Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 21.01.2010г. петък в 17:00
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел техн. ръков.

     Много е прав човека с поста преди мене. Напуснах фирмата преди повече от 3 години и то след месец и половина разправии и караници и ест. след като изгорях с една заплата. Пеева си мисли че всичките и служители даже и общите работници са и ученици и трябва да ги научи на работата им защото тя знае "всичко". Знае по добре от всички проектанти как се проектира сграда, по добре от всички техници как се ръководи обект и т.н. и т.н. А коефициентната с-ма за заплатите просто е допълнение към общата гадост.

написано 24.11.2009г. сряда в 13:41
мнение от
отношение бивш служител
в град София

Определено сега бившите колеги работят за имиджа на ЕКСА в този форум. То няма и как в момента правителството се смени и министерството на културата и министерството на труда и социалната политика явно вече нямат поръчки за тях. Та Пеева е решила да им намери работа да си пишат в този форум :))). По скоро като гледам май писанията са дело на Мая Апостолова, но сигурно Пеева ги е редактирала преди това. Както и да е то сега като нямат обекти и персонал не им трябва, но да се намират на работа. Иначе положението във фирмата е следното (ще карам подред по точките):


1. Заплащане - заплатите се изплащат с 2 месеца закъснение. Сумата която сте си договорили на интервюто разбира се не Ви я дават. Първо Ви казват че на този етап не могат да си позволят да Ви я дадат, а после Ви начисляват един допълнителен коефициент с който я поорязват още.


2. Уважение - това не са го учили и не знаят какво е. Започвайки от Пеева и минавайки през Цанова и Апостолова и ред други "мениджъри" ще чуете по Ваш адрес неща от рода на "малоумен", "глупав", "мързелив", "зле с нервите" "луд" и т.н.


3. Привилегии - има ги ако не си от София ти дават техен апартамент в който да живееш (наема се удържа от заплатата), а при напускане мисли му удържат ти суми за такива неща, че като сметнеш с парите които ти удържат може да си купиш апартамента. Но нейсе бизнесмени са хората нали трябва да печелят.


4. Фирмена сигурност - зависи как ще го погледнеш. Фирмата е добре укрепена и вътре не може да припариш, ако нямаш предварително уговорена среща(това го отдавам на тесните връзки с министерството на културата и министерството на труда и социалната политика) От гледна точка на служителите обаче това го няма. Както сутринта си отишъл на работа, така още до обяд може вече да не си там. Всичко зависи какво са сънували шефовете и дали Пеева си е пила хапчетата.


5. Ангажираност - присъства и то в най-добрия вариант, започнеш ли там забравяш за личен живот и всичко останало. 24часа си на разположение. Между другото не е вярно че шефовете работят и в събота и неделя. Пеева никога не е идвала, Пеев е идвал но по-рядко, Цанова се появи колкото да отбие номера остави си чантата и излезе да си пазарува и забавлява внучето, а вечер се прибере да си вземе чантата и да си ходи. Апостолова май е единствената която стои там да работи.


6. Потенциал за развитие - както пише в долните постове има, но... трябва добре да си оплетеш кошницата като ходиш да топиш другите и да прехвърляш на тях вината за твоите грешки. По принцип колкото повече работиш толкова по малко са шансовете ти за развитие и е логично няма кога да дебнеш останалите от работа.


7. Местоположение - за мен беше отлично


8. Колеги - има и добри колеги, като цяло е 50:50. Половината бачкат като луди а другите се чудят каква простотия да измислят, че да се докарат на Пеева. Между другото в интерес на истината не съм видял нито един колега да си стои и да чете вестник или да пие само кафе. Опс Катя Паскалева съм я виждал да чете вестник, но тя е ухото и окото на Пеева та на нея сигурно й е позволено.


9. Работна среда - компютрите са поостаряли(ако въобще ви дадат), а и със софтуера са доста зле. Като атмосфера иначе е отврат защото всички са изнервени.


