Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 11.12.2014г. петък в 17:04
мнение от
отношение -- няма данни --

Здравейте,искам да попитам какви въпроси задават на интервюто на немски и английски по телефона?

написано 03.07.2014г. петък в 22:02
отношение кандидат за работа
в град София

Здрвейте бих искала да попитам за длъжност-business partner specialist with turkish for hp account каква заплата мога да очаквам?

написано 13.05.2014г. сряда в 13:08
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Здравейте, някой, който работи като сертифициран PMP или Prince2 проджект мениджър в HP, би ли могъл да даде повече инфо за естеството на работата? В смисъл, участва ли реално във воденето на проекта или му е отделена reporting роля във функционална структура да пише по цял ден репорти до разни мениджери? Има ли поле за личностно и професионално развитие или тук в БГ сме просто ФТЕ-тата, дето извършват дейността с най-ниската добавена стойност? Наясно съм, че заплатите са поверителни, но все пак 3К нето твърде off ли е за подобна позиция в HP? Благодаря!

написано 09.04.2014г. четвъртък в 12:00
мнение от
отношение клиент
в град София

Здравейте, някой може ли да ми помогне да свържа скенера си нр 5530 с компютъра. Благодаря предварително

написано 08.04.2014г. сряда в 06:42
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте,


 


Някой може ли да сподели опит за Lvl2 (network team). Знам че заплащането по принцип е много добро , но какво е впечатлението за екипа (плюс мениджмънта), "социалните придобивки", работната среда, потенциал за развитие към lvl3 ? :)


 


Мерси предварително,

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 14.03.2014г. събота в 09:37
мнение от
отношение кандидат за работа

Привет на всички :)


Виждам много мнения, но нищо близко до това което ме интересува.


Търсят ли счетоводители в HP. Някой може ли да ме осветли по въпроса?


Има ли позиции свързани с тази материя и как е работата в тези екипи?

написано 10.02.2014г. вторник в 17:31
мнение от
отношение -- няма данни --
към обект/отдел Шубе го е / Не казва

Я да видим.


Работила съм за тази компания.


 


1. Процес по наемане. Въоръжете се с адско търпение. ЧР-те не са Ви приятели и в обши линии са кеърлес. Може да минете целия процес интервюта по телефона, тестове, интервю с шефа с техническа насоченост и накря пак да не Ви се обадят. Голям им е обема на работа, всеки иска да HP-ър в днешно време. Но и Яйчарките не си дават много монго зор. Може да отнеме 2-3 до 4 месеца целия процес.


Още за тези: Яко е във фирмата да има правила, но те не важат за ХР-а. те могат да носят къси поли, да ходят без баджове и т.н. Е всеки отговаря за себе си. А това зависи от прекия ти ръководител и неговите виждания.


 


2. Важно е да се харесате на шефа по време на интервюто, но и в последствие.  Моята шефка, ако не и се мазниш и не доносничиш с/у другите - ами няма как да останеш там. Конкюжън: Хубава работа ама български мениджмънт...


 


3. Колегите. Като на всякъде. Има и свестни хора има и мършави крави и кози и овце. Има интелигентни, лоялни, етични хора, но са малко... болшинството - селяни, гладни, борещи се на всяка цена да останат в Софията и да си вземат голямата заплата, минават през трупове. Така, че имайте си едно на ум. Ще Ви гледат, какво говорите, какво правите, и т.н. и не няма да го запазят за себе си в никакъв случай. Нали тр да се хвалат на село, че вземат две средни раб заплати... ;) Мъжките к* (каки де) са повече от женските.


 


4 Привилегии: Паркинг, доп здравно осигуряване, намелния в някой магазини, ваучери за храна, безплатни мед прегледи веднъж годишно. - Няма забележки и пропоръки.


