Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 22.05.2012г. сряда в 22:19
мнение от
отношение бивш служител
в град Аврен

В тази фирма персоналът не значи нищо-както се е изразила Галя-машина за хора,която те сдъвква и изплюва.Абсолютно съм съгласна с негативните мнения тук-няма нищо пресилено.Осигуровки на минимума-триста и няколко лева,длъжност по тудов договор-продавач-консултант/само ,че да продаваш застраховки не е като да продаваш салам/.Извънредният труд се заплаща като най-обикновен работен ден.Глобите от любимия им "таен клиент"започват от 10 лв и някои са толкова абсурдни-не каниш клиент да седне-10 лв,не му се усмихваш-15 лв,не му връчиш рекламни материали/щото брошурите са пред него и не може сам да си ги вземе/-10 лв и т.н. Слагаш подписа си под един куп документи за смешната заплата от 450 лв.Благодарение на кризата имат някъкъв персонал и се подиграват както си искат с него.Непрекъснато вменяване на някаква вина,стрес..Не си струва да се хабят време и нерви в тази фирма-колкото и да се стараете няма да бъде оценено,защото тях ги интересуват основно т.нар. им "доброволни застраховки" и по техните думи гражданската отговорност не им носи никаква печалба,а тя им е основния бизнес ....Имало е и хубави моменти,но неприятните спомени са повече.Помислете добре преди да започнете.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 12.05.2012г. неделя в 23:15
мнение от
отношение бивш служител

До Alexandra Rumino : радвам се,че си минала първото интервю. Знам колко трудно е да си намериш работа в наши дни.Моят съвет е ,ако наистина си много притисната от обстоятелствата-ОК започни, но ако имаш избор-НЕ  рискувай!!!! Това е машина за хора,която ще те смачка и изпюе. И парите са смешни- въобще не вярвай на тези приказки за бонусите-това са смешни пари,вземаш 0,10 стотинки за гражданска отговорност!!!!!

написано 12.05.2012г. неделя в 09:37
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Варна

Здравейте, интересува ме  положението в  град Варна. Ходих на първо интервю за работа и нещата ми се представиха доста розови- 420 лв.  стартово, трудов договор и бонуси след 3 месец, като се изплащат 3 месеца назад и прочие.


Бих искала да започна там работа, но повечето коментари в този сайт са негативни и ме карат да се замисля. 


Ще се радвам ако разкажете малко повече за офисите във Варна. 


Предварително благодаря :) 

написано 09.05.2012г. четвъртък в 20:25
мнение от
отношение бивш служител

Здравейте,ето че дойде и моят ред да се присъединя към безкрайно разочарованите служители на тази фирма.Когато започвах работа там прочетох коментарите, но не им повярвах напълно,докато сама не се убедих за какво става въпрос всъщност.


И така започнах работа декември месец с обещания за стабилно обучение, за коректност от страна на фирмата ,за това че се съобразява с местоживеенето на служителите си и едва ли не бляскава кариера. Обучението беше 2 месеца и наистина се научават много нови неща и си заслужава като цяло.Преди това, специално ни извикаха цялата група за ни съобщят ,че се откриват нови офиси , два от които в квартала в който аз живея и , че аз и още няколко колежки ще работим там. И така обучението мина и ни казаха ,че въпросните офиси още не са построени за това отиваме на практика и чакаме докато не се отворят. И от тук нататък започна едно лудо прескачане от офис на офис в цяла София. Така нареченият мениджър Г.Велков те разкарва като" пръскачка из лозе" и не го интересува, че ти дори не знаеш къде се намира конкретния офис. Докато един прекрасен ден не ми каза, че ме назначава в офис в кв."Младост", съответно аз му казах че нямам възможност да работя там,защото чакам офиса,който са обещали,и защото сменям няколко автобуса за да отида до там и поради ред други причини, тъй като със заплата 450лв. съгласете се, че не си е голяма офера да даваш всеки ден по 4лв. на ден за градски транспорт. Той ми отвърна,че съм показвала много високи резултати и залагал много на мен и не знам си какви още залъгалки за деца и така да изкарам 2 седмици и след това пак  да говорим.Oбадих се след 2 седмици и питам къде да ходя съответно на работа тъй като нямам възможност да съм повече в Младост,отговорът му беше-АМИ НАПУСКАЙ.


