Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 25.01.2015г. в 16:47
мнение от
отношение -- няма данни --
в град София

 ЗДРАВЕЙТЕ,ТЪРСЯ СИ РАБОТА В СФЕРАТА НА ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ . ПОНЕЖЕ В JOBS.BG ОБЯВИТЕ НЕ ДЕЙСТВАТ, А НЯКОИ ОБЯВИ ГИ ВЪРТЯТ ПРЕЗ ДЕН , ШЕ СЕ РАДВАМ ДА МИ ОСТЯВИТЕ Е-МАIL -I ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ - ПРИМЕРНИ РАБОТИ -СИСТЕМЕН АДМИНИСТРАТОР,ХЕЛПДЕСК, АТМ И ПОС ТЕРМИНАЛИ,СИСТЕМЕН ОПЕРАТОР, ВЪВЕЖДАНЕ И ИНСТАЛИРАНЕ НА ПРОГРАМИ И ПЕРИВФЕРНИ УСТРАОЙСТВА.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 23.01.2015г. събота в 11:17
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Варна

Днес бях на интервю в ОББ-Варна, при госпожа Юлияна Тонкова, за позиция "Обслужване на клиенти". Не съм доволна, тона и беше все едно ми се караше, незнаеше даже за каква длъжност съм кандидатствала. Основните въпроси, бяха: защо кандидатствам за определената позиция, как си представям работата, мога ли да възприема и запомня голям обем информация, мога ли да работя под напрежение, имала ли съм липси на старото работно място, какви качества искам да има прекият ми ръководител, кои са положителните и отрицателните ми черти, какви качества искам да имат колегите с които ще работя, по какъв начин ще привличм клиенти, до тук добре, и идват най-интересните въпроси: омъжена ли сте, имате ли дете, на колко години е, има ли кой да го гледа, под наем или в собствено жилище живеете. Какво е това чудо, значи като имаме деца и като сме майки, неможем да си тарсим работа, защото не е позволено да излизаме в болничен. В прав текст ми каза, че ако излизам в болнични, което означавало, че няма да си направя таргета, защото даже и да си пълен месец на работа било изключително трудно да го изпълниш, до месец намирали начин да се освободят от теб. Тази госпожа да не би мъж да я е раждал?!?!?! Един вид, нямаш право на мъж, деца и прочее, ти си омъжен за работата си. Съжалявам, че си загибих времето, не го правете и вие, явно търсят току що завършили млади, неопитни дечица да им свършат работата. И всичко за около 500 лв, + бонуси, които не се знае дали ще получиш. Явно в сегашно време в банковия сектор за обслужване на клиенти нещата са доста зле.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 16.01.2015г. събота в 16:12
мнение от
отношение настоящ служител
в град Габрово

заплащането за провинцията е добре, но и натискът за продажби и изнудване на клиентите също. Като за първа работа, за събиране на опит става, но в никой случай не правете грешката да сменята настоящата си работа заради ОББ, ако нямате там някой много близък човек. Няма никаква сигурност, не бих препоръчала банката като работодател, освен като краен вариант.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 09.01.2015г. събота в 20:05
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Така. Съвсем случайно, погрешка кандидатствах за обява в ОББ - нещо си в Дирекция "Финансов контрол". Обадиха ми се за интервю, аз си казах, че ще отида, въпреки че не изгарям от желание да работя на тази позиция. Отивам аз в уговорения час и ден в тяхната дирекция "Човешки ресурси" на Стамболийски. На входа на дирекцията ми поискаха лична карта, за да я скранирали, и за да ме допуснат. Аз съответно отказах, защото това са лични данни и не може една външна охранителна фирма, да ми взима личната карта, да МИ Я СКАНИРА, тъй като това е нарушение на правата ми. Казаха ми, че няма да ме допуснат, ако не си дам личната карта, съответно им отказах отново. Дойде HR-ката с въпроса, "КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА?". Охраната й разказа и едва тогава се запозна с мен. Тя също ми каза, че няма да ме допуснат, защото това било банка. Попитах ги като какви ми искат личната карта, те ме контрираха с въпроса "Вие ползвали ли сте банкови услуги?". Ало, ей идиоти, ВИЕ НЯМАТЕ ПРАВО ДА МИ ИЗИСКВАТЕ ЛИЧНАТА КАРТА, КАМО ЛИ ДА МИ Я СКАНИРАТЕ. За този случай, мисля да сезирам лично при мой познат, "Комисията за защита на личните данни", защото това е НЕПРАВОМЕРНО!!! Знаете какво се случва, когато ви откраднат личните данни. Не съм от вчера, но когато ти имат, адрес, имена, ЕГН, номер на личната карта, подписа, те могат да направят много неща с тях. Още повече в държава като нашата. Така пак ми беше повторено, че нямало да ме допуснат, а да съм им покажел само имената от личната карта. Това ме обиди, почувствах се като престъпник и не смятах да го правя пред някакви смешници, които потъпкват човешките ми права. Казах, "благодаря, Довиждане" и си тръгнах. Ходил съм на интервюта, работил съм във водещи фирми в България и световен мащаб, и никъде не са ми искали лична карта, за да влезна някъде (дори и банки), а само са ми искали имената и да се подпиша. СЪВЕТ - НЕ КАНДИДАТСТВАЙТЕ В ТАЗИ БАНКА, ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ Е ГРЪЦКА. СЪЩО ТАКА НЕ СИ ВЛАГАЙТЕ ПАРИТЕ ТАМ!!!

