Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим

написано 18.08.2011г. петък в 18:11
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел Магазин Сточна гара
в град София

От 2 дни има обява за продавач в магазин Сточна гара, някой може ли да напише нещо за работата - заплати, отношение, атмосфера и изобщо струва ли си да се кандидатства там. Благодаря предварително и хубав ден на всички.

написано 03.08.2011г. четвъртък в 12:11
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел бургас
в град Бургас

Ха-Ха който хвали топливо значи никога не работил там.Г-жа Станева се интересува само с какъв тоалет да дойде на работа,как да вземе поредния пиянка за мотокарист или циганин за общ работник за да не им дава високи заплати.Картинката е толкова трагична че няма и на къде.Не пазарете от там а още по малко работете.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 07.07.2011г. петък в 19:57
мнение от
отношение -- няма данни --
в град София

Ех,Топливо вече отдавна не си фактор в търговията на строителния бранш,добре че беше строителния бум иначе отдавна да те няма.А беше златно време за директорите на клоновете-ремонти,завишени цени на стоки,комисиони нищо,че залежава стоката, фирмени партита служебни коли ,командировки,подараци от фирми на които се продават стоките.


А и ти Бедо,стара лисицо как оскуба инвеститорите,цена на една акция 39 лв и всичко отиде в теб и в джобовете на твоите приятели...хотели и прочие.


Но всичко си идва на мястото..............Топливо няма да го има скоро!


Но на кой ли му пука!

написано 07.07.2011г. петък в 15:04
отношение бивш служител
в град Първомай

Мнението ми е за една вече несъществаваща база на ТОПЛИВО АД в град Първомай или по-точно която беше в интересите на някои среди да я закрият Работих като охрана в тази база а през работните дни и като тракторист и мотокарист за което не ми се плащаше допълнително В този база персионала се състоеше от трима човека:1 продавач-консултант и 2 човека охрана Колкото пъти да дойдат от Пловдив служители на фирмата толкова пъти сме йм казвали за главния проблем на базата а той е липсата на транспорт и толкова пъти чувахме един и същи отговор:Оправяйте се сами  

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 30.12.2010г. петък в 21:34
мнение от
отношение бивш служител
в град Бургас

Благодарение на г-жа Станева,си взимате заплатите + бонуси-навреме,защото можеше и изобщо да не ги взимате ако работихте другаде!.Е да телевизорите са 5 не 50-а и това ли е най-големият ви проблем.Г-жа Станева е перфектен ръководител и най-успешния директор от всички клонове на Топливо АД.С уважение.......... 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 29.09.2010г. четвъртък в 20:44
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!
към обект/отдел henkel
в град Бургас

Скъпи колеги от всички клонове на Топливо.


С удоволствие прочетох мнението за директорката на клон Варна. Колко е отзивчива, как контактува със стоковедите, работниците и т.н... Аз пък искам да Ви кажа директорката на клон Бургас, колко е загрижена за здравето на своите служители. По точно на работниците. За администрацията просто не й пука. Какво искам да кажа ли? Ето какво: Фирма Хенкел подарява на Топливо клон Бургас за добри резултати 5 телевизора/плазмени 32 инч/ за служители/без значение от длъжността им/ показали добри резултати от продажбата на продуктите на Хенкел. Никой в клона освен търговците не знае за това. И тука вече идва загрижеността на Директорката. За да не разваля зрението на работниците си тя разпределя телевизорите както следва- Марияна Станева-директор, Милена Петрова-Мениджър МП, Щиляна Мавродиева- н-к отдел, Николай Дянков-стоковед и Георги Георгиев-управител база Несебър. Каква грижа, каква саможертва от страна на г-жа Станева. Дано това го прочете г-н Доганян за да я награди жената защото щом като тя чака на такива подаръци какво да кажем ние. Или може би премиите на цитираните хора са като нашите и с това ги компенсира. Как го разбрах това? Единствен от цялата тази петорка която я назовах Николай Дянков заслужава наградата. Въпросния Г.Георгиев управител на Несебър е на работа в Топливо от 1 година. На едно събиране самият той е изтъкнал колко ръководството държи на него, как са му дали служебен автомобил за да пътува от дома си до работата въпреки че имат и микробус. Изтъкнал е не без задоволство, че директорката и мениджърката изпълняват всичко което поиска т. е че са зависими от него и от оборотите му. Всички служители знаем как се правят неговите обороти и г-жа Станева ако си беше направила труда да провери колко му са продажбите на дребно сигурно нямат и 1/3 от целият му оборот. Нима няма други управители също заслужили с работата си и дългото време което са отдали на Топливо. Но както се казва всеки с късмета си. Всички искаме да сме като Георгиев под крилото на Станева и Петрова, но уви. Искрено се надявам рано или късно Станева да си отвори очите към някои неща, Искрено В.....Заповядайте на работа в Топливо Бургас пък може и да сте късметлии.