Отделно стой въпросът, че до края на трудовият ми стаж там не бях на смяна 2 дни работиш- 2 почиваш ,а от понеделник до петък.Също така ни казаха директно в очите на мен и на колежките ми, че тези офиси, в които чакаме да ни назначат, и които са ни обещани може въобще да не се построят(аз и до сега ги чакам,но УВИ).И още по-интересния факт е, че фирма като "Ес ДИ Ай" ,която се бие в гърдите за най-големият застрахователен брокер не осигурява работниците си на реалната работна заплата, а на минималната за длъжността-т.е. на 300 и няколко лева-жалка история, и поведението и "професионализма" на мениджърчето може да откаже всеки човек от желание за работа.


И така драги ми кандидати  ако ви се работи за 450лв. ,ако искате да се набутате с доста пари(защото този шанс е много голям и никой няма да ви защити),ако искате да се разправяте с ненормални клиенти,ако искате всеки теан клиент да ви одира с поне 50лв. от заплатата ви,ако искате да нямате постоянно работно място,ако искате да имате глоба за всичко(примерно, че си кихнал :D ),ако искате да ви лъжат ,то това е правилното място за вас. ENJOY!!!!!!!!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 27.03.2012г. сряда в 00:35
мнение от
отношение бивш служител
в град Русе

Пише разочерован бивш подчинен в тази фирма и конкретно в гр.Русе . Заплатата се раздаваше на ръка , осигурен си мааалко над минималната заплата а това , което конкретно получаваш е според това , колко ще прецени мениджера . Ако устно са ти заявили , че на месец ще получаваш 400 лв. примерно на края на месеца ти носят някакви сметки (драсканици) за приспадане на пари от заплатата за уж някакви разходи , които си създал на фирмата по твое невнимание или за подаръци за рожденни дни без твоето изрично съгласие .. и така накратко за парите . Има още нарушения като незаплащане на допълнителни възнаграждения на офицялните и национални празници , както и извънреден труд , които по закон трябва да бъде описан в договора и да се заплаща допълнително . Това е накратко негативното , но за сметка на тези неща заплатите се заплащат редовно .

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 17.11.2011г. петък в 15:15
мнение от
отношение настоящ служител

Виждам,че няма много скорошни мнения за фирмата,но момичето което е писало последно явно наистина е право ,че в момента е много зле финансово и няма как да е иначе при поличтиката на която залагат напоследък,но всеки си пати от акъла си.Та да напиша последното с което наистина вече тотално се подиграха с мен.Бях в отпуск по майчинство и решавайки да се върна,попитах дали искат да започна направо работа или да използвам натрупания ми полагаем годишен платен отпуск.Казаха ми че предпочитат да си използвам отпуската и така и направих.След като 2 месеца чаках някой да ми се обади за да получа все пак някаква заплата за този период,накрая аз ги потърсих и при получаване на сумата...изненада!!! За месец и половина сумата която получих беше 320 лв,цифром и словом :) защото така се правело,отпуските се плащали върху сумата на която те осигуряват,и която разбира се е минимална.Въпреки че никога не са се плащали така отпуските нямаше какво да кажа или направя ,освен за пореден път да остана разочарована от предната глупост.То за това въртележката на персонала няма да спре да се върти и ще се затварят офиси,никой не иска да работи за самозабравили се работодатели. Не се лъжете и бягайте далече от тази фирма на доизживяване,осигъровките са мизерни ,а заплащането винаги в тяхна полза :)

написано 04.08.2011г. петък в 19:36
мнение от
отношение настоящ служител
в град Варна

Положението е еднакво във всички градове.В момента фирмата е много зле финансово.Сигурно кораба потъва :))))), а мениджърчето от София се опитва да замазва положението.То и за това са глобите.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 16.04.2011г. неделя в 20:16
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Велико Търново

здравейте. Някой може ли да каже нещо за SDI Велико Търново? Коментарите дотук са за другите градове и останах с впечатлението че във всеки град е разлино.

написано 17.01.2011г. вторник в 11:36
мнение от
отношение настоящ служител
в град Враца

Аз съм крайно Недоволна от работата си в тази фирма.Немога да изкажа мнение за колегите в София,но в Враца положението е под всякаква критика.Сложили са една дама за мениджър на Враца,която освен да не се явява цял ден в офиса и да ходи с дъщеря си из града,друго не прави.Работата я гърбят служителките в двата офиса в града.Отношението и е крайно неприемливо,към служителите.Неможе на жена,която ме обучаваше и е на 42 години да и се казва,че е малоумна и ще си отиде от фирмата без да получи нито един лев,а тя работи там 4 години.Така че мили шефове обърнете внимание,какви сте сложили на ръководни длъжности,защото с такива като тях фирмата има много лощо име в града.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 10 от общо 23 123 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88316 мнения за 7764 фирми!