Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим

написано 13.04.2013г. неделя в 15:56
отношение кандидат за работа
в град София

Някой може ли да даде повече информация за позицията  "Специалист Контрол на дейността по поддръжка на телекомуникационните мрежи"?

Благодаря предварително!

написано 20.03.2013г. четвъртък в 21:04
отношение клиент
в град Крушари

БТК станаха по страшни от телефонните измамници. С прословутите си сделки от разстояние набутаха хиляди възрастни абонати с двугодишни договори .Всичко това стана с благословията на държавните комисии КРС и КЗП.

написано 18.02.2013г. вторник в 11:05
в град София

Видите ли обява за сътрудник продажби БЯГАЙТЕ! Ще работите много за нищо, според магазина в който попаднете може да ви тъпче някой заблуден управител. Дори и да попаднете в добър магазин регионалните ще ви пилят а главата за продажби. Режат ви бонуса когато си решат. Измислят си правила от днес за утре. Разместват ви в магазини, унижават ви... . Текучеството е голямо за щяло и нещяло се уволняват хора защото някой така е решил. Основната цел---> да се държи служителя стресиран. Столове в магазините НЯМА служителите отново стоят прави по цял ден въпреки скандала който гръмна. И накрая излиза някой който е бил в 1 магазин (явно читав) и проповядва "Това е най-яката фирма супер е тук" ..... аз незнам но тези коментари ако се пишат от сътрудник продажби в магазин... то ми е жал за хората. Защото много добри търговци, колеги искат да напуснат фирмата заради унизително държание от страна на ръководството. Което е видимо некомпетентно.

Не мога да кажа как е по другите отдели но в "продажби на дребно" или иначе казано Магазинна мрежа не започвайте работа. Не си струва.

Октраднат телефон,лаптоп и т.н в магзина - си го плащаш от заплатата.

Грешно сключен договор - плащаш си неустойките.

Закрита и открита телевизия в 1 месец - Плащаш неустойките на клиента.

и т.н и т.н уж никой не е МОЛ но дефакто всички заплати се режат при липси.

И това е най-малкото ако ви пусна вътрешните бюлетини на фирмата да видите за какви правила и глупости става въпрос ще настръхнете. От заплахи, правила, забрани и т.н. и бюлетини излизат 3 пъти седмично сами си правете сметката.

Съвет от мен. Даже не им кандидатствайте на обявите!

написано 04.01.2013г. събота в 12:26
отношение бивш служител

Защо след като човек напусне Виваком, след като е работил там определен период, накрая искат от него да плаща за служебния гсм, при условие , че е използван само за служебни цели, без външни разговори....това е практика, но не е ли срамота да ти искат 20 и кусур лева, за служебен телефон при условие, че това е гсм оператор ??? Нелепо е ........ оказва се че след напускане всеки има да плаща за служебенката карта......

написано 05.12.2012г. четвъртък в 21:16
в град София

Явно има голямо значение в кой отдел си, бях част от един страхотен екип от дирекция IT, но от познати колеги, като Обслужване на клиенти, съм оставала с впечатление, че не са толкова доволни. Добро заплащане, но предвид натовареността на работата може и повече. Страхотни колеги и преки мениджъри, но не мога да кажа същото за мениджърите от по-високо ниво....

написано 05.11.2012г. вторник в 23:18
към обект/отдел магазин
в град Варна

човека,писал преди мен пак не си е прочел условията в бонуса.Не се отчитат продажби на спрени и пуснати едни и същи услуги на един клиент в един и същ магазин.Считам това за нормално.Не считам за нормално,че не съм в лоялната програма само,защото бях в отпуск и за малко не се класирах.Но следващата година нещата ще се променят.Колегите са супер,парите като си хващаш целите също.А аз рядко изпускам цели.Защото услугите са добри,особено оптичния интернет и IPTV.Варна са шампионите,тук можеш да научиш много.В нашия град няма по-яка фирма за клиенти и служители от Виваком,поне в бранша.

написано 30.10.2012г. сряда в 10:47

Здравейте,

Тази дума ще ви стане втора природа , ако работите за компанията. Работя като пом. управител , или накратко , като сърудник - продажби с 40 лв отгоре на заплатата и задълженията на управител в едно. Тъй като този сайт е да се предупредят хората започващи работа в компанията, аз мога да кажа само за работата с краен потребител или с една дума : продавачите. Не си мислете , че след много високопарни думи и прекарани няколко месеца в компанията ще станете Търговци, не , ще сте си едни обикновени продавачи , продаващи стоки със съмнително качество , неразличаващо се от другите в бранша, но увито с оранжева панделка.

