Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 10.02.2014г. вторник в 17:31
мнение от
отношение -- няма данни --

Описание и Изисквания: Във връзка с разрастване на дейността, “Фесто Производство” ЕООД, дъщерно дружество на водещ в областта на пневматичната автоматизация германски концерн, търси да назначи: Инженер, контролно-измервателни прибори и апаратура (по заместване)  в отдел “Нови продукти”, Изпитвателна лаборатория


 Задължителни изисквания:


• Висше техническо образование;


• Отлично владеене на немски език (ниво В2) и на английски език (ниво В1);


• Отлична компютърна грамотност – MSOffice;


• Познания съгласно стандарт EN ISO IEC 17025 са предимство;


• Практическият опит на подобна позиция ще се счита за предимство;


• Инициативност, организираност, способност за работа в екип.


 


Ало, голямата фирма, немската компания - докога хора с професии, и стаж знаещи немски език на ниво В2 и английски В1  ще трябва да вадят заплатите на неграмотните административни кокошки???


Толкова ли не можете една обява на немски и дори на английски да напишете, а ще имате претенции от кандидатите да го знаят. Срамота е!!!!! Смешни сте!

написано 29.09.2012г. неделя в 19:26
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!
в град София

Здравейте! Пиша тук за да подкрепя мнението на Аринел от предишния пост. За съжаление това е самата истина. Тука доста се е писало и за шуробаджанащината и за мамините синчета, но едва ли това ще промени нещо. Единствената ми надежда е, че с встъпването си в длъжност новия управител на фирмата, ще направи някои промени в тази насока...дай боже! За бригадири, началник смяни и т.н., трябва да се назначават хора с ценз, които да знаят какво е работа в екип. Да знаят как да погалят работника с думи. Сега положението е трагично. В цеховете се чува само "абе, убе, че те.." Г-да и Г-жи началници, една блага дума ще свърши много повече работа!


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 25.06.2012г. вторник в 22:19
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!
към обект/отдел външен
в град Аврен

 


Като човек, обичащ родината си, уважаващ високотехнологичните нации като тази, създала марката festo, от висотата на образованието си и богатата култура, които натрупах в трудни и сложни времена, съм особено очудена и огорчена от ниското качество на "материала" в българското представителство на festo. И така, уважаеми господа германци, как допуснахте толкова неквалифицирани кадри да висят като коледни играчки на фирмата ви в България, като грозни и безполезни украшения. Толкова ли е трудно да се намерят специалисти владеещи немски и английски език, че трябваше да назначавате мамините синчета с българска филология в сектор, изискващ най-малко икономическо, инженерно или поне техническо образование. Ако мислите, че тази корупционна практика няма да бъде забелязана, то много грешите. Тези ваши директори и служители контактуват със специалисти от съответната област и некомпетентността им е направо потресаващо отровна. Освен това грешките, които те допускат рано или късно ще отзвучат във Вашата къща и както може да се досетите, при малко усилие от моя страна, и в Европейската общност. Мисля, че си позволявате да давате много лош пример, назначавайки кадри, които влачат следа от стари наследствени агентурни връзки - имената ще запазя за разследващите. Така вие създавате впечатлението, че в България няма кадри, което е изключително погрешно и обидно, а в същото време обучените хора със своите способности, квалификация, умения, знания и висок интелект остават безработни или се насочват към нискоквалифицирана работа, разпилявайки на вятъра своите умения, а специализираното им образование и многогодишният им опит биват разхищавани благодарение и за сметка на готованковците, радващи се на връзките на мама и научени, че парите могат да им купят и работата и недостигащия им опит, образование, квалификация, заменяйки го с двуседмични специализирани курсове. Надявам се правилно да разберете доброто ми желание да Ви предпазя от големите проблеми, които назряват и да приемете достатъчно сериозно думите ми, при това, с новото си ръководство вие можете да поправите грешките на старото. Но моля Ви, направете нещо. Не оставяйте машината да работи със старите части, които и до сега не са били на мястото си.


Поздрави и успех!


До скоро :) 


 

написано 04.05.2012г. събота в 19:34
мнение от
отношение -- няма данни --

Стефчо ,ето ти линк   http://www.jobs.bg/f1427946  Дата:03.05.2012


"....Задължителни изисквания:


• Висше техническо образование, механичен инженер


• Много добро владеене на немски език (ниво В2); допълнително владеене на английски език е предимство


За пореден път някой, който не отбира бъкел ни немски ни английски, търси хора, които да му вадят заплатата. Хайде много станаха такива. И то да знае В1 и В2, хората с подобни знания от кога напуснаха страната...

