Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим

написано 14.04.2014г. вторник в 21:45
отношение кандидат за работа

Кандидатсвах в тази фирма за работа и получих ужасно грубо отношение.  Става дума за това,че ме извикаха на интервю, за да ми загубят времето. Интервюто премина на 2 етапа - първият устно за 5 мин,като ме питаха общи неща и вторият етап беше тест. След,като ми дадоха теста ме оставиха да го правя. В момента, в който правех теста тези хорица ми пуснаха отказ за позицията без все още да съм приключила интервюто. Беше ужасно. Като си прерадох теста и излязох, аз видях на телефона си и-мейл затова,че съм отказана. Тестът въобще не беше проверен. Как успяха да разберат, че не ставам за позицията не мога да разбера? Да не би пък да са хвърляли боб или да са ходили на врачка, за да установят тези обстоятелства? 


Хора, съветвам ви не пускайте обяви в тази фирма текучеството е много голямо, уважението нулево, вижте как постъпват с кандидатите за работа само да им отказват позицията без дори да са проверили теста и да е приключило интервюто. Ситуацията им е трагична. По-грубо отношение към кандидат за работа не съм виждала. Не си губете времето, не пускайте сивита. Няма смисъл. 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 20.03.2014г. петък в 22:48
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Здравейте,


Бихте ли споделили някакво мнение за фирмата, заплащането и възможностите за кариерно развитие. Колко са големи екипите, какво е разположението на стаите и разбира се заплащането? Предполагам, че позицията account payable/receivable е много интересна? Ще Ви бъда много благодарен, ако някой сподели мнение Ingram Micro.


Доволни ли сте?


Благодаря,


 


Николай


 


 

написано 16.03.2014г. в 15:57
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел sofia
в град София

Има много обяви в момента то Инграм Микро. Някой може ли да сподели на колко етапа протича подбора, как преминават интервютата, правят ли се езикови тестове. Необходимо ли е да си почти "native speaker" за съответния език?

написано 16.03.2014г. в 11:43
отношение кандидат за работа
към обект/отдел Ingram Micro
в град София

Здравейте,


И аз бих искала да изразя разочарованието си от тази фирма. Въпреки високото професионално ниво, което тази фирма се опитва да демонстрира, то това съвсем не е така. Бях на интервю за работа, премина в позитивна атмосфера и ми беше казано, че ще получа обратна връзка, била тя положителна или отрицателна. Е, два месеца по-късно все още няма такава. Проблемът не е в отказа, а в некоректното отношение. Не мисля, че така се създава добро име.


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 26.02.2014г. четвъртък в 12:56
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел sofia
в град София

Некадърници!


Преди месец ходих на интервю и уж щяха да ми се обадят до 1 седмица, без значение дали продължавам напред или не. Досега никакъв отговор!


Несериозно отношение и жалък балкански професионализъм.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 24.02.2014г. вторник в 16:59
отношение бивш служител
към обект/отдел Sales Administrator UK/IE
в град София

@ Уволнен - Не бих казала,че работата е трудна в никакъв случай. Хората искат мнение за фирмата и аз им пиша моето и то с истинските си имена,за да се знае коя съм. Много хора могат да потвърдят казаното от мен по- долу, не съм излъгала и дори служители на фирмата ми казаха,че много неща съм спестила и премълчала :) Това не е форум за обиди,а за мнения за различни работодатели. Ако искаш,Уволнен, напиши своето мнение за работодателя,а не нападай хората,който са изразили такова.


 

написано 05.02.2014г. четвъртък в 18:59
отношение бивш служител
към обект/отдел UK/IE Sales Administrator
в град София

Работих във фирмата 5 месеца. Мой приятел ме препоръча за различна позиция от посочената по-горе. След 1то интервю се засякох с моя позната Фани Зафирова,която по това време беще Тийм Лидер в компанията. След няколко дни тя ми се обади и ми предложи много по-добра позиция в новооткрития отдел "Dell". Зарадвах се и приех,защото сметнах,че позицията е по-перспективна. Започнах работа и обучението ми беше кръгла нула. Всичко зависеше от Фани,която така и не ме обучи на системата,защото беше заета да помага на тийма си с поръчките. Предстоеше обучение и на 2ра система,коеот протече добре,защото SME от Холандия ни обучаваше. След броени дни заминавахме на 3то обучение в Белгия, специално за Dell Team-a. Аз бях най-бавна,защото бях най-нова,а другите 2 момчета и Фани бяха служители от поне 1 год. Материалът не беше сложен,защото имам опит в подоби компании и системи. Разбирах всичко, но бях по-бавна откъм опциите в системата. В Белгия Фани ми даваше само задачи и когато казвах,че не разбирам или не знам как да се справя(защото никога не съм го правила преди) тя не ми обръщаше внимание и винаги един от колегите ми се натоварваше със задачата да ми покаже как става... На 4-я ден ми казаха,че не съм се справяла и решават да ме върнат в България, но в друг тийм. Причината била,че бавно работя със ситемата и че сбъркали като взели нов човек за позицията,а не вече обучен.


