Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 08.06.2014г. в 15:17
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Димитровград

Интересува ме, тякой кандидатствал ли е за длъжността съдебен секретар. Предстои ми явяване на изпит. В какво се състой изпита (писмен). Колко време продължава ? И изобщо каквото знаете за тази длъжност ....


Благодаря Ви предварително :)


 

написано 22.07.2013г. вторник в 13:27
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел даловодство
в град Благоевград

точно тока е във всички градове по съдилищата, обявите за свободни работни места са формални ,на тези места си работят връзкарите със срочни договори и гокато всс разреши се прави конкурк ,пак формален за да си ги озаконят с постоянни договори , всички останали кандидати са за камофлаж,че уж има конкурс. председателите на съдилищата правят маса пари за един- два мандата  от тези назначения , благодарните ги хранят , мъкнат агнета ,прасета ,плодове ,зеленчуци , почиват безплатоно по бази на техни роднини или близки с финансови възможности , парата играе отделно - това е голата невзрачна истина , а който иска нека си подава документите и харчи пари на вятъра .ТОВА Е ОКТОПОДА В СЪДЕБНАТА ВЛАСТ, ФАРАОНИТЕ ПО МЕСТА , А НИЕ ТЪРПИМ ,ХАК НИ Е !

написано 31.01.2012г. сряда в 13:03
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Варна

Здравейте,


 


може ли някой да ме насочи , къде мога да намеря примерни тестове за кандидатстване в ВРС ? Виждам, че няколко човека от вас вече са пробвали...

написано 29.05.2011г. в 09:15
мнение от
отношение -- няма данни --
в град Варна

Според мен всеки кокурс, където и да е, е нагласен!!! Същото се отнася и за конкурса, който беше проведен в Митница-Варна, с тая разлика, че поне доха указания по какво да се подготви кандидата. Няма управия!!! И с пет висши образования да си,  нямаш ли вуйчо владика, просто забрави за работа!!! 

написано 26.04.2011г. сряда в 14:19
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Варна

Здравейте, и аз искам да споделя с Вас мнението ми от теста за съдебен деловодител и архивар в Районен съд Варна. На мен също ми направи впечатление, че от шейсет и няколко човека само 3 са допуснати до събеседване, колкото са и свободните бройки за деловодител, а за архивар всичките 42 които са кандидатствали са недопуснати. Там бройката беше 1. Странно! Кой въпрос колко процента ти носи, беше публикувано в сайта след изпита и другото странно нещо за мен беше, че непълен отговор се счита за грешен, при положение, че в правото, както и в медицината 2+2 не е 4 и, че всеки отговор може да се тълкува при някой за пълен, а при друг за непълен. Изненадата ми беше днес огромна след като си видях теста. Навсякъде имаше допълвано, което значи, че не ми е пълен отговора и съответно на теста имах 0%... Все пак не съм завършила право за да развивам пълни и точни отговори. Преди теста няколко пъти се обаждах да питам какво трябва да чета за да се подготвя  и всичките пъти ми беше отговаряно различно. Въобще не бяха качени в сайта длъжностните характеристики, от където най-точно можеше да се види какви отговорности имат съответно съдебния деловодител и съдебния архивар. Според мен трябва при непълен отговор /според служителите от съда/ поне да се дава половиния процент от този за отговора. Явно както всички сме чували тези които работят там имат деца, адвокатите също, така, че няма как ние обикновенните хора да попаднем там на работа, а и в повечето случай преди да публикуват обявите в съдилищата вече работят хора и всъщност тези обявени конкурси са за да могат да си назначат хората.


Но въпреки това аз съм упорита и съм си подала документите в един друг съд и молбата ми е ако някой е кандидатствал за съдебен секретар-протоколист да ми напише какво представлява диктовката и събеседването, има ли пак тест?!

написано 21.04.2011г. петък в 18:22
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел де
в град Варна

Здравейте аз миналата седмица се явих на конкурс за съдебен деловодител в Районен съд Варна!Бяха обявени 3 свободни позиции за съдебен деловодител!Аз бях допусната до теста!И преди малко си видях резултата!Пародия -60 човека недопуснати до интервю а ЗАБЕЛЕЖЕТЕ 3 човека допуснати до интервю колкото са свободните позиции!Кажете ми сега това не е ли уреден конкурса!

написано 20.10.2010г. четвъртък в 01:19
мнение от
отношение кандидат за работа

Моля за разяснение относно теста - кандидатствам и за двете позиции и за секретар и архивар къв районна и окръжна прокуратура (в Русе). Предполагам, че няма да има голяма разлика в тематиката, методиката на оценяване и прочие. Всякакво инфо ще ми е от полза. След него (при евентуално преминаване) как протича подбора??

написано 30.03.2010г. сряда в 18:56
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел деловодство, архив, секретар
в град Варна

Напълно споделям коментара на mimi....., аз също като нея кандидатствах за обявените свободни места, също като нея знаех, че е само узаконяване на назначението на служителките, по много изненадваща за мен ситуация- при посещение на едно от деловодствата,


разговора който чух между две от деловодителките, звучеше така: знаеш ли че са обяви ли конкурс, а, да знам, ама тези телета за къде са тръгнал, те не знаят ли как е , няма ли кой да ги възвърне, че те хората си работят вече, само трябва да се узакони назначението им, въпреки това с  доверието ми към съдебната система, подготвих прилежно всички документи явих се и до тук.................

написано 27.02.2010г. неделя в 13:00
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Варна

Кандидатствах, стигнах до интервю. Но след интервюто НИЩО. Бяха назначени служителки на ВАРНЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД КОИТО ЗАМЕСТВАТ НЯКОГО. СЛУЧАЙНО СЕ ПАДНАХ В ЕДНА ГРУПА С ТРИ ОТ ТЯХ - ВЕСКА ПЕТРОВА, АНИ ЛЮБОЗАРОВА, АЛБЕНА ЯНАКИЕВА. ТОВА РАЗБРАХ ЗАЩОТО ТЕ ИЛИ СА МНОГО ТЪПИ ИЛИ НАГЛИ - ГОВОРИХА СИ ПОМЕЖДУ КОЯ ДО КОГА Й ОСТАВА, БЯХА БЕЗ ВРЪХНИ ДРЕХИ И ЧАНТИ. ТОВА ГО ПРОВЕРИХ И В САЙТА НА ВРС - СЪЩИТЕ ИМАТ ПУБЛИКУВАНИ ДЕКЛАРАЦИИ ЧЕ СА НА РАБОТА В СЪДА.СЛЕД ИНТЕРВЮТО БЯХА НАЗНАЧЕНИ ИМЕННО ТЕ - ВЕСКА ПЕТРОВА И АЛБЕНА ЯНАКИЕВА. ТОВА НЕ  БЕШЕ КОНКУРС А УЗАКОНЯВАНЕ НА НАЗНАЧАВАНЕТО ИМ.


НЕ ЗНАМ ДАЛИ ДРУГ НЯКОЙ РАЗБРА ЗА ТОВА НО ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО В СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА ПРИ НАЗНАЧАВАНЕ - КОНКУРСИ - ФАРС

Показани мнения 1 - 10 от общо 11 12 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88410 мнения за 7771 фирми!