Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 19.11.2014г. четвъртък в 23:04
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Корпоративен
в град София

Пишат се доста неща тук, истината е, че и аз като много други напуснах, с не съвсем добри чувства. Както се вижда, не си крия и името дори. Факт е, че се дава готов бизнес на определени хора за сметка на други, факт е, че размиването на управленски длъжности не води до нищо хубаво спрямо фирмата и служителите, факт е, че се фаворизират хора, които не само са с липса на възможности, но им липсва и какъвто и да било живец и желание за развитие, факт е, че през определен период от време напускат кадърните хора, факт е, че заради въпросното размиване на длъжности се тероризират невинните служители. Но не съм съгласен с повечето коментари тук и според мен е важно да се знае истината. Повечето прочетени коментари тук са плод на озлобени хора, които до голяма степен са част от въпросната клика на неможещите и нежелаещите да се развиват. Знам, че това ще предизвика доста злоба спрямо мен, но честно казано ми е безразлично. Истината е, че Стемо е една чудесна школа, която може да ти даде възможност да работиш в най-големите компании в бранша, самият процес на работата ме срещна с много хора, бивши служители, които бяха на високи позиции в компаниите, които работеха. Да, Стемо е ковачница на кадри и както каза един от бившите служители, за които споменах, просто трябва да се внимава да не останеш от чуковете. Препоръчвам Стемо, на всички млади инициативни хора, които искат да се научат на основите в бранша, а след 2-3 години просто си потърсете работа на по-високо ниво.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 11.09.2013г. четвъртък в 21:01
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел компютри
в град Варна

 Стемо си е най-мошеническата фирма, работих там и затова смея да твърдя . Продават на клиенти стара техника , която персонала е ползвал 6 месеца и повече. Лично аз съм ставал свидетел на скандал при продажба на цветен лазарен принтер ,който клиента забеляза . На лаптопите рециклират бутоните и ги продават за нови. Уволняват се служители без да казват за какво. Персонала във Варна е отвратителен, държат се ,като овчари пред клиентите си.Постоянно нови хора постъпват на работа. Управителят Марин не става за нищо. Пиша го това накратко ,защото не ми се занимава с техните простотии. Най-малкото е ,че продават най-скъпо от всички фирми.Затова и магазинът им е празен . Освен някой заблуден да влезе друг няма да е.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 07.06.2012г. петък в 16:27
мнение от
отношение -- няма данни --

Сменете си управителя в Бургас. Не може да се работи с него. Колко още оплаквания трябва да има от него?

написано 21.03.2012г. четвъртък в 10:23
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел управление на лунен модул
в град Сухиндол

ако сте голобрадо студентче - там ви я мястото


натрупва се стаж, може и някой друг сертификат ( по закон не могат да ви принудят да си платите 50% от стойността му при напускане, той е поименен не е на фирмата )  и след това беж в hp да пускате CV-та


ако сте роден търговец мястото ви пак е там, бонусите са прилични


ако сте спец по hardware - забравете за тази фирма


много вожд - малко индианец


пълно е с директорчета на водопади които прибират голяма част от бонусите ви, не че заплатите са големи, бих казал са под средните в такива фирми


привилегиите са стандартни, служ. телефон, кола ако имате работа извън населеното място ( форд, силна дума за кола )


стемо е търговска фирма - 90% от дейността и е търговия така че ако имате предвид това може да си направите сметка дали има смисъл да работите за тях


наистина техниката която ползват служебно се продава ( сменят се панели на лаптопи, клавиатури, дискове и прочие )- тук искам да отбележа че на съответния кашон се слага лепенка refurbished и се продава на по-ниска цена, ако не е направено значи някой от съответния обект изкарва "допълнително" пари


колегите с които работех бяха много читави, повечето от тях ги няма в тази фирма, всеки спаси както намери за добре


тестовете които се попълват са елементарни, въпросите са такива че ако това не го знаете значи нямате работа в ИТ сектора


обобщено:


много работа за сравнително малко пари, някой друг сертификат, стаж ( hp искат 1 г. за да се постъпи при тях ), фирмата генерира добри работници за другите фирми ;-)

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 20.12.2011г. сряда в 18:04
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

какъв е теста за постъпване на работа в СТЕМО?

