Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 29.10.2008г. четвъртък в 00:48
мнение от
отношение настоящ служител
Ние и без това не търсим сега
написано 25.10.2008г. неделя в 22:05
мнение от
отношение кандидат за работа
А къде би препоръчал? Сериозно се интересувам. Благодаря предварително за отговора!
написано 21.10.2008г. сряда в 14:46
мнение от
отношение клиент
Фирмата е вече като много други филиали на големи корпорации. Ценят се средняците (става дума най-вече за ръководните длъжности), хора които не се открояват с кой знае какви качества, но са добри в интригите, подмазването и правенето на вятър на началницте.
Предполагам, че за реповете това не важи - в крайна сметка те си имат персонални планове и или са добри или не са.
Преди години фирмата изглеждаше добре, имаше свестни хора, имаше уважение и удоволствие от работата. От две - три години, след известни турболенции, това вече не така. Хората се смениха и сега цари друга култура. Има доста некомпетентни индивиди и такива чиито позиции са недоразумение. В някои от долните постове е казано същото. Мисля, че от известно време фирмата се управлява от Румъния! Изводите - сами!
Откъм продукти и бъдещ потенциал (касае сигурността на работните места!) поне за момента нищо добро не може да се каже за абот в България. Апропо - всички американски компании имат проблеми, очаквам в скоро време затваряне на офиси или съкращаване на хора/ограничаване на операциите.
Желая успех на всички. Поне за мен това не е фирма която бих препоръчал като добро място за работа. Има далеч по-добри!
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 06.10.2008г. вторник в 23:20
мнение от
отношение -- няма данни --
в град София
Добре че скоро ще прехвърлят операциите към местен търговец, че да си дойде всичко на мястото.
"Каквото повикало - такова се обадило".
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 17.09.2008г. четвъртък в 21:23
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!
Имам познат, който започна преди няколко години. Наблюденията ми са съвсем косвени, а и човека не го познавам добре. Изводите ми са, че от финансова гледна точка и от страна на привилегии фирмата е доста добре. Въпросният човек дори израстна в йерархията скоро. Както и да е, това само е моето мнение като страничен наблюдател.
написано 17.09.2008г. четвъртък в 21:06
мнение от
отношение настоящ служител
в град София
По критерий "уважение" давам 5-тица,защото уважението е нещо,което се печели,не се дава даром.Ясно е,че съм служител на Абът Бг.по-точно т.нар. REP .Естествено ,че си имаме трески за дялане,доста читави хора за съжаление си тръгнаха,но пък и някои читави дойдоха,за щастие.Не е казано,че като започнеш някъде работа трябва там да се пенсионираш,даже не е препоръчително.Харесва ми да работя за тази компания,понякога е трудно,понякога забавно,като навсякъде.Относно продажбите-не знам какво сме "побългарявали" в Абът,но типично по български е да се гледа в паницата на другия.Не продажбите са най-важни винаги.Питай лекарите за макролид,да видим какво ще ти отговорят!Пък и продажбите ни не са лоши,съдя по бонуса си! ; )
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 15.09.2008г. вторник в 15:13
мнение от
отношение представител на управлението
към обект/отдел Абот
в град София
Прочетох мненията във форума и смятам, че суперлативните такива са изказвания на конкретни служители от фирмата, за да поддържат позитивният имидж на фирмата. Да, има 1 уволнен, който в момента съди фирмата. Останалите "напуснали" през последните 1-2 години са били или притиснати да го сторят или терминирани (разбирайте, че им е изплатена компенсация, за да напуснат). Дори чух за 1 жена от висшият мениджмънт, която е била по същото време по майчинство. Направете си сами изводите с какъв работодател бихте си имали работа...На скоро друга служителка, завърнала се от майчинство, напусна... Не съм чул за служител направил международна кариера от създаването на офиса в BG, но и да стане - ще бъде прецедент. Заплатите са добри като в повечето фармацевтични компании, но работният климат е потискащ. Няма уважение към подчинените (имайте предвид, че в мнозинството си те все пак са или лекари или фармацевти); мениджмънта си говори само на съвещания, ако изобщо се слушат. Управителят на фирмата от своя страна рядко присъства на заседанията и вместо да балансира отношенията между служителите си, само ги задълбочава. По отношение на оборота, тези които са в бранша могат да сравнят цифрите в IMS, за да видят, че за съжаление нещата не са толкова розови, колкото би им се искало на някои, пуснали предходните мнения. Има и силни и много добри специалисти (например финансовия мениджър, счетоводителката, регулаторния мениджър, 1 продуктов мениджър и 2ма мениджъри продажби, естествено и няколко медицински представители). Не бих препоръчал бившата им секретарка, която стана офис-мениджър с HR-функции. Емоционално нестабилна, доста праволинейна и няма "поглед" върху работата, която би следвало да върши. Националният мениджър продажби и логистичният мениджър също са доста надценени за позициите, които заемат. Както и да е, последните са проблем на ръководството. С няколко думи за финал бих казал, че Абот България е един от онези класически примери на "побългаряване" на добрите бизнес взаимоотношения и климат в една компания. Винаги съм се чудил, коя е движещата сила в една фирма, служителите да се "самоизяждат" от интриги, а мениджмънта да потиска служителите си, при условие, че има възможност да се работи в стабилна среда/компания, да се получава добро заплащане и да имат уважението на колегите си?
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 22.07.2008г. сряда в 16:29
мнение от
отношение -- няма данни --
Вече съм давала мнение по-долу , затова оценки няма да правя. По повод предното мнение мога да кажа че е пълна лъжа ,освен това няма текучество , а само един уволнен , и като гледам текста на написаното по-долу , то е ясно кой го е писал. А ако се говори професионално , в момента АБОТ България прави продажби като обем , каквито никога не е имал. Аз съм от новите във фирмата , но мога да кажа , че има единствено приятно работно напрежение и атмосфера , която те кара да бачкаш яко и да се самодоказваш.
написано 21.07.2008г. вторник в 00:10
мнение от
отношение -- няма данни --
Здравейте!
Да, наистина Абботт е много добра компания с много добри продукти, но в световен мащаб, защото нещата в Абботт България са далеч по-различни!
Абботт - България в момента е пълна с подлизурковци и недоказали се кариеристи! Не допускат мислещи и работещи хора, защото си треперят за местенцата!
От както е новото ръководство значително са паднали продажбите и текучеството на хора се е увеличило! Защо ли?
Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 10 от общо 12 12 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88327 мнения за 7764 фирми!