Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 25.01.2015г. в 17:18
отношение -- няма данни --

ТОВА СИ Е ЧИСТА КУРВЕНСКА БАНКА.ПЪЛНО Е С КУРВИ И СЕЛЯНИ И ПРОСТОТИЯ

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 14.10.2014г. сряда в 10:36
мнение от
отношение бивш служител
в град София

Работих в банката като счетоводител-касиер почти година и впечатленията ми са лоши.


Специялно в нашия клон на каса се правеше всичко възможно - освен стандартните операциии за каса в задълженията ми влизаха: откриване и закриване на сметки, дебитни карти, депозити, искания за закриване на кредитни карти, да предлагам АКТИВНО продуктите като на ден трябваше да имам поне двама "зарибени" и освен всичко това имаше едни дълги списъци с хора, на които трябва да звънна за да предложа някакъв продукт, като на ден трябваше да съм се обадила на поне 15 човека и в специална програма трябваше да се отрази отговора на клиента.


Това беше най-кошмарната година в живота ми.


Може би не във всички клонове е така, защото след като напуснах и отидох в друг клон да закрия кредитните си карти от касата ме изпратиха при колега обслужване на клиенти, защото тези операции се правели там.


Всяка седмица имаше един ден, в който след работно време имаше събрания.


И изобщо след работа давах на заето поне час.


За тази цялата работа заплатата беше повече от смешна.


В момента имам база за сравнение на заплатата, защото работя пак в банка като касиер.Работата ми се състои в една трета от тази в Пощенска и взимам по-висока заплата, а работното време е по-малко.


А също така разбрах, че от догодина в Пощенска няма да има 14та заплата. 


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 04.06.2014г. четвъртък в 11:51
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Здравейте,искам да попитам някой има актуална информация за това как протичат интервютата в Пощенска банка и евентуално какви са заплатите за централата

написано 31.01.2014г. събота в 19:54
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Кредитен консултант в търг.обект
в град София

Здравейте на всички!Бивш служител съм на позицията кредитен консултант в търговски обект или по-конкретно магазин Икеа.Иксам да разкажа за естеството на работа и да ви убедя да не си губите времето дори да ходите на смешното им интервю.Такаа...от къде да започна..Нека бъде с това,че когато започнах там изобщо не беше толкова зле положението както сега,а и аз започнах,защото нямах друг избор.


Работи се на график по 10 часа на ден,като по цял ден стоиш прав и предлагаш услугата за пазаруване нещо на изплащане на всеки,който влезе в магазина.Всеки трябва да бъде питан,имаш правото да се разхождаш в магазина,но не постоянно,стоиш молиш се,убеждаваш ги и ако някой случайно се навие да попълни заявление за искане,пред теб стои въпроса как да снимаш личната му карта без да ти се развика,тъй като принтера е доста далеч,на средата на магазина,съответно клиента се отказва и си взима документите и така докато някой не се съгласи да обиколиш с личната му карта целия магазин.Ако ти се усмихне щастието и това се случи,слизаш долу,където са бюрата и намръщената шефка и попълваш заявлението в системата като тя вместо браво ти казва "хайде,хайде и поне още 4-5 днес".Бързо се качваш и продължаваш със същото молене.Цял ден стоиш прав,нямаш правото да седиш.


Проблемът идва от там,че вече посещаемостта на магазина не е такава,каквато е била в началото,всеки ден става по-зле и по-зле.Другият проблем е,че отношението на клиентите е отвратително,убиждат те,мачкат те,не искат дори те изслушат какво им предлагаш,защото не веднъж са минавали оттам и не веднъж им е било предложено,писнало им е и от това да чуват Пощенска банка,заради "добрата" й репутация сред клиентите.


И така... работното време е по 10 часа,работи се на дневна и месечна цел.Съотвено получаваш бонус ако изпълниш таргета си за деня,но само при условието,че е достигната месечната ти цел,иначе всичките ти усилия и мъки отиват по дяволите.Дневната цел за делничен ден е 4 заявления,за почивен ден 6 заявления.Но не работиш сам на смяна,а поне с още 2ма колеги,което прави по 12на ден.


Заплащането е смешно и нищожно дори да успееш да си свършиш работата,а за отношението на шефката дори незнам как да го опиша-постоянно намръщена,надменно,отнася се като с чистачи,сервитьори и всичко друго,но не и като с колеги.


И така...както казах в началото не бе така зле както сега,първите месеци бях твърдо решена да се справя с поставените ми цели,тичах,молех се,унижаваха ме,обиждаха ме,правеха ме на луда,дори е имало дни,в които не съм почивала и 10мин само за да не изпускам клиенти.Но резултат нямаше.Всички тези усилия струваха едва 480лв.


Заплатата се формира така-350лв брутно възнаграждение,бонусите са за изпълнен дневен таргет 8лв(само ако е изпълнен месечният),6лв за всеки одобрен клиент за кредит(като за приблизителна сметка ще кажа,че одобряемостта на ден е около 30%) и 6 лв за всеки,който е искал ваучер(тоест да пазарува преди да бъде готова самата пластика на кредитната карта).Като върху всичко това има одръжки 22%.