Първа точка заплащане : заплащането е обвързано изключително със местоположението на работа и донякъде с длъжноста . Малките градове заплащането е трагично 440-550 основна заплата (конфедициалноста е двустранна , затова не се притеснявам , че изнасям информация) . Бонусната схема с всяка изминала година става все по рестрективна или с една дума по - трудна за хващане. Бонуса с една дума е разделена на пера, имаш минимален процент общ за хващане 75 % , но задължително магазина трябва да е хванал своя процент . т.е. ако ти имаш 150 % , а магазина 72 % ... ти взимаш ...нищо. Да именно точно нищо за бонус. Една кръгла и хубава нула. ако ти имаш пак тези 150 % , а магазина 79 % , ти взимаш 50 % от заложения бонус. За малките градове е 340 лв 100% бонус. С една дума няма стимул в пълния смисъл на думата. В големите градове (пловдив, бургас, варна и др. ) заплащането е с 200 лв основно нагоре и 100 в бонуса , а работата е по - малко от малките градове , тъй като там има нагнетяване на магазини , понякога по 3 в квартал. Това е чиста дискриминация по градове , но е политика на компанията. София води класацията като столица по заплащане.

Накратко средно за страната заплатата ви без бонус е около 500 лв , а с 100 % бонус 750 лв.  И не , не е адекватна на извършената работа. Защото има и схема извън бонусната. Тя е за намаляване на заплатата. Приемер , преди 1 седмица въведаха "  Откриване на услуги и закриване на старите на клиенти" кампания , която забележете започва 15.11.2012 и обхваща периода 8-9-10-11 месец. Накратко компанията прокламира спирането на пошлата практика за закриване на услуги и откриване с цел постигане на по - голям процент. На практика те те глобяват със суми между 60 и 500 лв ако клиентът в последните 3 месеца е ходил примерно в Каспичан да закрие Мобилна карта и идва 3 месеца по - късно в първомай при теб да си открие нова карта със телефон. Това в действителност е много трудно проследимо, да не кажа абсурдно, но довежда до колосална глоба за търговеца, който не знае , че ти си си закрил някога , някъде своя услуга. Така че бонусната схема скоро ще замре с тази анти - бонусна схема. Двама колеги изгърмяха вчера с по 200 лв , именно заради такива абсурдни ситуации. Толкова за заплащането. Което иначе идва ТОЧНО на време.

Уважение: няма такова извън магазина. Регионалния, зоналния когато правят чекове са на принципа : Може да си имал 99 клиента с перфектно обслужване, ако 1 не си му предложил пълно портфолио пише се 1-ница в чека (за справка 1 най слабо, 5 най добро представяне). За да успокоя бъдещите колеги това е само при някой магазини , т.е. има симпатични и не толкова магазини на контролните органи. Няма обвързаност с реалните качества на персонала в дадения магазин и тяхното оценяване.

Привилегии : има , доколкото 60 лв за храна на месец във формата на ваучери се брой. Или 150 лв ако завършиш више образование докато работиш за тях. Или каратата за България здраве, да тя е найстина привилегия. Имаш право и на по - ефтини услуги за служители. Разбира се мислете преди да си ги пуснете, ефтиното не винаги е хубаво.

Фирмена сигурност: Няма такава, пазара е пълен с млади безработни , който са готови за 400 лв да измамят света. Накратко винаги има кой да те замести, независимо дали имаш качествен показател за фимрата 120 % средно в последните 18 месеца. Това е почти без значение. Идеалния кандидат за фирмата е : ентусиаст , желаещ пари , но нямащ особено, леко отчаян , хубава дикция и някакво образование е плюс , но не основен.

Ангажираност : Пълна! 100%-ва , искаш ли пари и да израстнеш в компанията трябва да си отдаден. В момента жена ми спи в леглото , а аз ви пиша в почивния си ден за компанията , само защото са поставели поредния абсурд с глоби за нови услуги. Да ще ви обсеби , малко или много, ще трябва да ходите на рабиота в почивни дни, да идвате по - рано да проверявате заявки и поръчки и да се молите на господ да не стане грешка в кларити, сибел или в главата на тези който проверяват дали да ви глобят.

Потенциал за развитие: на случаен принцип е . Ако във вашия регион напусне някой на по горна позиция или бъде освободен, вие имате шанса да се борите за мястото . Точното място в точния момент, само това ви издига в  тази компания.

