Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим

написано 17.04.2014г. петък в 23:20
мнение от
отношение представител на управлението
към обект/отдел Пловдив
в град Пловдив

Здравейте, здравейте, здравейте!!!


Далеч от хапливия стил, който предпочитам, ще изкажа уважението си към Петър Лесев, който застана зад името си и изказа мнението си. Аз, признавам си този кураж нямам и причините затова са до болка прозаични. Но не това е важното. По-важното, че наистина една школа за кадри се превърна само за няколко години в змиярник и люпилня на интриги. Колегата Живко Микс не случайно е публикувал този пост от форума на Кока-Кола. Споменатата там персона е повече от интригантка. Това е същество нямащо си абсолютно никакво понятие от елементарна психология, подбор и развитие на кадри, да не говорим за планиране на персонала. Единственото, което я интересува е собственото и оцеляване, основано на мишкундрене и шушукане по ъглите. Не се ли замисля никой, че това е единствения отдел в централата ни, чийто екип в период на две години напусна и нацяло бе подменен и ще продължи да се подменя. Защо в другите отдели не напускаме, защо екипите ни не се променят с години и продължаваме да сме все така единни и да си вършим все така добре работата? Нима всички момичета, които си тръгнаха-Милена, Боряна, Марина, Валя и т.н.си тръгнаха за хубаво? Нима не си вършеха работата и то добре? Не се ли замисля ръководството, че най-голям процент текучество има в отдела, който трябва да се грижи за подбора, развитието и мотивацията на кадрите? Е как така питам аз?! Как така в най-важния отдел откъм персонала има най-голямо текучество на персонал и с какво неговата невероятна ръководителка е толкова добра?! Тежко ни и горко ако не се замислим въху това.


P.S. Цензурата е хубаво нещо, най-вече мотивиращо. Така, че заинтересованите да очакват в скоро време продължение на сагата за малкия-голям Вожди и Геновева.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 16.04.2014г. четвъртък в 22:48
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=59


от страницата на Кока Кола в бгработодател:


 Eлате да си приберете бившия ваш HR служител Катрин от ЕВРО 07.Вече успешно разказва играта на нашата фирма.За 2 години изгони всички служители от HR отдела и успешно се справя с борбата с персонала и създава интрига след интрига. Много добре е обучена в Кока Кола явно.

написано 11.04.2014г. събота в 17:54
отношение шубе го/я е и не казва!
в град Пловдив

Браво Лесев! Един истински мъж в тази фирма! Един човек , на който му дойде до гуша от мишоците на ръководни постове в тази фирма! Стискам палци някой наистина да вземе под внимание думите ти , защото положението излиза от контрол и фирмата , колкото и да не им се иска на началството, бавно , но славно си отива към умиралка! Как не разбраха работодателите в прекрасната ни родина , че обучените и кадърни кадри могат да издигнат една фирма, а загубата им да я срине? Така като гледам се превръщате в люпилня за кадри, по-кадърните от които просто си намират по-добре платена работа, във фирми уважаващи работниците си. Фирми , които знаят че един началник, бил той и добър, не може да огрее навсякъде и ако персонала ти куца, то и с фирмата ти е така. Успех в начинанието да отвориш очите поне на няколко човека , които ги интересува какво мислят подчинените им! Нека не забравят  от къде тръгна фирмата и каква е в момента и че това нямаше да стане ако не бяхте ти още няколко човека, броящи се на пръстите на двете ми ръце- говоря специално за Пловдив! Браво Лесев!

написано 01.04.2014г. сряда в 00:08
мнение от
отношение представител на управлението
към обект/отдел Пловдив
в град Пловдив

Гени....Вождииииииииииииииии.....


Да не би да си мислите, че като платите някъде да изтрият нечие мнение постигате нещо. О, да постигате.. заглушавате...но докога. Докато си намерите поредната службица, от която да ви изритат. Защо ли никой не с интересува как така безценен служител като ВАШЕ ВИСОЧЕСТВО остана без работа от компанията на Пембъртън. Докога г-жо Столипинова си мислите, че ще се прикривате, че сте нещо повече от един боклук стараещ се да оцелее на задаваща се буря. Нима осъзнавате, че всъщност ВИЕ сте нищо...да НИЩО...Дори и в лицето на собствените си колеги, които всеки ден са свидетили вашето малоумие. Да не мислите, че като умеете да произнасяте букви сте грамотни...НЕ! ВИЕ СТЕ СВИНЕ! ВИЕ СТЕ СТЕ СВИНЕ! ВИЕ СТЕ СВИНЕ! ВИЕ СТЕ СВИНЕ! НЕКА НА ВСИЧКИ Е ЯСНО...МЕН МЕ Е СТРАХ ДА РАЗКРИЯ САМОЛИЧНОСТТА СИ, ЗАЩОТО ИМАМ СЕМЕЙСТВО, НО ПОКЛОН НА ХОРА КАТО КОЛЕГАТА ЛЕСЕВ. А НА А ВАС....ПРИСЪДАТА НА ТЪЛПАТА...СВИНЕ, СВИНЕ, СВИНЕ!


Нека да е ясно, че това няма да спре до тук. НЕКА ДА Е ЯСНО, ЧЕ ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО. ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО И ЗА ТЕБ ОЧИЛАТКО!!!!!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 30.03.2014г. в 17:32
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел Левски 152
в град Пловдив

А защо не?