 


5. Работа. Е тука е, както си го направиш. Или ще бачкаш за да изкараш 2 ФТЕ-та (демек заплатата и на колегата, който цял ден браузи нета или на колежката дето цял ден се задява с дъртаци или колеги от друг отдел пак в нета). Или ще си френдито с шефеско, ще и се мазниш и ще си в позицията на първите - дето бачкат 2-те ФТЕ-та.


6. Фирмена сигурност - от теб зависи - как си с шефа/ката викаш? На първата си позиция (от която нямаш право да мърдаш година и половина) винаги е зле - ами трай бабо за хубост. Търпи, запознай се с хора и с организацията, намери си по-як екип и позиция и СЕ МАХАЙ от гадната шефка или шеф. Така е - питай когото искаш. Не преди това, че тогава ще те махнат ;)


 


7. Заплата. Ако стигнеш до оферта и ти се обади кака с оферта - надуй с 50 - 75 евро поне. (Ако не знаеш, каква е стандартната за екипа и компанията). А, бтв това чисълце е Брутно. Да бе, до сега на всякаде са ти казвали чисто, ама не и тук. Брутно е и няма да ти го кажат. Длъжен си да знаеш! Да няма после разочарования от типа: - ама аз не знаех, не ми казаха, не видях, не чух, не разбрах. Едно време взимаха доби заплати, ама тия с 5000-те хиляди отдавна ги думнаха, че са неудобни и най-вече скъпи и сега работят колегите им за няколко пъти по-малко. Така е първия или печели или губи, както на всякъде... Дават ви я ВИНАГИ на време. Ако 25-ти се пада събота, заплатат идва още предния ден - на 24-ти. Перфектни са в това отношение поне.


8. Работна среда - Работа в Кюбикъл. По-широки от тези на Софика. Аз не се дразнех от работата в кюбикъл, но ако не ти понася - бягай. Климатика е малко борба. На едни им е топло, на други студено. Прашно е. Мокетите ги чистят, но не качесвено. Климатика също. Ако си алергичн към прах, няма да ти допадне. Мониторите са ок - доста по-добри от на  Це 3 И. Колегите не са лоши, но са клюкари и доносници. Иначе са млади хора и пада смях често. Средата зависи от шефката/шефът и поне при нас не беше добра. Както се казва къмпетитив - АКА. приеби другарче. Напрегнато е, но не е като в Софика - не ти броят минутките за тоалета и кога излизаш до магазина. Пак зависи от екипа. Предполагам е нормално да не закъсняваш често за работа поне.  Ако си Адеко и си деливъри - преди да мине догина и половина не си прави илюзии за прехвърлянки. Това е. Много са го минали този път преди тебе, едно 2000 човека поне. Ако си Адеко от GSD, няма филм като прехвърляне, освен ако не харесваш да ядеш топло месеце с вино късно вечер или не се те спуснат от виско. 


Бонуси - Доста разлини от 0 до няколко заплати. Зависи кой екип, кой шеф, кое кейпъбилити и т.н. Първата година ЗАБРАВИ за такъв ;) А, ама ти си от Адеко преди това. А, ама адеко не е Хейч Пи. Нов си за тази компания. АМа аз пак тука седях, пак това правих, пак ти ми беше шефка. Ааааа не, нов си за компанията! 


От изброените ХП, Адеко, Софика, Це3И, Сименс Май най-добре в ППД.


Успех с Д Хейч Пи Уей ака Дъ Бългериън Хейч Пи Уей. 


 


 


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 07.01.2014г. сряда в 22:46
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Здравейте, имам въпрос за Хиулит пакард? Поканен съм на второ интервю другата седмица с мениджъри от Англия. Кандидатствам за позицията business proposals writer. Някой може ли да ми каже мнението си за работата там - условия, заплата, колеги, атмосфера? Благодаря

написано 05.01.2014г. в 14:53
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Здравейте, искам да попитам какво мислите за длъжността  Graduate Technical Solutions Consultant в HP , и какво е заплащането ?

Показани мнения 1 - 10 от общо 109 12345 По-стари » >|

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88286 мнения за 7761 фирми!