Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим

написано 13.11.2013г. четвъртък в 15:06
мнение от
отношение -- няма данни --

Светослава, имаш ли фейсбук, искам да ми станеш приятел, много ми харесват мадамите, които работят в банки! Е, като изключим булите и лелките...

написано 13.11.2013г. четвъртък в 13:54
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Пловдив
в град Пловдив

След всичко прочетено тук се ужасих! Аз мога да дам само положителни отзиви за БНП! Работих като офис-мениджър в един от офисите в гр. Пловдив. Всички останали мениджъри са много мили и любезни и винаги готови да ти помогнат, когато си нов. Има реални възможности за развитие и трупане на знания. Регионалната мениджърка беше съкровище, уникален професионалист - Антоанета, както и зоналния - Дидо. Никога не съм чувала за интриги и т.н., колегите сме се събирали на партита, празненства, уикенди в планините и т.н. Ако се разболееш никой няма да ти се зъби, че си взел болничен или че трябва да си тръгнеш малко по-рано да си вземеш детето от работа. Това е за всички позиции.  Това, което на мен не ми допадна, беше възнаграждението, но аз бях работила на доста по-високо преди, а и се бях върнала от чужбина и затова не се застоях както другите мениджъри - години наред. По-точно бонус схемата не ми допадна и най-вече това, че ако по един параметър си под 90% , макар и да си изпълнил другите, пак не взимаш бонус. Но отношението и към консултантите е мн. добро и има обучения, въобще не разбирам как някой може да каже лоша дума за който и да е офис в Пловдив. И спрете да мрънкате - като не ви харесва нещо или се махате или се приспособявате. Идеално никъде няма. БНП Париба е добър работодател!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 05.10.2013г. неделя в 14:05
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел кк
в град Пловдив

"О, неразумний юроде, да можеше да те види сега Паисий Хилендарски как се срамиш от произхода си и страдаш заради държавата, в която си се родил!"


 Още преди близо три века Паисий Хилендарски е казал „О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин?“. Мисля, че неразумните българи непрекъснато имаме нужда от един Паисий, който да ни припомня кои сме и да ни вдига на крака. Грешката е, че ние стоим и чакаме той да се появи, а не се опитваме ние сами да вземем поне малка част от него и да допринесем за бъдещето на България.


Дано Паисий не вижда в какво превърнахме свободната си, но вече безславна държава!


Не случайно го казвам това. Замислете се. Колко прост и мързелив е станал "Българина". Затова сме на това ниво. Заслужаваме си го. 


 


За фирмата не искам да коментирам, колкото добра и лоша като работодател да е винаги има доволни и недоволни. Вечно на някой все нещо му е криво и е недоволен, но това е съвсем нормално. Различни хора, различни идеали. Но те хората са го казали "Пълно щастие няма".

написано 09.08.2013г. събота в 22:41
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Кредитен-консултант
в град София

  Здравейте.


  Като за начало искам да помогна на всеки ентусиаст, който държи на коректността - НЕ СТАРТИРАЙТЕ РАБОТА НА ТОВА ПРОКЛЕТО МЯСТО!!!  Нека си защита "дисертацията".


  #1 Не получаваш разбиране  #2 Не получаваш уважение  #3 Трудът ти не се оценява (дори и с потупване по рамото)  #4 Колкото по-добър служител си, толкова повече ще се разочароваш, понеже в/у почвата ти ще никнат само пляви  #5 Моят мениджър не струваше, ръководителят беше един дол по-нагоре, защото къркахме заедно, но без този момент бих го сложил даже по-ниско, пха!


  Парадокс, нали? Парадоксално е да жънеш успех след успех и накрая да ти е наполовина пълен джоба (дано схващате тънката метафора за наполовина пълния джоб)  Оценка: НЕ СТРУВАТЕ!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 25.07.2013г. петък в 22:33
мнение от
отношение бивш служител

Работих до скоро като кредитен консултант в офис и мога да споделя и положителни и отрицателни мнения за работата. Хубавото е, че възнаграждението се получава навреме, осигуровката е на реалната заплата, отпуската си е както по закон, работно време е нормално - няма извънреден труд, няма проблеми и ако на човек му се наложи да излезе в болничен. Въобще, работи се по изисквания и закони! Екипът, в който лично аз работих, също е страхотен - разбирахме се прекрасно и работехме добре. Към отрицателните черти - много ниско заплащане, особено на фона на печалбите, които генерира за фирмата само един средно добър кредитен консултант! Бонус се взима в общия случай, но максималния размер, който е определен мнооого трудно се постига, а и невинаги зависи от служителите дали ще го постигнат - таргетите периодично се завишават или коригират, когато се забелязва, че няколко месеца подред се преизпълняват - за да не се получават по-големи заплати. Заплатите не са актуализирани  години, години наред! Заради ниското заплащане текучеството на служители е голямо, особено в софийските офиси, това разбира се, се отразява на качеството на работа. Набират все по-млади и неопитни кадри, в което няма нищо лошо, разбира се, нека има път на младежта, но би трябвало да се инвестира повече за запазване на старите кадри, за да е по-високо качеството на обслужване. Поради тази причина, има голямо ограничение във функциите на кредитните консултанти и информацията, която получават, защото им нямат доверие, поради ниската квалификация на повечето от тях. От една страна това е добре, тъй като така и отговорностите ти са сведени до минимум. Но зависи кой какво иска от една работа. Възможности за развитие - само в София, за служителите в страната - ако искат развитие - трябва да се преместят в столицата, но пак опираме до заплатата - с такова заплащане в София трудно се оцелява. Но като цяло си тръгнах с добри чувства от БНП Париба.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 20.07.2013г. неделя в 00:13
мнение от
отношение -- няма данни --

Как върви работата в тази фирма? Някаква по-актуална информация за атмосферата на работа, за заплащането, за таргетите? Заплащането твърдо ли е и/или има бонусна система? Ако има реално изплаща ли се?

