Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 28.01.2013г. вторник в 08:48
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел zavod v s.Beli izvor

 Ходих на 3 интервюта:


1. с директор HR - Мая Маринова- отвратих се от мисленето на човек с такава длъжност и претенции. Г-жата се опитваше да ме убеждава как ние трябва да се радваме и на малкото, което ни се предлага, как не било на нивото и да спори с мен за икономика и фирмена политика,  и как най-големия разход на фирмата бил фонд работна заплата....


2. Директор завод - Иво Божков - млад, енергичен, образован, възпитан - интервюто мина гладко, дори остави впечатление у мен , че бе успешно


 Принципно след 2-то интервю, и то с Директора, трябва да следва оферта, или не, а то какво се оказа:


3. Ръководител направление "Модернизация и проекти" - Димчо Илиевски - пратиха ме при него без да съм кандидатствал за тази позиция - т.е. загубиха ми времето - не ми казаха по телефона за какво става на въпрос. Оставиха ме да си мисля, че ще има оферта, загубих пореден трети ден от моята отпуска, за да бъда тотално разочарован. Позицията дори не отговаряше на финансовите ми изисквания, които бях поставил/


 


Като цяло оценката ми за подбор на персонал е отрицателна, а за Мая Маринова като лидер на този отдел - тотално отрицателна. Как е упяла да се добере до поста - само тя си знае...

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 14.01.2013г. вторник в 07:19
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел производство
в град София

В голямата фирма холсим продължава същия театър който се играе години наред.Служебните коли се карат като собствени даже и бебешки столчета се окачват в тях.Затвориха кариера пет могили най-добрата в софийския регион .Изгониха свестните работници а останаха само натегачите и протежетата.Имаше един свестен енергомеханик а сега чувам че е командирован на червената планета така казват на кариера рудината така де за благодарност.Пълна подигравка с кадърните специалисти.Продължава рушветната система и шуробаджанащина в пълна сила.Иначе заплатите бяха добри колегите някои също .Поне заплатите се плащаха редовно имаше и други привилегии.Не е лошо господин директора да обърне внимание на бебешките столчета и служебните коли и най-вече да се опита да задържи кадърните специалисти и работници а не протежетата на производствения директор

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 13.06.2012г. четвъртък в 20:50
мнение от
отношение бивш служител
в град Пловдив

Отговор към ПИНА КОЛАДА


Защо нямате смелостта да застанете с името си - само тогава имате право да давате мнение за хората и тяхната работа.


А относно 8-часовата заетост, почивките, магазините, дистрибуторката на  AVON, от която и вие сте поръчвали, можете да коментирате едва тогава , когато извлезете с името си.


Аз знам кой се крие зад пседвонима, но нека той сам го напише , ако му стиска.


 

написано 15.05.2012г. сряда в 22:06
мнение от
отношение бивш служител
в град Пловдив

"Смешен плач" на освободен служител (към Петя Колева).


 


Г-жо Колева,


 


Първо, не сте "уволнена", а сте приели да бъдете освободена по инициатива на работодателя с 4 заплати. Могла сте и да не приемате, доколкото ми е известно.


 


Второ, пак доколкото ми е известно, "барабар" със служителите, обикалящи с колите, вие сте обикаляли не рядко магазините за обувки и разни други също ползвайки услугите на служебна кола и при това ангажирайки и друг служител, който да ви разкарва по същите тези магазини.


 


Трето, висенето ви близо една трета от работното време при секретарката да си обсъждате теми, свързани с парфюмчета и кремчета, с каквито търгува тази секретарка, говори, че не сте имали достатъчно работа, за да си уплътните работното време, така че изводът е, че може и без вас.


 


Мога да изреждам и още куп неща, но дали си заслужава? Личи от всяка ваша буква, че сте засегната на тема: "Защо пък точно аз?", колкото и да го отричате.


