Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим

написано 07.04.2014г. вторник в 14:30
отношение настоящ служител
в град София

!!!Стачката e вид протест и форма на обществено недоволство и натиск от страна на различни обществени групи, най-често наемни работници, най-често върху работодателя, за постигане на различни цели, най-често свързани с условията и заплащането на труда. Тя е сред формите на организиран от синдикатите протест.!!!


 


 Ти си работник или служител, човек на физическия или на умствения труд, за който получаваш възнаграждение от своя работодател.


 Но преди всичко - ти си гражданин на Република България - държава, която с основния си закон - Конституцията, ти гарантира както правото на труд така и правото на сдружаване за защита на своите интереси в областта на труда и социалното осигуряване.


Основните синдикални права по смисъла на Конвенциите на МОТ са :


  Право на всички наемни работници, без никакви изключения и без каквато и да е разлика да образуват организации по свой избор, както и да се присъединяват към тези организации.


 Организациите на трудещите се имат право да изработват своите устави и правилници, да избират свободно своите представители, да организират управлението и дейностите си и да съставят свои програми за действие, без каквато и да е намеса от страна на държавните власт


 Организациите на трудещите си не могат да бъдат разпускани или дейността им спирана по административен ред.


 Право на профсъюзните организации на помещения, където да осъществяват дейността си, както и неприкосновеност на кореспонденцията и телефонните разговори.


  Защита срещу дискриминационни действия при наемането на профсъюзни членове на работа.


 Защита на профсъюзите срещу всякакви действия на вмешателство от страна на работодателите.


  Право на организациите на трудещите се да водят доброволни колективни преговори за сключване на колективни трудови договори с цел уреждане на условията на труд.


 Право на профсъюзите да осъществяват своята дейност в предприятията и на работните места


 Право на трудещите се и техните организации на стачни действия за защита на икономическите и социални интереси на работниците.


 и т.н


 това е  само част от ,  синдикалните права като неотменна част от правата на човека.


 


 


 

написано 06.04.2014г. в 21:23
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!
към обект/отдел Молл Пловдив
в град Пловдив

Новите собственици елате и вижте каква пародия е в Молл Пловдив , няма персонал а искат работата да им върви , колеги напускат ,ниски заплати , конкурентни фирми дават по 500 600 лева заплата  , ние с мизерните 400 лева ... , изнервяща обстановка , постоянно ти се казва давай давай давай , един човек работи за трима ... , жалко много жалко !

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 21.03.2014г. събота в 12:36
мнение от
отношение -- няма данни --

Държат се с персонала като с роби и очакват някой да ги уважава после. Е няма как да стане! Всички негативни мнения са истина. Който е решил да работи в тази скапана фирма е луд.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 18.03.2014г. сряда в 19:35
мнение от
отношение настоящ служител
в град Видин

Напълно съм съгласна и подържам негативните мнения относно управлението на тази ненормална фирма!!! И не че се скътавам или не си върша работата напротив точно обратното и това важи не само за мен ,а за поне 70% от персонала ,които си скъсват гъзовете от работа и правят всичко възможно и по силите им ,за да "изплува" фирмата ....която по думите на управлението е много зле , и пари за повишаване на заплати няма независимо че вършиш работа за трима(поне), а същевременно се пръскат пари за реклама,награди от по 1000 лева за клиенти,скъпи рекламни материали, безсмислени командировки и обучения (донякъде)и на всичкото отгоре от лоялност , уважение ,загриженост ,почтенност  към персонала си решават служител на месеца да бъде на два месеца а не всеки месец както беше...:),а всъщност защо изобщо не го премахнат...така съвсем персонала ще се превърне в главен спонсор на Пикадили и компания ! Незнам думите са малко за да изразя безкрайното си възмущение и огорчение от всичко случващо се  ......

