Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 05.11.2014г. четвъртък в 00:02
мнение от
отношение бивш служител

Добре дошъл в клуба Здравко! Пий една студена вода и продължавай напред.И на мен управителят господин Будай ми дължи горе долу толкова пари с колкото те е ужилил и теб, но съм ги прежалил отдавна.


От измамени клиенти и служители не се забогатява, това е основно правило във всеки бизнес! Но в тази фирма това явно няма кой да го проумее...толкова време вече.


 


 

написано 30.10.2014г. петък в 22:46
мнение от
отношение клиент
към обект/отдел izmamen klient
в град Варна

измамен сам от тази фирма с 3600 лв. ИЗМАМНИЦИ

написано 10.09.2014г. четвъртък в 11:29
мнение от
отношение -- няма данни --

Радвам се, че въпреки всичко изписаното тук има положителен ефект.В този сайт може да се получи реална представа за тази фирма, както от потенциални клиенти, така и от тези които са възнамерявали да кандидатстват за работа там.


Като силно положителен факт оценявам това, че управителят на Гудуил най-накрая е изтрил от сайта на фирмата много измислени референции и най-вече смехотворният процент, който бяха написали за успеваемост на проектите си (84%). Този процент е доста далеч от истината и едва ли някой грамотен човек попаднал на сайта би го приел насериозно.


 

написано 14.08.2014г. петък в 15:11
мнение от
отношение клиент
в град Ямбол

Въобще не са в час в тази "фирма" - Въобще не са наясно какво правят... Шанса за одобрение по ЕП клони към минус безкрайност.

написано 15.05.2014г. петък в 09:18
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!

Г-н Будаи, искам само да ви напомня, че този форум се чете и от настоящи служители. Приятелски съвет- дръжте се като лидер, какъвто трябва да бъдете, а не да се стрелкате по интернет с колеги, били те и бивши.


Доста неприятно впечатление, неприсъщо на професионалист.


След прочита на всички коментари до мемомета, не мога да дам положителна оценка в графа "уважение" в настоящия сайт.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 13.05.2014г. сряда в 21:59
мнение от
отношение -- няма данни --

Г-н Будаи, с лош привкус в устата остава човек четейки написаното. Това според мен вече минава определени граници.


Досега се въздържах от коментар, обаче явно не винаги мълчанието е полезно.


Почвам да се замисял дали не съм се блъскал напразно за фирмата. Обидно е заради труда, който съм вложил, старанието и себераздаването в името на фирмените ценности и успеха на фирмата. И постигнатите резултати, отразени във референциите ви.


Това което сте написали според мен не ви показва в светлината на един зрял човек и опитен мениджър, човек който да вдъхва доверие, да мотивира служителите си, да вдъхва уважение и да бъде пример. Не ви отива на позицията, която заемате.


Нивото май вярно прилича на махленско. Може би трябва да изтрия от CV – то си времето, което съм работил за фирмата. Срамно е, а все пак този форум се чете. Навлиза се в някакви битовизми, някакви елементарни личностни нападки, някаква дребнава мнителност и клюкарщина, опити за настройване един срещу друг на колеги.


Ако ги бях прочел тези неща от колегите към които се обръщате с имената им, сигурно щях да се обърна към тях. Но вие сте ги писали.


Обърнете внимание за какво е създаден този сайт (карето в синьо под наименованието на определена фирма), вижте въпросите, които трябва да се коментират, зададени от администраторите:


1. Какво е нивото на заплащане;


2. Какво е отношението на ръководството към служителите;


3. Какви привилегии/социални придобивки се предлагат;


4. Каква е атмосферата на работа…… и т.н.


Този сайт е създаден, за да коментира и отговоря на тези въпроси. Това е неговата логика. Никъде в тези въпроси не виждам, че трябва да се обсъжда личният живот на служители и то от работодател!???!! Опитите ви за лични нападки вероятно са именно с цел да се откажат хората да коментират професионалната обстановка в ГудУил и неща около фирмата. Нещо в духа на, „който ни посочва кусурите е ВРАГ да го посочим поименно, оплюем и смачкаме. Да му създадем негативен образ”. Да, бившите колеги, които са изразили мнение имат право на това. Живеем в свободна държава и всеки има право да говори или пише. Какво трябва да им направим – да ги съдим ли, да ги вкараме в затвора ли, да ги обесим ли?


