Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим

написано 08.05.2012г. сряда в 13:46
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Варна

Някой има ли представа какво е заплащането за позицията Мобилен касиер? Струва ли си да се работи в Интербилд ?

написано 31.07.2010г. неделя в 00:31
мнение от
отношение клиент
в град Варна

Доволна бях много от тях до момента, в който си смених адреса. Тогава техни служители ми прекараха на новия адрес интернет. НО!!! Отказаха да пуснат кабел от южната страна, защото не им се било качвало на господата до покрива и разбиха три стени от северната част на апартамента (спалнята) до южната- хола. Та така на новоремонтираното ми жилище се оказа че зеят някакви дупки и паднала мазилка. Та до там бяхме де, но не ми се занимаваше да се жалвам от тях, за което сега съжелявам въпреки, че кабелите им все още стоят.

написано 20.05.2010г. петък в 12:20
отношение клиент
в град Аврен

Здравейте, клиент съм от 3 години на фирмата и се шокирах когато разбрах че двугодишният ми договор /които е изтекъл отдавна/ е бил автоматично преподписан за още 2 години без да бъда нито уведомена, нито да подпиша допълнителен продължаващ договор. Това сигурно не би било проблем до момента, в който ми се налага да живея в др. град и разбирам че се иска от мен да продължа да плащам нещо което няма да ползвам!!! Няма нужда от повече подробности, просто живеем в БГ.

написано 23.02.2009г. вторник в 14:47
мнение от
отношение клиент
в град Варна
zdraveite az sam edin biv6 kandidat klient na tazi firma. Sre6tnah izkliu4itelno nekorektno otno6enie ot strana na slujitelita na firmata i v 4astnost tezi koito okabelqvat. pusnah si zaqvka pre karvane na internet v raiona na voenna bolnica kakto e reda v ofica na ul. Car Asen i ot tram me uveriha 4e na sledva6tiq den tehni kologi ot okabelqvaneto 6te doidata na ogled. Ni6to kat podobno. Posle kato otnovo gi potarsih i te me uverqvaha 4e sa udvali, no nemogli da namerqt adresa. Okaza se 4e te l1jat i vaob6te ne se idvali na ogled. S trista zora gi nakarahme da doidat i kazaha 4e trqbvalo o6te edin sased da prekara net, koeto 6tqlo da stane sled 2-3 sedmici. Az se vidqh s tozi sased i toi mi kaza citiram "az ot minalata godina gi 4akam da doidat i nakraq kat viqdh kvo e polojenieto minah na M-tel". Sami precenete kvo be6e edinstvenoto ne6to koeto mojeh da napravq, i go napravih, namerih drug internet dostav4ik i tova e Rodnilb, edinstveni te v cqla varna se otnesoha seriozno s men i mi prekaraha neti sega svalqm film za 30-40 min. Edinstvenoto koeto moka da kaja, e 4e "kogato faktite govorqt i bogovete mal4at"
написано 18.12.2008г. петък в 17:20
мнение от
отношение -- няма данни --
Псевдонимът ми е достатъчен за да се разбере самоличността ми. Това, че Вие не можете да я разберете е ваш проблем. Негативи или позитиви от моя страна към Интербилд като работодател са се заличили отдавна. Да си мерим сили или там каквото сте написали може да пробвате с други свои клиенти - аз все още имам някакво уважение към бившите си колеги (жалко, че трябва да бъдат представлявани от хора като Вас, които даже им е трудно да проумеят, че някой се опитва да защити фирмата въпреки, че намира и недостатъци в нея). Радвам се, че ще спрете дискусията си с мен (надявам се наистина е така, както вече написахте), защото нямам желание да повтарям думи, вече написани от мен, които явно Ви е домързяло да прочетете или Ви е затруднило да разберете.

Поздрави, Йоана Проданова!
написано 11.11.2008г. сряда в 17:58
мнение от
отношение настоящ служител
oho boho.- Самия факт, че не заставате зад собственото си име, бивш колега говори красноречиво за Вас. Обръщението ми беше адресирано по принцип, а получавам конкретен отговор от Вас, дори и оценка. Но ако имате да ми кажете нещо заповядайте в офиса, oho boho и по-смело. Нека премерим сили в директен двубой с красноречие и качества, а така ..... негативизма остава във Вас, аз се чуствам добре "днес, тук и сега", ако смея да употребя една тривиална фраза без Вие, oho boho да я вземете като личен коментар за Вас. Желая Ви съвсем искренно да попаднете в желаната от Вас среда и да имате моя късмет по отношение на сегашната ми работа, както и предишната. А човек когато не е наясно с някой неща е добре да не ги коментира за да не става за смях на другите. За мен диалога с Вас приключи. Не ми е присъщо да комуникирам с призраци. Но пак Ви казвам желая Ви успех. Колкото повече от хората в тази държава се чустват на мястото си, толкова по-добре за всички нас. Търсете предизвикателството,търсете във всяка една ситуация хубавите неща, търсете..... така аз намерих своето място в "Интербилд". Вашето е може би някъде другаде-света е шарен дано го намерите по-скоро. Успех!
написано 11.11.2008г. сряда в 12:44
анонимен">мнение от
отношение -- няма данни --
Фирма, собственост на мутри, свързани със СИК. Целият град ги знае кои са. Без коментар какво може да се очаква в такава структура.
написано 11.11.2008г. сряда в 11:25
мнение от
отношение бивш служител
в град Варна
Четейки предходните две мнения, виждам желанието на двама настоящи служители да направят евтина реклама на фирмата.
В Интербилд намерих много приятели, споменах също, че мнението ми като цяло е положително. Но много моля, видях също как си тръгва човек, който е с тази фирма от създаването и много други хора, които уж бяха нависоко, тръгнаха си и хора, защото нямаха никакъв шанс за развитие (не поради некадърност). Така, че без да си измисляте невероятни предимства за компанията.
Нямам лошо отношение нито към ръководството, нито към персонала, напротив - винаги съм била в добри взаимоотношения с хората във фирмата, но да отричате очевидни факти - малко нагличко ми се струва.
Г-жата по-долу не знам в коя компания е работила, но след структурни промени си тръгват хора с ниска оценка за работата им. И не знам какво е работила колежката, която беше обвинена, че е била продавачка в магазинче, но явно има повече качества от новите "финансисти", които си е намерил Интербилд.
П.п. Оценката ми за компанията остава такава, каквато съм посочила и в първия си пост.
написано 10.11.2008г. вторник в 17:22
мнение от
отношение настоящ служител
в град Варна
Работя в Интербилд от много дълго време. Беше ми изключително интересно да прочета долните мнения на бивши служители, защото винаги се опитвам да уважавам чуждото мнение. Знаете, че модела на всяка една колективна работа изисква демонстриране на приемственост към идеите на партньорите в работата и поради тази причина всяко едно мнение на хора като мен за компанията, в която работя, е много любопитно и важно.