написано 16.03.2014г. в 14:26
мнение от
отношение бивш служител
в град Аврен

Сега ще ви разкажа как накратко пикадили прецаква служителите си. Работих за тях близо 2 години. Почти никаква отпуска не бях ползвал и имах 24 дни отпуска, вечно искам да излезна и дори и лятото ми казваха, че имало много работа и не може да излезна. За сметка на това касиери и управители излизаха отпуска и работих като ненормален и заради тях в кварталното дейли магазинче. Казаха ми, че ако реша да напусна отпуската ми ще да се изплати, едва ли не напускай кои те спира..и реших да напусна защото си скапах здравето. Прецакаха ме защото ме пишеха 2 на 2, а когато бях ом, но аз реално ходех 3 на 1 и 3ят ден бях касиер или приемчик защото някои беше в отпуска и да замествам..оказа се, че 3 тите дни не са ми ги писали защото според управителката и аз съм щял да излезна отпуска и за това пък колеги щели да ме заместват и на тях нямало да се плаща..та за 3 месеца по 3 на 1 ме прецакаха с някакви си 120 часа, но здраве да е сами си направете сметката колко коректна фирма..Напускам аз и си взимам фиша където гледам заплата 510лв и около още 400 отпуска за 24 дни..заплатата ми става 910лв и от там някакви удръжки ми начислили 400лв и чиста сума за получаване 680лв и стотинки...стана ми много съмнително, не стига, че толкова много дни отпуска ами и всичко в данъци..пуснах жалба в инспекцията по труда, а те ми отговориха едва ли не да съм бил благодарен, че все пак са ми изплатили отпуската защото по закон от предишни години не трябвало да се изплаща, ако не си си я ползвал..е това е от мен, това което исках да ви кажа е, че едва ли не отпуската ми отиде в данъци и накрая нищо не се взима освен някаква заплата...просто тотална подигравка, в другите вериги има персонал и поне се ползва отпуска, а тук от умрял писмо...НЕКОРЕКТНА ФИРМА!!!!

написано 06.03.2014г. петък в 00:32
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

това което пишете са пълни глупости,работя в пикадили от 2011


1.никой не ме е карал да оставам след работно време за да си свърша работата когато не се скатаваш всичко си е наред. минала съм през 4 магазина и никога не съм имала проблем нито като касиер нито като заместник


2.никой не ни кара да мачкаме персонала това си е до човек


3.мисля че всички си виждат даговорите преди да ги подпишат и знаят за какви пари ще работят както и не ви карат на сила да ги подписвате  ииии 4. аз също съм пушач и не съм очаквала да ми направат заслон до магазина да си пуша на спокойствие!!! Ест че има негативи но не мисля че е толкова лошо колкото го изкарвате иии да има много работа но не повече или по-малко от другите вериги а на който не му се работи може да си седи в тях и да разчита да му падне от горе!!!


Аз съм доволна от фирмата даде ми развитие,неща за напред но и взе много нерви и време.


 


 


 


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 25.02.2014г. сряда в 19:00
мнение от
отношение настоящ служител
в град Белене

Здравейте,


много негативни коментари виждам! Това е или лудост,или хора които не им се работило и които не са испълнявали задълженията си! От две години и половина съм служител на Пикадили! И се гордея с това! Единствената фирма която не ви одържа от заплатите и единствената фирма която дава шанс на младите без опит! Евала! Един екип една посока! Само напред!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 01.02.2014г. неделя в 21:20
мнение от
отношение настоящ служител
в град Видин

какво става бе колеги никой вече не пише нищо всичко ли се оправи в нашият магазин топло ни е,заплатите са ни малко над минималната управлението ни е просто супер нямам думи новата управителка измисля правила подучена от някои комплексари с малко власт цари безредие а г-н Бурнев не си прави и труда да дойде след смяната на управата да види как върви магазина просто сме до долу от всякъде толкова сме пропаднали че не знам как да се изразя а пушачите нямат никакви права мръзнат като кучета и ги вали снега щото така са и казали,че трябва персонала да се мачка иначе може да потръгне работата ако започне да се държи с разбиране към тези които и изкарват заплатата,както го правеше една от бившите управителки,но сигурно така трябва,защото ние в Пикадили Видин сме пълни идиоти и за всичко си мълчим,защото виждаш ли казали че новата ни управителка е много отмъстителна и ако те нарочи гориш,а ние като пълни кретени седим и мълчим.Мога да пиша още много,но за сега ще спра защото като пиша се отвращавам и от себе си че търпя всичко това.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 29.01.2014г. четвъртък в 23:47
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!
в град София

  Здравей, Nitrous Oxide


Позицията "оператор въвеждане на данни" е подходяща за временна работа, докато учиш или натрупаш малко опит. След това можеш да кандидатстваш и за по-високи позиции. 

Показани мнения 1 - 10 от общо 704 12345 По-стари » >|

Връзки
Сайтове за работа


ИнституцииЗа BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

81400 мнения за 7088 фирми!