написано 06.01.2015г. сряда в 14:02
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте,


Някой знае ли какво е заплащането за позицията банков служител "обслужване на клиенти"?


Благодаря!

написано 31.12.2014г. четвъртък в 13:28
мнение от
отношение бивш служител

Деница, абсолютно споделям мнението ти. Работих по-малко от два месеца в тази змиярница  наречена ОББ. За мое щастие се разделихме без предизвестие, защото инициативата беше тяхна. Случи се така, че в деня в който аз отидох при директорката за да и кажа, че искам да напусна, тя ми каза, че и без друго ще ми прекратява договора. Моя съвет е да си пуснеш предизвестие, колкото и да не ти се работи повече там, когато си си подала молбата вече никой няма да те закача и да те плаши с уволнение. Просто ще си работиш тихо, кротко един месец докато си довършиш нещата. Ако си тръгнеш без предизвестие им дължиш една заплата, повярвай ми не го заслужават тези мръсници. Всичко което описваш ти е абсолютно вярно. Таргет още от втората седмица, на третия ден сама с клиентите, обучена, недообучена, постоянни заплахи за уволнение, притискане и лъгане на клиенти, отношение от връзкарите в централата-ОТВРАТИТЕЛНО. Успех през 2015 г скъпа  Деница, повярвай ми има и по-добри места за работа от ОББ. Единственото за което съжалявам е, че започнах, това че ме освободиха беше облекчение.

написано 22.12.2014г. вторник в 21:14
мнение от
отношение -- няма данни --

към Деница


 


Когато е сключен трудов договор със срок на изпитване уговорен в полза на работодателя, то при неговото прекратяване в рамките на изпитателния срок на основание чл.71, ал.1 от Кодекса на труда, работодателят не дължи никакво предварително предизвестие към работника. На работинка му се полага обезщетение за неизползван платен годишен отпуск, но не и обезщетение за оставане без работа.


 

написано 22.12.2014г. вторник в 20:18
мнение от
отношение настоящ служител
в град Бургас

Искам от все сърце да напусна този кошмар. В изпитателен срок съм. Моля за мнение дали ако напусна без предизвестие дължа една заплата на Банката. Нямам търпение кошмарът ОББ да свърши...

написано 22.12.2014г. вторник в 19:03
мнение от
отношение настоящ служител

Преди около 3 месеца започнах работа в не много голям клон. Обещанията бяха много примамливи най-вече за регламентирано работно време(за съжаление на предходната ми работа се налагаше да се работи до късно) допълнителни социални придобивки като здравно и пенсионно осигураване. След 2 двучасови интервюта решиха, че аз съм техният човек и кошмарът започна. От първата седмица ме целеположиха с таргет, който е задължителен за изпълнение на 100%, иначе ежечасно получаваш заплахи по имейла, че си некадърен и не ставаш за нищо. Принуждават те да лъжеш хората за  кредити, които не им трабват и за да изпълниш целта,  даваш 1000 лева под формата не на един, а на 2 кредита, убеждавайки клиента, че така е най - изгодно, тряскаш му и застраховка за 18 лева на месец и задължително кредитна карта - тя му се полага и на клиента му излиза по-изгодно да тегли бърз кредит. Ако не го направиш си некадърник и те заплашва уволнение. 


От цялото си сърце моля за мнение ако напусна в рамките на изпитатекния срок, който още тече дължа ли обещетение на Банката в размер на една брутна заплата. За съжаление Директора на клона командва парада, диалог е невъзможен а кошмарът ежедневие. Моля за съвет.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 10 от общо 399 12345 По-стари » >|

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

87543 мнения за 7679 фирми!