Фирма:
www.grandhotelsofia.com
Сектори
Дейности
няма въведени
Какво е нивото на заплащане във фирма Гранд Хотел София?
Какво е отношението на ръководството на Гранд Хотел София към служителите?
Какви привилегии и/или социални придобивки предлага Гранд Хотел София?
Каква е атмосферата на работа в Гранд Хотел София и има ли възможност за професионално развитие?
Защо някой, би искал да започне работа в Гранд Хотел София?
написано 12.07.2011г. сряда в 22:26
мнение от Ник
отношение клиент
към обект/отдел Сладкарски в град София
Курсист съм в Академията на Хотела. Това, което забелязвам когато ходя всяка седмица е че персонала бива хранен с огризките на хотела и с някой друг бъркоч от кухнята. Заплатите, доколкото знам, не са нещо особено, но имат доста работа и изискванията са високи. Сервитиорите и барманите са момченца и момичта, които като че едва сега се обучават. Абсурд е да видите професионализъм у повечето. Но така е по-евтино и на самия хотел. В сладкарския цех са доста добри, особено главните сладкари. Заключение: място, където можеш да се развиеш до едно време с цената на много експлоатация и евентуално изритване. Ако успееш да се задържиш - добра препоръка. написано 28.07.2010г. четвъртък в 10:01
мнение от Анонимен стар клиент!
отношение клиент
в град София
Здравейте! Клиент съм на хотела от откриването му!В началото беше прекрасно място за мен и семейството ми,но това мнение беше до СЕГА! От известно време забелязвам,че обслужването е като на обикновенно бистро!Виенската сладкарница бе една от многото почитани заведения с столицата,но от известно време на сам нещата изглеждат плачевни! Бях на рожденния ден /6г/на хотела и не може да се сравни с предишните му рожденни дни!Незная за кухнята им,но за масто определено с 5 звезди-рейтинга му пада!Може би има смяна на готвачи или сладкари,на нещата които сме консумирали там БЯХА ВЪРХА НА СЛАДОЛЕДА! А сега.....търсим си друго подобно заведеие в София/има,разбира се/,но тук ни харесваше,защото детето си играе в прекрасната градинка на хотела,докато ние се наслаждавахме на сладкото творчество на персонала.Но беше..съжалявам за негативното си мнение,но истината е по-добре да се знае и евентуално да се вземат мерки преди всичко да отиде на вятъра!Помогнете на хотела да въррне името си и да има повече клиенти като нас!Благодаря Ви! За нивото на хотела можете да съдите по коментара на didofido - дори не може или не знае да пише на български. Истина е, че без наколенки, доносничество и подмазване няма да израстеш кой знае колко. Всъщност това е навсякъде където царува прословутата шуробаджанащина. Има позиции на които са назначени толкова некадърни хора, че стават за посмешище пред целя персонал. Някой от тях почти са се превърнали в нарицателно, олицетворение на некомпетентността. Те са забити там от такива хора, че не можеш да ги извадиш с крик. Или поне докато собственици са "строителите". Работил съм достатъчно дълго, за да мога да коментирам всичко в хотела вече безпристрастно. Съжалявам, че се раздадох много в този хотел, а получих ... . Ако някой не вярва, може сам да го изпита на гърба си. Заплащане
![]() написано 16.07.2009г. петък в 11:39
мнение от бивш служител
отношение бивш служител
към обект/отдел рецепция в град София
Като бивш служител на този Grand хотел искам да кажа, че само името му е GRAND. Всичко останало е побългарено, а именно абсолютно некомпетентни служители, на които им липсват напълно елементарни обноски и възпитание(г-ца Ася Панджерова и сие...). Заплащането е много ниско, а пък за израстване в хотела успяват само връзкарите разбира се.
Моят съвет към тези, които искат да работят в този хотел, е да се откажат, защото ще бъдат тотално разочаровани!!!!!! Ще Ви осигурават не на реалната, а на средната заплата- около 280 лв. Помислете си дали Ви устройва? Заплащане
![]() написано 11.02.2009г. четвъртък в 15:41
мнение от edin rabotnik
към обект/отдел HSK в град София
Здравейте всички бивши настоящи и бъдещи служители на хотела. Жалко че са ми изтрили коментара, където посочих няколко имена и това как са били повишени на по-добри постове и как се случват нещата в хотела. Но така е истината се изтрива нали? Факт е на какво място се намира хотела. Факт е и че тези заплати изглежда че са най-високи в хотелиерството за София, да не казвам и страната. Но сигурно ако пиша цифри пак ще ми бъде изтрит коментара като предния път. И нека после да може човека отвън да разбере как е в Гранд Хотел София!
![]() Работна среда
![]() Накратко - митничар, случайно /или нарочно, като се има предвид кой е тати/ попаднал в едно случайно, никому неизвестно по света хотелче. Махленска работа на ниско ниво. Простаци заповадайте при нас!!! Жалко за хубавата база и местоположение!! И носи името София......... жалко, жалко! Тук ще прогресират само девойки, готови да облагодетелстват митничаря хаха, ако още може!!!
