Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим

написано 11.02.2014г. сряда в 00:36
мнение от
отношение -- няма данни --
 

Явно бързо си успял да се ориентираш в обстановката Юли! За времето през, което си имал досег с Гудуил консултинг ЕООД и нейният управител Томаш Будаи, много добре си преценил както работната атмосфера, условията на труд, така и управленският и професионален капацитет на управителя на фирмата.


Като бивш служител във въпросната фирма мога напълно да се съглася и потвърдя предварителната ти преценка. Да, наистина съществува такава практика при изплащането на работните заплати, да наистина условията на труд не са от най-приятните, поради пренаселеността на офиса, липсата на елементарни битови условия /а става въпрос все пак за творчески и мисловен труд/, и да не е грешен извода ти – управителят на фирмата е доста далеч от познаването на детайлите и спазването на добрите практики в консултантската дейност по европейски и донорски програми.


Може би това е и причината да има такова текучество на експертен персонал в Гудуил.


Но освен, че за твоя радост си пропуснал споменатите от теб негативи, с това, че не си станал служител на Гудуил си се разминал и с още една неприятна емоция – т. нар. Първа среща с клиент на Гудуил. Те се правят след сключването на договор, превеждането на аванс по него, като на тях за пръв път се срещат консултанта и клиента, запознават се и се обсъжда инвестиционното намерение по конкретна програма. На тези първи срещи доста често се е случвало бесният клиент, току що подписал договор с фирмата за извършването консултантска услуга и съвестно превел парите на Гудуил, да се нахвърли на експерта/консултанта с обиди и заплахи, защото е бил подведен при подписването от търговския представител с обещания за изработването на проект. Такава е реакцията когато обясниш на конкретния клиент, че съгласно статуса на фирмата му, икономическият сектор в който оперира и извършва дейност или други условности, не е допустим за кандидатстване по съответната европейска програма, в която има интерес да участва, т.е. няма как да му се изработи проектно предложение. Вероятно това е имал предвид Томаш Будаи като ти е казал, че Гудуил трябва да се превърне във фабрика за проекти. Може би по-точния израз е фабрика за неизпълними договори. В този случай задачата ти на експерт по европейско и донорско финансиране вероятно щеше да премине в това да убеждаваш клиента да не си изтегля парите по договора, ако не го направи да му гарантираш, че ще му напишеш проект за изграждането на предприятие за металообработване на Луната например и други евтини номера, защото практиката на Гудуил е авансови плащания по контракти да се връщат в много, наистина в много крайни случаи!


Та при такава ситуация всеки уважаващ себе си консултант и професионалист, който държи на доброто си име, би се замислил дали да приеме предложената му оферта за работа.


 


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 08.02.2014г. неделя в 21:16
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте на всички интересуващи се от тази фирма!


През лятото на миналата година кандидатствах за работа там и честно казано не останах с добри впечатления...може би по-конкретно от самия им управител, който провеждаше интервютата.


От двете интервюта едва ли мога да направя задълбочен анализ на фирмата, но все пак добих някои важни впечатления, които ме накараха да откажа предложението за работа, което получих в крайна сметка.


На самите интервюта управителя непрекъснато ми изтъкваше колко известна и успешна фирма била Гудуил в Унгария въпреки, че аз честно казано за първи път научих че има такава фирма от обявата за работа в джобса.Лошо впечатление ми направи също, че управителя е доста повърхностно запознат със спецификата на консултантската дейност, разработването и управлението на проекти и няколко пъти го усетих да се изказва доста неподготвен.Имаше изказвания от типа, че фирмата трябвало да се превърне във "фабрика за проекти" и т.н...което според мен някак си не е сериозно да се възприеме, като стил на работа от която и да е уважаваща себе си консултантска организация.


Накрая получих предложение за работа за една прилична заплата,но...при положение че съм съгласен да се осигурявам на минимума за длъжността!? И точно това ме разубеди да не приема предложението, защото все пак е факт говерещ достатъчно показателно за фирмата.За щастие имах по същото време и друго предложение за по-малко пари първоначално, но с по-добри перспективи и сега изобщо не съжалявам за направения избор. Все пак за над 15 години трудов стаж никога досега не ми се е случвало да работя някъде, където да не ме осигуряват на цялата сума която получавам.