Не вярвам някой да иска да му се споменава името по форумите с кого спи, с кого излиза, изневерява ли на жена си/мъжа си, изрязал/ла ли си е ноктите, издухал/ла ли си е носа и прочие. Докажи после, че нямаш сестра.


Предполагам за всеки може да се намери кусур в личен план. Идеални хора няма. Но аз поне не прочетох някой да ви коментира лично вас в личен план. Коментират се именно въпроси около фирмата, както е логиката на работодателбг, докато вие не решавате да нападате персонално.


Това ли е изходът за вас понеже явно не можете да отговорите на конкретно зададените ви въпроси? Надявам се не. Не виждам конкретни, смислени и обосновани отговори на зададените ви въпроси в този сайт! Отговорете на зададените ви въпроси с точни факти, оборете ги и лично аз ще ви поздравя. С ГОЛЯМИ БУКВИ. Нека ФАКТИТЕ говорят.


И спирам дотук…..няма да повтарям предходните мнения, в сайта написани мот бивши колеги, защото става банално. Бих ги подкрепил.


Личностните нападки, казано в общ план винаги показват липса на аргументи, водят до накърняване авторитета на конкретна фирма, защото управителя е лицето на една фирма, олеква се и това не го казвам с лошо чувство, а като препоръка. Всеки може да си изпусне нервите. Всеки може да си вземе поука и поправи. На всеки понякога емоциите оказват лоша услуга. Затова са фактите – пишете с факти, защитете се мотивирано и с конкретика.


 

написано 13.05.2014г. сряда в 21:48
мнение от
отношение -- няма данни --

Недей с лошо Томаш,не е хубаво така.Виждам,че не се контролираш вече,но все пак четеш ли внимателно въпросите ми към теб?Помолих за КОНКРЕТНИ отговори на 10 въпроса,защото досега не си отговорил на нито един от тях!Това,което си написал за глупости и заобикалки.Помолих и без вмешателство в личния живот на хората,а ти продължаваш да изливаш помия срещу всички.Откъде я черпиш всичката тая злоба?!Обири,конфликт на интереси,търговия с влияние,а сега и за някакви откраднати проекти почна да пишеш...Приписваш ни някакви неща,които са плод само на болния ти мозък.Продължавай ако искаш,не ми пречиш по никакъв начин с това :-)Но все пак спри с обидите от рода на "келеши" и т.н.,колкото и да си ми антипатичен не си позволявам такива неща...нито пък Руслан.Не ти отива на годините и длъжността.Докога всъщност да те уча как трябва да се държи един управител?


Та значи искаш дори да свидетелстваш срещу мен по някакво дело само и само да ме окаляш...е няма как.Бях завел дело наистина,но не срещу министерството(аз там не съм работил),а срещу АМСП и го спечелих преди две години.И е най-нормалното нещо да нямам референции от работата си в държавната администрация.


Кажи ми обаче ти защо написа толкова много лъжливи рефернции на сайта на Гудуил?


И за хиляден път ПИТАМ КОЯ Е ОБЩИНАТА С ПРОЕКТ ПО ОПОС ЗА БЛИЗО 12 МЛН.ЕВРО,която си посочил в списъка с референциите???Какво е участието на Гудуил в този проект,както и в проекта за велоалеята в Борино? Ще отговориш ли най-накрая???


Относно преводаческата ти дейност - не съм удовлетворен от отговора ти.Сестра ти е в Унгария и не търсеха за преводи нея или майка ти,а теб лично и то на служебния телефон на Гудуил.


Накрая ще ме накараш да посоча поименно 20-те консултатна,които напуснаха Гудуил за период по-малък от 2 години.Затова престани да се правиш на остроумен ако обичаш :)


Кажи какво обезщетение смяташ,че ти дължим с Руслан за нанесени материални и нематериални "щети"?След толкова проекти дето сме спечелили значи смяташ,че и обезщетение ти дължим?Кава наглост само!Ако толкова ти е зорможе да си покриеш тези т.нар."щети" с бонусите,които не си ни изплатил! :)

написано 13.05.2014г. сряда в 16:45
мнение от
отношение -- няма данни --

Йордане, ти тези глупости ги писа преди няколко дни. Изглежда си ги редактирал или изтрил админа. Бях и отговорил на тях и то е изтрито. Съдейки от редакцията си ги чел вече. Ето ги пак с някои добавки:


Драги Дани, Пернишко юначе!


