Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 29.08.2014г. събота в 08:58
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Варна

...пии студена вода,ми казаха ...а си направих вси4ки документи,одобрен...даже не се обаждат..

написано 09.04.2014г. четвъртък в 11:12
мнение от
отношение бивш служител
в град Шумен

Нищо по-различно от останалите в този бизнес. Лъжи, лъжи и пак лъжи. Пари не чакайте, освен ако не сте покрай Върбанов и Ганев!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 08.04.2014г. сряда в 22:48
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Техник
в град Шумен

Не е за преоръчване да си техник в тая фирма.Все глоби и глоби.Заплащане 400 лева я ги вземеш., я те глобят и си взимаш минималната заплата.Голяма мизерия далеко то тия изроди.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 25.02.2014г. сряда в 23:09
мнение от
отношение -- няма данни --

Може ли някой да сподели впечатленията си за СОТ техниците във Варна, какви са служебните автомобили, налична ли е документацията, какви са инструментите, пътува ли се извън Варна, плащат ли се командировъчни, ако се работи извънредно ( както често се налага в сервизната и монтажната дейност) признава ли се извънреден труд, заплаща ли се коректно и дават ли се заплатите навреме.Каква е обстановката като цяло.


Имам си работа в момента , но ще съм благодарен ако някой се отзове да знам дали да си подавам документите и да си губя времето да ходя по интервюта... за да чуя заплата по - лоша от моята, или по - лоши условия...

написано 03.12.2013г. сряда в 21:36
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел Автопатрул на сот
в град Бургас

Малко ми е гадно, че достигнах до там да пиша в форум, който постоянно оплюва фирмата. Аз и колегите ми съм от Бургас, офис, който се радва да разцвет и развитие, което за нас е голяма радост, тъй като успяхме да си запазим работните места. Но да се върнем на темата по, която искам да изкажа мнение. Преди два месеца назначихме момче, което на пръв поглед беше добро, след време разбрахме, че е бил просто голям лицемер. Човек мослещ само за собствените си нужди, семеен човек който не познава града по улици и прочие, все пак е от два месеца на работа. Поради това този човек не желаеше да изкарва нощни смени и го разбирам, той е на възраст разсъждава по-различно от нас. Най важното е, че знае как да говори и какво да каже, дали зада натопи или да се помазни. Имахме преди нчколко дена конкурс за началник на патрулите и познайте кого избраха-човек на изпитателен срок, непознаващ града, неколективен служител, който няма да даде и една нощна смяна заради страха си, че не познава материята на работата, но знае как да топи и елиминера конкуренцията чрез приказки и това се цени в фирма занимаваща се от много години в тази свера.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 03.12.2013г. сряда в 07:24
отношение бивш служител
към обект/отдел Централно управление
в град Шумен

Фирмата е стабилна, шефовете са добри и разбрани хора - много лесно се комуникира с тях.


Персонала е усмихнат, приятно е да виждаш всеки един от тях по време на работния ден.


Заплащането никога не е закъснявало или още повече - липсвало и осигуровките са върху пълния доход.


Уважаваш - уважават те.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 08.09.2013г. в 09:17
отношение бивш служител
към обект/отдел БИЛЛА
в град Варна

Заплати от по  250лв.... никакво развитие... поне колегите са точни за разлика от работодателя...  на който му се работи за толкова пари да се хване. билите вече се напълниха само с пенсионери ама то нормално де. по измислена фирма не съм чувал камо ли да съм работил... 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 29.08.2013г. петък в 10:45
мнение от
отношение представител на управлението
към обект/отдел ЦУ - Човешки ресурси
в град Шумен

и така продължавам...


Пето, поради спецификата на работа и осигуряването на 24 часов режим на охрана седем дни в седмицата, охранителните и автопатрулни екипи работят при сумирано изчисляване на работното време, по график. Отчитането на сумираното работно време в Телепол е на тримесечие. Когато в края на отчетния период, даден служител има извънреден труд, то той му се начислява и изплаща в първия месец, следващ края на отчетния период.


