Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 01.06.2009г. вторник в 12:01
анонимен">мнение от
отношение клиент
в град Пловдив
tomika metal otnacalo bese dobre,plastaneto dobre-no sega bukvalno se podigravat s horata.rabota ima no pari nedavat nikakvi.ili ako ti dadat to e kolkoto da ne umres ot glat.tova cesno li e kazete.ne gi e griza ce nqmat horata s kakvo da karat.vsicki v tozi ceh se pravi na nacalnik-vseki gleda da se podmaze za da vzeme povece pari,a tezi koito nemogat da se podmazvat obirat ogriskite.tova e samo v balgariq-nikade drugade
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 19.12.2008г. събота в 08:15
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел производство
в град Пловдив
Томика-Метал АД е създадена като фирма, която се занимава с монтаж и производство на съоръжения в областа на хранително-вкусовата, винарската, козметичната, химическата и фармацевтична промишленост. Произвежда неръждаема арматура за хранителната промишленост. Днес Томика-Метал АД разполага със собствена производствена база, състояща се от три завода - в Пловдив, Свищов и Чирпан с обща производствена площ от над 35 000 м.кв.

Заплата: Подържа заплати малко над средното ниво в браша. Но не се заблуждавайте. Това става с няколко хитри хватки. Инзвънреден труд например. Работейки до изнемога се получава вече прилично възнаграждение. Средно на седмица се набират между 12 и 16 часа инзвънреден труд, без да се спазват разпоредбите по Кодекса на труда и условията на здравословен и безопасен труд.

Уважение: Никакво! За рботодателя си само средство за бърза печалба. Отнощението е по-лошо отколкото към средствата за производство. „Хора има достатъчно, ще ги подменим! Пазете машините!”

Привилегии: Да полагаш инзвънреден труд. Който се заплаща само ако си ангажиран в производството. Да ползваш само пет дена отпуск.

Фирмена сигурност: Томика-Метал АД е голяма фирма и има гарнтиран пазар факт който дава сигурност, но не се заблудавайте, тази сигурност не е за Вас. За да подпишеш постоянен договор, подписваш молба за напущане по собствено желание.

Съотношение работа/свободно време: Нормална раборна среда.

Потенциал за развитие: Има възможности за развитие. „Тук можете да получите необходимите познания и да заемете мястото си в компаниятa, участвайки в развитието и на фирмата и във вашето лично професионално развитие като част от успяващ екип.” /цитат/. Не добрата проследимост от страна на преките ръководители и решения на парче според ситуацията пречат за нормалния ход на нещата. Няма стратегия за развитие на место. Има промяна в последните години, но това е изключение.

Местоположение: Натоварено с движение в пиковите часове.

Колеги: Добри взаимоотношения между колеги които не се изживяват като „началници” и „собственици”


Работна среда: Хубава модерна сграда, но не подържана поради малкия състав на хигиениските.
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 28.09.2008г. в 15:55
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел Администрация
в град Пловдив
ТМ ИНОКС ЕООД е търговското дружество на Томика метал АД. Това е семейна фирма, в която основно работят семейно обвързани хора, на пример собственика, жена му, племенниците и от двата рода, чичовци и лели. Външните лица във фирмата също са с по няколко члена от семейство - баща и син, брат и сестра и под. Затова и раобтната среда е много усложнена. Това определя специфичното малодушие у хората, защото ако изгонят единия член, изхвърча и другия. Ако собственика иска нещо да свършите, то съпругата му ще ви иска обяснения, защото тя няма да одобри исканото от мъжа й. Това е често повтарян проблем. Ако нещо не се хареса на съпругата на собственика, тя налага парични глоби в качеството си на финансов директор. Осигуровките са минимални. Започващия работа да е подготвен за работа без договор известно време. Повечето служители са млади, без опит и без претенции.Така търговският отдел се състои от 5-6 технически сътрудници, които всъщност са младежи завършили индустриален мениджмънт. Подобна е ситуацията и с конструкторите. Йерархията тук е на принципа на обърнатата пирамида - повече шефове и по-малко подчинени. Всеки получава купони за храна, които му се приспадат като стойност от заплатата, а фирмата получава от това данъчни облекчения. За фирмена сигурност не може и да се говори - цари пълен хаос. Иначе в общи лини работното време е от 8 до 5 и се спазва, но за пълен отпуск за една година не може да се мисли. Няма никакви възможности за развитие, кой където се намира от старта си - така си и остава. Промени във сумите като заплата почти няма, освен ако не сте глобен. Ако вината ви не може да се докаже и се опитате да отстоявате правата си, ще бъдете подложени на постоянен психологически тормоз, главно от финасовия директор. Жената на собственика следи да не посещавате интернет сайтове извън тези по задължение и глобява всеки, който се отклони от работата, дори и за минутка да искате да покажете снимки на колеги. Фирмата се намира на брезовско шосе и съпътстваната от това мръсотия и ужасните задръствания, в дъждовно време кал и локви. Сградата на фирмата изглежда нова, но от вътре е доста занемарена, защото както се сещате чистачките са вътрешни хора и не се престарават. Основния начин на комуникация е крещенето.
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 4 от общо 4

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88287 мнения за 7761 фирми!