Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим

написано 28.07.2010г. четвъртък в 10:01
отношение клиент
в град София

Здравейте!


Клиент съм на хотела от откриването му!В началото беше прекрасно място за мен и семейството ми,но това мнение беше до СЕГА!


От известно време забелязвам,че обслужването е като на обикновенно бистро!Виенската сладкарница бе една от многото почитани заведения с столицата,но от известно време на сам нещата изглеждат плачевни!


Бях на рожденния ден /6г/на хотела и не може да се сравни с предишните му рожденни дни!Незная за кухнята им,но за масто определено с 5 звезди-рейтинга му пада!Може би има смяна на готвачи или сладкари,на нещата които сме консумирали там БЯХА ВЪРХА НА СЛАДОЛЕДА! А сега.....търсим си друго подобно заведеие в София/има,разбира се/,но тук ни харесваше,защото детето си играе в прекрасната градинка на хотела,докато ние се наслаждавахме на сладкото творчество на персонала.Но беше..съжалявам за негативното си мнение,но истината е по-добре да се знае и евентуално да се вземат мерки преди всичко да отиде на вятъра!Помогнете на хотела да въррне името си и да има повече клиенти като нас!Благодаря Ви!

написано 29.05.2010г. неделя в 12:55
отношение бивш служител

За нивото на хотела можете да съдите по коментара на didofido - дори не може или не знае да пише на български. Истина е, че без наколенки, доносничество и подмазване няма да израстеш кой знае колко. Всъщност това е навсякъде където царува прословутата шуробаджанащина. Има позиции на които са назначени толкова некадърни хора, че стават за посмешище пред целя персонал. Някой от тях почти са се превърнали в нарицателно, олицетворение на некомпетентността. Те са забити там от такива хора, че не можеш да ги извадиш с крик. Или поне докато собственици са "строителите". Работил съм достатъчно дълго, за да мога да коментирам всичко в хотела вече безпристрастно. Съжалявам, че се раздадох много в този хотел, а получих ... . Ако някой не вярва, може сам да го изпита на гърба си.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 16.07.2009г. петък в 11:39
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел рецепция
в град София
Като бивш служител на този Grand хотел искам да кажа, че само името му е GRAND. Всичко останало е побългарено, а именно абсолютно некомпетентни служители, на които им липсват напълно елементарни обноски и възпитание(г-ца Ася Панджерова и сие...). Заплащането е много ниско, а пък за израстване в хотела успяват само връзкарите разбира се.
Моят съвет към тези, които искат да работят в този хотел, е да се откажат, защото ще бъдат тотално разочаровани!!!!!!
Ще Ви осигурават не на реалната, а на средната заплата- около 280 лв. Помислете си дали Ви устройва?
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 11.02.2009г. четвъртък в 15:41
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел HSK
в град София
Здравейте всички бивши настоящи и бъдещи служители на хотела. Жалко че са ми изтрили коментара, където посочих няколко имена и това как са били повишени на по-добри постове и как се случват нещата в хотела. Но така е истината се изтрива нали? Факт е на какво място се намира хотела. Факт е и че тези заплати изглежда че са най-високи в хотелиерството за София, да не казвам и страната. Но сигурно ако пиша цифри пак ще ми бъде изтрит коментара като предния път. И нека после да може човека отвън да разбере как е в Гранд Хотел София!
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 15.01.2009г. петък в 12:38
мнение от
отношение настоящ служител
Накратко - митничар, случайно /или нарочно, като се има предвид кой е тати/ попаднал в едно случайно, никому неизвестно по света хотелче. Махленска работа на ниско ниво. Простаци заповадайте при нас!!! Жалко за хубавата база и местоположение!! И носи името София......... жалко, жалко! Тук ще прогресират само девойки, готови да облагодетелстват митничаря хаха, ако още може!!!
написано 22.12.2008г. вторник в 21:08
мнение от
отношение бивш служител
Интересни коментари :) След толкова време отсъствие да попаднеш случайно на някакъв сайт и да установиш, че мястото, което си напуснал, не се е променило изобщо... И да си кажеш: Ох, добре че се махнах. И то точно заради такива коментари.
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 20.12.2008г. неделя в 12:50
мнение от
отношение настоящ служител
в град София
