Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 01.07.2014г. сряда в 11:01
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

И с няколко думи, какво прави лошо впечатление - липсата на обратна връзка, било то положителна или отрицателна (3 седмици след интервюто). HR-ката сама уточни, че ще получа информация в рамките на седмицата, в която се проведе интервюто. Към днешна дата 01.07.2014 г. обратна връзка няма.


Това обаче е проблем на 90% от компаниите в България. Липсата на уважение към кандидатите, които не са подходящи според критериите им.


HR отделите не намират 2-3 минутки, в които да кажат на отсрещната страна, че нещата не са се получили.

написано 11.06.2014г. четвъртък в 16:06
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Днес минах първо интервю и съм положително настроена. Кандидатствах за различни позиции. Интервюто протича в следния ред - представяне на фирмата, информация за позицията и изискванията, представяне на кандидата, кратък разговор на английски език и тест, свързан със счетоводство( на английски език). Ако си практикуващ счетоводител, няма проблем да се решиш теста. Ако не си, то е средно сложен и ако помниш нещата, учени преди години в университета, може и да го решиш. Лесни са единствено нещата, свързани с дебит/кредит под формата на Т-сметка. Моите варианти тестове включваха амортизация, отчисляване на активи и т.н. Отговорите на въпросите са от отворен тип. Имах 1 час - толкова ми дадоха. За атмосферата - приятна, като в почти всеки офис на чужда компания. Хората - млади и повечето от тях - усмихнати. Предлагат добър социален пакет - ваучери, 50 лв. за транспорт и допълнително здравно осигуряване. Всичко изглежда чудесно, но единствено служителите могат да кажат какво в действителност е положението. Дори и да не започна работа там, не съжалявам, че опитах. Поканят ли ви на интервю, отидете. Дори и да не се получи, трупате опит какво се търси и изисква от компаниите. Така ще знаете на какво да наблегнете следващия път.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 03.06.2014г. сряда в 18:53
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел Accounting GL
в град София

Бях на интервю миналата седмица във фирмата за позиция GL Accountant, направих теста (очевидно успешно) и бях поканен на 2ро интервю с мениджър от чужбина за следващото интервю. Теста е сравнително лесен и има 2 часа време за да се направи. Отзивите, които чувам от хора работещи там са положителни, надявам се да започна работа във фирмата. Отношението към мен, както по телефона, така и на интервюто.


Стоян.

написано 03.06.2014г. сряда в 18:40
отношение настоящ служител
в град София

Здравейте, пиша тука за да изразя мнението си за фирмата, в която работя от около 6 месеца. Прави ми впечатление, че тук пишат само хора, неуспели да преминат интервютата или конкуренти на фирмата, представящи се с други имена.


Моите наблюдения над фирмата са следните:


+ Приятна обстановка за работа, с екипи от млади амбициозни хора


+ Конкурентно заплащане, съответстващо на опита или липсата на такъв


+ Ясна структура и лесна комуникация с ръководството на отделите, на центъра, както и с отдел човешки ресурси


Поздрави,


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 31.05.2014г. неделя в 12:49
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Последното, от което мога да се оплача е грубо отношение по време на интервюто. Внимателно обясняват , с какво се занимава компанията, за да може всеки да си направи сметката и да няма излъгани накрая. Кандидатствах за Счетоводител. Обясниха ми надълго и нашироко, какви счетоводни процеси ще пренасят, откъде и накъде, организационната структура в подробностти. Тестът е ЕЛЕМЕНТАРЕН за хора, които не са спали в университета и все пак са си взели изпита по счетоводство с едно явяване. Обадиха ми се същия ден за второ интервю. На хората по-долу ще кажа само, че няма как да няма много обяви, ако имат 40 отворени позиции, както ми обясниха за старта на проекта в България. Да видим сега, какво ще ми предложат като условия, ако стане ще пиша пак. Ако не стане... здраве :) !

написано 22.05.2014г. петък в 22:07
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

 Аз ходих на интервю там, губиха ми времето като ми обясняваха какви бонуси дават на служителите и каква е дейността на фирмата. Тази информация всеки може да я получи от интернет, и не виждам защо ще ме "канят", за да им слушам презентациите. Мисля си, че умишлено канят кандидати за работа, за да тренират уменията си да говорят пред непознати и да водят интервюта. Позицията, за която кандидатствах все още е отворена, явно е изключително трудно да се намерят оперативни счетоводители,които знаят английски език. Аз лично останах втрещена, когато разбрах, че две мои бивши хомосексуални колежки от университета, работят там като телефонистки, при положение че едната поназнайваше английски на много елементарно ниво. Явно имат много "високи" критерии ,като се почне с единия тийм лидер - хасковско ниско момченце,много амбицирано да доминира и да изпъква с присъствието си.

написано 16.05.2014г. събота в 16:38
отношение настоящ служител
в град София

Не познавам никой, който е писал тук. Това, което мога да кажа, че фирмата е супер. Има човешко и професионално лице. Когато прочетох, много се изненадах от коментарите, но предполагам, че тук пишат само разочарованите, каквито навсякъде има. Тези, които са доволни и щастливи едва ли се сещат да пишат тук. Така или иначе днес се заговори във фирмата, че има такова място и такива коментари, та реших да дам едно рамо на всички, които все пак са решили да дойдат при нас в Инграм.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 09.05.2014г. събота в 23:46
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

От мненията във форума виждам, че много кандидати за работа са получили некоректно отношение. Тъй като има много фирми , които си позволяват подобно отношение и само губят времето на хора, за които намирането на работа е "жизнено важна" задача, би било добре всички потърпевши да се организират и да търсят отговорност от HR-ки, които си запълват времето с фиктивни обяви за работа и фиктивни интервюта, на които си упражняват уменията по лицемерие.

написано 23.04.2014г. четвъртък в 23:09
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел Purchasing Vendor Debit Associate with English
в град София

Някой има ли информация за позицията Purchasing Vendor Debit Associate? Има ли пряк конткат с клиенти? Работата тип кол център ли е? Заплащанете какво е? Има ли допълнителни привилегии като здравно осигуряване както е примерно в HP, IBM и т.н (ако има към кой застраховател е). Възможности за развитие има ли, както и повишаване на заплатата след някакъв определен период. Наистина ли е ъолкова голямо текучеството или просто екипът се разраства. Ще се радвам ако някой настоящ или бивш служител сподели някаква информация.


Благодаря предварително!

Показани мнения 1 - 10 от общо 42 12345 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

83233 мнения за 7262 фирми!