 


Колкото до това, че са раздадени служебни коли, в които се возят по един човек и ги ползват като лични коли, не одобрявам не толкова заради разходите, а заради социална несправедливост спрямо останалите. Тези с колите, дори да живеят непосредствено до други колеги, не желаят да качат никого. И защо ли? Ами много просто - те им били като лични, със седалки, монтирани за децата им и съответно трябва да отидат да си приберат тези деца от градинките, както и жените от работа, може би... Ако има нещо, което ме е дразнило в тази фирма е най-вече социалната несправедливост. Раздават се огромни бонуси на определена групичка от хора, като че ли останалите не работят, т.е. нищо не са свършили и нищо не заслужават. На всичкото отгоре не си и мълчат, ами се хвалят наляво и надясно за това. Още по-голямо е разделението между отделните фирми на Холсим, а уж са в една група.


Е, за разлика от вас, аз не крия, че въпреки всички несправедливости ми беше криво да напусна, но... такъв е животът. А вашият "плач" и "загриженост" е наистина смешен... и не съотвества на претенциите ви!


От незагрижен за фирмата бивш служител


 

написано 09.06.2011г. петък в 00:19
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел lсчетоводство
в град Пловдив

Преди време ми се наложи да посетя бившата ми вече фирма за служебна  бележка и какво беше учудването ми да видя, че там нищо не се беше променило, въпреки големите обещания за съкращаване на разходи, оптимизиране на производството и други подобни.


Отдавна работя и не съм ни най-малко озлобена- още на втория месец започнах работа и то на много по-висока позиция. Но просто ми е много смешно,по-смешна фирма никога не съм виждала.Работила съм на повече места, за разлика от закотвените там хора, закотвени от десетилетия - ТЕ НАИСТИНА НЯМА КЪДЕ ДА ОТИДАТ- ВЕЧЕ СЕ УБЕДИХ. Първо  - няма по възрастна фирма от тази вероятно в цяла България, като не броя Холсим Кариерни материали София.Средна възраст около 50-години.Като не броя най-големия капацитет, оставен там завинаги, точно като учените в БАН да дава съвети,като че ли там се произвеждат супер модерни изделия от най-високи технологии. А то просто се копае един пясък и с това приключва процеса, иначе за самочувствие разделен на няколко етапа.Сблъсках се и с  най-стария кадър на Кариери, сигурно вече работещ 40 години, Той е несменяем, единствен, най-важен или пък знае прекалено много ЗА ПРОЦЕСА НА РАБОТА.


Иначе всичкт продължава по-старому, засичам ги по обяд и около обяд със служебните коли, пазаруващи, обядващи, зяпащи, вършещи свои лични работи.Защо не се отворят очите на двамата млади мениджъри.Последен пример - разбрах, че може 100 човека да имат един мениджър производство,само един ама за истинско производство, и то жена на 31 години!!!!Разбрах също , че счетоводство може да се води от 2 души. Разбрах, че една секретарка може да комбинира преводач, логистик и фактурист.Защото шефът сам си сипва кафето и чайчето, защото просто е СОБСТВЕНИК,а не изпълнителен директор и си харчи своите пари.Имаме си и една чистачка, която чисти  освен 2 офиса и 4 производствени халета за 500 лв заплата, просто си седи цял ден жената/8 часа/ и смогва. Няма да забравя и сложнотиите за да се пусне едно платежно - един го написва, втори подписва, трети пак подписва и накря 4- ти пРаща.Много просто е , само един може да го върши и става много бързо, лесно.А иначе колко време отнема да ги гониш за подписи!!!! И защо, лошите неща не стават с плащанията, те идват от другаде.Всъщност така се разделя отговорността, да, и става колективна, и затова ПРОСТО НИКОГА НЯМА ВИНОВНИ ЗА НИЩО!!!!!