Отидох във втори тийм позиция UK/IE Sales Administrator. Тиймът беше страхотен, хората бяха много мили с мен и ми помагаха,когато имам въпроси. Тийм Лидер беше Диляна Йорданова. Истинско бедствие. Интересуваше се повече от това какво правят,как са и къде са ходили през уикенда акаунт мениджърите от UK, чатейки си по цял ден с тях, отколкото от работата или хората в екипа. Караше ни да събираме пари за подарък за новородилото се бебе на един от англичаните и да го изпращаме с DHL,за да им се подмаже. За нищо не можеше да се разчита на нея особено за проблеми свързани с работата.


След като минаха 5 месеца,в който непрекъснато молех да ми се възлагат повече задачи за вършене и след като цяло лято ни изкривиха от работа (оставахме оувер тайм без да ни се плати) и дойде време за моята отпуска (30 Август) ден преди нея ме извикаха в офиса на вече повишената Фани заено с Диляна. Двете ми съобщиха,че трябва да ме освободят (буквално 2 седмици преди договорът ми да стане постоянен), поради 3 причини - демотивация (което е асурдно,защото Диляна тъкмо ми беше възложила да правя всеки ден сама нов и важен отчет на голяма компания), гледане на личния ми телефон (кой не говори по телефона?!), говорене с колегите ( ако пък не си говориш с никой ще те изкарат "not a team player") и последната причина,че в почивките си съм излизала,за да си преместя колата (Инграм не осигуряват парко места за служители затова се налага да паркирате в мола и да си местите колата на всеки 4ч).


Не знам на Вас как ви се струват тези причини,но според мен са нелепи,защото аз се стараех да запазя работното си място. Приех го с усмивка.


По-интересното е,че на хората от моя екип не са дали абсолютно никаква причина защо са ме освободили и то в момент,когато трябваше да се назначи още един човек поради количеството работа,а не да се правят съкращения.


Относно заплатите - всеки взима различна. Хора,който работят там от 2год взимат по-малко пари от новоназначените. Повишение на заплатите НЯМА. Развитие в компанията НЯМА. В момента поради тези причини хората масово напускат и се набират нови. Дори вчера мой приятел,който е кандидатствал за позиция преди повече от година е получил обаждане и покана за интервю,които е отказал.


Преценете сами!


 


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 27.01.2014г. вторник в 15:22
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Бях на интервю миналата седмица, премина в приятна обстановка и непринуден разговор. Казаха ми, че ще получа със сигурност обратна връзка, без значение какъв е отговора. Което, за мое съжаление, беше абсолютна лъжа - все още не съм уведомен, въпреки че срока, уречен от тях, изтече. Изключително несериозно за такава голяма компания, НR-ът е под всякаква критика. Докато не започнат да се уважават хората и времето им, няма да има успех! Не мисля, че е толкова трудно да напишеш мейл, че дадена кандидатура е отхвърлена, проблемът не е в отказа! Научете се да уважавате хората и тогава претендирайте за високо ниво, за съжаление това е поредната фирма, която само на думи е коректна. Съжалявам за загубеното си време! 

написано 26.01.2014г. в 16:47
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Здравейте,


имам един много важен въпрос,който вълнува не само мен а и всички останали,които имат намерение да кандидатстват за работа и го правят през посреднчески фирми!


Искам да питам вярно ли е,че посредническите фирми ви УДЪРЖАТ част от заплатата,тоест ако реално заплатата ви трябва да е например 1400 нето,те ви пращат договор за 1200лв и всеки месец 200 лв са за тях ?


Ако има някой,който знае със СИГУРНОСТ,ще се радвам да сподели :)

Показани мнения 1 - 10 от общо 33 1234 По-стари »

Връзки
Сайтове за работа


ИнституцииЗа BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

81315 мнения за 7077 фирми!