Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 17.01.2012г. сряда в 17:20
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Не съм имала трудови взаимоотношения с фирмата, но искам да споделя нещо, което смятям за абсолютно некоректно.Декември месец-2011г. от Ориндж Център бе публикувана обява за продавач-консултант за тогава,все още неоткритата от тях кафе-книжарница на ул."Граф Игнатиев", отидох на интервю, казаха ми, че ще ми се обадят каквото и решение да вземат,така и стана, обадиха ми се и ми казаха, че са се спряли на друг кандидат- ок, няма проблем, лек ден и всичко най- хубаво...След това на 03.01.2012г ми се обадиха отново да ме поканят на интервю без да знаят,че изобщо сме се виждали вече! След като ги подсетих коя съм се разбрахме да се чуем на другия ден и да се разберем кога точно ще се видим, тъй като вече имах уговорка за друго интервю. На другият ден се обадих на момичето, с което бях разговаряла, което всъщност присъстваше и на първото ми интервю при тях(не знам дали има значение, но се казва Мартина) и тя ми каза, че има много работа същия ден и ще ми се обади на другия ден, за да се видим. Нито това момиче ми се обади, нито някой друг от фирмата, за да ми каже каквото и да е. Това, което не мога да разбера е защо трябва взаимно да си губим времето  и да се залъгваме? На мен вече ми е ясно, че нещо в мен явно не им е харесало, но за да бъдат коректната фирма, за която се представят мисля, че трябваше да ми се обадят и да скалъпят едно обяснение от сорта на- " Мислим, че не си подходящият кандидат за нашата позиция..." или нещо подобно. Другото, от което ми стана неприятно е, че тъй като и преди съм работила в кафе-книжарница на интервюто им споделих някои неща от тази сфера, тъй като те бяха малко притеснени от това си, ново начинание, които сега виждам приложени в кафето им, не мога да бъда сигурна дали не са ги имали като идеи и преди и по никакъв начин не ги обвинявам, но смятам, че както аз бях коректна с тях и се опитвах да помогна преди изобщо да съм започнала работа там, така и те можеха да вдигнат телефона и да ми кажат, че няма смисъл да чакам интервю. Имах голямо желание да работя там, тъй като имам подходящото образование и опит, и искам да работя в тази сфера, но след това, което стана тази фирма за мен не е опция.

Показани мнения 1 - 2 от общо 2

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88284 мнения за 7761 фирми!