Кои са проФеримите неща които си написал бре момче?  (писах го с Ф, че и ти така го пишеше ;)))


…, че 90% от проектите са ваши с Руслан!? :))) Вярвате ли си?


…, че за две години са напуснали 20 консултанта фирмата!? :)


…, че имате стаж едвам половин година преди нас като консултант. Или вие броите и времето в МИЕ. Може би и там сте писали частно, значи сте имали конфликт на интереси!!! Разбирам вече как броите стажа си. Разбира се и това е труд след работа и няма нищо нередно в това за вас. В министерството на същото мнение ли са? Интересно!! Ти затова дойде при нас без пукната референция, защото си ги криеше и те беше страх да не те хванат, че си крал проекти от министерството и си копирал от тях. Ако търсят хора за свидетел срещу теб по делото могат да ме викнат като твой следващ работодател да споделя за теб. Да спрем тази порочна практика в България за да може да диша малко българския бизнес и се оттърве от такива като тебе.


Йордан Чакъров умело манипулирате и изкривявате данните. Е, че не са 90%, а може да са 19% или не 20, а 12 за близо 4 г. в трите офиса в страната (!), че някои от тях са стажанти напуснали, други преместили се в чужд град да живеят поради лични причини, трети напуснали заради вашия чепат характер няма значение и пр. Когато с Руслан напуснахте напуснаха само ти и той и преди вас Влади. Това е ))) Брой ги както искаш момче! Никак не се притеснявам да наемеш хора. Просто ги съжалявам предварително. Ти и тук се смяташе за единствен гений. 2/3 от хората в офиса в София ги мислеше спрямо тебе за никой, а хората в другите два офиса направо искаше да ги съкратим. Е с такъв характер, който иска да ходи при тебе :-))))


Цитираните от вас две референции са на наш колега. :) Успокоихте ли се вече! Звъннете на г-н кмета и питайте за нас. Високо уважаван човек. Преди месец бях при него. Хубаво е да има да има повече такива кметове мислещи за своя град.


Нека напиша пак. Руслан Кънев беше нещо като ръководител за Бога, но той нищо не направи освен да клюкари. Тогава вървяха схеми само по ОПРЧР и решихме да бъде той дава съвети по тях, но той провали маса проекти, защото когато един кандидат лидер дава лош пример няма как да не се отрази върху мотивацията на другите. Разликата беше, че за този период имаше достъп до много информация, с която той сега ЗЛОУПОТРЕБЯВА. Вие също го правите г-н Йордан Чакъров! Да си правят изводите бъдещите ви работодатели и клиенти! Ако не им харесат цвета на очите или походката ще хукнете в този форум да им искате пари, да изнасяте информация или да ги клеветите.


Относно моите преводи не го правя много отдавна. Търсят ме и сега за такива, но ги предавам на сестра ми и майка ми, които си движат своята преводаческа агенция, а това е съвсем друга дейност. Впрочем за работата извън нашата фирма нека уточня. Имаме и ние служители, които коректно съобщават за това, че взаимно сме информирани и съгласни. Така е коректно, да има взаимно съгласие ако няма конфликт на интереси.


Относно изнудванията за пари сериозно ли се считате за ни лук ял ни лук мирисал. Еми мейловете, в които настоявате за пари? … и при отговор, че извинявайте, но вие сте си получили до стотинка трудовото си възнаграждение следват вашите мили писания тук. Еми мейловете на Руслан, че щом получи парите няма да пише тук ама ако не ще прави мръсно по своя воля??? Това са си полицейски случаи, подплатени с хронология и доказателства. Така ли се държахте и с предишните работодатели? Приключиха ли вече делата? А с КАТ спряхте ли да се съдите вече? Имате наклонност към подобни престъпни деяния, явно ви е в кръвта. Затова въртите и търговия с влияние? Вие не заслужихте заплатите си, а ти ми говориш за бонуси. Дължите ни обезщетение за нанесени материални и нематериални щети!!!!!!


