Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 04.07.2014г. събота в 16:36
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Хранене
в град София

Мислех да си замълча по повод GHS, но мина известно време, откакто напуснах, и още ме държи- сънувам го този пусти хотел!


Години наред се чувствах чудесно като негов служител, доволен от условия, колеги, естество на работа и така нататък. Определено се виждах като човек, който дава много на тази институция и който дълго време ще се развива професионално в нея.


Истината е, че откакто г-жа Серафимова пое капитанския пост, нещата не са на добре. Съгласен съм, че и измислената криза си каза думата. Лесно му беше на Ангелов с развързани ръце и свобода на действие. Сега мениджърите работят под жесток натиск от страна на собствениците- Благоев и Козанов (НИКМИ). Още повече, че новоизникващите обекти на "веригата"- Сентрал парк хотел и Суит хотел- направо изсмукват кръвчицата на Гранд Хотел София. Икономии и компенсиране на техните загуби- май това се случва в "нашия" 5-звезден хотел... 


Отгоре на всичко, някак си по български натаманено, решиха основните мениджъри да отговарят и за другите хотели- та те горките не могат GHS да оправят, та камо ли да се размножат. Много куцаше работата именно поради липса на адекватен контрол и координация- отговорните лица просто ги нямаше!


Да не говорим за отношение към персонала! Това според мен вече не зависи от кризата и собствениците, а от управлението на хотела. Г-жа Серафимова е човек, държащ на йерархията. Важен е гостът и точка по въпроса. Ние, простосмъртните, направо сме неодушевени! Да не говорим колко много ценна информация се губи по този сложен канал на нейното предаване!


И така..., конкретно, тъй като някакси ми се иска да си опазя кожата, няма да говоря за себе си, но нека спомена 1-2 конкретни примера как си тръгват хора от този хотел...:


1) Поздравила колежка един от собствениците на хотела послучай рождения му ден- голяма грешка! Там присъствала и жена му, която непрестанно го дебне коя ще погледне и отвреме-навреме профилактично прави чистки на симпатични служителки! И така... опитаха се да я скрият милата колежка в други отдели, но все пак един ден я привикаха и освободиха. Ей така, защото на онзи му се палува (и си го прави, но обикновено с внесен отвън материал)!


2) Друга колежка, дългогодишен служител, забременява, минава й майчинството, връща се на работа за 6-7 месеца и й предлагат по-подходяща длъжност за жена с малко дете и семейство. Тя приема, без да си даде сметка, че минава на нов договор с нов изпитателен срок... (а по принцип ди 3год. на детето си защитена по закон от уволнение). И така, работи си тя още 1 месец на новата длъжност и един ден я привикват да й кажат, че е освободена, поради разни там никакви причини. Все пак е в изпитателен срок и те не й дължат грам обяснение. Чудя се дали и този случай нямаше нещо общо с предния?!Такова мистериозно изчезване на качствен служител без основателна причина не е току-така!


Така че, мили хора, това е част от горчивия опит на мои колеги; аз, така да се каже, се спасих! Все още си чакам обещаната препоръка, за която явно никой там не го е грижа.


За лизогъзовци и подлизурковци не ми се говори- там са останали само такива, примесени с няколко заблудени и повечко чисто и просто оцеляващи. 


Моят съвет към ръководството е: вместо да премахвате читави, работливи и амбициозни служители, вгледайте се в хваналите ръжда шефчета и разни други, които нищо не вършат от самото създаване на хотела, а все още са там!


Жулиета, има неадекватни хора дори и в твоя Маркетинг отдел, повярвай ми- те не могат 2 приказки с колеги по работа да си кажат, пък не знам с клиентите какво правят?! Шефът на техническата част, горкият, голям сладур, ама не става- ни за ръководител, ни за бързо реагиране... А г-н главният готвач (бивш? твой парньор в живота)- най-лицемерният човек, когото съм срещал! Да не говорим за ужасната обстановка, която създава в кухнята, за липсата на каквито и да било организаторски умения! Неслучайно текучеството там е сериозно!


Вероятно още съм млад и наивен, сигурно навсякъде е така, а аз все още се надявам да си намеря нещо по-добро...


Все пак някакси още вярвам, че Гранд Хотел София е една сериозна институция, отговорно обърната към своите клиенти и с добър потенциал на развитие. Ако и на персонала се обърне внимание- като на хора- може и да го бъде.


Лично аз съжалявам за хотела и за себе си...


Пожелавам успех на оцелелите и на новопостъпващите!


И накрая- да, рибата наистина се вмирисва откъм главата!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 20.05.2014г. сряда в 19:20
отношение бивш служител
в град София

Четейки другите мнения установявам, че нищо не се е променило след като разкараха Ангелов - хотела продължава да запада и шуробаджанащината продължава да процъфтява. Не знам Жули с кой има "близки" отношения - с Козанов или с Благоев, ама ще им излезе златна и на двамата .....