Интересни коментари :) След толкова време отсъствие да попаднеш случайно на някакъв сайт и да установиш, че мястото, което си напуснал, не се е променило изобщо... И да си кажеш: Ох, добре че се махнах. И то точно заради такива коментари.
![]() Работна среда
![]() След като имам опит и в други хотели, мога да кажа, че това наистина е най-добрият в София. За работа мястото е много добро. Не знам за друга българска фирма, която да се управлява толкова добре. Предлагат различни бонуси за стимул на персонала, а заплатите са наистина високи спрямо на останалите хотели. Развитие се предлага при това не на хората с връзки, които вече са останали много малко, а на тези, които заслужават, наистина оценяват труда на човека. Не мисля, че някой се издига, защото спи с шефа (както беше споменато за Силвия от рецепция мога да кажа със сигурност, че тя си е заслужила повишението, а не е било през леглото на шефа; който го беше написал явно не е толкова наясно и не я познава). Шефовете (както Ангелов, така и тези на отделите) са компетентни и разбират от работата си. Хубаво е да работиш за човек, който разбира повече от теб, вместо да обучаваш някой тъпак, който ти е шеф, както е по другите фирми. Мисля, че има толкова негативни мнения, защото за да отговаря на звездите си, от персонала се изисква много работа и старание, а това е нещо, което повечето хора не искат да направят.
![]() написано 19.12.2008г. събота в 09:14
мнение от Lord Denning M.R.
към обект/отдел Front Office в град София
Смея да твърдя, че ГХС е за момента най-престижният хотел в страната. За качеството на услугите мисля, че присъдата принадлежи на клиентите. Относно местоположението и интериора мисля, че всеки нормален човек може сам да си направи изводите. Факт е, че хотелът разполага с едни от най-големите стаи.
Мое лично мнение е, че по времето между 2004-2006 в хотела работеха много кадърни хора както на професионално така и на лично ниво. Не отричам, че има хора с протекции и не достатъчно калцифицирани – но къде не е така. Като цяло мисля, че по-голямата част от екипа които отвори и разви този хотел беше супер. Бих искал да отлича Николай Русев и Мира Райковска защото те с техния опит допринесоха страшно много за това хора като мен без опит в туризма да придобият рутина и самочувствие . Само мога да ви споделя мнението на Джош Харнет който лично ми каза, че това е място където се е чувствал прекрасно и е почувствал като свой собствен дом. Относно г-н Ангелов дали той притежава необходимия опит в сферата на туризма мисля, че е абсолютно без значение. В качеството си на Изп.Дир и с многобройните си контакти той успява да извоюва един страхотен имидж на хотела а именно най-престижният бизнес хотел в България. Каква по-добра реклама от това. Чисто техническите подробности от сферата на туризма си остават работа на компетентните звена. Все пак именно под неговото ръководство хотелът е достигнал призванието № 1 – това е факт. И нека си помислим дали Център за професионално обучение „Академия 5 звезди” не е една страхотна идея за подобряване на нивото на туристическите услуги в БГ съчетана с всички необходими елементи на един перспективен бизнес . Директорът г-ца Ася Панджерова познавам лично и вземайки предвид нейните професионални и интелектуални качества предричам един сигурен успех на това страхотно начинание. Заплащането в хотела винаги е било над БГ стандарта и нека камериерките се сетят, че освен заплата взимат и тлъсти бакшиши (ако пиколото не е минало преди това разбира се ХАХА). Нивото на заплащане не е еднакво в всички отдели но със сигурност е по-добро в сравнение с другите хотели. Все пак затова някои са учили повечко в у-ще докато други са си бъркали в нослето. Шансовете за развитие не са лоши и аз казвам това от личен опит защото аз съм дошъл в този хотел по-обява и съм получил необходимите възможности за повишение. Е аз съм си умен. Познавам и други получили шанс за развитие без връзки, а по-принцип е нормално да повишаваш хора които са ти препоръчани – това е един вид сигурност в техните морални качества. Сега ще ви шокирам. Аз съм един от хората които е бил уволнен от хотела. Давайки си равносметка това е мястото където съм получил страхотно много неща и по важно съм научил уроци които са безценни. Престоят ми в ГХС ме промени страхотно много и аз съм много благодарен на всеки от които съм научил по нещичко. За финал Crede experto в превод от лат. за всички недоволни от живота неграмотници – Вярвай на опитния. Заплащане
![]() написано 11.11.2008г. сряда в 15:21
мнение от Камелия Иванова
отношение бивш служител
към обект/отдел резервации в град София
Директорът на хотела е абсолютен дилетант! Никога не е работил в сферата на туризма и му личи! Иванчо е много далеч от гостоприемство и последователност в решенията си! Да не говорим, че гледа всички по-засукани служителки с един мазен, влажен поглед....... и разбира се ги "повишава" адекватно на държанието им спрямо него хихихи! А за заместничката му - Жули - просто нямам думи!!!! То бива подмазване, бива слагане, ама.... и аз не мога да разбера какво толкова му се мазни, като тя е там с такива дебели връзки, че и с топ не може да я мръдне, ама на.....
![]()