Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
Поради системни опити за неспазване на правилата на сайта, мненията за тази фирма подлежат на проверка преди показването им.
написано 01.09.2013г. в 15:27
отношение шубе го/я е и не казва!

Привет,


във връзка с въпросите за тази банка смело можем да кажем, че тук стандарта е двойствен. Аз лично нито съм клиент,нито пък работя в тази банка, но имам приятели, които работят там. 


От впечатленията ми за банката, като цяло мога да кажа само положителни неща. Гръцка банка, но напук на славата за гръцките банки познавам хора, които се чувстват добре там и получават много добро възнаграждение. Работата е сериозна и отговорна, а политиката на банката е последователна. Обучават служителите си и се грижат за това те да се чувстват добре. 


Относно стандарта там, налице е силна поляризация. Има служители, които получават много високи и добри заплати и такива, които работят за жълти стотинки. Тези, които получават добри заплати са на различни позиции от по-високо естество. За разлика от другите банки тук на високите позиции СЕ ПЛАЩА, докато примерно в някои други банки заплатите са оеднаквени с тези на по-ниските позиции. Тук отговорността е обвързана със заплатата, както трябва да бъде. 


Лошото тук е,че може с години човек да буксува на една позиция и да няма възможност да дръпне нагоре особено, ако е на специфична позиция в конкретен отдел. Катеренето по стълбичката на успеха е доста трудно, докато в една компания например това се случва тук единствения начин да получиш повишение в йерархията е да извадиш голям късмет или някой от горестоящите да напусне. 


Като цяло банката е добра, стабилна, заплатите обвързани с отговорностите, имат политика по управление на кадрите и тяхното вътрешно развитие по отношение на обученията. Проблем е обаче развитието на конкретния служител нагоре по посока служител-мениджър-шеф на отдел и т.н. 


Съветвам ви да изкарате едно 2-3 години тук и да потърсите друга възможност след това във връзка с реализация на по-висока позиция в йерархията в друга финансова институция. 

написано 20.05.2013г. вторник в 16:56
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте! Преди месец вече ходих на интервй за работа в Алфа Банк. И казаха, че ще ми се обадят във всички случай да кагаж резултата и евентуално да ме поканът на второ интервю. Но до сега още никой не е е обадил. Някой който е ходил може ли да каже каква е практиката и дали да се надявам изобщо. по телефона ми се казваше да чакам обаждане от Човешки ресурси и аз цял месец вече съм в очакване ............

написано 22.03.2013г. събота в 13:01
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Пловдив

Здравейте.


Някой ходил ли е на интервюто в Пловдив за Специалист продажби ? Искам да попитам има ли практика да се звани, когато си неудобрен. А след колко време се обаждат, ако си одобрен. Интервюто в София на английски ли е ?


Ще се радвам, ако дадете инфо


Благодаря :)

написано 08.03.2013г. събота в 09:54
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте!


Как е настоящото положение в банката?Заслужава ли си да се явявам изобщо на интервю?

написано 05.12.2012г. четвъртък в 20:50
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!

Зависи от позицията, на която кандидатстваш. Първото интервю винаги е на български език.

написано 06.05.2012г. в 21:37
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте. Искам да попитам на английски ли е интервюто? Благодаря ви предварително.

написано 30.01.2012г. вторник в 16:54
мнение от
отношение клиент
в град София

Възмутена съм от непрофесионализма и безобразното отношение на служителите на тази банка към клиентите! Не мога да повярвам, че това да ми звънят през пет минути на личния телефон по всяко време разни неинформирани, некомпетентни, невладеещи добре български език и очевидно недостатъчно заети госпожи, е в рамките на закона! Живеем в нормална, свободна държава и смятам, че е недопустимо такова отношение граничещо с личен тормоз. Следва взимане на съответните мерки за да защитя правата си на клиент и спокойствието си!

написано 21.12.2011г. четвъртък в 17:54
мнение от
отношение кандидат за работа

Искам да попитам какво имате впредвид под мизерно заплащане....на фона на другите банки примерно как е заплащането в Алфабанк и сега след сливането дали няма да има подобрение в заплатите и разместване из структурата.

написано 21.12.2011г. четвъртък в 13:23
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Интервюто за работа на което бях ме втрещи. Честно казано на подобно интервю не бях присъствал. Служителя от  „Човешки ресурси“ който провеждаше интервюто разпитваше само базови въпроси за автобиографията ми без никаква конкретна насоченост и задълбоченост към моите професионални умения и опит в джлъжността за която кандидатствах.  Присъстваше и служител от дадения отдел който така и не се представи. Предполагам заемаше някоя ръководна длъжност.  Още по-интересно беше когато започнахме да влизаме в детайли за структурата на работния процес те се затрудняваха да обясняват подробно какъв е точният процес на работа може би защото беше доста всеобхватен. Явно или ги мързеше да говорят или наистина се затрудняваха да обясняват в подробности. За всяко нещо трябваше да ги разпитвам подробно като, че ли са седнали при мен на интервю. Впоследствие ми вметнаха, че сигурно ще се налага да се оставя следработно време. След още малко въпроси от моя страна ми споделиха удължаването на работното време се случвало доста често. Имаше и още куп излъгации които няма смисъл да споменавам. Разпитах ги и за бонусните схеми и цели които пак ми ги спестиха. Но накратко ми обясниха най-важното как всеки служител в банката може да направи голяма кариера дори да започне и като стажант ако го заслужи с изявяването на своя собствен труд ще бъде възнаграден. И още благи приказки се изговориха с които да впечатлят бъдещият кандидат служител.


 Все пак за толкова голямо име и банка очаквах доста по-впечатляващо изпълнение, а не толкова празни приказки без никаква насоченост;)

Показани мнения 1 - 10 от общо 315 12345 По-стари » >|

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88307 мнения за 7764 фирми!