Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 25.10.2011г. сряда в 22:21
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел полеви
в град Божурище

Я, Валмекс! Работих там преди доста време. Положението не беше цветущо, но не бих го описал и като толкова черно, както са го направили бившите ми колегите по-надолу!


Като цяло липсва възможност за кариерно развитие. Стоиш си на едно ниво, освен ако не искаш да се издигнеш, в името на това непрекъснато да следиш и топиш колегите си. Шефовете пък от друга страна не са особено компетентни и често се случваше това, да не са запознати с дейността, която точно трябва да изпълняват. Липсва комуникация и съгласуваност на елементарно ниво.


Но поне беше забавно да се гледа отстрани целият хаос, който цареше по време на работа там.


Взимаха се и някакви пари, не много редовно, но пак ги имаше.


Не виждам каква е причината да се въздържите от работа там, ако ви се е отворила възможност. Още повече, че бг законодателството позволява да си прекратите трудовият договор по всяко време - със, или без предизвестие!


Но не гледайте за обяви! Във Валмекс повечето хора се назначават по приятелска и роднинска връзка.


Успех!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 01.10.2011г. неделя в 11:03
мнение от
отношение кандидат за работа

Моля , някой който в момента работи или доскоро е работил във Валмекс , да ме посъветва дали да започна работа там ! Благодаря !

написано 29.08.2010г. в 20:53
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел полеви
в град София

За тази "организацийка" могат да се напишат много работи и все ще са неприятни.


Собствениците и шефовете - комунистически чучела, приближени до някогашната власт, а и не само до нея. Печелят се обекти от национално значение, без да имат практическа възможност да свършат нещата, за които им се плаща до край. Какво ви говори това? Ако не вярвате, проверете какво сътвориха хубавците със сметището в Златица. Само не ми е ясно как успяха да се измъкнат отново, но съм убеден, че много скоро ще ги спипат в друга издънка!


С написаното целях да покажа, че фирмена сигурност там не съществува като понятие. Днес те има, утре не, защото не получаваш заплата с месеци. Иначе тя се изплаща с месец закъснение, ако кравата от касата е в настроение и обикновено няма нищо общо с тази в трудовия договор.


Колегите са на средна възраст, повечето са бивши кадри на Хидрострой и производни. Не очаквайте да научите нещо кой знае какво от тях, освен някоя нова псувня.


Работната среда е повече от изнервяща и винаги не сте свършили работа според очакваното. Целта на ръководителите там е типично по ченгеларски да всеят страх у хората и по този начин да ги контролират. С една дума лагер, в който не се дава особена възможност на човек да бъде креативни и да вложи нещо от себе си.


Връзкарите и роднините са пръснати навсякъде из йерархията на организацийката, и обикновено са там до гроб.


Мизерна работа, в покъртително мизерна обстановка, с мизерно заплащане и смазващо мизерни, и в същото време некомпетентни ръководители!


 


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 04.06.2010г. събота в 22:21
мнение от
отношение бивш служител
в град София

До началото на 2009-а година работих известно време за споменатата организация като Технически ръководител и твърдя, че опита си заслужаваше. Недостатъците не бих ги коментирал, тъй като нещата може да са се променили вече, но определено това е едно от местата, на които можеш да научиш доста неща - както организационни и строго професионални, така и личностни; пък и почти никога не е скучно, направо си е лудница :)! Ако на някого му е за първа работа, фирмата е задължителна! 


Бонус - някои от хората там са интересни персонажи, а и като цяло не са злобари. С мен са се отнасяли преобладаващо добре и толерантно, специално тези колеги и ръководители, с които съм контактувал редовно. Поздрави, ако някой чете! :)

написано 07.10.2009г. четвъртък в 22:09
мнение от
отношение бивш служител
в град София

Работих във фирмата известно време, но се оказа много некоректна към служителите.Ръководството е много некомпетентно и толерира шуро-баджанащината, а това спъва цялата работа на всички фронтове и нива.Няма работа в екип и всеки се спасява поединично.Трябва да имаш здрави нерви за издържиш там.Заплащането е ниско и много нередовно.С една дума ако се чудите дали да почнете работа там,не го правете, ще съжалявате много скоро.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 6 от общо 6

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88401 мнения за 7771 фирми!