Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим

написано 21.03.2014г. събота в 09:37
мнение от
отношение -- няма данни --

някой може ли да ми каже наистина последно колко пари ще вземам , ако започна работа там, днес съм на интервю след обед и по телефона предварително ми казаха че поне 410лв трябвало да вземам, 350лв заплата и 60лв ваучери,  а като чета коментарите направо се замислям дали да ходя, имам познати който са работили преди в тази фирма и ми казаха че никога не вземаш това което трябвало. реже ли ги с по около 100лв, защо ? вярно ли е това?също така управителите посточнно ги карали да плащат някакви развалени стоки, а не им ги давали, кво като е развалена, нали си я плащаш значи трябва да ти я дадат, и постоянно се сменял персона, всеки работел по 2-3 месеца и все нови и нови. моля ви дайте мнение за да знам дали да ходя на това интервю след обед 

написано 26.02.2014г. четвъртък в 22:58
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!
в град Варна

 До SSS ти си поредния гъзоблизец сиг. в тая фирма щото съм виждал такива като тебе 

написано 26.02.2014г. четвъртък в 13:30
мнение от
отношение клиент
в град София

Здравейте отново.


Първо приода не е от четири, а от шест месеца. Това е видно от написаното преди. За справка КТ. Не разбирайте, че не се прилага след дадения период. Има се предвид следното: общият брой работни часове за този период (не по голям от 6 месеца) се разпределят във всеки месец по осмотрение на работодателя, като задължително се спазват междудневните и междуседмичните почивки. Накрая като събереш работните часове на служителя за този период и ги сравниш с работните часове по календар за същия период - те трябва да са равни числа в идеалния случай. Пример: имаш сумирано изчисляване за 2 месеца- Януари и Февруари. Януари е 22 работни дни по календар с по 8 работни часа. Това е 176 работни часа. Февруари е 20 работни дни по календар с по 8 работни часа-160 работни часа. Общо за двата месеца 336 работни часа. Ако се налага ще се работи се работи 184 часа (23 работни дни) Януари и 152 часа (19 работни дни) Февруари. Следва същият цикъл и за следващите двумесечия. Ако това е упоменато в договора на служителя, то може да не се пуска и заповед от отговорно лице. Ако човек работи по 9 часа например за февруари ще работи не 19, а 17 дни. Ако дневната му почивка е по дълга от 30 минутя, то тя не се брои за работно време.


Така, че не е добре да се правят свободни интерпретации.


А, ако не се спазват нормите е друг въпрос. Нали така...


 


 


 


 

написано 26.02.2014г. четвъртък в 02:36
мнение от
отношение настоящ служител

До "Неазависим" - Нека все пак, да не четем по диагонал и да отбележите, че сумираното изчисляване на работното време, което сте посочили НЕ МОЖЕ да се прилага за повече от 4 месеца. А в случая говорим за постоянна заетост над посочения период.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 25.02.2014г. сряда в 17:16
мнение от
отношение -- няма данни --

Абсолютно подкрепям "независим"Трябва да си наясно с нещата преди да започнеш да плюеш

написано 25.02.2014г. сряда в 16:24
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!
в град Варна

 Това ЦБА са най тъпата бг фирма никога ама никога не почвайте в тая фирма. Работиш като роб за нищо тровят хората на топла точка стоки с изтекъл срок се готвят. Хора не пазарувайте от тия магазини.

написано 25.02.2014г. сряда в 15:15
мнение от
отношение клиент
в град София

Никъде не пише, че не се работи в събота и неделя, когато човек има договор за работа по график и при сумирано изчисляване на работното време. А има изискване само за продължителността на почивката. Нужно е само човек да се поинтересува и да почете малко. Само да се приказва или пише е най-лесно...


 


Кодекс на труда


.......................


Отчитане на работното време


 


Чл. 142. (1) Работното време се изчислява в работни дни - подневно.


 


(2) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., бр. 25 от 2001 г., бр. 48 от 2006 г.) Работодателят може да установи сумирано изчисляване на работното време - седмично, месечно или за друг календарен период, който не може да бъде повече от 6 месеца.


 


(3) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Не се допуска сумирано изчисляване на работното време за работниците и служителите с ненормиран работен ден.


 


(4) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., доп., бр. 52 от 2004 г.) Максималната продължителност на работна смяна при сумирано изчисляване на работното време може да бъде до 12 часа, като продължителността на работната седмица не може да надвишава 56 часа, а за работниците и служителите с намалено работно време - до 1 час над намаленото им работно време.


..........................


Междудневна почивка


 


Чл. 152. Работникът или служителят има право на непрекъсната междудневна почивка, която не може да бъде по-малко от 12 часа.


 


Седмична почивка


 


Чл. 153. (1) При петдневна работна седмица работникът или служителят има право на седмична почивка в размер на два последователни дни, от които единият е по начало в неделя. В тези случаи на работника или служителя се осигурява най-малко 48 часа непрекъсната седмична почивка.


 


(2) (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., бр. 52 от 2004 г.) При сумирано изчисляване на работното време непрекъснатата седмична почивка е не по-малко от 36 часа.


 


(3) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2004 г.) При промяна на смените при сумирано изчисляване на работното време непрекъснатата седмична почивка може да бъде в по-малък размер от почивката по ал. 2, но не по-малък от 24 часа, в случаите когато действителната и техническата организация на работата в предприятието налагат това.


 


(4) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2004 г.) За положен извънреден труд в двата дни от седмичната почивка при подневно изчисляване на работното време работникът или служителят има право освен на увеличено заплащане на този труд и на непрекъсната почивка през следващата работна седмица в размер не по-малък от 24 часа.

написано 25.02.2014г. сряда в 13:02
мнение от
отношение -- няма данни --

До ssssss  поредния лизач във фирмата един от многото верни кучета на тези мърляви супермаркети.Не става въпрос за това кой те харесва и кой не,а за това че от "висшето ръководство" решават да пуснат хората в неплатени отпуски за да спестят разходи на иначе великата прогресираща фирма.Условията там са в разрез с всякакви норми и правила,а колкото до празничните дни те наистина не се плащат или в много редки случаи.Веднага ти давам пример непросветен/а кученце.Празничните дни през декември бяха не по малко от 4 ако не се лъжа но имаше нареждане в официалния график пред проверяващите да се пише че си работил само на 2 от тях въпреки че ти си работил на всички.Кадърните и стойностни кадри почти не останаха почечето са нагаждачи само чакащи удобен момент да се усмихант и подмажат при първа възможност.Да не говорим че ежемесечно пари за брак се удържат ваучери също.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 20.02.2014г. петък в 18:04
мнение от
отношение -- няма данни --

СМЕШНИЦИ.Вие по 8 часа ли работите на ден или по малко? Май е 6.5 часа. Къде отиват другите 1.5 часа-в събота и неделя.Имаш определен брой часове в месеца, които се разхвърлят по дни, включително за събота и неделя.Ако не се работеше събота и неделя през делничните дни работните часове  щяха да са повече. Толкова ли е сложно за разбиране

Показани мнения 1 - 10 от общо 145 12345 По-стари » >|

Връзки
Сайтове за работа


ИнституцииЗа BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

81328 мнения за 7077 фирми!