Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 05.08.2012г. в 18:57
мнение от
отношение настоящ служител

Голяма фирма- ниско заплащане!Работим 8 часа, а отпуската ни се брои на 7.затова се принуждаваме да хабим още дни без да ги ползваме-приравняваме се с редовната смяна, а това че сме ангажирани почти 10 часа никой не го интересува. за някои да си на работа от 8:00 означава,че в този час трябва да мине през входа на завода, а ние от смените влизаме час по-рано, станали сме още по-рано и т.н. същото е и при напускане на работното място- почивка не ползваме, защото имаме непрекъснат процес.Назначаването в предприятието става с "конкурс", син/дъщеря, братовчет, зет и т.н.Германците са доволни, че имат евтина работна ръка, а българските "мениджъри" лъжат и мажат колко добре върви работата. .... иначе сме четвърти в света по производство и последни по заплащане.....

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 28.03.2011г. вторник в 11:55
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Обогатителна фабрика
в град Пирдоп

Компанията Аурубис е уникален работодател за българските стандарти. Просто фирми с подобни условия за работа са рядкост. Компанията е акционерно дружество, а повечето акции са на немци. Аурубис има подразделения в още 6 европейски страни. Заводът в Пирдоп има няколко подразделения - Металургия, Електролитен цех, Обогатителна фабрика, Пречиствателна станция за отппадни води, Цех за производство на сярна киселина, Инженерен отдел и администрация. Продукцията е медни катоди.


Заплащането е най-високото в региона и е над средното ниво за София. Предполагам че е в границите 600 - 10000 лв.


Уважението не е нещо непознато във фирмата. Достатъчно трябва да ви говори факта, че ако сте служител в завода, без никакъв проблем ще можете да влезете в административната сграда и да почукате на вратата на някой голям началник.


Привилегиите не са малко: Заводска каса, от която може да се теглят до 7000 лв на нисла лихва; преференциални условия за кредит/кредитна карта в ОББ; застраховка в ДЗИ, чрез която се изплащат закупени лекарства; всяка година се минават медицински изследвания в здравната служба на завода; осигурен е стол за хранене, като в зависимост от длъжността сумата до която не се плаща е от 3 до 7 лв; преференциални условия при gsm операторите; пари за Коледа и за море; транспорт, кафе, чай, вода и кисело мляко.


Работният график за работниците в производството е 3 дни работа на 2 дни почивка - 3 смени (нощна сутрешна и следобедна), като в зависимост от подразделението се дават доработки, за да се натрупа 40 чаова работна седмица.


Потенциал за развитие - това е относително понятие. За да има такъв трябва висше образование в ХТИ, МГУ, ТУ, УНСС и др. Ръководните постове са "бетонирани" и ще трябва да се чака някой да се пенсионира или издигне, а това може да продължи с години.


Местоположението за местните не е проблем, но за хората от другите населени места има известно неудобство. И все пак има хора, които са на хубави длъжности и пътуват със служебни коли от София например.


За колегите от производството в едно от подразделенията/цехове мога да кажа, че са стабилни и на повечето от тях може да се разчита, но все пак зависи как ще се държиш с тях. Голяма част от тях имат силно развит черен хумор, който не всеки ще може да понесе :) 


Работната среда е всевъзможна. Обикновенните работници на места са изложени на вредни въздействия като шум, прах/газ и вибрации, но за това са осигурени маски (газови и прахови), антифони, каски, очила, работни дрехи и обувки. А ако сте служител на по високо ниво ще можете да се радвате на почти домащен уют.


Това е от мен. Фирмата наистина си заслужава, но не претендирам за обективност, защото зависи дали ще попаднете на мястото си.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 3 от общо 3

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88326 мнения за 7764 фирми!