написано 04.05.2012г. събота в 15:30
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте,искам да споделя личното си мнение-а то доскоро беше доста добро за тази фирма.Само,че доскоро,защото като всичко друго в нашата мила Родина и това сме успяли да побългарим.Кандидатствах за работа в споменатата фирма и понеже имам нужното образование почти бях убедена,че ще бъда наета на работа.Оказа се,че имало по-добре квалифициран човек от мен и аз приех това съвсем нормално.Съвсем случайно впоследствие разбрах,че кандидата заел това място има завършена хуманитарна гимназия(аз съм с техническо образование) и пак съвсем "случайно" роднина провеждаща интервютата с кандидатите и разни други "случайни"познати,та изводите са си за вас.............................

написано 05.03.2012г. вторник в 12:36
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Добър ден. Бихте ли могли да посочите линка за обявата от 28.02.2012 ако тя все още е валидна, защото от известно време имам желание да започна работа там а пък нищо немога да открия. Благодаря ви предварително :)

написано 28.02.2012г. сряда в 09:31
мнение от
отношение -- няма данни --

Здравейте! От вчера видях следната обява на Фесто -  Инженер, електрончик (конструктор на тестова апаратура).


Може ли някой да сподели какво е стратовото заплащане за тази позиция, в случай, че обявата не е партенка, и е реална.


Поне за мен няколко неща будят съмнение - имаш претенции кандидатата да знае английски или немски език, а обявата ти е пусната на български език. Да разбирам ли, че някой, който си стои в удобния офис, и не отбира бъкел ни от немски, ни от английски, е поставен там, за да му се намери работа и да е на заплата въпросния човек, обаче от кандидатите се очаква да знаят съответния език на ниво В1 или В2. Няма как подобно изискване да не прави впечателение.Какъв е проблема да напишеш обявата на съответния език, и да отсееш онези, които не го ползват?


 ИНЖЕНЕР, ЕЛЕКТРОНЧИК (конструктор на тестова апаратура) в отдел “Индустриален инженеринг”    Задължителни изисквания:


• Висше техническо образование, специалност „Електроника”


• Много добро владеене на немски език или английски език (ниво В2); допълнително владеене на втория език поне на ниво В1 е предимство


• Отлична компютърна грамотност - MSOffice • Опит с LabView, Test Stand • Практическият опит на подобна позиция ще се счита за предимство • Инициативност, организираност, способност за работа в екип.


 Компанията предлага:


• Мотивиращо възнаграждение;


• Богат набор от допълнителни придобивки;


Другият момент - "мотивиращо възнаграждение" Хайде да не подцценяваме интелигентността на кандидатите  - след като имаш изисквания - имай смелостта да кажеш и какво предлагаш, дали е мотивиращо или не, всеки сам може да си прецени.


Когато една компания има претенеции за определени квалификации и качества към кандидатите за дадена позиция е редно да напише какво минимално компанията предлага от своя страна, в това число и като заплщане. Доколко даден кандидат отговаря на тези изисквания е отделен въпрос и субективна преценка от страна на работодателя.


Не е изключено след цялото инвестирано време от страна на кандидата за подготовка, интервю.. и т.н , да чуе сума, която е обидна за него! И с това да се получи, че кандидата си е загубил времето


 

написано 09.08.2011г. сряда в 18:01
мнение от
отношение настоящ служител

Яворе, Яворе.....много филми гледаш! Това е производствено предприятие, а не ботаническа градина! Посочи ако обичаш друго такова, в което да има атмосфера ....такава каквато ти си представяш.


Аз мисля, че са доста малко! Фирмата се стреми доста усърдно, да предостави на служителите си добра атмосфера за работа, но все пак, различни хора...различни идеали.Много хора с различни характери на едно място не е добре! Винаги ще има интриги, но това е навсякъде...не само в ФЕСТО.  НЕ СМЕ ЕДНАКВИ!!!! Относно ръководителите....ами то пак ги има навсякъде и няма начин да ги няма:) Освен ако не искаш да станеш овчар! Тогава атмосферата ще е перфектна! Бееее!  И все пак ти си взел своето решение...така че няма смисъл да оплюваш фирмата от която си цоцал толкова години!


Успех в бъдещите ти начинания!


И дано и тях да не оплюеш някой ден!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 09.05.2011г. вторник в 12:18
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

как да кандидатствам за работа при вас работила сам рес оод като монтажник на пласмасови изделия сега ни съкратиха за пореден път живея в младост1 моля пишеми на emaila

Показани мнения 1 - 10 от общо 31 1234 По-стари »

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

87529 мнения за 7679 фирми!