Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 25.04.2014г. събота в 18:45
отношение бивш служител
към обект/отдел ARD
в град София

Като абсолютно всяка друга фирма и тази има своите предимства и недостатъци.За съжаление - недостатъците са двойно повече от предимствата. Мненията по-долу са напълно верни, смея да твърдя, че има мноооого какво да се добави още. А за отношенията с работодателя, от десет напуснали двама са в добри отношения с нея. Разбира се, че останалите осем са тъпанари и нищо не разбират.


"Относно подбора - той е единствено въз основа на обявени качества от кандидата и впоследствие желание за работа."


Подбора се прави на основа колко можеш да издържиш на напрежение, колко силна психика имаш, колко издържаш на студ, пек и както е казал господин Атанас викове и крясъци. Бих добавил и обиди. Виковете и крясъците били нормални за работна атмосфера. Лично аз смятам, че виковете и крясъците са за джунглата. Един интелигентен човек ако има да ти обясни нещо, ще го направи нормално и възпитано. Нооооо какво ли пък разбирам аз :))) Самият господин Атанас ми беше споделил цитирам, че "напуска защото му писнало да му викат като на животно"... Явно след като е напуснал работа е забравил всичко и си е оставил само хубави спомени за АРД.


"В крайна сметка всичко опира до това изнася ли ти или не" - затова си прав.


Нека споделя и моите виждания:


1. Натовареност – висока, няма план за деня, какво трябва да се свърши. С две думи пълен хаос или всяка заповед е предпоследна.


"Които не иска да работи и мисли само да скатае не е за него" - А който иска да хапне или да пие вода, но няма време защото има работа ? Какво прави той ? Нека позная, яде вкъщи преди работа и после след работа ако се прибере евентуално към 9 10 часа...


2. Работна среда/колеги – Колегите са единственото хубаво нещо в тази фирма.


3. Заплащане – заплащането се правеше винаги навреме и с това свършват хубавите новини. Има коледен бонус, който е веднъж в годината и компенсира що годе натовареността през декември месец. А декември месец се работи двойно ако можете да си го представите въобще. В мола се работи 14 часа.


4. Местоположение – средно добре.


5. Фирмена сигурност – нямам коментар.


6. Уважение – "всички зависи от това как ти се отнасяш към работния процес " - демек ако оставаш след работно време да работиш и отиваш на работа половин час по-рано пак да работиш, ако не боледуваш, не си вземаш отпуски ще те уважават. Ако не, съжалявам. Работодателката Ани трябва да се предупреждава по-рано ако мислиш да получаваш бъбречна криза (реален случай).

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 16.04.2014г. четвъртък в 15:33
мнение от
отношение бивш служител
в град София

Като абсолютно всяка друга фирма и тази сигурно си има своите предимства и недостатъци.За съжаление - мненията на бившите колеги по-долу са предимно манипулативни и крайно необективни с оглед изглежда явно не добрите отношение с бившия си работодател.Важно е да се отбележи , че дори не са написали имената си.


Лице "Дон....." - всеки опитен печатар на широкоформатен принтер ще ти се изсмее на частта с "300-50 DPI".Може клиент да го трогнеш с "лъхащото" на компетентност мнение, но истината е малко по-различна.....и ти добре го знаеш - кое на колко точки се печати.


Възможно е някои неща да бъдат преработвани ...но не познавам фирма,където няма подобно нещо и да не стават грешки.


Относно "Ани голямото добротоутро " и "голямата добървечер" отново трябва да те коригирам.Работил съм за нея около 8 и повече години - всеки си има своите трески за дялане , но е човек , които вече 20 години носи няколко "дини" под мишници и смело мога да заявя успешно.Единствено мога да кажа , че се радвам , че бях до нея през годините и успях да попия от енергията и опита, които притежава.


Относно подбора - той е единствено въз основа на обявени качества от кандидата и впоследствие желание за работа. Разбира се - едно е в началото и друго се оказва впоследствие като качество, желание и хъс от страна на кандидата. Тук е важно да отбележа, че за всичките години не познавам човек, които да е работил и ден и да не си е получил заработеното му с труд. Дори обратното – познавам доста бивши колеги , които бяха оставени на работа въпреки явното си несправяне с нея , явните им грешки и липси или неспособността си една ревизия да направят или да проследят/контролират възложените им дейности и стоки.


В крайна сметка всичко опира до това изнася ли ти или не …..има интервю , има пробни периоди , като не ти харесва – хващаш си нещата и си тръгваш. Искаш да си тръгваш в 18:00 – тръгвай си няма проблем, правят ти проблем , че си тръгваш 18:00 часа – напускаш и търсиш друга фирма,където няма да ти правят проблем. Не си спомням някой да е държан насила .Отново повтарям изпитателен срок е не само за работодателя , но и за служителя. Минава изпитателния срок – виждаш, че се иска да останеш след 18:00 часа , сядаш при „голямото доброутро“ обясняваш , че искаш 5000 лв. заплата….ако ти я дадат ок е всичко , ако ли не jobs.bg e все още безплатен и търсиш някъде другаде,


Ако трябва да бъда абсолютно коректен – познавам колеги , които дори бяха изчаквани да си намерят работа , след което да напуснат.


А ето и няколко думи от мен относно моето виждане за ситуацията без да се опирам на предишните мнения:


1. Натовареност – средна за бранша , клоняща към висока


Които не иска да работи и мисли само да скатае не е за него …..дори си мисля, че рекламния сектор не е за него/другите не ги познавам/. Единствено на държавна работа се стои до 17:30 часа. Има ли работа оставаш …..Това мисля, че всеки трябва да си прецени преди да започне работа и съобрази с финансовите си изисквания при започване.


