Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 21.09.2014г. в 21:22
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел Procurement
в град София

Работя в IBM Prcourement center от няколко месеца и трябва да ви кажа, че започнах доста плахо заради коментарите тук, но не след дълго мнението ми се промени коренно и то за добро! Ходя с много кеф на работа, даже и да не ви се вярва. Условията и мениджмънта са супер, а за екипа да не говорим. Ако мислите, че ще ви плащат да си клатите краката жестоко се лъжете, но пък работата ако ви допада ще си я вършете с много радост. Не намирам минуси все още, така че няма какво негативно да напиша. Съжалявам, но съм искрена!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 13.09.2014г. неделя в 22:31
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел Concentrix
в град София

Концентрикс или до скоро Ай Би Ем. Една международна институция, която умелоо се гаври със служителите си. Работя във фирмата, повече от 2г. Да, заплащането за рамките на БГ е прилично, не бих казал отлично, но става. Повечето Колеги са мили, но отношението на мениджъри и тийм лидери е под всякакео ниво. Назначават се хора без никакъв опит на по 20г. за ТЛ. Никаква фирмена политика, умело ръководене, обучения и т.н. За отдел ЧР дпри не искам да коментирам. Отскоро ся нови на по няколко месеца и вече голямата работа. Има една г-ца Желева, която се е взела доста на сериозно. Интервютата са под всякакъв критерии и професионализъм. От новите колеги чувам, че много зависи в какво настроение я хванеш. Като цяло аутсорсинга в БГ не е това, което се очаква да бъде. Гаврят се с хората както си искат. 


Не препоръчвам на никого тази фирма за работодател. 


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 02.09.2014г. сряда в 16:40
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

Имаше един нормален мъж вHR-ра там амане знам какво стана с него?

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 29.08.2014г. събота в 13:53
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте! Кандидатствах за позиция Sourcing buyer в офиса до летището в София. Някой може ли да ми разкаже нещо за тази позиция, колегите, работната среда, мениджърите, социалните привилегии и тн?


Благодаря предварително!

написано 20.08.2014г. четвъртък в 01:59
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Варна

Здравейте! Аз също много ще се радвам, ако някой изкаже мнение на офиса на Concentrix във Варна с френски език. Скоро ми престои да започна работа там и малко се притеснявам, дали няма да придобия предимно горчив опит от това. Притеснява ме и начинът на подбор на персонал- пращаш CV на френски, няколко интервюта по телефона, typing test и край! Странно ми е,че ще се видя с бъдещите си работодатели лице в лице едва на първия ми работен ден. Даже нямаше интервю по Skype. Моля Ви, споделете мнения и за Варна.

написано 17.08.2014г. в 19:58
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел IBM
в град София

Здравейте! Като вероятен кандидат за работа в ИБМ, бих желал да попитам, знае ли някой за нов проект на фирмата с немски език и съпорт на корпоратовни клиенти използващи продукти на компанията? Офисът е на Летището. Каквато и информация да имате за този проект или като цяло за клона на ИБМ на летището, би ми било от голяма помощ. Само да вмъкна нещо, което ми се струва странно: Получих работна оферта без интервию лице в лице с мениджърите, преминах само през тест и валидация на немски. Това редовна практика ли е и само на мен ли ми изглежда странно? 


Благодаря предварително и лек ден.

написано 14.08.2014г. петък в 13:02
мнение от
отношение бивш служител
в град София

Работих преди около две години,  2012/2013 в новооткрития проект за подръжка на Сиско. По време на подбора човек ни си дава сметка към какво се е насочил. Служителката от Човешки ресурси-Аделина Георгиева изглеждаше мила.уверяваше ме, че няма да има никакъв проблем да осъвместявам работата с университета, че нямало да има проблем да посещававм лекции и да си завърша бакалавъра. Неща, които се оказаха пълни лъжи. По време на първите два месеца се преминава обучение. Получавахме пълно възнаграждение, един от малкото плюсове. 


