Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 28.01.2015г. четвъртък в 23:24
мнение от
отношение бивш служител
в град София

Честито, ГРАНД Хотел София, за първи път излезе от сивия сектор на заплатите...за сметка на 30% съкращение (опааа, не! - по взаимно съгласие) от персонала. БРАВО

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 29.08.2014г. събота в 16:53
мнение от
отношение -- няма данни --
към обект/отдел Сладкарница
в град София

Тази славина (с малки букви ,защото такива като нея не заслужават да се пишат с главни)през кой ли не мина да се издигне до тази позиция.Тази е повишена не защото е кадърна ,а защото е омачкала много чаршафи.Ръководството даже и мълчи ,щом си доведе мъжлето на работа и то на ръководна позиция явно не само с колеги е спала ..............Даже мъжлето и ползва паркомястото,кога доиде кога и паркомясто има .Така е когато са ползвали нейното п.място за паркиране сега дойде време и за собствинния мъж да го ползва.Ето такъв пример давяа зам.F&B за издигане в кариерата на новия персонал,който идва да работи.Сигурно е готино на мъжлето да работи с колеги(баджанаци)успех на всички ,който работим,работили и ще работят в г.х.с(и той с малки).

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 18.08.2014г. вторник в 20:35
отношение бивш служител
в град София

Леле леле,като чета мнения на бивши колеги чак се забавлявам.Нищо явно не се е променило в хотела,а отдел хранене май става и по-зле,щом командва онази Славина.Толкова долно и злобно същество,че нямам думи.Никой не я понася там,но всички мълчст защото е спала с кого ли не в хотела.Но това за мъжът и ме уби,миличкия като разбере жена му що за стока е лошо ще му стане.Но най-важното е че продължават да се слагат на отговорни позиции некадърници без опит.Смешното е.че цялото ръководство сякаж е сляпо.Преди 2 години ме уволниха заради тая Славина и се радвам да Ви кажа,че не съм там.Единственото хубаво е,че Онова безподобие Мариела вече не е там.Успех с нервите на всички работещи там

написано 31.07.2014г. петък в 15:26
мнение от
отношение -- няма данни --

Уау, тук много развихрено е станало положението!


Аз искам да добавя малко практическа информация (ако някой това го вълнува)- все пак бъдещи служители да си знаят...


Не осигуряват по договор, додават на ръка. Вероятно заради това там са най-високи заплатите сред добрите хотели в София...

написано 29.07.2014г. сряда в 08:17
отношение -- няма данни --

За моя огромна радост вече не съм част от екипа на хотела.За всичките години работа освен неуважение към персонала и подценяване на труда друго не видях.Работих там единствено заради кадърни колеги,които за жалост с течение на времето започнаха да уволняват за да има свободни позиции за познати,съпрузи и т.н.Капск ми беше уволнението на кадърен управител като И.Христова и назначението на некомпетентния съпруг на замесничката на мениджъра отдел хранене Славина.Представете си колко е зле положението щом опитните хора не им се дава шанс за повишение,а назначават мъжете си.....Други пък напускат защото освен,че не ги дооценяват и ги псуват по време на работа,ето това е 5 звезно отношение.За други отдели няма да коментирам,но отдел хранене се съсипва от некадърници.Радвам се,че взех доброто решение и напуснах,като съм убефена,че и много други ще ме последват.Жалко за прекрасният хотел

написано 14.07.2014г. вторник в 12:46
мнение от
отношение представител на управлението
в град София

Привет на напусналия „по собствено желание“ колега и на тези със сходна траектория на развитие. След като ще си говорим през сайта с точки, така да бъде, нека са три.


1. Гостът, респективно клиентът винаги е най-важната персона не само в хотелите на собствениците ни, но във всеки един хотел и фирма, защото клиентът има избор и бизнесът съществува благодарение на този негов избор. Който не разбира това, нека да си потърси работа в друга сфера.


2. Социализмът свърши преди 25 г и никой не може да очаква в частния бизнес да се работи като в държавно предприятие. Никое работно място, уви, не може да замести нито образованието от училище, нито възпитанието от семейството, нито липсата на лична социална среда. На работното място човек трябва да произвежда резултат и да има ефект от присъствието му, а не да се занимава с теория на конспирацията и вади генерални изводи от неща, които не разбира.


3. Предвид забавния, но все пак обширен анализ на обидения анонимен, но иначе смел колега, правя следния скромен извод: а) радостта от напускането е била взаимна и има защо да съжалява; б) ако беше вложил това усилие докато е бил на работа, резултатът за него би бил различен, а това може единствено да се получи, ако се концентрира върху собствените си (не)възможности, а не върху тези на останалите и с) че все още разполага с твърде много свободно време.


Животът продължава и съм убедена, че всеки може да намери по-подходящо работно място, където да изяви пълната палитра на своя потенциал. Насреща съм за най-добра препоръка пред бъдещ работодател. Наслука!

написано 04.07.2014г. събота в 16:36
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Хранене
в град София

Мислех да си замълча по повод GHS, но мина известно време, откакто напуснах, и още ме държи- сънувам го този пусти хотел!


Години наред се чувствах чудесно като негов служител, доволен от условия, колеги, естество на работа и така нататък. Определено се виждах като човек, който дава много на тази институция и който дълго време ще се развива професионално в нея.