Колеги : Най - доброто в компанията , единственото зааради което още стойте , а да и за да има какво да яде семейството.

работна среда: съпорта е под всякаква критика , не повече от 2ма-3ма ще ви помогнат в нужда, останалите си прехвърлят топката, клиента чака и е недоволен , а вие сте лицето на фирмата и вас плюят , да не гвоорим , че и финансово може да изгорите.

Крайна оценка: Все повече минусова, с всяка изминала година. Лошата организация, грешния подход за стимулиране и дискриминацията при заплащане са основни минуси , които накланят везните за преорентиране към друга компания , ако се задържите и имате потенциал .

Късмет и успех на всички който искат да бутат сезифовия камък :)

написано 28.08.2012г. сряда в 13:23

Загиващ динозавър...

написано 27.08.2012г. вторник в 16:48
отношение клиент
в град Перник

едва ли тук е мястото да пиша,тъй като това е форум за работа,заплати и подобни ,но от безхаберността в БТК съм в недоумение....За последните два месеца,услугата АДСЛ съм ползвала не повче от 15 дни,но такси ми се надчисляват в цял размер.Някой може ли да ми обясни какво е това,защото ОЧЕВАДНО НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ служители се надпреварват да ми лансират различни версии,а на жалбите ми получавам някакви бездарни мозъчни напъни,които може да обори и дъщеря ми,от предучилищната.Това не е само в Перник,вие сте повсемстна зараза,в офиса ми в София,3 поредни дни чаках да инсталират линия,въпреки записания час за техници-три поредни дни ме лъгаха?Накрая се отказах .Лъжат и операторите и техн.отдел,или поне хората ,които се представят за част от този отдел,в същото време НАГЛО ми звънят ,за да си пробутват промо пакетите и ми обясняват колко чудесно ще е да си преподпиша договора за мобилен,за който съм подала предизвестие за спиране.От домашен телефон пък се отказах,след като преди година получих сметка за два месеца интернет,без по това време изобщо да е заявен,камо или да го имам.След като отказах да платя,бях уведомена по телефона,че ТРЯБВАЛО да дам парите.БТК пък би трябвало да е наясно,че искането по такъв начин на пари, за нещо,което нямам налично, се нарича РЕКЕТ,мисля,господинът който ,говореше с неуравновесен тон по въпроса ме разбра ясно,защото недоразумението се коригира ден след разговора ми с него....После, само 5 месеца след като се включих към АДСЛ,интернетът изчзна безследно.Отказахте ме  и от тази си услуга,и някакъв оранжев човек на каса,нагло ми заяви че дължа една месечна такса,представете си,за непредоставен ми интернет и то не по моя вина.Нищо не ви дължа,и отговорно заявявам,че няма да плащам непердоставена ми ,по вина на БТК,услуга.И понеже опраторите се надпреварват да лъжат,всеки път когато се обаждах, по един и същи въпрос,ги предупреждавах ,че телфонът е на запис-сега на въпросът "Кога ще се отстрани повредата по интернет линията"имам 5 различни версии ,които открито показват "компетентността" но служителите .И ще е добре опЕраторите ви да се представят поне с две от имената си,защото когато ме прикоткахте за договор,ми искахте всички данни така ли е, уважаеми?Не съм подписала договора като ВАНЯ нали?Слава Богу,от септември не съм ваш клиент,а също и фирмата ми ,заедно с немалката бройка служ.карти на ВИВАТЕЛ.

Моля ,да бъда извинена от хора,търсещи мнение за заплати и развитие в БТК,както и от малцината съвстни служители,които бяха достатъчно доблестни да ми разяснят защо нямам домашен интернет и защо  чаках три поредни дни за стац.телефон в София,както и за не особено цивилизованият тон,но по друг начин с БТК не може да се комуникира.

Показани мнения 1 - 10 от общо 539 12345 По-стари » >|

Връзки

Сайтове за работа

Институции

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com достига до вас благодарение на Streaming Video Provider. Streaming Video Provider предлага професионални web видео услуги за бизнес клиенти. SVP позволява лесно да се публикува и управлява видео в интернет с качество далеч отвъд възможностите на системите за видео споделяне и предлага множество улеснения за бизнес клиенти. За повече информация, посетете сайта на Streaming Video Provider на адрес www.streamingvideoprovider.co.uk.
BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

74673 мнения за 6353 фирми!