написано 11.07.2013г. петък в 11:56
мнение от
отношение бивш служител
в град Разград

Подигравка и унижение за работещите консултанти в разградския офис. Скъсваш си нервите, правиш сметки към мобилни оператори, за да търсиш клиенти и събираш вноски и фирмата ти се отплаща с орязване на полагащите ти се възнаграждения. Какво против хората в този офис имат и защо само тук се случи така никой не получи отговор. Стана ясно, че в другите офиси хората са си получили възнагражденията както им се полагат. Работните пчелички да се трудят а някой друг да богатее на техен гръб. Ако това е политиката на фирмата да забравят за офиса в Разград, той вече загина и никой не е в състояние да го съживи. Бившите служители, които бяха страхотен екип вече ги няма.


Мили хора от Разград и региона не започвайте работа в бнп Париба, очаква ви огромно разочарование!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 09.07.2013г. сряда в 18:18
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте. Знам, че може би мнението на някого, който не е работил в самата фирма не е най-надеждното, но мога да потвърдя (и помогна) в едно отношение.Повикаха ме на интервю за кредитен консултант. Интервюто мина добре според мен. Задаваха ми се адекватни въпроси свързани с работата. Одобриха ме и повикаха за няколко часа на нещо като второ интервю, за да видя какво точно се очаква от мен. Докато ми обясняваше едно момиче, дойде ареа мениджърката Сабина. Директно пред мен нарече момичето тъпо и болно с някаква любов към обидите и лошо свършената работа. Това продължи сигурно 5 минути и аз вече не знаех къде да се скрия от срам. Не можех да повярвам, че някой би търпял подобно отношение и унижения. Много късмет пожелавам на работещите там. Наистина!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 10.04.2013г. четвъртък в 14:28
отношение кандидат за работа
в град София

Здравейте, 


Кандидатствах за работа в тази фирмичка преди известно време и изключително много се радвам, че не съм започнала работа там след като прочетох коментарите. Сега ще ви разкажа какво всъщтност се случи. И така: Викат ме на 1-во интервю в Бизнес парк София. Отивам аз и ме посрещна една много мила жена, която се оказа мениджър на офиса в Бизнес парк София. Всичко мина изключително добре, като тя ми каза, че до няколко дни ще се свържат с мен за второ интервю с регионалния мениджър. Да. Наистина стана така. Обадиха ми се и ме повикаха отново в Бизнес парк София, но този път имах среща с регионалния мениджър, който за мое очудване се оказа доста, доста млад мъж и след прочетените коментари тук вече разбирам как е достигнал тази позиция и с една млада дама, която била мениджър на друг офис в София, в който всъщтност трябваше аз да бъда назначена. И така - казват ми, че съм одобрена, казаха ми "уникалните" условия, на който мога да започна и аз се съгласих. Разбрахме се да си изкарам всички необходими документи за започване на работа - свидетелство за съдимост, медицинско и копие от дипломата. Изкарах аз всичко необходимо, което знаете, че е свързано с време и пари. И какво се случва. Звънят ми да отида отново в офиса в Бизнес парк София за да попълня някаква декларация, за да ме проучели. Както и да е. Отидох аз, попълних всичко необходимо и се разбирам с мениджърката на офиса в Бизнес парк, че ще им занеса документите до края на седмицата, защото те така искаха. И след няколко часа ми звъни онази госпожичка, при която трябваше да започна работа в другия офис и ми обяснява някакви тъпотии защо вече не можели да ме назначат. Тъпите оправдания, които изтъкнаха бяха, че моят партньор имал кредит към тях и бил закъснял с вноските 1-2 пъти и поради тази тъпа, безмислена и неоснователна причина отказаха да ме наемат. Честно да ви кажа изключително много се радвам, че не се получи, защото аз съм човек, който никога не лиже чужди задници и си казва мнението, а доколкото прочетох в тази мизерна фирмичка не толерират тези неща. При това смятам , че съм доста по квалифицирана за да работя за мизерната заплатка, която ми предложиха и да трябва да търпя всякакви натегачи. Така, че мили хора, ако все пак решавате да започнете работа в тази институциика, ако може така да се нарече първо добре помислете дали искате да сте подчинени на връзкари и дали изобщо си заслужава да отделяте от времето, опита и знанията си за нищожна заплатка и неуважение към вашия труд.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда

Показани мнения 1 - 10 от общо 72 12345 По-стари »

Връзки
Сайтове за работа


ИнституцииЗа BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

81350 мнения за 7079 фирми!