Истината е, че откакто г-жа Серафимова пое капитанския пост, нещата не са на добре. Съгласен съм, че и измислената криза си каза думата. Лесно му беше на Ангелов с развързани ръце и свобода на действие. Сега мениджърите работят под жесток натиск от страна на собствениците- Благоев и Козанов (НИКМИ). Още повече, че новоизникващите обекти на "веригата"- Сентрал парк хотел и Суит хотел- направо изсмукват кръвчицата на Гранд Хотел София. Икономии и компенсиране на техните загуби- май това се случва в "нашия" 5-звезден хотел... 


Отгоре на всичко, някак си по български натаманено, решиха основните мениджъри да отговарят и за другите хотели- та те горките не могат GHS да оправят, та камо ли да се размножат. Много куцаше работата именно поради липса на адекватен контрол и координация- отговорните лица просто ги нямаше!


Да не говорим за отношение към персонала! Това според мен вече не зависи от кризата и собствениците, а от управлението на хотела. Г-жа Серафимова е човек, държащ на йерархията. Важен е гостът и точка по въпроса. Ние, простосмъртните, направо сме неодушевени! Да не говорим колко много ценна информация се губи по този сложен канал на нейното предаване!


И така..., конкретно, тъй като някакси ми се иска да си опазя кожата, няма да говоря за себе си, но нека спомена 1-2 конкретни примера как си тръгват хора от този хотел...:


1) Поздравила колежка един от собствениците на хотела послучай рождения му ден- голяма грешка! Там присъствала и жена му, която непрестанно го дебне коя ще погледне и отвреме-навреме профилактично прави чистки на симпатични служителки! И така... опитаха се да я скрият милата колежка в други отдели, но все пак един ден я привикаха и освободиха. Ей така, защото на онзи му се палува (и си го прави, но обикновено с внесен отвън материал)!


2) Друга колежка, дългогодишен служител, забременява, минава й майчинството, връща се на работа за 6-7 месеца и й предлагат по-подходяща длъжност за жена с малко дете и семейство. Тя приема, без да си даде сметка, че минава на нов договор с нов изпитателен срок... (а по принцип ди 3год. на детето си защитена по закон от уволнение). И така, работи си тя още 1 месец на новата длъжност и един ден я привикват да й кажат, че е освободена, поради разни там никакви причини. Все пак е в изпитателен срок и те не й дължат грам обяснение. Чудя се дали и този случай нямаше нещо общо с предния?!Такова мистериозно изчезване на качствен служител без основателна причина не е току-така!


Така че, мили хора, това е част от горчивия опит на мои колеги; аз, така да се каже, се спасих! Все още си чакам обещаната препоръка, за която явно никой там не го е грижа.


За лизогъзовци и подлизурковци не ми се говори- там са останали само такива, примесени с няколко заблудени и повечко чисто и просто оцеляващи. 


Моят съвет към ръководството е: вместо да премахвате читави, работливи и амбициозни служители, вгледайте се в хваналите ръжда шефчета и разни други, които нищо не вършат от самото създаване на хотела, а все още са там!


Жулиета, има неадекватни хора дори и в твоя Маркетинг отдел, повярвай ми- те не могат 2 приказки с колеги по работа да си кажат, пък не знам с клиентите какво правят?! Шефът на техническата част, горкият, голям сладур, ама не става- ни за ръководител, ни за бързо реагиране... А г-н главният готвач (бивш? твой парньор в живота)- най-лицемерният човек, когото съм срещал! Да не говорим за ужасната обстановка, която създава в кухнята, за липсата на каквито и да било организаторски умения! Неслучайно текучеството там е сериозно!


Вероятно още съм млад и наивен, сигурно навсякъде е така, а аз все още се надявам да си намеря нещо по-добро...


Все пак някакси още вярвам, че Гранд Хотел София е една сериозна институция, отговорно обърната към своите клиенти и с добър потенциал на развитие. Ако и на персонала се обърне внимание- като на хора- може и да го бъде.


Лично аз съжалявам за хотела и за себе си...


Пожелавам успех на оцелелите и на новопостъпващите!


И накрая- да, рибата наистина се вмирисва откъм главата!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 20.05.2014г. сряда в 19:20
отношение бивш служител
в град София

Четейки другите мнения установявам, че нищо не се е променило след като разкараха Ангелов - хотела продължава да запада и шуробаджанащината продължава да процъфтява. Не знам Жули с кой има "близки" отношения - с Козанов или с Благоев, ама ще им излезе златна и на двамата .....

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 12.07.2011г. сряда в 22:26
мнение от
отношение клиент
към обект/отдел Сладкарски
в град София

Курсист съм в Академията на Хотела. Това, което забелязвам когато ходя всяка седмица е че персонала бива хранен с огризките на хотела и с някой друг бъркоч от кухнята. Заплатите, доколкото знам, не са нещо особено, но имат доста работа и изискванията са високи. Сервитиорите и барманите са момченца и момичта, които като че едва сега се обучават. Абсурд е да видите професионализъм у повечето. Но така е по-евтино и на самия хотел. В сладкарския цех са доста добри, особено главните сладкари.


Заключение: място, където можеш да се развиеш до едно време с цената на много експлоатация и евентуално изритване. Ако успееш да се задържиш - добра препоръка.

Показани мнения 1 - 10 от общо 27 123 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88343 мнения за 7764 фирми!