Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 05.11.2014г. четвъртък в 17:23
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел Незнаен
в град Пазарджик

Нека споделя, докато все още имам пресни наблюдения. Става въпрос за програмата "Млад Банкер".


Не зная кой го е измислил и по какъв начин го виждат хората от ПроКредит, но 30-40 минутен разговор интервю е унищожителен за кандидатите. Това не е интервю на живо, очевидно постъпва много по-малко информация за кандидатите, но да ме карате да си рецитирам автобиографията по памет, или още по-зле - да си разказвам живота не беше нужно. Дори с хората, които са важни за мен не мога да говоря толкова дълго (по телефона) без да ми дотегне. Няма да ме изненада, ако девойката отсреща не си е отспивала от време на време по време на дългия и ненужно отегчителен диалог, ако съдя по забавените реакции. Записки ли си водите? Какво? Още малко трябваше да си кажа и млечните зъби кога са ми паднали. Сериозно ли подлагате всичките си кандидати на такъв психологически терор? 


Дотук с продължителността, въпросите им са супер неподготвени и неуместни. Ясно ми стана, че ги бълват на момента, но когато усещаш, че си говориш, а отсреща някой мълчи тъпо става адски неудобно и човек се стъписва. Защо за бога? Не можете ли да имате по-ефективен подбор, много фирми страдат от това: - веднъж елате да попълните тест, после елате на събеседване, после пак задачки,... 


Ако съдя по другите коментари и следващите етапи са подигравка с хората. Не очаквам да ми се обадят, но дори и да стане - не бих отказал една разходка до столицата за тяхна сметка. Стана ми ясно, че не съм типа юберменч, който търсят, но пак ще ми е интересно, ако са толкова отчаяни, че да се класирам след това събеседване-трагедия. 


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 17.12.2013г. сряда в 17:04
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Банкови услуги
в град Аврен

Здравейте,


И моето мнение, че трябва да се опита. Вече не съм в банката от няколко месеца, (не по собствено желание), но като цяло съм доволна. Наистина се оказа ,че заплащането е едно от най-добрите в тази сфера. Да наистина няма бонуси и 13-та заплата, но на доста места е така.


Относно интригите и манипулациите, може би зависи от отдела и клона, в който се работи. За три години в банката, винаги съм срещала много подкрепа от всички колеги. Нещата, който съм научила са благодарение на хората, с които съм работила. Някои неща наистина нямат логика, аз затова и не я търсех . Все пак на много малко места всичко е идеално. Да понякога се работи много, човек става изнервен и му идва да зареже всичко.. Потенциал за развитие не съм сигурна колко има, но поне за стартова работа определено е много добре има какво да се научи .


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 27.11.2013г. четвъртък в 15:25
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!

Заплащането е едно от най-добрите на пазара... стартова заплата 700-800, като всяка година ако имаш заслуги се покачва с около 200лв. до колосалните 1350... от там нагоре ако си добър в интригите и манипулациите до 1600лв.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 23.11.2013г. неделя в 01:56
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Аврен

Заплащането било добро, казват някои.А какво е то всъщност, или е секретна информация?


 

написано 02.10.2013г. четвъртък в 10:00
мнение от
отношение бивш служител

До Иван.


Моята препоръка е да не се занимавате. По - старите мнения от бивши колеги изразяват съвсем точно положението в банката. Не че си няма предимства. Заплащането е сравнително добро - по - високо, отколкото в повечето други банки на същите позиции. Но за това заплащане буквално ви изкарват душата. Много често се работи извънредно, но без извънредно заплащане. 13та заплата, бонуси и социални придобивки няма. Изразяването на собствена позиция е табу. В зависимост от позицията, за която кандидатствате, е възможно около година и половина да сте непрекъснато в друго населено място. Ръководните кадри обикновено (не винаги) са техни хора, които са инструктирани да се държат по определен начин с подчинените си. По времето, когато започнах работа там, всичко беше различно. Работата беше много, но интересна и удовлетворяваща. Към момента, в който се разделихме с банката буквално бях пред нервна криза. Колкото и да работиш, винаги е недостатъчно, ако имаш желание да обърнеш внимание на семейството си, ти се обяснява, че приоритетите ти не са наред. От мен са искали след работно време да посещавам клиенти на други колеги, за да обяснявам, че в случай че не се явят на разговор в банката, кредитът ще бъде обявен за предсрочно изискуем. В един момент с цел пестене на средства направиха лимит на служебните коли и телефони, който ако надвишим, заплащахме разликата от джоба си. Тоест си плащахме, за да си вършим работата. Повечето колеги са чудесни хора, но общата истерия в клоновете води до конфликти с всички. Атмосферата е кошмарна.