Из форумите много смели има ама когато трябва  да се говори лице в лице всеки гледа фугите на плочките.


Аз винаги съм предпочитал директния подход колкото и неудобно да е и затова ми е чиста съвеста.Каквото съм казал е ставало ....ама вече и потупване по рамото няма :)

написано 30.03.2014г. в 16:33
отношение настоящ служител
в град София

  Лесeв, Лесeв... Защо бе момче? :D

написано 29.03.2014г. неделя в 17:32
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел Левски 152
в град Пловдив

Искам да знам какво се случи на хубавата фирма където започнах работа в далечната 2005г.


Фирмата която даваше отлични заплати и се грижеше за своите работници.


Фирмата която през 2-3 месеца вдигаше заплатите с по 10-20 лева.


------------------------------------------------------------------------------------ За последните 7 години официалната инфлация е 22,6%,


Когато преминахме на точковата система си беше ясно, че ще сме "въртяни" и баламосвани ,но стига вече.


Фирмата имаше възможност да даде купоните за храна като горница на заплатата(както е навсякаде) ,но нестана така.


Когато зададеш конкретен жъпрос към някого получаваш:


1.Предложение да напуснеш.


2,Заплаха за глоба или по готиното "Фирмата неглобява-Фирмата намаля бонуса"


3,Отговор напълно различен и неотговарящ на запитаното и в пълен разрез с заобикалящата действителност.


И за капак на всичко тъй като повечето въпроси са неудобни биваш заклеймен като "мрънкач"


Понеже имам наблюдения, че повечето проблеми се прикриват на регионално ниво съм принуден да пиша в този "култов" сайт поради факта ,че със сигурност се следи от Ръководството(а ако имам късмет може и да получа и отговор тук , а не да ме привикат в някое тясно стайче и пак да съм под кръстосан разпит за да не се "разчува")


Оправданията със "Световната икономическа криза" са смешни поради факта че Фирмата отваря магазини като запоследно.


Всички знаем ,че покупателната стоиност на заплатите ни намаля и незнам как Фирмата за едни е майка а за други мащеха.


Както винаги заставам с името си и с факти...нещо което неможе да  се каже за повечето пишещи в този Фирмен форум така да се каже.


От много време съм се убедил ,че Фирмата вече гледа на нас (работниците)като на крепостни селяни а преди небеше така.


За завършек: ако във Фирмата са останали ХОРА ....


АКТУАЛИЗАЦИЯ НА ЗАПЛАТИТЕ и СПРЕТЕ ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ С НАШИЯ ТРУД .


Благодаря за отделеното време и внимание на всеки направил си труда да прочете написаното от мен.


ПП


Ако някой смята да се опитва да ме шантажира с това че имам кредити и по добре да си мълча (доста често срещано явление по нашите земи тук) или ,че може рязко да ми падне бонуса...за тези неща съм се досетил и който ме познава знае че никога не премълчавам и казвам истината...а истината в повечето случаи  боли !

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 28.02.2014г. събота в 16:25
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел Централа
в град София

Другар и социалистически в икономическите форуми се ползват обикновено от хора на определена възраст и с определена идеологическа изкривеност. Психологически погледнато за вас няма нюанси - ако играете в отбора е ок(няма социалисти и другари), ако не играете - то всички в него са мекерета(тоест са социалисти и другари):)


Гледайте на мнението ми абстрактно - човека става с особен статут когато всички са чули за него, тоест той е с нещо различен, но ако не са то той е един от многото.


Да ви дам да прочетете 30-тина страници от някой вестник примерно, а не биографии, и ще ви почерпя обилно ако имате спомен за съдържанието дори на една страница след това.

написано 27.02.2014г. петък в 18:49
мнение от
отношение -- няма данни --

Абе хубаво си я прочел идеята за американските офиси... Обаче как да повярвам, че другаря - управител изобщо има намерение да ме наеме, след като не е прочел биографията ми. Това което казваш е напълно абсурдно и ще ти кажа защо: защото без значение какъв човек идва той ( управителя според думите ти ) няма време да чете едно или друго... Тогава е все тая какъв човек ще отиде при него... Така де, от къде е сигурен, че написаното в документите е вярно, и дали човека който кандидатства изобщо си има представа от това?


Колкото до това как управителя е стигнал до там в България е ясно - връзки и нищо друго! Затова няма изграден и ясен подход с наемането на персонал... какво му пука някой си дошъл на интервю, имал време за губене ОК. Защо да не запълним работния ден на човешките ресурси, и без това пият кафенца по цял ден, или греша, или и те са в този общ хангар, ама май не са там....


Ако бях аз и видя подобна говорилня с 50 бюра, изобщо няма стигна до кабинета на който и да е, директно си тръгвам.


И много грешиш, ако си мислиш че когато са 100 човека на едно място не може да се троши лаф моабет, и само се работи. По - скоро се създава излюзията, че се работи, ама една класна стая и всички да работят ми звучи мнооооого социалистически.

Показани мнения 1 - 10 от общо 321 12345 По-стари » >|

Връзки
Сайтове за работа


ИнституцииЗа BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

81319 мнения за 7077 фирми!