Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 14.10.2014г. сряда в 15:57
мнение от
отношение клиент
към обект/отдел сва лозен

знаете ли как  ваши служителки изнасят от магазина стока и после я препродават на по ниски цени,касиерките илиана великова и сесила донева,от СВА Лозен,това го правят най редовно,защо да посешаваме магазина ви като ние си копуваме каквото ни трябва от тях.Хора които имат наистина нужда от работа,Вие пренебрегвате,а държите работнички като тези две крадли,интригантки и безсрамници.Защо нямате желаещи да работят в този обект,задайдете си сами въпроса.Не посещаваме магазина ви най вече заради това да виждаме неприятнната физиономия на Илиана Великова,всички в селото я знаем с какво се занимава,какви ги върши и що за стока е,колко къщи е разплакала,а сега е научила и колежката си на нейните номера.За бога господа от ръководството,вземете мерки,работодалите и преди вас го направиха ,направете го и вие.Такива хора като нея тотално сриват имиджа на магазина ви.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 13.10.2014г. вторник в 22:49
мнение от
отношение клиент

в магазина СВА в с.Лозен работи некачествен персонал,който злоупотребява

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 09.07.2014г. четвъртък в 19:25
мнение от
отношение бивш служител
в град Варна

Уважаеми колеги, всеки работник може да прекрати трудовия си договор едностранно и без предизвестие (да уволни работодателя) като съобщи това на работодателя си на основание чл.327 от КТ писмено, ако са нарушени някой от трудовите му права (не плащане на заплата или допълнителния труд, не провеждане на задължителни инструктажи, нарушаване на правилата за здравословни условия на труд, глоби и санкции не предвидени в кодекса на труда и други). Необходимо е да се напише: До директора на ЦБА АД гр...., Уважаеми г-н Директор уведомявам Ви, че на основание чл.327 от КТ прекратявам трудовия си договор поради нарушения на трудовото законодателство (поне едно). Моля да оформите трудовата ми книжка и изплатите обезщетение на основание чл.221 от КТ. Който има неползвана отпуска или нещо друго също трябва да си го търси. С уважение, подпис, трите имена, егн ит.н.


Трудовият договор се прекратява от деня на получаване на това съобщение от работодателя. Необходимо е да вземете входящ номер и дата от офиса или може да се изпрати препоръчано с обратна разписка с куриер или по пощата. Не е необходимо работодателя да е съгласен, да одобрява или каквото и да било друго. Вие сте свободни от този ден. Могат да ви заплашват но не се давайте. Ако сте прекратили договора немогат да ви уволнят защото няма от къде. Даже и посочената причина да е неоснователна договора пак се прекратява от този ден. Най много да не ви платят обезщетението за неспазено предизвестие, но това е всичко.


Никой няма право да ви взема пари от заплатата или ваучерите освен по съдебно нареждане, данъци и осигуровки. Всичко друго е незаконно. Санкции в пари се наричат ограничена имуществена отговорност на работника и за това се дава мотивирана писмена заповед на лицето срещо подпис. Ако възрази (може само да напише "Възразявам") пак нямат право да му вземат от заплатата. За ваучерите пък да не говорим, защото така се нарушават и данъчните закони и ако се докаже това което пишете лошо им се пише (поне според закона).


Който се чувства ощетен и с нарушени права може да подаде писмена или устна жалба до Инспекцията по труда. Може да се използват и електронна поща или формите в сайта на инспекцията. Да се надяваме, че ако постъпят повече жалби инспекторите ще си свършат работата - да дадат задължителни предписания за отстраняване на нарушенията, да наложат санкции на работодателя, като за всяко нарушение се налага отделна санкция. Санкциите са от 1500 до 15000 лева в повечето случаи.


Пожелавам успех на всички онеправдани!


Добре е все пак да си наемете читав адвокат ако се стигне до съд. Работника не заплаща държавни такси и разноски, а ако се отсъди в негова полза съдът ще му присъди възстановяване на разноските за адвоката.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 23.06.2014г. вторник в 08:36
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел цба коме
в град София

Фирмата е западаща.Не започвайте работа там ,ще работите като вол за 450 лева , ще ви удържат за бракове , за кражби на клиенти за което вие нямате никаква вина но фирмата трябва от някъде да си избие загубите което е абсолютно противозаконно.Изисквания имат много но условията на труд са отвратителни дори нормален работен фиш не ти дават като хората а някаква квитанция на която ти пишат каквото си искат.Допотопна работа а магазините им все повече заприличват на изоставени соц магазини не се влагат пари за нищо и положението в повечето обекти е плачевно.Не се лъжете да започвате работа там, загуба на нерви и време!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 28.05.2014г. четвъртък в 11:20
отношение клиент
в град Русе

Бояне, когато назначаваш управители, избирай ги поне да са пораснали на акъл, защото той като такъв не отговаря само за семействата на ''подчинените'' си, ами с живота и здравето на цял квартал, но как да ме разбереш за к'во говоря като и ти си НЕДОРАСЪЛ! Мое мнение е да се махаш по скоро, да не правиш бели и на други места, а който те е поставил там, като КОМАНДИР на всички, е допуснал голяма грешка. Дано някой по виш от теб прочете това дане допуска повече роднински връзки, лапешки авантюри и етнически назначения .... защото добре знаем до какво води това... до облаги и то нерегламентирани. това е от мен. Давам и лични срещи, стига някой да е заинтересован и да е достатъчно зрял да осмисли ситуациите, до които доведе самият ТИ. с уважение: АЗ