Доколкото ми е известно, всъщност не търсят нови служители, миналата година закриха няколко клона. Не знам причината все още да текат обявите за работа, но искреният ми съвет е да не си губите времето след като имате работа.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 25.09.2013г. четвъртък в 12:39
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел Програма Млад Банкер
в град София

Здравейте,


Прочетих много негативни мнения за банката. Винаги съм мислил, че е една от банките, грижеща се за своите служители и предлагаща много обучения, нещо което в Бъгария не е често срещано, но е необходимо.


Интересува ме има ли някой одобрен за тази програма след толкова интерюта и психическо изтощение? Ако да, може да сподели повече инфо.


Също така ми е интересно а се запозная и поговоря и с някои от настоящите ии бивши служители за повече информация. Аз съм служител на друга банка, но имам намерение, ако ме одобрят да се преместя.


Оставям контакти, който има желание може да пише - бивши, настоящи или бъдеши служители - [email protected]


Успех на всички в работата!


Поздрави,


 

написано 07.07.2013г. в 17:52
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Банкови услуги
в град Стара Загора

Към желаещите да започнат работа в Прокредит банк.Банката дава възможност на хора без опит да се развиват и усъвършенстват,определено си заслужава поне да опитате.Има изпити и те не са нещо от което някой наистина амбициозен човек би се изплашил.Относно работата бъдете готови за много и упорита работа,от вас ще зависи дали ще се справите, но ако наистина имате желание ще успеете.Заплащането в банката е добро,на тези които плюят и говорят за липсата на 13 заплата и допълнителни привилегии ще кажа(нека сравним какво получават колегите за същите длъжности,да прибавим 13 заплата и бонусите,парите за дрехи) и тогава пак няма да се стигне до заплатата, която ще ви предложи Прокредит Банк.Макар да съм разочарован от банката заради отношението към мен  и конкретно начина, и причината по която се разделихме и като вече бивш служител ще кажа, че за 5 години преминах през много,но и банката ми даде развитие,респективно адекватно заплащане на поетите отговорности.Няма да коментирам банката относно редуциране на персонала и промените,защото те не касаят никой новопостъпил.Пожелавам късмет на всеки който иска да опита нещо ново и е готов да даде всичко от себе си,дерзайте и знайте,че сте на правилното място.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 23.05.2013г. петък в 20:25
отношение настоящ служител
в град София

Както се е почнало защо пък и аз да не се изкажа като все още настоящ служител тъй като скоро още много ще бъдем бивши и има да си пишееем :))) Днес беше поредната пародия от изпити....то не бе математика, финасова математика, счетоводство и бог знае по какво ще са следващите.Когато кандидатствах за работа при вас никой не ми е казал, че ще ме подлагат на това безумие.Аз си имам магистърска степен и мисля че това би трябвало да е достатъчно а и след като сте ме наели значи е така.Ама съвсем изтъпяхте в последните години.Пестим от хартия химикалки и какво ли не още обаче за изпити пари има .Плащате по хиляди левове за зала да  провеждете изпит, но да дадете пари за служителите си няма кой да се сети.Парите само в джобчетата на директорите и началници отдели, които не могат да управляват 1 селско стопанство камо ли банка.Колко пари си присвоиха от тези фондове само те си знаят.Как пък в никоя друга банка няма такава пародия. в ПКБ се  събуждаш  с мисълта че цял ден трябва да изтърпиш капризите на висшестоящите и техните обвинения.Отиваш на работа  и започваш да сканираш и пращаш задачи по меила за" дистанционното обучение " и след това бачкаш като за световното.след работа се прибираш изнемощял от всичко това  и започваш да решаваш задачи.Ама това семейство и личен живот -няма такова нещо лягаш и ставаш с мисълта за задачи,работа и нищо друго.Ама искаш да излезеш в отпуск неее сега не е момента точно.Това че събота е почивния ти ден никой не го интересува отиваш си на изпит и това е.  Докато в управителния съвет имаше чужденци нещата бяха по други, но сега вече тази банка върви към пълен крах.Това прозрачност,грижа за служителите,култура на открита комуникация,социална отговорност и толерантност са просто думи думи...Единствената цел е връзкарите за които няма работа да бъдат преместени в други отдели а останалите да бъдат заменени с младите банкери да им работят на половин заплата.Как пък веднъж не останаха пари за простолюдието и да се даде премия или 13 заплата.Но защо ли да дават на тези които изнасят цялата работа на гърба си като алчните шефовете могат да си приберат всичко само за тях.Това не е политика скъпи ми управляващи които сте на път да съсипете ПКБ.Ние даваме всичко от себе си и очакваме разбиране подкрепа и подобаващо заплащане за това, а не измислени изпити, непрекъснато хокане и смешни заплати.Когато премина от страната на бившите служители  много неща ще напиша за конкретен отдел.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 21.05.2013г. сряда в 14:39
отношение бивш служител
към обект/отдел плащания в национална валута
в град София