Та общо взето това е за фирмата. Май отварям работа на останалите във фирмата да почнат да пишат сега пак колко добре са, но мисля че е време истината за тази фирма да излезе наяве. И дано инспекцията по труда ги чете тези постове и да им направи една проверка.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 15.11.2009г. в 19:05
отношение бивш служител
:) Реших да попиша малко четейки мненията на някои "колеги". То чак да ти стане смешно, като си представиш как г'спожата диктува "мненията", за да ги публикуват в сайта :) ( визирайки няколко от последните мнения в стил "Щастлив съм да се нарека комсомолче" и "Здраве желаем на светлото бъдеще" ). Не че някои изобщо очаква, захващайки се на работа в строителството да работи малко и да си вее крачетата, обаче хората са хора и като такива заслужават елементарно уважение. Тъй като те са вашите работници и благодарение на тях тази фирма може да просперира, разберете го, моля. И това няма да стане като ги карате под строй на театрална постановка (след която просто ти се иска да си теглиш я куршума я боя) или на концерт на Веселин Маринов, или са задължени да стоят чинно наредени на някое "празненство". Просто не бъдете лицемери, отнасяйте се добре с хората, не говорете зад гърбовете им, давайте им паричките (те затова и работят де :) ) и ги пускайте да си ходят при семействата и приятелите. Така де, друго не се и очаква от Вас :)
написано 06.11.2009г. събота в 12:40
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!

Перачите и далавераджиите са най-лошите работодатели... Просто те не изкарват парите си с труд и затова не го и уважават.


Като гледам казионните постове на Бисеер и тримата под него ме напушва смаях :)) Как се работило в Европа!! Такава смешка като тази фирма в Европа ще и разкатят фамилията за една седмица!

написано 03.11.2009г. сряда в 15:52
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Архитектурен
в град София

Работих в ЕКСА допреди няколко месеца и спред мен това е най-отровната работна среда която съм виждала, постовете най-вече на настящите служители не са никак достоверни защото:


1. Във фирмата наистина се работи досреднощ и не понякога, а понякога не се работи в събота и неделя при това без да се заплаща извънреден труд съгласно кодекса на труда. Работи се така не защото служителите не си вършат работата а защото всяко решение на гспожа Пеева е предпоследно.


2. Наистина шефовете работят или поне така казват в почивните дни, но в крайна сметка трябва да се има предвид, че служителите все пак са подписали договор за определено работно време и определена заплата за това работно време тук колеги дават пример с чужбина но нека не забравят че в чужбина се заплаща на час. В ЕКСА сключваш договор за оределена сума и работно време от 8 часа и 5 дневна работна седмица, а в крайна сметка работиш 12-14 и през почивните дни, а накрая задължително ти пишат и един коефициент който само Пеева знае как се получава и вземаш по-малко от това което си договорил като заплата и това всеки месец.


3. При започване на работа се договаряш да получаваш определена заплата, а в договора който подписваш ти пише по малко наистина възнаграждението или поне базовата сума преди коефициента за намаляване който получиш е договореното устно, но осигуровки се плащат на база записаното в договора и ако това не е престъпление и укриване на данъци здраве му кажи.


4. Това също е много важно да го знаете преди да започнете във фирмата, а именно, че освен със строителство фирмата се занимава и с хотелска дейност по черноморието и когато на Пеева и дойде на акъла може да реши да ви прати там да изпълнявате някаква определена дейност за неопределено време в помощ на персонала там който междудругото също е от служители на фирмата.


