Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 06.09.2014г. неделя в 23:59
мнение от
отношение настоящ служител

Преди да започнете работа във Виваком се замислете,че фирмата предлага всички телекомуникационни услуги и ще трябва да продавате освен карти за разговори и интернет още фиксиран интернет,телевизия и фиксиран телефон.В същото време заплатата е по-малка от оператори с по-малко портфолио.Относно възможността за развитие със сигурност има,предвид постоянно напускащите управители и регионални.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 01.09.2014г. вторник в 13:49
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

Здравейте,


Аз искам да изкажа мнението си за БТК с изключително положителна нагласа. Работя в компанията от 1 година и половина и съм впечатлена от отношението към отделния служител и вниманието, което се отделя за всеки. Мениджмънта е на много високо ниво, както от гледна точка на квалификация, така и като опит и компетентност.


Целите,които компанията следва са високи, ясни и постижими. Работата в компанията е много и именно това дава възможност за развитие и израстване. Важното е да умееш да работиш и да не си пестиш силите.


Заплащането е супер. Работната среда е предразплагаща и всичко ти е осигурено само и само да се чувстваш ок на работното място. 


Хората в компанията за млади, амбициозни и от всеки има на какво да се научиш!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 25.08.2014г. вторник в 11:55
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел магазин
в град София

Здравейте,


прочетох много коментари и различни мнения отностно работата на служителите в магазинна мрежа, всеки има собствена гледна точка, за това искам да изразя и моята.


От 2010година съм част от Виваком, УДОВЛЕТВОРЕН съм от комапанията в която работя, няма пари под масата, осигуряват те на това което е договорен, а не като някои други компании, в които уж вземаш 1000лв,а те осигуряват на минималната заплата. Напрежение и проблеми има, но това е нормално, защото работим с клиенти и всеки от тях има различни нужди, но за това сме търговци да успеем да ги удовлетворим

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 25.08.2014г. вторник в 11:16
мнение от
отношение -- няма данни --

Гале,  ако беше прочела внимателно мнението ми, щеше да вникнеш, че няма магазин, който да може да ми отговори компетентно на въпроса - защо се взема пълна такса, при липса на услуга.


Опитах се да ти обясня по заобиколен начин, че в магазина единственото за което ставате е да облечете едни ризки и едни панталончета, и да говорите заучени приказки от последния семинар. Когато ви поставят специфичен въпрос всеки продавач, заедно с управителите давате заето, защото сте едни продавачи, без значение дали продавате гащи, пипер,  или телефони.


Тъй като договорите се сключват в магазина - редно е да можете да отговорите на всеки въпрос поставен от клиент.


Съветът ти е безполезен - Не искам да ходя в никой ваш магазин, защото там няма технически грамотни лица. Никой дори не си направи труда да ме свърже със специалист, който да изясни проблема - платил съм си за определена услуга, а поради нейната липса трупам загуби.


Някакви кощрамбенца в магазина ми вдигат рамене, потракват с токчета, подсмърчат и скимучат,  не знаят нито какво да кажат, нито с кого да ме свържат. 


И на последно място, не знам от колко време си в чужбина, но явно вече си позабравила българския език -  пише се инжЕнер! Хубаво е в компанията да направят и тестове по български език.

написано 25.08.2014г. вторник в 10:48
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел магазини
в град София

Много ми харесва да обслужвам клиенти и да им продавам от услугите на компанията. Това е и защото вярвам , че те са най-добрите . Смятам , че това, че работим с най-качествените услуги улеснява  всеки един търговец в магазин да продаде дадена услуга . Най се дразня , когато тия от съпорта в офиса се бавят да решат някой от проблемите . Например като съм пропуснала да закача устройство в транзакция съпорта съдействат за отраняването на проблема чак след 3-4 дни, а понякога и повече . По този начин ми се налага да забавям и клиентите . Реално пропуска е мой , но не искам да бавя хората , за да могат да се върнат отново при мен . А лоялни такива клиенти имам много в магазина и ткаа ми е много по-лесно да си гоня целите и да ги хващам , а от там и да получавам много пари . Живея под наем и не мога да си позволя да работя за 600лв . трябват ми поне 1500 за да мога да си поемам месечните разноски . И БТК ме устройва , защото тези пари ги взимам .