Повече от 3 години не работя в тази жалка институция но като разбирам колко кадърни хора от всички отдели са махнати от работа не се сдържах и ще споделя какво е положението там.работех в отдела на Седефка Атанасова.работех е меко казано защото сме работели от 8.30 сутринта до 3 през ноща само с половин час обедна почивка.на следващата сутрин пак от 8.30 до 2 през ноща на следващия ден ако имаме късмет сме от 9 до 21.00. и така всеки месец в периода от 7 до 11 число на месеца.А пък изпълнителната  директорка Марияна Петкова си тръгваше в 18.00 часа и понякога идваше с усмивка да ни пожелае лека работа.отделно и в другите дни също се остава след работа по 1,2 и повече часаове.и забележете за този труд от още 8 допълнителни часа на ден НЕ СЕ ЗАПЛАЩА нищоооо.не те компенсират с дни дори а когато ти се наложи да закъснееш или да си тръгнеш по рано не ползавш обедна почивка за да си ги върнеш .това са по 17 работни часа на ден и въпреки това ни събираха да ни се карат че не сме се справяли. в тази жена Седефка Атанасова няма никаква човещина и разбиране незнам кой я сложи да ръководи отдела като не става за нищо.но там цялото ръководство е под всякаква критика.единствено подмазвачите и лицемерите са на почест в този отдел защото и 2те ръководителки са такива.там интригите просто нямат край.толкова лоши и злобни хора събрани на 1 място не бях срещала до тогава а съм работила на 5 места.


В тази банка наистина 13та заплата и премии не съществуват но поне да  плащат извънредните часове които са наистина много и дори и парите няма да върнат нервите и здравето.аз отидох там здрава като бик а си тръгнах с тендовагинит и разбита нервна система.въднъж само се проведе 1 тийм билдинг и благодарение на г-жа Атанасова това е  катерене по чукарите от което всички бяха като пребитти псета.но какво да очакваш от ръководител със селски манталитет :))Тя и на работа идваше облечена все едно е тръгнала на полето.


Радвам се че поне не бях там за да се явявам на тъпите им изпити с които само са прали пари. в края на 1 работен ден ме извикаха да ми предложат няколко заплати за да напусна и то без преди това да са ме викали  да ми кажат че с нещо не са доволни от мен а аз не сам нито конфликтна личност нито безотговорна.и най смешното е че на следващия ден събрали колегите  да има кажат че сме напуснали по собствено желание :) те са най прозрачнчната банка но там винаги е пълно затъмнение какво се случва и какво ни очаква.не пиша всичко това защото са ме махнали напротив щастлива съм че този ад отдавна не съществува.пиша го за да знаят хората ако започнат работа там какво ги очаква.съжалявам единствено че докато бях там не се обърнах към Инспекцията по труда за да се вземат мерки да се прекрати този непосилен труд и издевателстване над хората работещи там за БЕЗ ПАРИ.Съжалявам и хората останали да работят в този отдел но като им знам политиката може би не трябва защото знам че са останали само техните хора, подмазвачите и натегачите.

Показани мнения 1 - 10 от общо 258 12345 По-стари » >|

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88316 мнения за 7764 фирми!