Шесто, това, че се работи на 12-часови смени, не противоречи на трудовото законодателство при работа по график и сумирано отчитане. Това означава, че ако един работещ при нормална продължителност на работния ден от 8 часа работи 21 или 22 дни, то охранителите и автопатрулните екипи работят максимум 14 - 15 дни в месеца по 12 часа. Хайде сега сметнете часовете. Има и смени, които са по-къси от 12 часа.


Седмо, никой от фирмата не е казвал, че заплатите в охранителния бранш са високи. Особено на охранителния състав във физическа охрана. Напротив, още при събеседването за работа, нищо не спестяваме и тези обстоятелства ги обясняваме.


Осмо, по отношение на платения годишен отпуск. Той се планира през месец декември на предходната година и нямам спомен на някого да е отказан, когато се подаде молба за такъв, разбира се съобразено с графика за отпуските и с графика за работа. Ще видим има ли проблем с отпуските и в какво той се състои, конкретно за Девня, защото само от там са оплакванията. Никого не караме и връщаме с белезници на работа. Всеки има право да напусне по надлежния ред, когато пожелае. При напускане се изплаща обезщетение за неползвания платен годишен отпуск.


Девето, по отношение на работното облекло. Използването на работното и униформено облекло е съгласно Наредбите и вътрешните правила и процедури. Всеки артикул има срок на износване и срок за подмяна. Ще направим необходимите корекции, свързани с възможността да осигурим нови комплекти за новоназначени служители. На тези, които считат, че облеклото им е с изтекли амортизационни срокове или повредено, да се обръщат към преките си ръководители - началник смени, началници обктова охрана или директора на съответното направление. Но това няма как да стане анонимно...


За сега толкова. Ако имате проблеми и въпроси, поставили сте ги пред прекия ръководител и не ви е обърнато внимание, редно е да се обръщате към ръководството на фирмата. Това може да се случи посредством комуникация с дирекция "Човешки ресурси".


 

написано 29.08.2013г. петък в 09:50
мнение от
отношение представител на управлението
към обект/отдел ЦУ - Човешки ресурси
в град Шумен

Такааа, откъде да започна?


Първо, не прави чест на анонимниците, които си позволяват да отправят лични нападки и обвиняват в лъжа, когото и да било. Още повече, че сайта и форума са за трудово - правни, а не лични отношения.


Второ, явно много хора са зле с математиката и не могат да смятат. Защо мисля така ли? Ами защото виждам, че не могат да извадят от брутните си заработки удръжките, които са за тяхна сметка и отиват за осигуровки и данък общ доход. Ще обясня /за кой ли път/ по - подробно. Всеки един вижда във фиша си за работна заплата, на различни редове начисленията си за съответния месец. Основна заплата, клас за прослужено време, нощен труд, извънреден труд, празничен труд. Всичко това съставлява брутната заплата...или така наречените "всичко начисления". По - надолу се виждат всички удръжки. Осигуровки - здравни, пенсионни, социални. и по закон това са осигуровките, които са за сметка на работещия и съставляват около 12.5%. След това се удържа и данък общ доход, който в момента е 10%. Така наречения посък данък. Всичко това като се сборува отива в така наречените "всичко удръжки" Като се извърши аритметичното действие изваждане между "вичко начисления" и "всичко удръжки", се получава чистата сума за получаване. Така наречената нетна заплата. И питам тогава къде са сумите, които са начислени, а ви ги няма. Няма ги тези 22%, които отиват по различни параграфи в НАП, т.е. в държавния бюджет.


Трето, работодателят за своя сметка също плаща за вас осигуровки, които са в размер около 18%.


Четвърто, никога не сме закъснявали с изплащането на трудовите възнаграждения, след края на месеца следващ отработения, дори и с ден. А така е по нормативна уредба.


Ще продължа в следващия пост...


 

Показани мнения 1 - 10 от общо 145 12345 По-стари » >|

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

87466 мнения за 7673 фирми!