставки за развитие - ако си нагъл и кон с капаци, може и да станеш началник на икип.


Кратък коментар: Ако си нагъл, непукист и не искаш да се държиш професионално, същевременно ти се работи в несигурна и нерегламентирана среда вероятно е твоето място.


Ако си професионалист и държащ на своите качества и търсещ наистина някакво истинско развитие и самоосъвършенстване, това със сигурност не е твоето място.


Всеки да прецени за себе си!

Показани мнения 1 - 10 от общо 47 12345 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88363 мнения за 7767 фирми!