написано 14.05.2014г. четвъртък в 15:14
мнение от
отношение клиент
в град Варна

ПРЕДИ 2 МЕСЕЦА ПАЗАРУВАХ И ЗАПЛАТИХ С ДЕБИТНА КАРТА НА ПОС ТЕРМИНАЛ ,ИЗДАДОХА МИ КАСОВА БЕЛЕЖКА И СИ ОТИДОХ,СЛЕД 2 СЕДМИЦИ МИ СЕ ОБАДИХА,4Е ТРЯБВА ДА СЕ ЯВЯ В МАГАЗИНА -АСПАРУХОЖО ДА СИ ПЛАТЯ ОТНОВО СМЕТКАТА ОТ 102 ЛЕВА,ЗАЩОТО В ТЯХНАТа сметка не е постЬпила такаВа сума.СЛЕД КАТО ОТКАЗАХ ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ТЯХ ,ТЬЙ КАТО САМ СИ ПЛАТИЛА И ИЗЛЯЗЛА С КАСОВА БЕЛЕЖКА  НЕ МЕ ЗАСЯГА КАКВО Е СТАНАЛО.НЕ САМ О4АКВАЛА ,4Е СЛЕД ТОВА ЩЕ МЕ РЕКЕТИРАТ ОТНОВО СЛЕД ДВА МЕСЕЦА.ДНЕС МИ СЕ ОБАДИХА И МЕ ЗАПЛАШИХА ,4Е ЩЕ МЕ ПРЕДАДАТ НА ПРВНИЯТ ИМ ОТДЕЛ ,КАКВОТО И ДА ЗНА4И ТОВА.ОПИТАХ СЕ ДА СТИГНА ДО НЯКОЙ ОТ ТОЗИ ОТДЕЛ НО НА ТЕЛ;052463065 =ПРЕДСТАВИ СЕ КАТО ИНФОРМАЦИЯ СЛЕД КАТО 4У ЗА ПОЛАКВАНЕ МИ ЗАТВОРИ ЯДОСАНО И ДО КРАЯ НА РАБОТНИЯ ДЕН НЕ МИ ВДИГНА ТЕЛЕФОНА.    МИЛИ ХОРА ,КЛИЕНТИ ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТАЗИ ВЕРИГА МАГАЗИНИ И ПО СПЕЦИАЛНО В АСПАРУХОВО.СМЯТАМ ДА СЕ ОБАДЯ В ПОЛИЦИЯТА АКО НЕ ПРЕСТАНАТ ДА МЕ РЕКЕТИРАТ!

написано 11.05.2014г. в 14:19
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел софия
в град София

Не започвайте работа в тази измикярска верига .Удържат ви за всичко за кражби за брак което не е редно .Клиентите си крадат колкото си искат не назначават охрана за да не плащат заплата и кражбите ги удържат на вас от големите заплати! Персонала не достига и е много работа за никакви пари !Отпуските трябва да ходиш и да заместваш колеги което е убийствено на фона на часовете които работиш и не ти се заплаща допълнително .Изобщо търсете си друга работа ако имате възможност в цба е хамалогия за малко пари и пълна мизерия!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 21.03.2014г. събота в 12:32
мнение от
отношение бивш служител

ало АНОНИМНАТА ти кьорава ли си? хората са изписали цял роман за негативите на ЦБА, а ти искаш да ходиш на интервю !!!!!!!!! защо си го причиняваш? толкова ли си закъсала ма ? не се ли уважаваш поне малко ? Явно НЕ ! Да естествено, че те режат от заплата, не получаваш цялата си под предтекста, че имаш много осигуровки. Аз за краткото време, в което бях там не съм плащал никакви развалени стоки, но колегите плащаха и то доста мащабни суми, много често оставахме извънредно на работа, като това не се заплащаше ест. Не задавай глупави и излишни въпроси, просто прочети коментарите 5-6 страници назад и ще ти стане ясно ! Съвет : търси си друга работа !!!!!!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 21.03.2014г. събота в 09:37
мнение от
отношение -- няма данни --

някой може ли да ми каже наистина последно колко пари ще вземам , ако започна работа там, днес съм на интервю след обед и по телефона предварително ми казаха че поне 410лв трябвало да вземам, 350лв заплата и 60лв ваучери,  а като чета коментарите направо се замислям дали да ходя, имам познати който са работили преди в тази фирма и ми казаха че никога не вземаш това което трябвало. реже ли ги с по около 100лв, защо ? вярно ли е това?също така управителите посточнно ги карали да плащат някакви развалени стоки, а не им ги давали, кво като е развалена, нали си я плащаш значи трябва да ти я дадат, и постоянно се сменял персона, всеки работел по 2-3 месеца и все нови и нови. моля ви дайте мнение за да знам дали да ходя на това интервю след обед 

Показани мнения 1 - 10 от общо 153 12345 По-стари » >|

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

85425 мнения за 7451 фирми!