Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 07.01.2015г. четвъртък в 12:44
мнение от
отношение кандидат за работа

Здравейте, някой знае ли какви въпроси задават на интервюто за работа за позицията " трудов медиатор" ? Благодарна ще бъда на всички отзовали се !!!

написано 26.11.2014г. четвъртък в 15:12
мнение от
отношение клиент
към обект/отдел жк меден рудник-бюро по труда
в град Бургас

ИМАМ ПИТАНЕ КЪМ АГЕНЦИЯТА РЕДНО ЛИ Е И ПО ТОЧНО МОРАЛНО ЛИ Е,В НЕЙНИТЕ СТРУКТУРИ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ ХОРА,ОТДАВНА НАВЪРШИЛИ ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ.ИМАМ ПРЕДВИД СЛУЖИТЕЛКАТА МАРА МАВРОВА,КОЯТО ПО СТЕЧЕНИЕ НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА ЛИЧНО ПОЗНАВАМ ,ЖИВЕЕМ В ЕДИН БЛОК.И ЗА МЕН Е ОЩЕ ПО ФРАПАНТНО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ,ЗАЩОТО ВЪПРОСНАТА ГОСПОЖА НЕ СИ Е НАПРАВИЛА ДОРИ ТРУДА ДА СЪЗДАДЕ СЕМЕЙСТВО И ДЕЦА,КАКТО ПОВЕЧЕТО НОРМАЛНИ ХОРА,Т.Е НИКОГА НЕ Е МИСЛИЛА ЗА ДРУГ ОСВЕН ЗА СЕБЕ СИ.ЗА МЕН ТОВА Е ГАВРА И ПОДИГРАВКА,КАТО СПОДЕЛЯМ МНЕНИЕТО И НА ДРУГИ БЕЗРАБОТНИ,СЪЩО МНОГО ДОБРЕ ПОЗНАВАЩИ Я.ЧАКАМЕ ВАШИЯ ОТГОВОР И СМЯТАМЕ ДА ИНФОРМИРАМЕ МЕДИИТЕ С ТОЗИ СЛУЧАЙ.

написано 06.04.2014г. в 14:35
отношение клиент
в град Смолян

Искам да благодаря на служителите на ДБТ Смолян за доброто отношение и оказаната помощ за работа!!!Благодарение на тях сега работя във добра фирма вече втора година!!!Сърдечни благодарности!!!И дай боже всеки му!!!

написано 06.01.2014г. вторник в 23:59
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел Велико Търново
в град Велико Търново

Искам да споделя мнението си за ДБТ Велико Търново. Отиваш за подпис и никой не те пита търсиш ли си работа...Да не говорим да ти предлага такава. Ако искаш да кандидатстваш по някоя програма се сблъскваш с приемащата документите, която е свръх нагла и неотзивчива. Само лоши неща мога да кажа за служителите и отношението им към хората. Мислят, че веднъж като са се "намърдали" и никой и нищо друго не ги интересува... Много съм разочарована и искам нещата да се променят. А дано, ама надали!!!


п.с. А това, че всички конкурси са нагласени е обществена тайна.

написано 05.12.2013г. петък в 18:58
мнение от
отношение -- няма данни --
към обект/отдел в отговор на г-жа Атанасова

Аз не съм работеща в АЗ, работих малко по една европ.програма. Не е редно да се изпращат предварително хора, всеки който отговаря на изискванията посочени от работодателя, като знания, умения квалификация има право да бъде насочен за работното място по закон и правилник за насърчаване на заетостта. На практика се правят много нередни неща и те започват от София минават през регионалните служби и завършват в бюрата по труда. За да запазят работата си всички се правят на глухи, слепи и неми това е жалката истина, защото икономиката на България е съсипана, безработицата е жестока, а шуробаджанащината процъфтява. Така бе съсипан живота на хиляди и милиони българи НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМ ТОВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ПОНЕ ЗА ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ, въпреки това повечето са се примирили и живуркат жалкия си животец.