След като имам опит и в други хотели, мога да кажа, че това наистина е най-добрият в София. За работа мястото е много добро. Не знам за друга българска фирма, която да се управлява толкова добре. Предлагат различни бонуси за стимул на персонала, а заплатите са наистина високи спрямо на останалите хотели. Развитие се предлага при това не на хората с връзки, които вече са останали много малко, а на тези, които заслужават, наистина оценяват труда на човека. Не мисля, че някой се издига, защото спи с шефа (както беше споменато за Силвия от рецепция мога да кажа със сигурност, че тя си е заслужила повишението, а не е било през леглото на шефа; който го беше написал явно не е толкова наясно и не я познава). Шефовете (както Ангелов, така и тези на отделите) са компетентни и разбират от работата си. Хубаво е да работиш за човек, който разбира повече от теб, вместо да обучаваш някой тъпак, който ти е шеф, както е по другите фирми. Мисля, че има толкова негативни мнения, защото за да отговаря на звездите си, от персонала се изисква много работа и старание, а това е нещо, което повечето хора не искат да направят.
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 19.12.2008г. събота в 09:14
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Front Office
в град София
Смея да твърдя, че ГХС е за момента най-престижният хотел в страната. За качеството на услугите мисля, че присъдата принадлежи на клиентите. Относно местоположението и интериора мисля, че всеки нормален човек може сам да си направи изводите. Факт е, че хотелът разполага с едни от най-големите стаи.
Мое лично мнение е, че по времето между 2004-2006 в хотела работеха много кадърни хора както на професионално така и на лично ниво. Не отричам, че има хора с протекции и не достатъчно калцифицирани – но къде не е така. Като цяло мисля, че по-голямата част от екипа които отвори и разви този хотел беше супер. Бих искал да отлича Николай Русев и Мира Райковска защото те с техния опит допринесоха страшно много за това хора като мен без опит в туризма да придобият рутина и самочувствие . Само мога да ви споделя мнението на Джош Харнет който лично ми каза, че това е място където се е чувствал прекрасно и е почувствал като свой собствен дом.
Относно г-н Ангелов дали той притежава необходимия опит в сферата на туризма мисля, че е абсолютно без значение. В качеството си на Изп.Дир и с многобройните си контакти той успява да извоюва един страхотен имидж на хотела а именно най-престижният бизнес хотел в България. Каква по-добра реклама от това. Чисто техническите подробности от сферата на туризма си остават работа на компетентните звена. Все пак именно под неговото ръководство хотелът е достигнал призванието № 1 – това е факт.
И нека си помислим дали Център за професионално обучение „Академия 5 звезди” не е една страхотна идея за подобряване на нивото на туристическите услуги в БГ съчетана с всички необходими елементи на един перспективен бизнес . Директорът г-ца Ася Панджерова познавам лично и вземайки предвид нейните професионални и интелектуални качества предричам един сигурен успех на това страхотно начинание.
Заплащането в хотела винаги е било над БГ стандарта и нека камериерките се сетят, че освен заплата взимат и тлъсти бакшиши (ако пиколото не е минало преди това разбира се ХАХА). Нивото на заплащане не е еднакво в всички отдели но със сигурност е по-добро в сравнение с другите хотели. Все пак затова някои са учили повечко в у-ще докато други са си бъркали в нослето.
Шансовете за развитие не са лоши и аз казвам това от личен опит защото аз съм дошъл в този хотел по-обява и съм получил необходимите възможности за повишение. Е аз съм си умен. Познавам и други получили шанс за развитие без връзки, а по-принцип е нормално да повишаваш хора които са ти препоръчани – това е един вид сигурност в техните морални качества.
Сега ще ви шокирам. Аз съм един от хората които е бил уволнен от хотела. Давайки си равносметка това е мястото където съм получил страхотно много неща и по важно съм научил уроци които са безценни. Престоят ми в ГХС ме промени страхотно много и аз съм много благодарен на всеки от които съм научил по нещичко.
За финал Crede experto в превод от лат. за всички недоволни от живота неграмотници – Вярвай на опитния.
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 11.11.2008г. сряда в 15:21
отношение бивш служител
към обект/отдел резервации
в град София
Директорът на хотела е абсолютен дилетант! Никога не е работил в сферата на туризма и му личи! Иванчо е много далеч от гостоприемство и последователност в решенията си! Да не говорим, че гледа всички по-засукани служителки с един мазен, влажен поглед....... и разбира се ги "повишава" адекватно на държанието им спрямо него хихихи! А за заместничката му - Жули - просто нямам думи!!!! То бива подмазване, бива слагане, ама.... и аз не мога да разбера какво толкова му се мазни, като тя е там с такива дебели връзки, че и с топ не може да я мръдне, ама на.....
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда

Показани мнения 1 - 10 от общо 18 12 По-стари »

Връзки
Сайтове за работа


ИнституцииЗа BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

81383 мнения за 7084 фирми!