Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим

написано 16.04.2012г. вторник в 12:28
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел Logistika
в град София

Наистина ли на 19 май ще има семинар във Велинград или е фирмен слух

написано 05.01.2012г. петък в 21:13
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Логистика
в град София

Защо искате да станете наш служител.... Когато ми задодаха този въпрос на първото ми интервю отговорът ми включваше думички като уважение, привелигии, потенциал за развтитие, фирмена култура и прочие... думи, които изгубиха смисъла си в процеса на работата ми към въпросната организация. Днес отговорът ми гласи следното: защото друг такъв идиот, който би работил за смешната ви заплата ,в жалката ви "фирма" ,няма да си намерите! Гопет Логистикс ЕООД едно голямо "семейство", в което шуробаджанащината е основата, върху която се градят фирмените отношения - винаги има свободни длъжности за лица, които са в близки роднински или приятелски връзки с назначаващия или други членове на неговото семейство, без оглед на техните качества за дадената длъжност. Хората, които са извън така наречения "семеен кръг" се назначават на най-ниско ниво в служебната йерархия на позиция, за която дори и не съществува длъжностна характеристика, защото включва поемането на толкова широк кръг от отговорности, че не могат да бъдат събрани на няколко листа... Извънрдения труд е нещо нормално, а отказването от него е табу, което води до прекъсване на трудови взаимоотношения. Бонус пакетите не приключват с това "уважението" е дълбоко забравен добродетел, който се замества от задколисни интриги и словоизлияния в нефорлмана обстановка. Фирмената политика по сигурността на "бъдещите служители" е на толкова високо ниво, че до последния ден, в който нямате постоянно трудови отношения ви уверяват, че ще разчитат на вас и в перспектива до настъпването на деня "Х", когато се взема решение, че нямат нужда в бъдеще от вашите услуги и ви молят да им върнете фирменото яке "подарък". Това е моето скромно и възможно най-сдържано мнение, чрез което запазвам препоръките и похвалите си за Гопет Логистикс...P.S.Единственото нещо, за което не съжалявам след пребиваването ми в това "учреждение" е познанстовото ми с един неверотен човек... Пожелавам му успех и искренно се надявам да бъде щастлив.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 29.05.2011г. в 20:28
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!
към обект/отдел спедиция
в град София

Добреде, две страници с мнения изчетох, в които общо взето въпреки различните оценки за възможност за развитие, наличие или не на интриги и т. н. всички оценяват заплащането като добро. Айде някой да се пресрами да каже колко лева месечно получава средностатистически спедитор в Гопет Транс. 

написано 20.03.2011г. в 01:59
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

Здравейте!


Преди да започна работа в Гопет Транс, нито имах идея кои са, нито си направих труда да чета по форуми. Сега съзнавам, че това щеше да ме демотивира тогава. Много приятели ми споделиха опасенията си от това, което са чували и чели, но се радвам, че не обърнах внимание тогава. Аз ще изложа онова, което виждам и срещав всеки ден, а на вас оставам да преценявате.


Работата е много, не се надявайте на друго. Отношението - зависи от отдела, в който започвате работа. Има си някои доста разбрани хора, човешки отнасящи се, но има и хора от другата крайност - хора не понасящи чуждо мнение, особено, ако си на по-малко от година работа във фирмата.


Има си работохолици (и там има крайности...), има си и натегачи, слава Богу са минимални. Отделите са добре замислени и разделени по дестинации, по внос и износ. Всеки отдел си е с отделна печалба, така че в крайна сметка - взимаш толкова, колкото екипът е изработил.


Както навсякъде и тук си има интриги, но има и страхотни приятелства, въпреки конкуренцията и сблъсъка на интереси.


В социално отношение - не ми е позната българска фирма, която да дава толкова много на служителите си. Много приятели и бивши колеги са ми признавали, че завиждат и за заплащане, и за подаръци. Забавяне на заплатата е абсолютно изключено да се случи, а бонусите си заслужават. Веднъж годишно се прави и медицинско изследване в офиса на всички служители.


Колективът е голям и откакто съм във фирмата не е спирал да се увеличава, въпреки кризите в последните години.На година сеовенчаваме поне с две нови работни места.


Развитието не е от най-лесните тук. Първо трябва да се докажеш наистина. Тук не върви шуробадженащината - аз съм еди-кой-си и значи трябва да ми плащате за това. Тц, обърка влака пич. Работиш, натискат те, да не кажа на моменти смачкват, за да дадеш най-доброто от себе си, да покажеш, че наистина можеш и да затвърдиш име и позиции. Много хора не го осъзнават, но именно заради това фирмата върви напред. Да, на моменти е нечовешко, но съм видял, че по другите фирми нещата са по-зле.


Един от тежките моменти във фирмата е обучението, просто защото липсва адекватно такова. И все пак веднъж годишно се минава на външно обучение.


Административното разделение понякога е абсурдно - на някои колеги им се събират повече функции отколкото реално е възможно да поемат, което води до не добре свършена работа.


За мненията - трудно се прокарват наистина, но с постоянство се постигат много неща. Взимането на решения е бавен и муден процес, но това произтича от многото функции и натовареност.


 


Гопет Транс е една постоянно развиваща се фирма, не е перфектна, но предоставя едни много добри условия за работа. Има установени работни практики, има и проблеми, но когато се развиваш си винаги на принципа "проба-грешка".

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 21.02.2011г. вторник в 18:49
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Тъй като се каня да кандидатствам за новообявена длъжност в "Гопет", много ми беше любопитно и поучително да прочета старите мнения.