 


 


 

написано 28.02.2011г. вторник в 14:18
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!
в град Пловдив

Искам да попитам господина дали има необходимото образование да работи на тази позиция.Каде е учил за лоборант;шеф на лаборатория. Наистина Б-я няма да се управи поради при4ините: Хора на работно място с неподходящо образование,но с подходящи познати и роднини.Първо като пишете си помислете защото май такива като Вас са мишките.И за останалите каква връзка има възрастта.За мен е по-добре да ми работи някой възрастен но усъвършенствал се в работата си отколкото някой млад на който не му се работи и е пропуснал някоя и друга лекция или изобщо не е ходил на такава,или пак не е с образованието което му е нужно да си изпълнява добре работата.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 03.09.2010г. събота в 17:10
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел счетоводство
в град Пловдив

Въпреки неприятния факт, че бях уволнена на 02 август 2010, съвестта не ми позволява да пиша неверни неща.


Фирма ХОЛСИМ КАРИЕРНИ МАТЕРИАЛИ ПЛОВДИВ е може би един от най-коректните и лоялни към служителите работодатели в региона.


Тъжно ми  е от това, което се случи с мен и колежките, но приемам факта, не защото от нашите заплати ще се спестят средства. Това, като счетоводител с 10-годишен стаж много добре знам, че е пълна глупост.Проблемът е в недостатъчния контрол от най-ниското ниво.Смешен е факта, но не и маловажен, например в офиса се ползва най-скъпата тоалетна хартия, която може да се купи от някъде - 0,60 лв руло., но е от оторизиран доставчик КООПЕРАЦИЯ ПАНДА.Питам се дали някой в къщи си купува толкова скъпа хартия, а и не е особено качествена.От там нататък не искам да продължавам, защото и фирмата и ръковоството не са ми направили нищо лошо, даже напротив, но в интерес на фирмата е да се оглежда всичко.Конкуренцията в частните фирми, които не са АД, а просто ООД или ЕТ, е огромна, поради огроминя контрол за всеки лев.Това го знам от преди, но сега още повече , поради факта ,че сме в криза, и поради това, че са ЛИЧНО ЗАИНТЕРЕСОВАНИ.


И още нещо ХОЛСИМ КАРИЕРНИ МАТЕРИАЛИ ПЛОВДИВ АД има за предмет на дейност - производство и търговия с инертни материали, а не е пътуващ цирк с група ВЕЧНО ПЪТУВАЩИ СЛУЖИТЕЛИ СЪС СЛУЖЕБНИ КОЛИ. На въпроса  КЪДЕ СИ отговорът е ПЪТУВАМ .


Направете пътни книжки, които да се проверяват ежедневно.Ще се спестят пари дори и ако назначите някои пенсионер на 4 часа да ги проверява, ОБАЧЕ ВЪНШЕН ЧОВЕК.  Или както казваj важните персони в Бели '"outsourcing".


С най-добри чувства


[email protected]


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 15.06.2010г. сряда в 21:44
мнение от
отношение бивш служител
в град Плевен

Съгласна съм с колегите.


 За гр. Плевен да допълна- ще си спомняме с радост и сълзи за бившия вече завод.


Всеки ден се моля пак да си намеря такава работа...

написано 31.05.2010г. вторник в 19:09
отношение настоящ служител
към обект/отдел Лаборатория
в град Пловдив

Обръщам се към всички вас, които ругаете и "скърбите" за вашата любима фирма и толкова много говорите, кой колко заплата взимал и т.н. Защо нито един не смее да си напише името?Защо питам, когато ви помолят да свършите някоя работа, докато няма призводство, вместо да спите или да играете карти, вие се смеете и подигравате. Толкова много ви пука за тази фирма, че крадете, спите и играете карти на работното място. Когато няма производство, трябва да се извършва работа, за да ви се плаща, а не както сте свикнали само да хленчите и да си чоплите носовете и после кой бил крив и кой ви бил виновен. Докато има такива Мишкари като вас все ще сме така. Ама да ми разправяте колко било хубавичко и колко добре сте работили, и колко хубаво са ви плащали-тия сме ги слушали. Ей заради такива като вас, дето вместо да напраят нещо - само хленчат и искат заплати без да си мардат грам пръста и държавата ни е в такова положение. Все някой ви е виновен на вас- МИШКИТЕ

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 10 от общо 17 12 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88329 мнения за 7764 фирми!