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 12.07.2011г. сряда в 22:26
мнение от
отношение клиент
към обект/отдел Сладкарски
в град София

Курсист съм в Академията на Хотела. Това, което забелязвам когато ходя всяка седмица е че персонала бива хранен с огризките на хотела и с някой друг бъркоч от кухнята. Заплатите, доколкото знам, не са нещо особено, но имат доста работа и изискванията са високи. Сервитиорите и барманите са момченца и момичта, които като че едва сега се обучават. Абсурд е да видите професионализъм у повечето. Но така е по-евтино и на самия хотел. В сладкарския цех са доста добри, особено главните сладкари.


Заключение: място, където можеш да се развиеш до едно време с цената на много експлоатация и евентуално изритване. Ако успееш да се задържиш - добра препоръка.

написано 28.07.2010г. четвъртък в 10:01
отношение клиент
в град София

Здравейте!


Клиент съм на хотела от откриването му!В началото беше прекрасно място за мен и семейството ми,но това мнение беше до СЕГА!


От известно време забелязвам,че обслужването е като на обикновенно бистро!Виенската сладкарница бе една от многото почитани заведения с столицата,но от известно време на сам нещата изглеждат плачевни!


Бях на рожденния ден /6г/на хотела и не може да се сравни с предишните му рожденни дни!Незная за кухнята им,но за масто определено с 5 звезди-рейтинга му пада!Може би има смяна на готвачи или сладкари,на нещата които сме консумирали там БЯХА ВЪРХА НА СЛАДОЛЕДА! А сега.....търсим си друго подобно заведеие в София/има,разбира се/,но тук ни харесваше,защото детето си играе в прекрасната градинка на хотела,докато ние се наслаждавахме на сладкото творчество на персонала.Но беше..съжалявам за негативното си мнение,но истината е по-добре да се знае и евентуално да се вземат мерки преди всичко да отиде на вятъра!Помогнете на хотела да въррне името си и да има повече клиенти като нас!Благодаря Ви!

написано 29.05.2010г. неделя в 12:55
отношение бивш служител

За нивото на хотела можете да съдите по коментара на didofido - дори не може или не знае да пише на български. Истина е, че без наколенки, доносничество и подмазване няма да израстеш кой знае колко. Всъщност това е навсякъде където царува прословутата шуробаджанащина. Има позиции на които са назначени толкова некадърни хора, че стават за посмешище пред целя персонал. Някой от тях почти са се превърнали в нарицателно, олицетворение на некомпетентността. Те са забити там от такива хора, че не можеш да ги извадиш с крик. Или поне докато собственици са "строителите". Работил съм достатъчно дълго, за да мога да коментирам всичко в хотела вече безпристрастно. Съжалявам, че се раздадох много в този хотел, а получих ... . Ако някой не вярва, може сам да го изпита на гърба си.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 16.07.2009г. петък в 11:39
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел рецепция
в град София
Като бивш служител на този Grand хотел искам да кажа, че само името му е GRAND. Всичко останало е побългарено, а именно абсолютно некомпетентни служители, на които им липсват напълно елементарни обноски и възпитание(г-ца Ася Панджерова и сие...). Заплащането е много ниско, а пък за израстване в хотела успяват само връзкарите разбира се.
Моят съвет към тези, които искат да работят в този хотел, е да се откажат, защото ще бъдат тотално разочаровани!!!!!!
Ще Ви осигурават не на реалната, а на средната заплата- около 280 лв. Помислете си дали Ви устройва?
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 11.02.2009г. четвъртък в 15:41
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел HSK
в град София
Здравейте всички бивши настоящи и бъдещи служители на хотела. Жалко че са ми изтрили коментара, където посочих няколко имена и това как са били повишени на по-добри постове и как се случват нещата в хотела. Но така е истината се изтрива нали? Факт е на какво място се намира хотела. Факт е и че тези заплати изглежда че са най-високи в хотелиерството за София, да не казвам и страната. Но сигурно ако пиша цифри пак ще ми бъде изтрит коментара като предния път. И нека после да може човека отвън да разбере как е в Гранд Хотел София!
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 15.01.2009г. петък в 12:38
мнение от
отношение настоящ служител
Накратко - митничар, случайно /или нарочно, като се има предвид кой е тати/ попаднал в едно случайно, никому неизвестно по света хотелче. Махленска работа на ниско ниво. Простаци заповадайте при нас!!! Жалко за хубавата база и местоположение!! И носи името София......... жалко, жалко! Тук ще прогресират само девойки, готови да облагодетелстват митничаря хаха, ако още може!!!
написано 22.12.2008г. вторник в 21:08
мнение от
отношение бивш служител
Интересни коментари :) След толкова време отсъствие да попаднеш случайно на някакъв сайт и да установиш, че мястото, което си напуснал, не се е променило изобщо... И да си кажеш: Ох, добре че се махнах. И то точно заради такива коментари.
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 10 от общо 21 123 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

83327 мнения за 7271 фирми!