Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 28.07.2014г. вторник в 16:21
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Здравей, Ваня Петрова, с мен се свързва HR-ка, която каза, че интервюто ще се проведе на български, и накрая може да ми зададе няколко въпроса на английски, но е малко вероятно. Аз кандидатствах за позиция с английски език. Когато отидох на интервюто, всъщност водих разговор на английски, по различни теми от общ характер, но аз по принцип не се чувствам уверена в говоренето си.  Позицията не е свързвана с използването на говорим английски, затова не виждам смисъл да се води устен разговор, а по-скоро да се въведе писмен изпит. Доколкото разбрах, служителите си говорят помежду си на английски, но все пак всеки, който е завършил английска гимназия, може да се справи с това без проблем, ако влезе в рутината. Неочаквано след въпросите на английски, другият тийм лидер поиска да говорим на немски, за което нито ми споменаха по телефона, а и никъде не пишеше в длъжностната характеристиа за изискване за немски. Аз казах, че не мога да се правя с интервю на немски език. И така приключи това неприятно недоразумение, съответно не бях одобрена.

написано 28.07.2014г. вторник в 14:05
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте,  дали някой би дал повече информация за тестовете, които се дават след интервюто? Интересувам се за счетоводните позиции.

написано 25.07.2014г. събота в 12:05
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте,


бихте ли споделили как протича интервю за длъжността  Accounts Payable/Accounts Receivable Associates (Finance functions). 


На английски ли е интервюто. С нива В1 /продължавам повишаване на нивото ми/ на английски , бих ли се справила с работата.


Какво е атмосферата в финансовия отдел.


Благодаря

написано 16.07.2014г. четвъртък в 17:33
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел admin Sofia
в град София

Здравейте на работещите в тази фирма и на неуспелите кандидати също!


Ако на някой от вас му се пише позитивен feedback, който наистина да послужи на следващите кандидатури, моля ви включете се с няколко реда.


Конкретно се интересувам за позиция Purchasing Administrator with English за София.


Нямам икономическо образование, което е посочено в изискванията, че би било предимство, което аз разбирам че може за административна позиция да се справи човек и без такова-Вие как мислите?


Още Good technical knowledge of software and hardware and general computer applications (MS Word, MS Excel)-колко добри познания за софт и хардуеър се искат, дали няма да се надценя аз с моите познания на МС Уърд и Ексел, в смисъл все си мисля,че има някаква приемственост и предишният работещ би трябвало да ти покаже основните неща за да можеш да се учиш в хода на работата, или провеждат някакво обучение за специфичните неща за тях?? просто не мога да си представя толкова да ми е сложно та да не мога от 1-2показвания да не усвоя относно Уърд и Ексел, за хардуеър нямам идея, не се и споменава.


Относно Previous data entry/customer service experience is considered an advantage; пак искам съвета ви, моля-аз нямам такъв предишен опит би ли било непреодолима пречка да се приспособя?


Имам колебания дали да кандидатствам заради тези изисквания, не се чувствам силна ако ме питат, понеже наистина не знам точно какво е нужно, иначе Английският ми е много добър и съм работила в международна компания със специализиран софтуеър САП, но много малка част от работата ми вкл. финанси,а и тук за администр. позиция не би трябвало да е необходимо да се на ти с счетоводството или???


Моля ви, пишете какво мислите и за настоящите работещи-може ли ориентир относно работно време,тренинги,заплащане и местонахождение на офиса в София???


Благодаря ви.

написано 01.07.2014г. сряда в 11:01
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

И с няколко думи, какво прави лошо впечатление - липсата на обратна връзка, било то положителна или отрицателна (3 седмици след интервюто). HR-ката сама уточни, че ще получа информация в рамките на седмицата, в която се проведе интервюто. Към днешна дата 01.07.2014 г. обратна връзка няма.


Това обаче е проблем на 90% от компаниите в България. Липсата на уважение към кандидатите, които не са подходящи според критериите им.


HR отделите не намират 2-3 минутки, в които да кажат на отсрещната страна, че нещата не са се получили.

написано 11.06.2014г. четвъртък в 16:06
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Днес минах първо интервю и съм положително настроена. Кандидатствах за различни позиции. Интервюто протича в следния ред - представяне на фирмата, информация за позицията и изискванията, представяне на кандидата, кратък разговор на английски език и тест, свързан със счетоводство( на английски език). Ако си практикуващ счетоводител, няма проблем да се решиш теста. Ако не си, то е средно сложен и ако помниш нещата, учени преди години в университета, може и да го решиш. Лесни са единствено нещата, свързани с дебит/кредит под формата на Т-сметка. Моите варианти тестове включваха амортизация, отчисляване на активи и т.н. Отговорите на въпросите са от отворен тип. Имах 1 час - толкова ми дадоха. За атмосферата - приятна, като в почти всеки офис на чужда компания. Хората - млади и повечето от тях - усмихнати. Предлагат добър социален пакет - ваучери, 50 лв. за транспорт и допълнително здравно осигуряване. Всичко изглежда чудесно, но единствено служителите могат да кажат какво в действителност е положението. Дори и да не започна работа там, не съжалявам, че опитах. Поканят ли ви на интервю, отидете. Дори и да не се получи, трупате опит какво се търси и изисква от компаниите. Така ще знаете на какво да наблегнете следващия път.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 03.06.2014г. сряда в 18:53
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел Accounting GL
в град София

Бях на интервю миналата седмица във фирмата за позиция GL Accountant, направих теста (очевидно успешно) и бях поканен на 2ро интервю с мениджър от чужбина за следващото интервю. Теста е сравнително лесен и има 2 часа време за да се направи. Отзивите, които чувам от хора работещи там са положителни, надявам се да започна работа във фирмата. Отношението към мен, както по телефона, така и на интервюто.


Стоян.

написано 03.06.2014г. сряда в 18:40
отношение настоящ служител
в град София

Здравейте, пиша тука за да изразя мнението си за фирмата, в която работя от около 6 месеца. Прави ми впечатление, че тук пишат само хора, неуспели да преминат интервютата или конкуренти на фирмата, представящи се с други имена.


Моите наблюдения над фирмата са следните:


+ Приятна обстановка за работа, с екипи от млади амбициозни хора


+ Конкурентно заплащане, съответстващо на опита или липсата на такъв


+ Ясна структура и лесна комуникация с ръководството на отделите, на центъра, както и с отдел човешки ресурси


Поздрави,


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 31.05.2014г. неделя в 12:49
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Последното, от което мога да се оплача е грубо отношение по време на интервюто. Внимателно обясняват , с какво се занимава компанията, за да може всеки да си направи сметката и да няма излъгани накрая. Кандидатствах за Счетоводител. Обясниха ми надълго и нашироко, какви счетоводни процеси ще пренасят, откъде и накъде, организационната структура в подробностти. Тестът е ЕЛЕМЕНТАРЕН за хора, които не са спали в университета и все пак са си взели изпита по счетоводство с едно явяване. Обадиха ми се същия ден за второ интервю. На хората по-долу ще кажа само, че няма как да няма много обяви, ако имат 40 отворени позиции, както ми обясниха за старта на проекта в България. Да видим сега, какво ще ми предложат като условия, ако стане ще пиша пак. Ако не стане... здраве :) !

Показани мнения 1 - 10 от общо 46 12345 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

83388 мнения за 7277 фирми!