Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 11.04.2014г. събота в 09:36
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел аспарухово
в град Варна

Много съжалявам персонала на тази верига!Регионалният мениджър Евгени е психично болен в буквалния смисъл той трябева да бъде освидетелстван!Прави си парички от фирмата както и много други управители с него са в голямата игра!Краде много като препродава месо,алкохол и др.работи от брака.Съответно са обвинени заместниците или някой неизгоден управител за него!Този човек ще пострада ако продължава да работи с варненските филиали.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 17.03.2014г. вторник в 17:44
отношение бивш служител
към обект/отдел София
в град София

За по-малко от година напускат двама главни счетоводители и един заместник-главен счетоводител. За напусналите служители в Счетоводство няма дори да споменавам. Интересно какви ли са причините и какво би се случило ако влезе данъчна ревизия?

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 12.03.2014г. четвъртък в 13:19
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!
към обект/отдел Пазарджик

В Пазарджик положението е отватително.. Откакто има нов оправител не можеш да си направиш сметка нито за почивни дни нито за отпуски. графикът се пише седмица за седмица, като в повечето случаи разбираш каква смяна ще си в понеделник, чак в събота! Не се спазват задължителните 12 почивни часа между смяните (може да си бил втора смяна до 11 и на другият ден да си от 8). да не говорим за болничните. ако си донесеш болничен, той не ти се зачита като такъв, ами тези дни ти се пишат като почивни, за да може по-нататъка да си ги изработиш. и всичко това става разбира се и със знанието на регионалния Н.П., който си затваря очите или ако му се оплачеш за нещо такова, разиграва театрото да ни събере всички в склада, да навика управителя и това е, все пак в събота двамана отиват пак на ски и ще се изяснят.


За такова отношение просто нямам думи. управителят, заедно с един от замесниците си правят каквото искат (с благословията на регионалния разбира се) и си "гонят" кадърния персонал, а толерират натегвачите, мазниците и лицемерите като тях, които са им удобни.


От носно работата, има само една длъжност: касиер-аранжор/хамалин-докер. Докато зареждаш стоката, бягаш и на каса, миеш и обслужваш клиенти. За почивки в натоварените дни може да забражите. евентуално може да ви пуснат за по цигара, но само ако знаеш как да си поискаш.


Относно регионалният, постоянно трябва да трепериш, като дойде в какво настроение е, за да не си го изкара върху тебе или върху някой от замесниците, които не са в "кръга от избрани скиори".


с две думи никак не ви препоръчвам да започвате работа във 4057 пазарджик, освен ако не искате проблеми с кръста, краката и нервната система, за малко пари...

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 11.03.2014г. сряда в 19:01
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!
в град Ямбол

Докато Иван Павлов е някакъв във тази фирма не очаквайте нормално отношение.За него служителите се делят на глупаци,шлемници,магарета и други/на които трябва да се подмазва човек/

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 11.03.2014г. сряда в 18:49
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

Фирма,в която законите на България не се спазват!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 10.03.2014г. вторник в 16:00
отношение бивш служител
към обект/отдел Столник
в град София

Повечето мнения тук са за магазините, но смятам, че е хубаво да има информация и за Адмнистрацията в с.Столник.


1. Фирмата не е строила и отваряла нови магазини от 2010-та година


2. През 2011 имаше неуспешен опит за продажба на цялото дружество по данни на уважавания немски вестник Lebensmittel Zeitung. Неуспешен поради липса на желаещи.


3. Управителите през 1-2 години ги сменят с идеята някак си нещата да тръгнат нагоре. Засега без успех. Никакво развитие в приходите и пазарния дял през 2012 и 2013. Лидл които стъпиха на пазара една година след Пени Маркет вече имат 30 магазина повече и продължават да строят и отварят нови.


4. Ежегодно се трупат десетки милиони загуби, или както казва Управителя Клаус Шнайдер – всеки ден унищожаваме по три нови Шкода Октавия.


5. Същия този голям шеф си позволява да крещи на провинилите се използвайки нецензурни думи като scheisse и т.н. За компенсация на грубото отношение разказва пикантности за сексуалните си умения на срещите на администрацията, които се очаква да мотивират служителите - да усетят че са в едно голямо семейство където всеки „такова“ всекиго.


6. Колежката която го поддържа в ролята на Финансов управител / също германка – разбира се / със сълзи в очите обяснява колко е тежко положението във фирмата. За да е убедителна го казва облечена в костюмчета за 2000 лева, вземайки всеки месец по 20 000 / двадесет хиляди лева / заплата, и поръчвайки си още при назначаването чисто новичко БМВ за над 100 хиляди лева.


