Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 25.11.2014г. сряда в 22:54
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

Доста неспокойно място за работа! неясни правомощия, цели и центрове на влияние, съпроводено с постоянно спадащ пазарен дял!


За чистите Застрахователи все още има какво да с енаучи тук, но във всички други области като цяло ДЗИ вече изостава светлинни години от пазара! Най-лошото е, че хората са просто "човешки ресурс"

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 19.04.2014г. неделя в 19:33
мнение от
отношение клиент
в град София

Много некорректна компания! Безумно съм разочарован от непрофесионалното им отношение. Бях дългогодипен клиент на компанията, но няма да повторя тази грешка занапред! НЕ ЗАТРАХОВАЙТЕ В ДЗИ, ТЕ СА НЕКОРРЕКТНИ!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 03.07.2012г. сряда в 14:17
мнение от
отношение клиент
към обект/отдел автомобилно застраховане
в град Варна

Уважаеми Дами и Господа,приятна изненада беше за мен вниманието , с което застрахователната Ви компания ме удостои с допълнително внимание при застараховката на автомобила ми,като/безплатна зелена карта,бонус за лоялност и т.н./.Бих искал да попитам предвижда ли политиката на компанията бонус и за агитирани и доведени нови клиенти ? С Уважение:Васил Кънев,гр. Варна:тел.0878-33-48-66. 

написано 22.06.2012г. събота в 11:50
мнение от
отношение клиент
към обект/отдел ул. Бенковски
в град София

Здравейте,


Бих искала да споделя впечатленията си от ДЗИ. На 13.07. ми се наложи да посетя офиса на фирмата на „Бенковски“3(в обедната си почивка, разбира се). Бях подготвена за дълго чакане и некооперативни служители с лошо отношение към клиентите. Бях обслужена от Ясен Узунов(отдел Автокаско). Бях изключително приятно изненадана от позитивното му отношение. Получих подробни и разбираеми обяснения за това, което ме интересуваше, помощ при попълване на съответните документи и всичко приключи за около 30 мин.(като в тук включвам и чакането в банката, за да заплатя услугата). От цялостното отношение на г-н Узунов останах с впечатление, че той цени моето време и прави всичко възможно да свърши работата си бързо и качествено, с цел да не ми се налага да идвам повторно. Беше любезен, внимателен, компетентен, бърз и позитивно настроен. Пожелавам на фирмата повече такива служители!

написано 17.05.2012г. петък в 14:30
мнение от
отношение -- няма данни --

ДЗИ е наистина добра алтернатива за работа. Направило ми е впеяатление обаче, че държат и пенсионери. Според мен няма незаменими хора....

написано 22.02.2012г. четвъртък в 10:20
мнение от
отношение -- няма данни --

А към момента как е положениет, дали е същото.Интересува ме по-специално за Добрич, ако някой разкаже , благодаря предварително!

написано 26.03.2010г. събота в 22:50
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

Интересно място за работа, с възможности за развитие .. и развиващо се само по себе си! Сериозното ноу-хау също е за отбелязване

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 05.02.2010г. събота в 23:37
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

За всички които се интересуват от започване на работа в ДЗИ - ще изкажа своя личен опит: преди няколко месеца кандидатствах за позицията Експерт във въпросната фирма. Извикаха ме на цели 6 интервюта,запознах се с почти целия персонал от компанията,като след всяко интервю ме информираха,че ще се свържат с мен "до края на другата седмица" и така изчаках цели 5 месеца! Препратиха ме къде ли не - и в офиса на 5-те кюшета и в този на Сан Стефано...и резултатът беше възмутителен! Дори не ме уведомиха,че не съм одобрена.А когато звъннах, за да попитам дали ВЕЧЕ няма някакъв резултат, въпросната госпожа А. от Агенцията на Сан Стефано ми съобщи "АА ами аз незнам,те ще ви се обадят от Човешки ресурси.."И така и не се обадиха,дори 1 мейл не писаха...Това е повече от отвратително поведение, да даваш надежди на човек цели 5 месеца...Правете си изводите сами,не съм от хората,които пишат грозни думи и обиждат,само исках да споделя мнението си с хора,които не биха желали да са излъгани като мен!

написано 11.01.2010г. вторник в 04:02
мнение от
отношение -- няма данни --
към обект/отдел Българска фирмена култура
в град Перник

До разочарована.


Уважамеа госпожо, разбирам какво казвате както и повечето читатели на този сайт, който бих казал е чудесен и доста информативен, както за какндидат-служители или кандидат-работници, така и за клиентите на тези фирми в България. Поздравлеия за създателите му!