Далеч съм от мисълта, че едно работно място, каквото и където и да е то, може да бъде перфектното; че може да бъде най-доброто или най-лошото. Едно работно място е такова, каквото ние самите си го направим. При постъпване на работа, както ние правим впечатление на колегите и на ръководството, като по същия начин те си изграждат мнение за нас. Всяка една нова позиция в непозната до момента работна среда предполага уникалния шанс, постъпвайки на новото работно място, ние да изградим такова мнение у другите за нас самите, каквото да отговаря на нашите очаквания за добро посрещане и работа с желание и усмивка след това. Също така, ако сме достатъчно находчиви към гледната точка на колегите, до голяма степен би зависило и от нас самите как ние ще възприемем тях и какво мнение ще имаме за тях. С други думи казано, е необходимо най-вече да бъдем широко скроени личности с позитивна нагласа към случващото се и предстоящото да се случи.

Защо го казвам всичко това тук? През изминалите четири години, в които съм бил на работа в Интербилд е нямало нито един момент, в който някой от ръководството да постъпи срещу мен необосновано критично или да приложи спрямо мен незаслужена санкция. В едно от долните мнения се твърди, че ръководството демонстрира диференцирано отношение към служителите. Моята практика отрича тази идея категорично – за толкова време аз съм подхождал изцяло честно и откровено с хората, на които пряко се подчинявам. Когато е било необходимо да призная неизпълнена работа от моя страна, съм го правил с адекватна реакция на извинение и признаване на несвършеното. В резултат на това е факт същото от страна на ръководството – никога не се е случвало мое желание за контакт с тях да не бъде осъществено или да бъде посрещнато с пренебрежение и липса на внимание.

По отношение на изплащането на заплатите винаги са били изключително точни и коректни. За моята позиция смятам, че получавам много адекватно заплащане, което би било единствено като пожелание ако работя на подобна позиция на друго място. Под форма на привилегии към получаваното смятам, че имам много и важни бонуси, които ме карат да се чувствам щастлив, че работя за тази компания и смятам, че всичко това, което имам в плюс към никак малкото по размер месечно възнаграждение утвърждава устойчиво желанието ми да продължа да работя за Интербилд без да коментирам и да търся други оферти за работа. Получавам безплатно интернет в дома ми, безплатно домашен стационарен телефон, безплатно телевизия, имам и служебна SIM карта. Смятам, че нямам какво повече да обсъждам като доказателство, че получавам от Интербилд повече от адекватното.

Компетентност на колегите? Може би за успеха на един бизнес в телекомуникационния сектор трябва да говорим за находчивост при изпълнение на възложеното, а не толкова като огромни капацитети от познания и компетентности. Да, колегите ми са изключително интелигентни млади хора с желание за работа и находчиво мислене. В офисите ни се чувства динамика, креативност и интелигентен подход към абонатите. В останалите ни офиси, в които работи администрацията и вътрешнофирмените звена се усеща топло отношение и уважение. Единственият вариант, според мен, да не успеете на желаната от Вас позиция в нашата компания, е да нямате желание за това. Ако бъдете приети на работно място при нас и покажете желание за работа, лоялност, амбиция и готовност да се научите на нещата, които не можете, Вие със сигурност ще успеете. Ако дойдете при нас без желание за работа, като смятате, че ще успеете без да покажете нищо, без да бъдете лоялни към колегите и работодателите и не издържите на темпото, наложено от сплотената, качествена и динамична колективна работа, за Вас няма да Ви остане нищо повече от това, без никакъв повод, основание и логика да започнете несправедливо да обвинявате колегите и ръководството на фирмата за личните Ви несполуки в професионалната реализация. Преди всичко е важно да бъдете реалисти и да имате трезва оценка за Вашите качества – това важи за всяко едно работно място, където кандидатствате. Отправям молбата, с цел всички да бъдем лоялни и честни към работодателите ни, които и да са те, никога да не обвинявате ръководството на компанията, в която работите или колегите с които сте заедно, за липсата на Ваши личностни качества, които, без значение дали в Интербилд или не, са довели до проблем с професионалната Ви реализация.

Показани мнения 1 - 10 от общо 13 12 По-стари »

Връзки
Сайтове за работа


ИнституцииЗа BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

81396 мнения за 7088 фирми!