Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 03.12.2009г. петък в 18:13
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Бургас

Та тези са пълна фантасмагория по мое мнение . Или ако са намерили работа на някого , то това е било изолирана случайност .


Въпреки , че пазара е супер свит те непрестанно пускат обяви за свободни позиции . Обаждаш се и ти казват да отидеш на място и да носиш 15 лева за регистрация . Информация не ти дават никаква - нито за работодателя , нито за евентуалното заплащане , нито за работното време ...абе нищо ...и това под предлог за конфиденциалност . Та тогава ме чукна , че такъв работодател изобщо не съществува , а те си търсят рибки-абонати , но си рекох - много си подозрителен ....тези са стара фирма ... и така приспах будната си съвест ..за момент . Та даваш им парите уж да ти подготвят образцово CV , в пълен унисон с европейските изисквания , а те преписват едно две изречения , сканират ти снимката и още там каквото им трябва и когато им заявиш , че CV-то , което ти си подготвил изглежда по същия начин , само че е е два пъти по-пригледно и три пъти  по-детайлно , те те обвиняват в непознаване на материята и прочие плупости .....аз обаче и тук не се отказах ...смятайте за какъв идиот става дума !  Така .... започва описване на трудовия стаж , който имаш ....... тук всичко е в твоя полза .... не е необходимо да доказваш нищо , само си избираш работодател , период на заетост и каквито искаш други подробности ....всичко се приема без възражения ..... може да си на 26 години и да пишеш например , че имаш 8 години стаж в танкерното плаване под чужд флаг . Никой не ти иска да доказваш каквото и да е .  И .....написваш си лъжите ..... след което започват култови въпроси от порядъка на : Ама колко добър шофьор си ?  Ти казваш ....ами карам ежедневно от 10 години , никога не съм катострофирал , както може да се уверите от книжката и талона ми , които от петнайсет минути стоят пред вас .....а те ти казват : Нас не ни интересува от кога караш и дали си катострофирал , питаме те колко добър си на волана ......при което аз отговарям : а това ли било , ами много съм добър , в същност съм невъобразимо добър ......знам , че е смешно но тази глупост напълно ги удовлетвори . Та в това се изразява професионалната им помощ и посредничество на пазара на труда .


Дават ти номер и ти заръчват да идваш всяка седмица да проверяваш ....при който ритуал винаги те се отговаря : - Още няма нищо , сега работодателя е в отпуск и още не е разгледал кандидатурите  .... О-о-о чакай , чакай  . Какъв език владееше ...английски значи ....защото на едни наши партньори им трябва човек с италиянски .... но нищо...... ти наминавай . Та наминавах аз 1 месец и ми писна . Изминаха още 4 месеца , но никой не благоволи дори да ми съобщи , че не съм одобрен .....явно управителя още е в отпуск .


При въпросното наминаване се срещаш с другите наминаващи ..... всички наминавате да пийнете една студена водица ....на стойност 15 лв.


 А обявите продължават да излизат .....и така до ден днешен .

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 2 от общо 2

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88371 мнения за 7767 фирми!