Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим

написано 18.03.2014г. сряда в 10:42
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

В момента работя за канадския проект и искам да ви кажа, че работата е напрегната, работи се на смени, но заплащането е коректно.


Постоянно се търсят хора, защото това е нов проект и им трябват много агенти. Отваря се скоро клон във Варна по същия проект.


На мен ми харесва да работата, взе да ми харесва да си говоря с клиентите, упражнявам си езика, виждам се с колеги. Трябва и да сте мотивирани да ходите на работа, голяма част от живота ви ще се завърти около IBM, предупреждавам.


 

написано 14.03.2014г. събота в 13:04
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел Finance
в град Варна

Здравейте...днес видях че ибм пак са пуснали обява за financial analyst. Някой може ли даде повече инфо, защото преди месец и нещо пак имаше подобна. 


Заслужавали ли си или просто ще си загубя времето с тях, защото не съм от София? И защо има такова текучество??? Ако някой ми каже и нещо за заплащането ще съм благодарен.


 

написано 05.03.2014г. четвъртък в 16:16
мнение от
отношение -- няма данни --
в град Варна

Здравей, работих там преди с френски - супер е, защото можеш да си упражняваш езика в истински ситуации, колегите са много и от всякакви държави, динамично и интересно е. Аз съм от Варна и видях и че тук си търсят хора с френски език, Успех!

написано 17.02.2014г. вторник в 16:01
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел call center
в град София

Здравейте..Искам да ви попитам за мнение,относно работата в call center на ibm в София с френски език?Ще ви бъда благодарна ако получа отговор :)))

написано 11.02.2014г. сряда в 14:21
мнение от
отношение -- няма данни --
към обект/отдел Global delivery center

От 5 месеца фирмата търси Sourcing buyer за различни езици чрез агенциите Manpower, Adecco, Easy consult и др. и само губи времето на кандидатите и на агенциите. Някой знае ли нещо по въпроса?

написано 29.01.2014г. четвъртък в 16:30
отношение -- няма данни --

Здравейте. След почти всички мнения които изчетох, стигнах до извода че 90% от написалите коментар, не знаят дори колко офиса на Ай Би Ем има в София, също така биха искали да не правят нищо по цял ден и да им се заплаща добре. Не бъркайте офиса в Младост с този до Летището, те нямат нищо общо. В Бизнес парк-а се водиш служител на Ай Би Ем, но всъщност всичко е съобразено и според правилата на Ксерокс. Относно младите и неопитни кадри(както се беше изразил бивш служител на фирмата)- да, те може би са такива в началото, защото никой не се е родил научен, явно за да са на тези позиции, някой е видял потенциал у тях, а останалите просто завиждат. Когато някой не полага усилия и си "клати" краката по цял ден, то това рано или късно се забелязва и съответно служителят се освобождава ( най- вероятно, повечето от вас писали негативни коментари тук, са пример за това). Замислете се колко фирми дават над 1000 лв, осигуряват те на пълна работна заплата, служебен компютър и право да работиш от вкъщи 2 пъти в седмицата?! Разбира се, когато фирмата е голяма и разполага с много кадри, неизбежно е да има натегачи, клюкари, работохолици и тн., но всеки сам избира в коя група да попадне.


 


Да си мързелив е заразно и ходи по хората !

написано 19.01.2014г. в 20:21
отношение -- няма данни --

Здравейте.Бих желала да изкажа сериозните си притеснения относно IBM. Не знам дали някой от фирмата има време да чете какво се пише тук, но трябва да се вземат някакви мерки за подобряване реномето на фримата.Стигнах до последния етап на подбор за позицията финансов анализатор, но избрах предложението на друга фирма. Държа да подчертая, че не дочаках да получа евентуална оферта от IBM, а приех другата, въпреки че бях убедена, че с IBM щях да се договоря за повече. Защо го направих? Бях разочарована от негативните мнения, които чух за компанията. Всички сме съгласни, че в този сайт се пишат предимно негативизми за която и да е фирма. Малко са хората, които ще отделят 10 мин да похвалят работодателя си, но има разлика м/у 2 негативни коментара и 50. Естествено, не се осланях единствено на тук прочетената информация, а на близък приятел, на чието мнение можех да се доверя.


Относно процеса на подбор за тази позиция:1. тел интервю на бг за общи работи по св-то, после се преминава на англ на устен тест по Ексел и познания по финансови и счетоводни въпроси;2. тест онлайн, който е за време и е на англ, състоящ се от 2 части - логика и математика;3. лично интервю с мениджърите, които не са бг, съответно пак на англ.Някои кандидати знам, че ги карат да въвеждат текст на англ на комп за определено време, за да се види бързината, с която боравят, явно.


От процеса на подбор може да стане ясно на човек за какъв тип работа кандидатства.


От същия прител знам, че на интервюто всеки се ''пазари'' за заплатата си и има хора, работещи еднотипна работа, които взимат различно, просто защото така са се договрили в началото. Естествено, никой няма да ви даде повече, отколкото фирмата може да си позволи, затова трябва да намерите удовлетворяващо и двете страни решение. Но мисълта ми е, че според критериите и изсикванията на подбор за съответната позиция, един уважаващ себе си човек трябва да предяви релевантно на тях възнаграждение.


Моето мнение в никакъв случай не е негативно, по-скоро неутрално и информативно. Лично аз не избрах да работя тук, защото не съм чак такъв работохолик и предпочитам да взимам по-малко, но да съм спокойна и да ходя с желание на работа.


 

написано 24.12.2013г. сряда в 10:22
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел support
в град София

Какво заплащане може да се очаква за support позициите? 1500 лв? 2000 лв?

написано 08.10.2013г. сряда в 22:31
отношение кандидат за работа
в град София

Здравейте, бих искала да знам какво е стартовото възнаграждение за финансов анализатор. През колко етапа на подбор се преминава за тази длъжност? Ще се радвам ако някой сподели опита си.

Показани мнения 1 - 10 от общо 169 12345 По-стари » >|

Връзки
Сайтове за работа


ИнституцииЗа BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

81342 мнения за 7079 фирми!