написано 15.05.2010г. неделя в 13:50
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте, искам и аз да изкажа моето мнение за тази фирма и по-точно какво преживях. Преди 3 години някъде бях кандидатствал за работа при тях (и по-точно за офиса им в Габрово), но няма да споеманвам за каква точно работа. Та какво ми се случи. Първо ме извикаха да попълвам някакъв безмислен тест от порядъка на поне 10 страници. След това ме извикаха да попълня друг тест, понеже този първия бил за друга длъжност и те се били объркали. Както и да е. След това ми викнаха да ми дадат някяква задача да направя за да видят дали ще мога да се справям с работата. Ами направих я тази задача, занесъх им я дотам. Оттогава досега ги чакам да се обадят - защото като занесъх направената задача ми казаха, че задължилтено ще ми се обадят.


Първото интересно нещо е, че след месец-два видях моята разработка или поне част от идеята в техния магазин (реклама). Другото интересно е, че преди да направя тази задача постоянно ми званяха по телефона и след това - хоп спряха. :)


Третото интересно нещо беше, че докато говорих с един от шефовете и му показвах какви разработкки съм направил, той ми каза - "ами добър си, ще си намериш работа". Представяте ли си. И това ми го казва когато съм там на интервю за работа. Значи още тогава не са имали никакво намерение да наемат нов човек за тази работа. И според мен. Просто са им трябвали нови идеи. Пускат обява че търсят такъв човек уж за работа. Намират го. Дават му да направи някаква задачка (уж тестова колкото да видят колко е добър, а то всъщност е нещо което им трябва) и след това чао. Не ти се обаждат дори да ти кажат не ставаш. И така намират си хора да им вършат работа без пари.


Ами това е от мен за тази фирма.


 


П.С. Използвал съм услугите им на магазина и да Ви кажа съм доволен от обслужването. Но явно има и лоши страни тази фирма. Сам се убедих в това.

написано 10.05.2010г. вторник в 00:06
отношение бивш служител
в град Аврен

За IT инженер, да градиш кариера в тази фирма е кауза пердута.За търговец, може би не дотам.Ако сте млади и търсите място да посъберете малко стаж, става, макар и да не е от най-добрите.Не им се връзвайте много на обещанията, както се казва, това което те ви обещаят, никой не може да ви го даде :-).Заплащането е .. по-скоро скромно :-(. Разните там бонуси и прочие екстри са предимно за търговците и мениджърския състав, а те ще ви скъсат г..а от работа за да си ги получат :-) - фирмена политика.По шестобалната с-ма - най-много 4.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 28.10.2009г. четвъртък в 00:15
мнение от
отношение -- няма данни --

Ако не са нагласените сделки по търгове и бизнес "под масата" тази фирма няма да има нито един клиент. В сервиза все по-малко случайни, редовни и доволни клиенти идват, добре че са наговорените търгове и някой друг заблуден донесъл гаранционна техника закупена от техномаркетите. Добрите сервизни специалисти, които правеха сервизът добър вече не работят в Стемо и това не е тайна за никой. По отношение на продажбите ситуацията е същата. Не е важно това, което ти продават дали си струва и ще ти върши работата, важното е търговеца да изпълни търговския си план. Все по-малко фирми и организации им се вързват, защото комбинацията от лош сервиз, високи цени и неадекватни "ИТ решения" е потресаваща. А, и всичко става толкова бавно там, толкова некъдърно, а с толкова много липса на желание. Условията на труд и работната среда са достаъчно добре описани тук. Дори доста неща са спестени. Немога да кажа, че 99% от частните фирми са такива- в никакъв случай. Стемо определено не е добро място за работа и това се доказва от факта с прекалено голямото текучество на служители- в пъти над средното. Но разбира се, ако питате някой самозванко от фирмата ще ви каже, че няма напуснали, те са ги уволнили щото не са ставали. Хахахах, познато на всеки- нали?

написано 12.10.2009г. вторник в 20:03
мнение от
отношение клиент
към обект/отдел СТемо Пловдив
в град Пловдив

В сервизите на Стемо служителите са крадци!!!!!!!!!!!!


Не си оставяйте там лаптопи и компютри за сервиз.


Да изчезват от пазара

Показани мнения 1 - 10 от общо 368 12345 По-стари » >|

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88339 мнения за 7764 фирми!