Г-жо разочарована, не мисля, че е нужно да хокате самите служители, защото тези хора, които работят обикновено в сферата на услугите са доста демотивирани, независимо дали става дума за продавач в магазин или застрахователен агент. Въпроса е защо са демотивирани тези хора, защо за Бога тези хора се държат така с клиентите, защо не ги коткат..., защо... , защо..., защо...? Ще изразя личното си мение. Според мен нещата седят по следния начин (мисля, че мнението ми е адекватно, заради моят опит и лични наблюдения-анализи). Влизате в някой сайт за работ, и там четете следното: "Застрахователна компания търси млади, амбициозни... дрън-дрън хора, незнам си с какви изисквания като опит, образование... дрън, дрън! И това ви се струва чудестна възможност да започнее кариера... Представяте си, че след 5 години ще сте някакъв уважаван член на обществото-меритократ, и след като помечтаете..., решавате да си пуснете автобиографията. Така пусналисте си я и чакате...... След известно време ви звънят по телефона от тази застрахователана компания и ви канят на интервю. Подготвяте се за интервюто обичате се добре, силно мотивирани сте и потръпвате в очакване на заветния час. На това интервю ви питат: какво, как, къде, защо..., но не ви казват за колко пари ще работите, на какъв договор ще работите, къде ще работите, как ще работите и т.н. За сметка на това ви казват, че може и да ви се обадят, вие разбирасе се надявате да ви се обадят, казвате си чао и така пак сте в очакване. След време ви се обаждат пак и ви канят на второ интервю (това означава, че имате потенциал, уж), вие сте пак развануван... готвите се за второто интервю... и отивате на него, там ви очакват пак "сарите моцуни" от предния път. Започва разговора... "мотивират" ви, и ви казват какво ще бъде заплащането: Заплащането ще е такова каквото сами си изкарате, дават ви някакъв процент от застраховката, който не е малък по принцип, обаче, като се има предви обема на продажби на застраховки, финансовия ви резултат ще бъде незадоволителен около 100-300лв. месечно. Вие си мислите... "дали няма някакво твърдо възнаграждение?", решавате се и питате има ли някакво твърдо възнаграждение? Отговора: Не няма, каквото си изкарате си е за вас... Следващия въпрос е: ами какъв е договора трудов или граждански? И те ви казват: Договора е граждански, това ви дава свобода може да работите на няколко места така, (без да споменават, че при граждански договор давността му е три месеца и всеки месец трябва да си внасяте сам осигуровки по 80лв., това не се споменава)! Пак си мислите..., и питате ами обучението как е? Отговора е : Обучението е 2-3 дни и се провежда от "високо кклалифицирани преподаватели". Мислте си: "2-3 дни не е ли прекалено малко...?". Пак си казвате чао,с уговорката, че може да ви се обадят, защото във вас са видяли истински талант и сила ...


...Мислите, мислите до следващото интервю и решавате в крайна сметка да се пробвате, канят ви на интервюто разбирате се подписвате си договора, стискате си ръцете и ви пускат на "пазара", пазара е улицата или членове на семейството ви, или прятели, познати и т.н. Но вие сте мотивирани да успеете да се докажете! Успявате някак си да устискате няколко месеца и при най-оптимистичния вариант ви назначават на трудов договор в офиса на около 500лв. заплата, при някаква конкуренция от връзкари, и наличието на много демотивиращи фактори, но вие все още сте доста мотивирани и искате да успеете, работите усърдно, давате всичко от себеси, но не получавате нищо в замяна, като казвам нищо имам предвид дори похвалата липсва. В този случай ставате или агресивни и целенасочено започвате да саботирате фирмата като се държите негативно с клиентите, или просто напускате с надеждата, че ще ви оценят някъде другате, все пак сте на 22г. висщсит с добра култура и възпитание...!


При песимистичния вариант, какво може да стане. Ами примерно започвате работа и да кажем сте агент живото-застраховане, за да стартирате, родителите ви искат да ви помогнат и те си правят застраховка живот при вас, някои други роднини, някой приятел и така правите първия месец шест застраховки, от които ще вземете минимум 180лв. Добре с тези пари първия месец ще си покриете осигуровките и транспортините разходи. Идва втория месец, но за жалост, особено сега в тази криза, никой не иска да си прави застраховка, все пак не може да накараш безработен да си направи застраховка и да дава пари за такива неща, при условие, че семейството му гладува! И втория месец сте на нула или сте направили някакви 30лв. от една продадена застраховка. Плащате си пак осигуровките, транспорта и ви остават малко пари все пак този месец сте взели 210лв. 180+30=210 Идва третия месец обаче нямате никаква продадена застраховка за месеца! Шефовете идват при вас и ви казват, колега на нас ни трябват мотивирани и борбени хора, които да постигат резултати... идва края на третия месец, обаче не ви подновяват договора и вие оставате без работа и без пари. А тези 210лв. които са ви ги давали на месец като заплата, остават за вашите шефове и за застрахователната компания, като в продължение на 10-15год. ще получават девидент от вашите родители, роднини, приятели... на кратко от вашия труд, а вие...вие... 


И така г-жо разочарована, вие ако бяхте на мястото на тези хора, дали щяхте да сте усмихната, отзивчива, любезна?


Критиката ви трябва да се насочи не към персонала, а към мениджърите, защото рибата се вмирисва откъм главата!


Забележка: анализа е не само за застрахователните компании.

Показани мнения 1 - 10 от общо 21 123 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88375 мнения за 7767 фирми!