2. Работна среда/колеги – колегите са ок. Поне тази част, която беше тогава. Отзивчиви са и помагат при необходимост. Да, има викове и крясъци понякога, които може би стъписват външните хора, но всичко е част от работната среда.


3. Заплащане – има интервю на което се договаряш , ако не ти изнася – не започвай.Но е важно да се отбележи, че не зная за случай в които заплатата е закъсняла / независимо от оборота и поръчките за месеца/ да не споменавам коледните бонуси.


4. Местоположение – стадион Славия /Овча Купел/ – е сигурно за тези от Младост и Дружба не е добре , но отново всеки си преценява. Мен ме удовлетворяваше.


5. Фирмена сигурност – нямам коментар


6. Уважение – всички зависи от това как ти се отнасяш към работния процес – винаги съм чувствал двупосочно уважение към мен и обратното , дори да не кажа чисто човешка съпричастност и подкрепа. За това мога да дам множество примери.


 

написано 16.04.2014г. четвъртък в 12:15
мнение от
отношение бивш служител
в град София

Ами ето, вижте само такива подлоги и доброволни роби като oski как смятат, че е нещо нередно да си тръгнеш в нормалното работно време 18:00 часа.


 


Толкова промити мозъци няма, просто е удивително как с подбор са събрани такива жалки индивиди. По мое време колегите бяха много по-нормални, явно до един са избягали

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 15.04.2014г. сряда в 21:28
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

Като не ти харесваше климата във фирмата защо издържа толкова време ? Всичко казано е пълна глупост от теб . А относно  селяните - по добре такъв отколкото селяндур като теб- нечистоплътен и лъжлив / да ти е живо издраво детето покрай което си тръгваше в 18 00 часа  не ни мисли за глупаци - особено мен/ А на другите - защо си криете имената - защото сте гузни. Колко магазини има фирмата - по всички молове ли ? Някой не е запознат и с тази подробност.Бъдете здрави !!!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 05.04.2014г. неделя в 08:45
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел печатар
в град София

Най-помиярскатра рекламна фирма в цяла България. Всичко се прави по два пъти, понеже са големи "професионалисти". Работи се с 2 ножа (големи) за цялата фирма и една шпакла. Масата няма стъкло, а гол МДФ, после се чудят защо като ламинират всичко е в стърготини и прахоляк. Щефката Ани е гола вода, но пък със самочувствие на "голямотодобрутро". Колегите (поне на тоя етап) са някакви бесни селяни, страхливи като мишки, явно подбора на шефката е по тоя критерий. Клиентите пращат файл на 300dpi, шефката обаче нарежда да се редуцира до 50dpi, за да не се бави рипа. Качеството сами се сещайте колко пада. Отделно печатните и машини печатат супер зле, постоянно са със запушени глави и се викат хора за ремонт, който обаче не могат да ги оправят, защото самите машини вече са си изживяли живота. Моят съвет е никога, ама НИКОГА не работете или ако сте клиенти не давайте нищо за изпълнение в тази фирмица

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 21.12.2013г. неделя в 20:54
мнение от
отношение бивш служител
в град София

Напълно съм съгласен с другите две мнения. Нещата са си точно така. Казал съм на всички познати да странят от магазините им в моловете. Заслужават никой да не стъпи там.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 11.11.2013г. вторник в 13:52
мнение от
отношение бивш служител
в град София

Всичко казано по горе е вярно. Условията за ужасни, особено през зимата е нетърпимо студено. През цялото време работя с ръкавици, за да не ми замръзнат ръцете. Не е за вярване, че това се случва през 21 век ..


Работенето извънредно е нещо нормално, това не се заплаща разбира се. Ако откажеш да останеш да работиш след работно време, дори и да имаш уважителна причина, това се счита за мързел .. Доста хитро, не мислите ли ?


Жалко е, защото там работят доста стойностни хора, които не заслужават подобно отношение. Но така се получава, когато нямаш избор и ти трябват пари. Моя съвет е да не започвате там при никакви условия.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 24.10.2013г. петък в 10:56
мнение от
отношение бивш служител
в град София

Има много нередности, затова ще Ви изброя най-фрапиращите според мен.


 


1.За една година работа там ми беше позволено да ползвам 14 дни платен отпуск, като работодателя смята събота и неделя за работни дни и съответно ги брои към отпуската..т.е. ако си в отпуска от 20.10. до 26.20 включително това са 7 дни ползван платен отпуск.


Съответно след като напуснах останалата отпуска не ми беше изплатена.


 


2.Във фирмата редовно има хора, които работят по 3 - 4 седмици на "изпитателен срок" без трудов договор. След като мине този период и собственичката реши, че човека не става за тази длъжност, той е освободен от работа без да му се заплати нищо естествено.


 


3.Редовно се остава да се работи извън работно време без да се заплащат тези часове. Ако поискаш да си тръгнеш след като е свършил работния ден, ти се казва, че си мързелив и не си харесваш работата и не даваш всичко от себе си ..


 


4.На официалните почивни дни за страната се почива, НО след това всички служители се задължават да подпишат документ, в който се казва, че първата събота след празника ще работят доброволно и благотворително..


 


5.Условията на труд са безумни, няма топла вода, зимата не се ползва никакво отопление. В тоалетните редовно се поправят/сглобяват/почистват машини, които се ползват в работата. Хората, които работят с мастила не ползват никакви предпазни маски.


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 9 от общо 9

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

87512 мнения за 7679 фирми!