Прави ми впечатление, обаче, че като се изключи настоящата тяхна служителка, останалите включили се са писали доста неграмотно.

написано 19.01.2011г. четвъртък в 14:47
отношение бивш служител
в град София

с мен бяха некоректни с заплащането на извънредният труд,по принцип проблема е в средният мениджмънт

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 14.12.2010г. сряда в 12:43
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Бойчиновци

Гледам как пак усърдно се търсят служители в тази спедиция... какво става там... всички ли които наемат са малоумници или просто лош HR ресурс ?? Мисля да кандидатствам, ама при това текучество силно се замислям.. моля ви за коментар.

написано 08.02.2010г. вторник в 17:20
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Интересуваме нивото на заплащане във фирмата и на  пълна заплата ли осигуряват?

написано 19.10.2009г. вторник в 03:12
мнение от
отношение -- няма данни --

 


Уважаеми читатели, нека само да ви уведомя, че това изказване е строго лично мнение и нежелая то бъде взимано за 100 процента реална оценка, но в духа на истината искам да изложа няколко факта, а те са следните:


 


1-во Изключително известна фирма в бранша и не само, но и заради факта, че се слави с една от малкото който плащат в уреченият срок.


2-ро Голяма история с която много малко фирми в България могат да се похвалят след идването на така наречената пазарна икономика.


3- то Невероятен пазарен дял, който я поставя на една от първите позиций в бранша.


 


 


Като цяло картината изглежда най-малкото невероятна като се има на в предвид на какво ставаме свидетели ние всички като работещи, но както е известно монетата си има две страни. Нека бъдем честни , всичко това се постига с цената на много труд, лишения, нерви, викове крясъци интриги ако щете не е никак лесно.


 


Аз по никакав начин не искам да поставям под съмнение способностите на кадрите във фирмата, защото съм на мнение, че да си един от лидерите все някой в тази организация трябва да го бива за нещо.


 


 


Като цяло картината която аз видях, бе следната : влизаш в екип съставен от N брой служители, който са стиковани до такава степен, че всяка тяхна мимика се разбира от другите/невероятно е /. Влизаш с надежда да се докажеш, да се научиш, да се шлифоваш ако щете , но всичко води до един момент където се осъзнаваш, че мястото ти там е толкова ниско, че както споделя мнението си Izlugana. com секретарката има повече власт от теб.


Нямаш право на нищо, всичко което предложиш бива отхвърляно с довода на тебе не тие работата това, не ти е работата онова. Иземваш функциите на човека който ги е работил преди теб и то безапелационно/а те са предимно предимно подредба на документи и всичко свързано с онова, което те учи на Бизнес администрация нищо общо с транспорт и спедиция / . Задаването на въпроси относно как да стане нещо, бива отхвърлено с довода: Нали сте го работили., Е вече нали Ви показахме веднъж и любимото ми което най- много стимулира един нов служител : Вие да не сте малоумни/използването на учтива форма е по лично мое усмотрение от уважение към личността на даден човек/.


Всичко във Вашата работа се отнася до това как се отнасяте с преките си колеги особенно в случайте когато някой е нарушил личното ти пространство с личното си отношение и ти си защитил и малкото останало ти самочувствие, дали сте премълчали или дали сте възроптали и недай си боже ако сте си казали, тогава оперативките са Ви в кърпа вързани и то не в пресъствието на двете страни за да се изясни дали има проблем някакв, а си привикан лично в присъствието на "“HR”" "специалист" и ръководният ти мениджър . Все си мисля, че има и по- лесен вариянт за изглаждане на отношенията между персонала в отдела, от това да се прави едва ли не кръстосан разпит . Сблъскваш се с едно статукво, което няма как да бъде разбито, освен ако не мълчиш, не изпълняваш и не ближеш задници / с извинение за израза/ала и тогава вероятността е малка. Абе на кратко казано да се изключиш и да забравиш какво искаш да постигнеш. Жалкото в моят случай бе, че явно не попаднах на правилните хора и те попаднаха на мен. Няма да е лъжа ако кажа, че съжалявам от части за това, че не успях да се докажа пред тях, но кагато си дадете равносметка от какво се лишавате и за какво го правите, че личното ви мнение е тема табу, че Вие като личност избледнявате там в името на „ОТДЕЛА” където се чувстваш отхвърлен.


 


 


Но има и друг момент, колектива на фирмата поне по мое впечатление в по- голямата си част е отговорен, дисциплиниран и работлив.Срещал съм много разбиране и подкрепа от хора който дефакто нямат интерес да ми помагат, защото видиш ли кипи вътрешна конкуренция. Бил съм, а и в момента с невероятно добри впечатления от тях и продължавам да твърдя , че тези хора са булшинство. Няма как да няма проблеми когато си в такъв колектив от толкова много хора с толкова много манталитети/ да не влизаме в полемиката ,кой от града, кой от село/


 


Административно фирмата по отношение на това как се отнасят със теб като работодател е издържана смея да твърдя на много високо ниво, като социални придобивки за служителите е помислено повече от средното ниво.


 


 


Нека мнението ми не бъде миродавно, а да бъде само знак покрай, който минавате. Все пак народът го е казал : „Свят широк, хора всякакви”.


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда

Показани мнения 1 - 10 от общо 21 123 По-стари »

Връзки
Сайтове за работа


ИнституцииЗа BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

81333 мнения за 7078 фирми!