Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим

написано 10.12.2013г. сряда в 22:50
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел enrichment
в град София

Работих почти година, с доброто начално намерение да работя по-дълго време там, но уви, нещата, които ни говореха в началото не видях начин да се случват. Етажите с кол-центровете, чувам, че са доста по-добре като положение, заплащане, труд и т.н., но в отдела, в който бях аз - работа по проекта eBay, е под всякаква критика, като най-слабото звено според моето скромно мнение, а и това на колеги, - е мениджмънт-а.


Този проект е май най-големият, заплащането най-ниско, експлоатирането на труда - най-високо. Има абсурдна система за оценяване, благодарение на която ежемесечно режат бонуси от по 200лв. Това го има в договора.. просто никой не ти казва, че е непосилно на някои таскове да покриеш критериите, а и не само ти - никой друг. (Уточнение - ако не постигнеш 90% като количество и качество - няма бонус, а то даже и с него заплатата е на границата м/у нормално и смешно) Не може на таск, на който работят 20 човека, само 1 човек, който е работил само 2 часа по таска, да покрие критерия, а останалите 19, които се мъчат по 2-3 седмици в/у таска, да не успеят (т.е. всичко под 90%) и съответно да режат бонуси, защото все пак 1 човек от 20 е имал късмета... Другото неприятно е отработването. Значи, след като са ти отрязали бонуса, накарали са ти се 2-3 пъти от различни места, че имаш 88% само, а не 90%, ти казват, че има някакви грешки по работата, които, те не са твои, те са от указанията на тийм лидера, но ти трябва да преправяш цялата работа.. безплатно.. извънредно. Така понякога работиш безплатно цяла събота, друг път събота и неделя.


Другото, което никой не ти казва - имаш таргет на час - понякога е лесно да го достигаш, но понякога е невъзможно. Без значение от физическите възможности на човешкото ти същество, когато няма как да постигнеш количеството на час, работиш колкото часове трябва допълнително (безплатно).


В кратце - има абсурдни дедлайнс и абсурдни изисквания, абсурдно отработване е режене от заплатата.


И все пак има и хубави неща, разбира се - има джаги. 


И готини млади колеги (за съжаление текучеството е голямо и почти никой не се задържа за постоянно)


Работата става за студенти или др. хора, които не учат редовно, търсят нещо временно, докато намерят по-подходяща работа. 


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 01.10.2013г. сряда в 19:22
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

Тази фирма е най-коректният работодател, който съм умала. Винаги са се отнасяли с разбиране!


Колегите са интелигентни млади хора и сред тях намерих приятели.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 13.05.2013г. вторник в 20:59
мнение от
отношение кандидат за работа

толкова гояма фирма, а да няма кой едно мнение да напише..

написано 11.05.2013г. неделя в 14:52
мнение от
отношение кандидат за работа

Кажете нещо повече за условията и за работната среда моля. какво е отношението на шефовете към служителите, какви са взаимооотношенията, на сайта пише мн хубави неща, има ли съвпадение с истината?

написано 08.02.2013г. събота в 00:14
мнение от
отношение бивш служител
в град София

Заплащането в Национални проекти е 535 лв. БРУТО+ваучер за храна за 50 лв.! В договора е написано хитро и почти никой не забелязва веднага. Осигуряват те на пълната заплата и се почива на официалните плазници. Намира се на изхода за София, въпреки че има служебен транспорт. Бонусът е мираж, защото нямаш условия, за да си постигнеш таргета, само 5-6 души успяват да вземат бонус и то не всеки месец. Цял ден говориш един и същи текст като развалена плоча и те гонят за всяка минутка или за излизане от текста, като престъпник. Имат система, която следи колко време работиш на компа и колко почиваш, ако излезеш от рамките трябва да отработваш, а тя често дава дефекти и показва, че имаш да отработваш часове, а си бил реално на работа. Нямаш шанс за израстване, циклиш си едно и също. 


При чуждите проекти нещата са много по-добре откъм пари, привилегии, бонуси, обучения и т.н.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда

Показани мнения 1 - 6 от общо 6

Връзки
Сайтове за работа


ИнституцииЗа BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

81333 мнения за 7078 фирми!