Преди се изкарваха прилични пари,но в момента и с мъчения не е възможно,тъй като не зависи от никой служител това,че няма хора в търговския обект.Но шефката разбира се има своя фраза за подобни извинения "в магазина има поне 20 човека,могат да се направят 4 заявления,тормози ги".Освен всичко това ти звъни през 30мин да пита къде си,какво правиш,защо няма заявления и през 30мин се качва в магазина и се почва една обиколка да те следи какво правиш.


Работата там е пълен абсурд!Това е моето мнение.Шанс за развитие няма абсолютно никакъв,няма такъв човек до сега- развил се.


Това е моето мнение за позицията кредитен консултант в търговски обект или по-конкретно магазин Икеа.


Ако някой има някакви въпроси ще се радвам да отговоря!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 08.08.2013г. петък в 22:51
мнение от
отношение клиент
в град София

Искам да Ви информирам за една от поредните измами и злоупотреби на "Пощенска банка". Става дума за така наречените кухи лимити на клиенти. Например били сте клиент и сте ползвал техните "услуги". След погасяване на кредита мошениците Ви създават някакъв лимит например за 1000 лв., които го категоризират като овърдрафт, кредитна карта и др. Доста често го има при хората, които са ползвали Евролайнските карти от едно време. Лимитът не е използван и Вие не знаете, че го имате. Разбирате само когато кандидатствате за кредит и Ви го кажат от банката в която кандидатствате. Почват едни притеснения някой да не е злоупотребил с Вашите данни, от куде се е появил и т.н. Правите справка в ЦКР-то и виждате, че е от тях, после отивате и го закривате, губите си времето с техните глупости. Защо го правят? Правят го защото по тожи начин си вдигат капиталовата адекватност и трупат фалшиви точки за банковата "класация". На какво основание някой Ви отпуска средства, които въобще не сте ги искали и не сте ги ползвали. И ако това не е за съд и глоби здраве му кажи. Мишките от БНБ, визирам ръководството и "Банков надзор" естествено не се намесват и не е тяхна работа какви ги върши подотчетната им "банка". Може би ако започнат съдебни дела срещу тях и се раздуха случая ще ги закрият. Все пак една от ролите на БНБ е да защитава и гражданите, не само да слугува на банките.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 11.07.2013г. петък в 12:16
мнение от
отношение -- няма данни --

Аууууууууу.. я бързо се връщайте в социализма! Бързо, бързо, да не избяга! Отивайте си там, където "работникът лъже, че работи, а началникът го лъже, че му плаща"... Вие само там виреете, бе български народ! Какво е това безкрайно недоволство от всички организации на света? На крива ракета космосът й крив!


Майка ми е управител на един голям и хубав клон на Пощенска банка в югозападна България. Взима много добри пари - аз ги харча, така че съм окей ;) И премийки, и бонусчета.. а бе, не е зле. И отпуски си има жената, ходят с баща ми и брат ми често на почивки. И в събота, и в неделя е свободна - много рядко има работа тогава. Да, вярно е, че има доста ситуации, в които работи до 8-9-10 вечерта, преди 7 не знам да си е тръгнала някога, при положение, че отваря в 8 сутринта. Но й е кеф! Прибира се щастлива - служителите й са готини, щастливи професионалисти. Повечето са младички, енергични, усмихнати хора. Там цари мир и любов. И купон даже :)


И не е брат и сват на никого - започнала е когато аз съм се родила (т.е. преди 20-ина години) като касиер в банка, после беше какво ли не, от 14-15 години е управител. Никога не е и взимала свои приятели, роднини и т.н. Прави зверски интервюта заедно с регионалния и оценява кой как ще се справи и кой какво представлява, събира мнения за него и прочее.. Но там работят 14 души - нито един от тях не е бил на нея или на който и да било в банката някакъв!


Айде стига с простотиите! Стига все някой ви е виновен! Това, че някой е по-добър от вас, не означава, че е близък на шефа.. ОЗНАЧАВА ПРОСТО, ЧЕ Е ПО-ДОБЪР И БАЧКА ПОВЕЧЕ!


Извинявам се, че се паля така, но и аз съм работодател. Така ми писва от такива като вас, че няма на къде!!!

написано 04.07.2013г. петък в 16:33
мнение от
отношение клиент
в град Пловдив

Аз като клиент останах недоволен от банката. Първо арогантно поведение на някои от служетели (не всичките), второ, бях заварил банката на обедната почивка абсолютно празна само с една касиерка и дядото който пази банката (да представете си охраната там е страшна, възрастни барети). Писах жалба изпратиха ми отговор цитирам: "След извършената проверка сме установили, че не са извършени нарушения от страна на служителите". Същото така ми отговориха, че очакват от клиентите лоялно отношение. Е мама му стара! Пак клиента е виновен. 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 18.06.2013г. сряда в 12:39
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

Въпреки че изгониха от офиса в Люлин на ПИБ колежката ми Наталия Александрова за 10 дни пощенска банка без никаква проверка я прибра на работа . Смятайте какви хора работят в пощенска банка.

написано 31.05.2013г. събота в 18:22
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!
в град София

Хора, вижте само какви хора назначават. За тъй наречените им специалисти е проблем да съберат две числа.


 напишете в гугъл - Калинките на Пощенска банка заемащи високи постове държат да заявят публично присъствието си


и четете с наслада. Винаги се чудя кък ги избират тия чиновници

Показани мнения 1 - 10 от общо 125 12345 По-стари » >|

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88316 мнения за 7764 фирми!