Е това е на тези които работят там съжелявам, ви че трябва да оправяте имиджа на Пеева и в този форум, а на кандидатите за работа казвам помислете си добре.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 03.11.2009г. сряда в 09:03
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Счетоводен
в град София

 Преди шест години работих във фирма Екса АД, която беше и първият ми работодател. Наистина там се работи много, и ако човек иска да научи нещо и да изгради добра работна култура, намирам фирмата за подходящо място. По принцип българинът не е свикнал да работи истински, иска да си стои на столчето, да изкара точно осем часов работен ден в приказки с колегите, без излишно напрежение и поемане на каквато и да е отговорност. От опита ми досега мога да заключа че навсякъде в частните фирми се изисква много от служителите, но това е нормално, все пак собствениците зависят от добросъвестността на служителите си че ще си свършат работата и ще се получи положителен резултат от нея. Прави сте че управителите на фирмата имат високи изисквания, но това е частна фирма, за да ви се плащат заплатите фирмата трябва да работи добре, да има обекти от които да идват приходи (все пак е строителна фирма), това не е администрация в която кой работи, кой не си взима точната сума на края на месеца, а са му се събрали десет реални работни дни и парите са дошли от моите данъци. Капиталът на една частна фирма са неговите служители и ако те на произвеждат качествен продукт с работата си, не виждам защо се сърдят на работодателите си. Никой притежаващ собствен бизнес и даващ работа на минимум 100 човека не може да няма високи изисквания към персонала, все пак всеки месец трябва да се осигурят средствата за заплатите на тези служители. В България има свободен пазар на труда, всеки си избира къде да работи и всеки се договаря за заплащането срещу което ще предостави труда си, но за съжаление много работници си мислят че трябва да взимат по 2000 лв. а реално вършат работа за 500 лв.

написано 29.10.2009г. петък в 18:04
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел Административен
в град София

 На мен работата в ЕКСА ми харесва. Колегите са готини, а и има възможност да научиш доста неща от специалистите които работят там от доста години. Е да вярно е, че има моменти когато се налага да идваш и Събота на работа, но пък после се чувствам доволна при успех на проекта който правим. А и тук никога не са ни оставяли без пари, заплатите не закъсняват и с един ден, което в днешно време доколкото чувам от приятели в много фирми не се случва. Има и възможност да отидеш на театър или други културни мероприятия с колегите, което според мен е супер, дава възможност да ги опознаеш и извън ежедневната работна обстановка, което пък помага за по – добрата колективна работа

администраторът каза:
Прочетете правилата! Ако не разбирате нещо, ползвайте жокер!
написано 29.10.2009г. петък в 15:32
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел отдел оферти
в град София

Работя от около две годин в ЕКСА и мисля, че ако работите добре и съвестно, ще спечелите доверието и ще можете да се изкачите по стълбичката на успеха. А това, че някой си мисли, че е работил много и е бил ощетен, трябва да се замисли, че реално работодателя го интересува качеството на свършената работа, а не за колко време я е свършил и до колко часа е стоял. Във всяка една фирма има стереотип на работа и когато новият служител се запознае и вникне в същността на работата и изискванията към, начина по който тя се извърши и я върши качествено и съвестно няма да му се налага да върши нещо по няколко пъти или да стои до късно.

администраторът каза:
Прочетете правилата! Ако не разбирате нещо, ползвайте жокер!
написано 28.10.2009г. четвъртък в 18:15
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел ПТО
в град София

 Здравейте. Искам да споделя, че ЕКСА не е най-доброто място за работа за хора, които не са свикнали на динамика, бързина, нови предизвикателства и напрежение. Но, какво да се прави, такова е времето. Във фирмата не може да си губиш времето и хора, които идват, за да им мине работното време, не издържат. Няма търпимост към пушачите. Шефовете на фирмата са работохолици и перфекционисти. Те работят много и очакват това и от подчинените си. Клиентите на фирмата са взискателни и в някои случаи капризност, ама клиенти... Колегите са професионалисти, който има желание, има много да научи от тях, особено от по-опитните. Понякога има недобро планиране на времето за някои задачи, и това поражда излишно напрежение и стрес. Нищо, непознато за големите фирми. По въпроса за културните мероприятия, аз съм „за”. Много ми харесва да съм на театър, концерт или друго представление заедно с колегите. Харесва ми също, че всеки личен празник като Рожден или Имен ден е зачетен от ръководството и колегите с внимание и подарък.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 10 от общо 27 123 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88272 мнения за 7759 фирми!