По време на обучението се смениха всякакви "лектори"- от човешки ресурси, наслаждавахме се на всякакъв английски, кой от кой по-плачевен. По време на същинската част-обучението върху програмите, с които трябва да се работи, го караха някак си лежерно, бях свидетел на изцепки като "Пускай слайдовИтИе напред и чететИ, аз сега идвам." и т.н. Водеше се хаотично и несеризно, а след това ни се държеше сметка защо задаваме въпроси и имаме неясноти по време на работа. През последните две седмици от обучението се изисква да се направят тестове на Сиско, че е усвоена материята. Правеха се колективно, скришум. Въпросните лектори не знаеха отговорите на голяма част от нещата. Обаче на място имаше и представители на Сиско, които слядха как се развива дейността, което наложи тези тестове да се правят, "както трябва". Точно тук дойде интрересният момент-прехвърляха се флашки с отговори, но само на тези, които бяха симпатични и си пушеха цигарите с "обучетелите" и бъдещите супервайзори. 


Но това беше само началото. Когато дойде време да започнеш да работиш, цареше пълен хаос и обърквация. Тромавата система, излишното напрежение, което всяваха от мевиджмънта на проекта допринасяше за стреса и посещенията на НюМедикъл от някои колеги, качили кръвното. Всеки ден се очаква от теб да "затвориш" даден брой случаи. Дойде моментът да се взимат и обаждания, хората от другата страна постоянно чакаха, докато търсиш някого да ти помогне. Най-интересното беше, че когато не приключиш определения брой случаи, на следващия ден ти се караха. Много често дали ще ги приключиш зависеше от трети страни, а не от теб. Та много колеги започнаха да остават доброволно по един, два, три часа. Даже на това се гледеше като на IBM dedication и тези, които не го правеха се чувстваха изолирани от екипа.


По отношение на колегите, имаше ги разнородни. Както големи симпатяги и наистина стойностни хора, така и хора, които се бореха и търпяха всичко само и само да останат в ИБМ. Сплетничеше и се интригантстваше постоянно. Това е първата работа, където ходех с пълно нежелание и апатия. 


По отношение на подготовката на колегите, имаше хора, учили в чужбина, които, изненадващо, не бяха придобили себеуважение и не съзнаваха правата си и стоически търпяха всички нередности. 


Гонеха се цели, преминаваха се контроли на качество, но много често при липса на хора се отбиваше номера. Хората с испански бяхме малко. Тези, които бяха наети с основен такъв го владееха прилично. Но при липса на хора с даден език и разбереше ли се, че владееш нужния език, макар и на основно ниво, не се колебаеха да ти пуснат обаждания. Имаше колеги, които бяха понаучили испански и бяха задължавани да работят на него, стигайки до такива крайности, че даден човек ме моли да му напиша имейла, защото не може да пише на този език.


Най-интересно ми ставаше, когато след като напуснах, виждах бивши колеги и започваха да се оплакват "колко гадно било", но иначе на място малко се осмелявнха да си търсят правата и се самоотешаваха, че това е нормално-"Е какво, няма да си клатим краката.".


Но най-тъжното е, може би, какви неща са склонни да търпят образовани и недотам хора за 1200 лв. Да, повечето хора ще кажат, че това е добро заплащане за България. Дали? Имайки предвид жизнения ни стандарт и покупателната стойност на заветните пари...


Болничните бяха трън в техните очи, а подлостта на ръководния състав на проекта без граници. Създаваха се множество проблеми на хората, които си взиамаха болничен, забележете-имаха таргет за болнични под 5%???


Възмущението ми не приключва тук. Неудобните хора се отстраняваха дори пристъпвайки правилата, по време на болничен и т.н.


Въпреки всичко опитът ми там ме обогати откъм наблюдения на фалш и лакейничество у хората. Не само успях да зъвърша и при това също осъвместявайки двете неща, работейки на 11 000 метра височина, но въпреки умората на полетите и капризните пътници, не бих се върнал на офис работа в IBM.


Дано да съм бил полезен на някога. Пожелавам Ви да намерите свото поприще и да дерзаете!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 14.08.2014г. петък в 10:06
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Здравейте!


В момента кандидатствам за работа с френски и английски език в call center-a. Някой може ли да ми каже как протича интервюто на френски. Ще съм благодарен.

написано 02.08.2014г. неделя в 12:20
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

Внимание! IBM няма офис във Варна! Там по бившия IBM проект оперира Консентрикс. Иван Лазаров се опитва да ви реферира, и да вземе бонус "препоръка", без никакво съдействие, нарушавайки правилата на вътрешниата Employee Referral Bonus Program. Ако някой проявява интерес към позиции в IBM, нека да посети  https://jobs3.netmedia1.com/cp/faces/job_search?adv=0

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 10 от общо 186 12345 По-стари » >|

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

85397 мнения за 7449 фирми!