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 25.08.2014г. вторник в 10:45
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Магазин
в град София

Не мога да дам отговор, защо в техническите отдели се назначават дъщерите на стари служители, а се уволняват инжинери. Не искам и да коментирам подобни решения, тъй като не са ми в правомощията.


Интересно е отново, как когато човек изказва мнение, че е доволен ще те изядат тези, на които не им изнася.


А относно въпроса ти защо се взима пълна такса, когато нямаш услуга, можеш да се обърнеш към магазин, където компетентно да ти отговорят.


И още нещо, това че съм заминала за чужбина не означава, че съм отишла да работя....Но както казваш българина си е българин!

написано 25.08.2014г. вторник в 10:25
отношение настоящ служител
към обект/отдел магазин
в град София

В компанията работя от 8 месеца. Като всяка работа си има и положителни и отрицателни неща. Да, клиентите са супер изнервящи, има някой, които направо са бясни-крещят и викат направо в лицето ти. Обиждат, нареждат, абе ужас. От друга страна висиш прав. Казвам ви, първият един месец спях с вдигнати крата, защото боли много, ама се свиква след това- съветвам ви да носите удобни обувки.


Работното време като цяло се спазва, дразнят ме постоянните промени обаче, които прави Управителя по графика.


Има много информация за четене, постоянно излизат нови неща за учене, карат те да учиш нови характеристики на телефони и т.н.


Ако можете обаче да се справите с горните неща, всичко друго е супер.


Вземат се адски добри пари, не вярвах, че ще мога да взимам бонус, колкото заплатата ми и вече трети месец го постигам.


За по напредналите търговци знам, че има някакви специални програми, с които да взимат с 50% повече от другите.


Направо като им видя фишовете и още повече се амбицирам.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 25.08.2014г. вторник в 10:21
мнение от
отношение -- няма данни --

Гале, хайде да поставим въпроса - с какво едно неграмотно кощрамбе със средно образование, е заслужило повече от инженер който е работил над 10 години в компанията... Ако за теб 4 цифрената сума е някаква мечта, то за способния и квалифициран човек това е нормално заплащане. Правилният въпрос в случая е - защо бяха съкратени инженери, а неграмотни пикли със средно образование, на които родителите им работят в компанията бяха назначени, и компанията ги изчака да завършат задочно...


Така че не ме питай мен какво аз съм дал на компанията, защото когато започвам работа компанията определя заплата, на която да ме назначи, и след като видя аз каква е тази заплата работя според нея.


И тези приказки за способните и работливи хора можеш да си ги запазиш за чужбинската си работа, там е много модерно да ги дрънкаш.


И на последно място, след като се имаш за големия специалист - би ли ми казала защо компанията когато ме остави 10 дни без услуга заради прекъснат кабел ( домашен телефон и ADSL ) защо ми взема пълния размер на таксата, след като не може да накара техниците да отстранят проблема в рамките на работния ден. Само заради това ще изчакам да ми свърши договора и ще си прекратя услугата - защото когато трябва да прилъжете някой с договор човките в магазина много знаят, но когато имате насреща си технически грамотен и компетентен човек, смъркате и скимучите, без да можете да дадете ясен и конкретен отговор.


Та пак те питам - на какво основание в магазина ми вземате пълна такса, след като 10 дни от месеца съм бил без услуга?

написано 25.08.2014г. вторник в 10:13
отношение бивш служител
към обект/отдел магазини
в град София

Във Виваком могат да се взимат много пари , ако човек си ги постави за цел . Защото имаш таргети , които ти генерират добра комисионна и на практика не разчиташ толкова на чистата заплата , а напротив - работиш за бонус. А има и разнглиста , което те кара да искаш да се състезаваш с колегите . Напрежение има , основно идващо от клиентите , по-възрастните или тези , които са недоволни от нещо . Аз попаднах в добър екип , който ми помагаше много в кризисни ситуации . Шефката ми беше много разбрана и винаги ми подсказваше как трябва да действам за да реша даден проблем . Това , което е най-лошото е , че реално техниците ни проваляха поръчки . Заявяваш интернет и тв за клиент , но самата група техици не си свършваха работата както трябва и се налагаше отново да правим заявката .

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 10 от общо 575 12345 По-стари » >|

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

85017 мнения за 7409 фирми!