Разбирам, че вече се обръщате по-мило към мене. Или това раздвоение е присъщо на душевното състояние на Йордан Чакъров? Вие не сте отлепили от дъното Йордане, такъв ви е нагона. Вървите все на ръба на закона. За моето здравословно състояние не се безпокойте, благодаря чувствам се превъзходно! Но келеши като вас не ми е приятно да си правят гаргара с моето име и с работата на моите колеги и доверието на нашите клиенти.. Вече сте семеен, баща с детенце. Мислете какво правите. Страшното е не да не падаш никога, страшното е да не станеш след като паднеш. Изправете се и вървете по прав път, но това ще успеете да направите само ако и душата ви не е крива , защото основната причина е да ви ИЗОБЛИЧА в този форум е да се усетите, че не това пътя. Изборът е Ваш! И вземи ни забрави най вече, че юбилей направи откогато си тръгна. Хайде Сбогом!


Владо здравей! Не знаех, че си от Исперих! :) Нали беше от Златоград :) Защо пишеш, че те шубе щом си си написал името? :) Влади изкара при нас един пробен период след което друга консултантска фирма го привлече с по-високо възнаграждение. Фирма работеща с общини с добри „контакти”. Поне така каза, макар, че го срещнах да подава проект по Технологична пред МИЕ. Учуди се и момичето, която ухажва. Изненадано ми каза, ама той ми каза, че работи само с общини!? Младо момче разбирам избора му. Търси по-висока сигурност при лобистки, кметски фирми със съмнителни контакти. Ама в БГ това е тъжната действителност. Докато работи при нас се справи коректно. Има добри професионални качества и за краткия престой ми се стори с много готин характер. Работи усилено и коректно докрай, до последната минута. Иновативен е действа бързо, понякога прекалено и пропуска важни детайли, но наистина е находчив и креативен. Единствено Влади с алкохола не бива да прекалява :), но той си го знае. Жалко, че сипеш тук обиди, ама това е явно защото с Руслан ходите по барове и нощни заведения и са се харесали. Ухажва/ухажваше и наша мома от старозагорския офис, дано да не с цел извличане на фирмена информация. Влади ХП и Ай Би Ем са големи фирми, имат пиар отдели. Ние сме по-малка фирма. Аз също търпя критика, но не и обиди и изнудвания. Надявам се, че и ти ги търпиш, макар, че те са похвали само.

написано 13.05.2014г. сряда в 15:53
мнение от
отношение -- няма данни --

Томи пиша с името си,недей се притеснява за това.Просто нарочно не ти отговарям за да ти гледам сеира,а и защото няма много смисъл.С всеки твой следващ коментар става все по смешно.изпаднал си в някаква параноя и не спираш с безумията си.Не си отговорил още на 10-те ми въпроса и затова ще ги повторя пак.Продължавам да чакам КОНКРЕТЕН отговор за всеки от тях.И ако обичаш престани да обсъждаш неща от личния ми живот тук,както от моя така и от този на всички останали бивши и настоящи служители на Гудуил.Най-малкото това изобщо не ти е работа,или може би не го осъзнаваш?


Въпросите отново:


1.Не ми отговори коя е тази фирма клиент на Гудуил, с която съм работил частно?


2.Коя все пак е общината,която е упомената в референциите ти с проект за близо 12 млн.евро и какво точно е участието на Гудуил в този проект?Разбрахме,че си се виждал с някакъв кмет,но не разбрахме кой е той и КОЯ Е ОБЩИНАТА???Какво е и участието на Гудуил в проекта за изграждане на велопътека в община Борино?


3.Не питаше ли всеки консултант при назначаването му дали можеш да посочиш спечелените му проекти в списъка с референции на Гудуил?Мен лично ме попита,но това е разбираемо.Все пак през 2011-та Гудуил стартира дейност в България и нямаше пукната референция.Затова ти реши въпроса в типичния ти мениджърски стил - написа куп лъжи в списъка с референциите!Де да знаеш тогава за публичния регистър ИСУН :)


4.Защо ЛЪЖЕШ,че съм натрупал опита и знанията си само в Гудуил?Ще ти припомня,че имам 4 години професионален стаж преди Гудуил-от самото стартиране на оперативните програми на ЕС в България през 2007ма.Ти си сигурно единственият,който не зачита професионален стаж в договарящ орган по оперативна програма на ЕС.За твое сведение този стаж е много по-полезен и значителен от стаж,в която и да е консултантска фирма.Там е мястото,където се научава абсолютно всичко за проектния цикъл и нормативната база.Но един аматьор,като теб няма как да го знае това.За пореден път се изказваш неподготвен,така че се успокой малко.