 


 

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 24.04.2010г. неделя в 22:38
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел транспорт
в град Варна

Не препоръчвам на никого да си и помисля за работа в Топливо-клон Варна.Както и други са писали-заплащането е доста скромно.Но по-лошото е ,че винаги са готови да те измамят.Понятия като почтеност и колегиалност са им далечни и чужди.А на тези,които се чудят как да се подлизурчат на г-цата Директорка мога да им кажа -спокойни бъдете.И вас ще изработят.Това е фирмена политика.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 29.01.2010г. събота в 10:01
мнение от
отношение кандидат за работа
към обект/отдел Търг. п-л на североизточна Б-я
в град Русе

Г-жа Самарджиева от консорициум Топливо АД вчера най-учтиво ме покани на интервю за работа забележете за "търговски представител С ЛИЧЕН АВТОМОБИЛ !!! за североизточен регион". Понеже съм от Русе се разбрахме да и се обадя на другия ден да си уговорим час за интервюто в София. Позамислих се редно ли е да си ползвам личният автомобил за фирмени нужди дори да ми поемат част от разходите по поддръжката и стигнах до извода, че не е редно. Все пак основната амортизация на автомобила, че след 5-15 години няма да става за нищо си е за мен, а не за фирмата и самият аз трябва да мисля, че след 10 години трябва да си купя нов автомобил, а не те. 


Та на другия ден, реших най-учтиво да се обадя на г-жа Самарджиева от софийската централа, че няма да отида на интервюто и да си споделя мотивите, за да могат да предложат конкуренти условия на труд за бъдещите кандидати. Но обесненията ми бяха секнати с "Ваше право е" и затваряне на телефона. Без да ми пожелае приятен ден, без нищо. Направо ми затвори телефона. Как е възможно такова високомерие. Аз и се обаждам като човек да кажа, че няма да отида да не ме чакат и съответно за да не се чудят да си кажа мотивите, а от нейна страна пълна незаинтересованост, едва ли не, че тя не е лицето на компанията. 


Моето обръщение към г-жа Самарджиева е: "Госпожо Самарджиева, вие подронвате имиджа на консорциума и съответно на поверения ви отдел. Вашето място не е там. Не проявявате любезност, защото зад вашето отношение към потенциалните работници се крие отношението и на самата фирма към тях. Бъдете малко по-толерантни към хората, защото рано или късно те ще ви го върнат тъпкано. Обществото ще се отнася точно така с вас, както и вие с него. Не ви пожелавам това зло, но не ви обещавам и че няма да се случи." Колкото до нас работниците ние си знаем цената! Искаме конкурентни условия на труд. А докато не ги имаме няма да работим и ще търсим алтернативи на работата за мизерстващо малко пари.


Оборота, който казахте, че ще исиквате от мен като търг. п-л на североизточен регион трябва да е над 100 000 лв., което било напълно постижимо, а нямате пари за един фирмен автомобил, на регионалният си представител? Каква лудост! А заплащането което предлагате доколкото разбрах е нещо минимално 300-400 лв. обръвзано с някакви бонуси. 


Ами няма да работя за вас защото:


1) във вашето лице виждам екип от непрофесионалисти и комплексари


2) не предлагате елементарни условия на труд - служебен автомобил, какъвто се предлага дори на търговските п-ли на храни, облекло и др.


3) заплащането ви не е ни най-малко конкурентно. другите фирми които се занимават с търговия на строителни материали предлагат заплати минимум между 600 и 800+допълнителни бонуси. т.е. търговските представители си докарват между 800 и 1600 лв. в зависиомост от оборота си. 


* няма да си кажа името, защото не искам да ставам известен и некоректните работодатели да се страхуват от мен. като запазя дискретност ще имам възможност да вляза в сърцето на други предприятия и да им изкарам мръсните ризи на яве


* към конкурентните фирми за строителни материали: можете да проучите пазарния дял, печалбата и активите на Топливо АД на www.investor.bg , като кодът на компанията е TOPL. Това, което научих е, че в североизточна българия продажбите на строителни материали възлизат на около 100 000 лв. на месец от г-жа Самарджиева. Поне тя ми каза, че такъв оборот се изисква от мен срещу някакво заплащане малко над минималното, но спомена и че било нещо напълно реално постижимо. Аз не знам дали нейните думи са истина и подлагам всичко казано от човек като нея на съмнение.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 21.01.2010г. петък в 07:41
мнение от
отношение настоящ служител
в град Бургас

ОТГОВОР НА МАРИЯНА


Съжалявам,че толкова късно видях Вашите писания,но се чувствам длъжна да отговоря-хората , които работят там имат право на эащита.Базата за която говорите в момента е на едно от първите места по продажби в клон Бургас,а това беэ клиенти не става/ТОПЛИВО е имало и ще продължава да има клиенти с вас или беэ вас/още повече на фона на финансова криэа.Освен това времето отся некоректни в плащанията клиенти и в момента се работи само с коректни такива.Работещите там със собствени усилия подобряват условията на труд и поддържат чисто.Съэдадена е много добра органиэация на работа и не се налага касиерите да носят торби по 25 кг тъй като има хора эа това.Колкото до това, че е имало честа смяна на управители,мога само да предполагам,но такива мерки се предприемат обикновено ,когато нещо не е както трябва.Ако днес това се случи отново , эначи направеното не е било достатъчно.Такъв е живота!Оставам с най-добри чувства към Вашата персона,въпреки элонамереността на мнението Ви.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда

Показани мнения 1 - 10 от общо 35 1234 По-стари »

Връзки
Сайтове за работа


ИнституцииЗа BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

81388 мнения за 7085 фирми!