Спомням си и още едно нещо което ми направи лошо впечатление - офиса, където се помещаваше Гудуил беше в една стара къща и ми се стори, че служителите са някак прекалено нагъчкани по стаите, нямаше климатици и посред лято беше много задушно....но това не е толкова важно.Може би съм прекалено претенциозен, надявам се мнението ми да е полезно на търсещите работа. 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 28.10.2013г. вторник в 14:30
мнение от
отношение клиент
в град София

Здравейте,


пише Ви един бивш клиент на тази фирма, който иска да сподели горчивия си опит от взаимоотношенията с Гудуил от преди повече от две години.Пиша тук, защото знам че и до ден днешен въпросната фирма продължава да разчита на порочни търговски практики, агресивен маркетинг с който се лъжат предприятията да подписват абонаментни договори за консултантски услуги със срок година, две и т.н и за съжаление срещу този договор не получават нищо като услуга.


Бях посетен от техен търговски представител, според когото за почти всичките ми инвестиционни намерения може да се кандидатства по някоя от програмите на ЕС, че едва ли не съм допустим кандидат по всички възможни програми за субсидиране на предприятията.Обещаха че щяли ежемесечно да ми дават идеи по кои програми да кандидатствам,да ми изготвят неограничен брой проекти и т.н.


Като предприятие търсещо финансиране за развитието си, подписах договор с тях и впоследствие се оказах жестоко излъган.За всичко, което представляваше интерс за мен се оказа че е невъзможно да кандидатствам поради някакви си ограничения, които от тази консултантска фирма би било най-коректно да проверят преди да подпишем договора.Договорните си ангажименти ги изпълняваха чисто формално, като ми пращат някакви мейли от време на време с отворени програми за кандидатстване, които не представляват никакъв интерес за мен.В самия договор, който подписах съм записал изрично какво ме интересува и какво не. 


Когато изтече абонаментния ми договор и не получих нищо, като услуга от тяхна страна, естествено си поисках парите.На което ми беше отговорено, че те са си изпълнили ангажиментите по договора и нямат основание да ми върнат заплатената сума или поне част от нея!?


Затова апелирам всички, които имат досег с тази фирма, която откровено ме излъга - бягайте надалеч и не се захващайте!


 

написано 13.07.2013г. неделя в 15:09
мнение от
отношение бивш служител

Здравейте, бих искал да обърна внимание на всички кандидати.


В случай, че бъдете избрани да започнете работа - погледнете си внимателно клаузите в трудовия договор.Има абсурдни клаузи и ограничения, които чисто законово са нищожни.


Преди имаше клаузи с които се съгласявате, че вашите роднини нямат право да работят дейност, която е сходна с дейността на фирмата и т.н 


Ако не са ги махнали досега тия глупости е пълен абсурд според мен.


Успех!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 20.10.2012г. неделя в 19:02
мнение от
отношение -- няма данни --
в град София

Кандидатствах при тях за работа и ме извикаха на интервю. Явих се, накараха ме да се представя с няколко думи и след това ми казаха, че местата са заети. Благодарих им, че при заети места ме викат на интервю и си тръгнах.


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 23.05.2012г. четвъртък в 21:58
мнение от
отношение -- няма данни --

Наистина малко инфо има!!!


Скоро ще напише някой,надявам се! 


Интересна фирма е имаче,има какво да се научи от нея! :)

написано 16.12.2010г. петък в 16:41
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Да, и аз бих искала да науча малко по вече инфо за фирмата.Обадиха ми се от Гудуил консултинг за 2 инревюта,след като отидох на второто ми казаха,че с избраните ще има пробен ден с всеки един.Ходих на такъв ден , след приключих управителят ми обеща изрично,че ще се обади,но досега нищо....

написано 07.12.2010г. сряда в 20:01
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Моля, ако някой има впечатления от Софийската фирма - Goodwill Consulting Ltd.. Фирмата провежда интервюта за работа, за София, Бургас и Варна, ако някой е преминал през интервю, моля да сподели впечатления! Всяка друга информация за фирмата също е полезна, защото липсва такава за България.

Показани мнения 1 - 9 от общо 9

Връзки
Сайтове за работа


ИнституцииЗа BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

81285 мнения за 7076 фирми!