5.Защо ЛЪЖЕШ,че само аз и Руслан сме напуснали Гудуил?Само софийският офис не беше ли напуснат от 7 консултанта през 2013та?Доколкото си спомням,всички те напуснаха в интервал от около 6 месеца.Сигурен съм,че ако не всички,то повечето напуснаха,защото не им се търпят повече глупостите ти.За времето,което бях в Гудуил,се опитахме с Руслан да променим много неща свързани с :наложения лично от теб порочен търговски процес;да оптимизираме работния процес на консултантите;да променим критериите ти при подбора на персонал и т.н.В повечето случаи не успяхме да ти повлияем и съвсем нормално решихме да напуснем.Все пак някои от препоръките ни бяха изпълнение от теб,макар и след нашето напускане.


6.Защо ЛЪЖЕШ,че някой от мен и Руслан те е изнудвал при напускането си?Много добре знаеш,че напуснахме по свое желание и заради тотално сбъркания ти мениджмънт и НЕ СМЕ ти поискали и стотинка за да останем!Това че не ни изплати обещаните бонуси за спечелени проекти е друга тема.На мен не ми изплати сума от порядъка на 1500-2000 лв. обещана ми от теб под формата на бонуси.Когато настъпи падежа на обещания бонус,ти писах дали възнамеряваш да ми го изплатиш.Очаквано ти се отметна от думата си.Въпросните бонуси не ги изплати и на другите напуснали колеги.А това дето дрънкаш за някакъв обир е просто черешката на тортата - кулминация на наглостта ти,която говори за пълна загуба на връзка с реалността. 


7.Какво значение има за теб дали имаме назначени служители във фирмата си до този момент?Нещо притеснява ли те това?Трудът може да се полага и от самите съдружници-все пак работим за себе си и не пилеем пари на вятъра,като теб!Но при теб е друго-все пак фирмата не е твоя и ти си наемник,така че те разбирам.


8.Защо продължаваш да ЛЪЖЕШ,че само аз и Руслан сме писали в този форум?Гудуил беше напуснат заради теб от около 20 консултант за 2 години,не мислиш ли че някой от тях може да сподели мнението си тук?20 КОНСУЛТАНТА!!!Това ако не е текучество..,но нищо.Ти продължавай да рекламираш Гудуил,като надежден и и коректен работодател.


9.Защо ЛЪЖЕШ,че Руслан не е бил определен от теб за пряк началник на консултантите във фирмата?И ако е свивал цигарки и е висял във фейсбук по цял ден,защо му гласува такова доверие вместо да го уволниш?Кажи сега какъв управител си ти,ето че сам се компрометираш със злобните си твърдения за работата на Руслан.


10.Ти не си ли заклет преводач и не "чукаш ли частно",докато си на работа в Гудуил?Как смееш в такъв случай да държиш сметка на другите?Естествено е да кажеш,че вече не се занимаваш с това,но докато аз бях в Гудуил те търсеха клиенти по служебния телефон на Гудуил за преводи...лично теб търсеха,а не майка ти или сестра ти,която е в Унгария!


Оплел си се в лъжите си и това е необратимо,по добре се спри,защото става все по-зле.В предишните коментари изразявахте възмущението си,че някой можело да работи частно в свободното си време.Сега друга песен запяхте,като осъзнахте грешката си.Вече можело стига коректно да ти бъде съобено за това!?А сега де...кое е вярно последно?И всъщност не привиквахте ли всички консултанти на очна ставка за да ги питате дали "чукат частно"?И за това има 20 свидетеля г-н Томаш Будай...


И накрая искам да те попитам отново: ДОКОГА ЩЕ ЛЪЖЕШ?

Показани мнения 1 - 10 от общо 39 1234 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88339 мнения за 7764 фирми!