написано 29.11.2013г. събота в 19:41
мнение от
отношение клиент

Искам да помоля ако този форум се чете от служители работещи в БТ някой да ми отговори на следния въпрос: Редно ли е когато работодател обяви свободно работно място служителите по тяхна субективна преценка да си пращат 5-6 човека на интервю с работодателя и след като вече е избран овека ак тогава мястото да се обяви в сайта и в бюрото по труда? Защо се прави за да отчетат дейност? В малките провинциални градове където безработицата е голяма и рядко има свободни работни места, когато има  хубаво работномясто  с хубаво раб. време и заплата служителите на БТ процедират така - съобщават го на техните си роднини и приятели и след като се заеме местото тогава сеобявява за останалите балъци, които ходят да се подписват задамогат те да отетат дейност. 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 22.11.2013г. събота в 17:44
мнение от
отношение бивш служител

За съжаление всичко написано през последните месеци е истина. В бюрата по труда работят добри специалисти, но под непрекъснато напрежение и заплахи от какво ли не и под зоркото наблюдение на послушниците. Публична тайна беше, че повече от година това прословуто НБД не работеше. Липсваха всякакъв вид консумативи. От ръководството на АЗ непрекъснато се получаваха заплашителни съобщения това да не се коментира, в противен случай се чуствай уволнен. Ако някой служител проявеше нетърпимост към това веднага започваха атаките към него и впоследствие или той напуска или получава най- ниската оценка при атестация. Друг парадокс е, че има и служители, които при явни нарушения винаги им се е разминавало, но те са от нашите - сещайте се кои.

написано 31.10.2013г. петък в 18:03
отношение -- няма данни --

Ще пиша и като работил и като клиент на АЗ. Преди да започна по програма "ПЗ" бях 3 години клиент, имах и стари регистрации. Мнението ми е, че се работи с определени категории хора правоимащи останалите ходим и се връщаме и броят някаква статистика с нас, без да си дават сметка, че ние сме живи хора. След като влязох в системата да работя разбрах, че такава е политиката на държавата или трябва да не ти пука за хората или да напуснеш. Аз ще говоря за това, че тези оцелелите с егоизма и мисълта за себе си са безпощадни към новоназначените, отношението им е като към неканен гост, трябва да вършиш някаква работа, но с едно столче маса и химикалче от 5 ст. цена на едро. За останалите неща ако някой бъде така добър да ти услужи иначе чакаш и се молиш. Всичко, което на някой не му се върши се вменява на будалата, защото те са висши специалисти, държавни служители и не бива да хабят таланта си напразно. Получих длъжностна характеристика когато вече беше подадено заявлението ми за напускане, освен това отработих цял месец за да ме освободят по взаимно съгласие, а заповедта пристигна около 10 дни след датата на освобождаване. По програмите възнагражденията са принизени до минимум, считайте почти колкото на наетите от работодатели обявили се за неграмотни и полуграмотни. Освен това при командироване не се заплащат дневни, и най-лошото не се възстановяват пътни, които си платил от голямата си заплата, измина почти полвин година от напускането ми. Иначе си вързват гащите отвсякъде подписваш документи със стара дата за да нямаш неприятности, когато трябва да ти увеличат процента за прослужени години със същата сума ти намаляват ОТВ, но на малцинствата и другите с големи осигурителни прагове се възстановяват на работодателите. Изобщо тези които се оплакват, че не са ги взели да се радват защото разликата в заплащането с държавните служители е почти двойна имайки предвид, че те не заплащат лични осигуровки а само данък доход, отпускът им е повече от два пъти брой дни от останалите изобщо в тази организация има заслужили, по-заслужили и най-заслужили за другите да копаят с голямата мотика. Каквато е държавата такива са и структурите които работят за нея. Отивайки на работа се чувстваш като натрапник, нежелан едва ли не искаш да вземеш нещо чуждо, разочерованието ми е огромно по никакъв начин не се подпомага работния процес все едно пълниш каца без дъно и само се изисква без да се запушват поне дупките. Мога до разкажа и още, но нека и други да пишат.


 


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 23.08.2013г. събота в 16:36
мнение от
отношение бивш служител
в град София

Нали вече стана ясно, че спуснатите по непочтен начин от ГЕРБ ръководни кадри не само, че не продължават започнатото в Агенцията по заетостта, но резултатите тръгнаха назад. Станаха непочтени и недостойни смени, така, че време е вече да освободят заетите от тях места.Такъв  хаос, некомпетентност и работа на автопилот, никога не е имало.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
Показани мнения 1 - 10 от общо 107 12345 По-стари » >|

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

88410 мнения за 7771 фирми!