7. Същата отрудена германка споделя колко е разочарована, че служителите си тръгват в края на работното време, а не остават извънредно, нищо че единствения транспорт от склада до София тръгва в 17.15 и след това ако нямаш кола освен на автостоп друг вариант за прибиране няма – склада е разположен насред полето без никакъв достъпен обществен транспорт.


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 23.02.2014г. в 19:07
отношение настоящ служител
към обект/отдел 4071
в град Дупница

към Ернастина Георгиева или както там е рожденното й име........


Г-жа или г-ца Георгиева как след като толкова обикаляте обектите на Пени, кога имате време да събирате информация относно управителите и това къде са били преди това.За ваша информация цба напуснах заради простотията там и тези които ме обвиняваха в злоупотреби си намериха майстора.Съветвам ви да осмислите празните си писания,защото се сещам кой се крие зад това име.Искам да ви попитам-толкова ли голям експерт сте за да прецените кой е некадърен?


P.S.-Не ми беше приятно да се обръщам на Вие, но все пак имам по-голяма култура.


Смешна сте!


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 01.02.2014г. неделя в 20:27
мнение от
отношение клиент
към обект/отдел Пени-Варна-Аспарухово
в град Варна

Здравейте! Аз съм редовен клиент на магазина в кв. Аспарухово,гр. Варна! Първо искам специално да ви поздравя за новата подредба на магазина,като в този си вид,той е по просторен и някак по светъл! Част от персонала са изключително любезни и позитивни,въпреки,че може би  взимат смешни заплати...?! /но това е положението в България/ Но,по отношение на охраната....ще ми е много трудно да запазя добрият тон за да ви кажа,колко е неприятна срещата с една жена/ако мога да я нарека жена/?! Особата е с дълга черна коса/ако се не лъжа/ и лошо гримирана.../не че ме интерисува това/,но отношението ѝ към клиентите е винаги грубо и непристойно плюс,че си позволява на висок тон да коментира с касиерите този и онзи,което е меко казано неприлично... Днес например около 12ч. бях в магазина и станах свидетел отново на грубото ѝ отношение към клиент,след като мъж влезе от вън/вече си беше напазарувал от вашият магазин/ и помоли да му се помогне да избута колата си,защото не можеше да запали,при което вашата служителка/охрана/ каза,че не може никой да помогне,а младото момче на касата,който също е много невъзпитан отговори на висок глас,да си избута сам колата......??? Не знам по какъв критерий си избирате персонала,но по мое скромно мнение......ПЕРСОНАЛА Е ЛИЦЕТО НА ЕДИН ОБЕКТ!!! И ако трябва да съм съвсем откровенна трябва да си уволните управитела...........не става за тая работа,абсурд...... Това да работиш с хора......не се учи и не се придобива с каквато и да е диплома.....това трябва да ти идва от вътре....


Другото което искам да ви кажа,че не разбирам защо в пикови моменти,винаги работят малко каси.....?


А за жената от охраната.....следващият път,когато това същество ми вдигне адреналина.......ще се погрижа някоя медия да отрази проблема!!! Мразя когато някой се подиграва с хората и когато си мисли,че е велик...без основание! Писнало ми е от женски мъже и мъжкарани-жени....


За това нашият народ е казал: " Пази се от неканен гост...


                                                от пукнат мост


                                                и от човек,прост,на висок пост!


Надявам се,че ще вземете нужното отношение!!!

написано 17.10.2013г. петък в 13:02
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Пени Маркет
в град Ямбол

Нямам думи за тази верига.Аз съм бивш служител.Честно казано направо съжалявам и персонала и клиентите.Изнервеноста на персонала се дължи на желанието да угодят на всички,но това е невъзможно.Наистина промоционалните стоки пристигат в малки количества да не кажа,че и почти не се доставят.Персонала е много малко за един такъв магазин.Почти във всички филиали са не повече от 10 човека,което прави в най-добрия случай по 2 касиерки и 1 управител,което е недостатъно,защото управителя през по-голямата час от своята смяна или прави поръчки или се занимава с измишльотините на по-горе стоящите или в най-добрия случай(когато не е занимаван с глупости от шефовете)подрежда стоката.От там идва изнервеноста на персонала,а това рефлексира и на клиентите.За охраната какво да кажа....яко некомпетентни във всяко едно отношение.По може да се каже,че персонала е хващал повече крадци от тях.Те само се правят на важни и мятат крачоли докато им мине смяната.И за последно да спомена,че нашата държава изобщо няма печелба от тези верига.......

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 10 от общо 71 12345 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

84758 мнения за 7386 фирми!