Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 11.02.2014г. сряда в 15:04
мнение от
отношение -- няма данни --

фирмата е за хора в безисходица.Осигурявт като куриер,и на фишовете си го пише.Може да проверите колко куриера има в тази фирма и как липсват специалистите за да се пестят пари за собственика.Едно не ми е ясно как държавата не се сеща и не проверява определени браншове за да работят трябва да има бройки специалисти -работещи като такива и с договори като такива.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 17.11.2013г. в 20:40
отношение кандидат за работа
в град Бургас

Пак търсят офис-служител. Има ли някой да даде по-нова инф. за тази фирма. Особено отношението на собственика,че с говедо не ми се работи. И такава голяма фирма ли са , за каквато се представят в сайта. Предварително благодаря!

написано 16.05.2012г. четвъртък в 13:16
мнение от
отношение бивш служител

Много правилно, не съм служител във фирмата, а съм бивш служител и казвам истината от моя гледна точка и спрямо моя опит в Еко клима.

написано 14.05.2012г. вторник в 15:14
мнение от
отношение -- няма данни --

Долното мнение няма как да е написано от лужител на фирмата, защото не отговаря на истината. Това прилича на PR реплика.

написано 02.04.2012г. вторник в 15:20
мнение от
отношение бивш служител

Във фирмата плащат редовно това, което е обещано. Работи се на трудов договор, с регламентирано работно време. Всички осигуровки се плащат и няма изненади ако си пуснеш справка в НОИ и НАП. Спазват се почивките на всички национални празници. Но както вече казах най-важното, плащат навреме, което е доста рядко срещано напоследък.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 30.07.2011г. неделя в 10:31
отношение -- няма данни --

Като нямате пари да плащате на специалисти, най-вече такива от ИТ областта, използвайте аутсорсинг. Излагате се с тия заплати и с този 4- ри часов работен ден.

написано 18.07.2011г. вторник в 13:39
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Варна

Фирмата е изключително некоректна. Просто съм възмотена.


Кандидатствах за позиция офис сътрудник. На интервюто се оказа че позицията е продавач-консултант. Казха ми че трябва да съм 3 дена в Бургас на обучение. След тези 3 дни се оказа че трябва още 1 седмица да остана. Аз нямах възмжност и си заминах. Те казаха че ще ми се обадят след 1 седмица да  кажат кога започвам. Никой не се обади и аз ги потърсих. Казаха че си намерили нов човек и няма да ме наемат.


Не мисля че е коректно отношението им. Да бяха казали в началото колко точно продължава обучението и дали след  това със сигурност ще ме наемат. Една седмица отхвърлях други преложения с нагласа че ще започна при тях. Но поне накрая да се бяха обадили да ме информират че няма да ме назначат. Ако аз не ги бях потърсила, щях да ски стоя в неведение.  Много несериозно от тяхна страна.


 


 

написано 05.07.2011г. сряда в 20:12
мнение от
отношение -- няма данни --
в град Аврен

Заплащане- средно около 400- 600 лв


Уважение- няма. Собственикът е пълен селяндур без елементарна човешка и бизнес култура.


Привилегии- абсолютно никакви.


Фирменна сигурност- никаква.


Ангажираност- работи се по мин. 10 часа на ден. Не са рядко случаите, в които те карат да оставаш да работиш до 22-23 часа. А се водиш или на половин работен ден или в най-добрия случай на 8 часа. Осигуряват те не на реалните пари. Отпуски, почивки- няма.


Потенциал за развитие- никакво.


Местоположение- сравнително в централната част на града.


Колеги- те се сменят постоянно. Няма постоянен колектив. Всеки ден в сайтовете за работа можете да видите пуснати вободни работни позиции за тази фирма.


Работна среда- отврат.


Собственикът лъже клиентите си, продава им пълни буклуци, няма коректно отношение към служителите си. Иска всички да му работят все едно е тяхна фирмата, а на среща няма пари, няма елементарно уважение. На всичкото отгоре се пише политик. На ей, такива хора ни управляват, дето немогат даже собствения си бизнес да ръководят. Инспекцията по труда наистина трябва да се намеси, моля!


 


Що се отнася до обявата за ИТ специалист- тя върви целогодишно. Изобщо не им е ясно, че е непрофесионално да търсиш универсален ИТ специалист. Какво да говорим при какви условия го търсят. Корегирайте си обявата и я напишете грамотно защото се излагате и е несериозно.


ИТ специалист, какъвто търсете Вие на пазара на труда се котира срещу минималната заплата от 2 000 лева на месец при пълни осигуровки, 8 часов работен ден и мин. 20 дни платен годишен отпуск+служебен телефон и преносим компютър. Всичко друго е несериозно, толкова колкото и Вашата фирма.

написано 11.06.2011г. неделя в 12:52
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел Бургас
в град Бургас

Здравейте!


Предупреждавам никой сериозен IT специалист да не се занимава с тази фирма!


Искам да споделя моите наблюдения от малкия ми контакт с тази фирма в Бургас. Значи отидох в техния офис, който се намира на Републиканска, да свършим малко работа, защото попаднах на следната обява:


Web дизайнер и сервизен специалист за поддръжка на Web страници и офис техника.   


Познания по Word Press, Joomla, .NET;


Опит в инсталиране и ремонт на компютърна техника;


Предимство - опит с Corel DRAW, Photoshop, InDesing;


Да анализираме обявата. Някой си търси програмист знаещ 3 фреймуърка, можещ да програмира свястно поне на PHP, който по някаква случайност е системен администратор и има понятие от Windows Server 2008 (това е един от сървърите им и се съмнявам да имат лиценз за него), да разбира от линукс и по някакво стечение на обстоятелствата да бъде и WEB дизайнер. Направете си изводите сами...


Отивам аз ей така да се разходя и да видя какво ще ми кажат т.к. работя като програмист на PHP, занимавам се с CMS като Joomla, вършил съм такава работа както за фирми, така и freelance, и понякакво стечение на обстоятелствата имам голям интерес към сървъри и операционни системи и съм работил като системен администратор в няколко фирми. За съжаление ми липсва електроника в портфолиото, а и не ставам за уеб дизайнер.


Та отивам аз да се разходя да видя дали ще ми дадат поне 1200лв. за тази позиция (програмист + системен администратор). Та идва един човек да говори с мен и ми обяснява как имат няколко офиса с техника, които трябва да се поддържат и как имат 4-5 сайта на .NET, които трябва да минат на Joomla. Та питат ме каква заплата искаш и аз им казвам поне 600лв., просто ей така, да им видя сеира. През цялото време докато говорихме с този човек, един друг, явно собственика, стоеше на някакъв комп., цъкаше и от време на време се обаждаше, без някой да го е канил в разговора, супер некултурно. Та този господинчо, имаше наглостта да ми каже, че в началото съм щял да бъда на ОСИГУРОВКИ на ПОЛОВИН РАБОТЕН ДЕН, но ще работя от 9 до 6, хахаха. (Струва ми се, че инспекцията по труда трябва да направи една бърза проверка в тази фирмичка).


Та естествено ги отрязох, когато на другия ден ми се обадиха да ми кажат, че съм одобрен, хаха. Значи всеки сериозен специалист разбира какво безумие е, да търсиш 3х1 - сис. админ, програмист и дизайнер в едно. А тези, които не го разбират да заповядат в тази фирма и да си трошат главата.

Показани мнения 1 - 10 от общо 18 12 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

83204 мнения за 7259 фирми!