Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 12.09.2014г. събота в 22:07
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел Младост
в град София

Ани аз съм настояща бариста в Мак кафе и съм доволна от позицията.Работата не е кой знае колко много,колкото в ресторантите. Изискванията са почти същите - 6 месеца изпитателен срок, ако напуснеш неустойка, ако останеш - добре за теб.Минаваш обучение,научаваш се на много неща - чистене,срокове на годност, рисуване на кафе напитките и т.н. От година и 4 месеца работя и нямам оплаквания нито с работното време, нито със заплатата.Вземаш инструкторска ставка,т.е. 3,20, докато ресторантските служители жълта значка вземат 2,70 или 2,90 не съм сигурна... наистина парите по принцип не са много.. но пак са нещо нали? Все пак голям + ти е гъвкавото работно време

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 09.09.2014г. сряда в 02:02
мнение от
отношение -- няма данни --

Здравейте!Търся мнения,как седи въпроса в Мак кафетата?

написано 29.08.2014г. събота в 17:04
мнение от
отношение бивш служител
в град София

600 лв неустойка - работил съм около 2 год и 8 месеца в МакДоналдс в София. До сега не съм виждал някой да си плати тия 600 лв освен едно не много добре умствено развито момиче от ромски произход. А познавам доста, които напуснаха преди 6 месечният срок.По проблема със сосовете правилния отговор на некомпетентния управител е, че тези сосове не влизат в цената на едно меню в български макдоналдс. В цяла европа просто цената на сосовете е вклюена в менюто и само към менюто получаваш безплатен сос, и то само един (кетчуп или майонеза). Дарина вече разказа за хубавите страни на според много хора наи скапаната работа в света. Аз напълно подкрепям мнението и не е виновен МакДоналдс България, а само България....

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 08.08.2014г. събота в 23:09
мнение от
отношение настоящ служител
в град Пловдив

напротив закъсняха заплатите този месец!!! Това ще доведе до изпразване на складовете!!! Психясали некъдърници!!!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 16.07.2014г. четвъртък в 13:52
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!

така е, но какво да се прави. намерили са цаката и действат. не ги интересува дали си майка с дете или татко с дете колко си годишен и т.н. даже и не искат диплома за висше и стаж по специалността. едва ли някой от директорите го чете тоя сайт, или пък може да се информират какво мислят служителите. ако четете господа ЛИСКОВ и КОСТОВ вземете се малко в ръце... не може да изисквате от служителите си да спазват стандарта а вие да се ослушвате и когато ви направат те забележка да ги заплашвате с уволнение и да им плащате подигравателни заплати!!! когато затавете бек ъп поне си помнете поръчките и следващия път когато ми се мотате в краката ще ви контузя поне в това съм добър служтел! не е редно за 180 часа месецно/ понякога моите лични стигат и до 200 часа на месец/ да се дава "синволично" заплащане. да спор няма никога не закъсняват заплатите, влизате в положение на служителите си / няма значение какъв цвят е значката/ но само това не е предпоставка да претендирате ча "наща фирма най добрата е! ". да пракарах добре там на работа но сега е време да поема своя път. ще запазя някои познанства и приятелства и всичко градено там и за напред, добър човек съм и ако ме помолят по правилния начин мога да помгна.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 12.07.2014г. неделя в 18:52
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Пазарджик

Най-гадната и лоша работа коята може да съществува в момента. Не знам как може да има такива хора който да се кефят и да мачкат останалите. В град Пазарджик положението е трагично. В момента съм без работа ама ще ПРОСЯ ама няма да работя там. Бях забелязал ,че в jobs,bg беше пусната обява за работа и реших да кандидатсвам. Пуснах си СВ-то и след около ден ми се обадиха и ме поканиха на интервю. Отидох и ме наеха веднага още от вретата. Стана ми малко странно и реших да поразпитам и да поразгледам в нета за Макдоналдс и според вас какво открих?? Не искам да коментирам повече . Дано никой да не работи повече за вас , за да почнете да се държите човешки с хората и да плащате както трябва!!!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 04.06.2014г. четвъртък в 22:37
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Чужбина

Като чета мненията на повечето от вас, стигам до извода, че не българина не му се работи.


Започнах работа в Макдоналс преди 10 години. Като най обикновен служител. Език говорех на средно ниво. Заплащането ми беше минимално за страната. За тези 10 години се издигнах до менаджер човешки ресурси. Отидох и да уча през това време. Била съм на конференци по света, на отваряне на заводи и мога да ви кажа следното:


1.Навсякъде по света Макдоналдс плаща минимална работна заплата одобрена от съответната страна.


2. Навсякъде се работи по един и същ стандарт. Всяка свободна минута е запълнена. Ако не обслужваш клиент- чистиш.


3. Фирмата има собствени стандарти за чистота и затова се чисти основно навсякъде.


4. Не е нужно в кухнята да се работи с ръкавици при полужение, че стандарта е да си миеш ръцете на 30 мин.


5. Фирмата предлага брилянтни възможности за развитие и опита натрупан там е безценен.


6. Всяка една фирма знае, че щом си работил в Макдонадс си се научил на труд и това е предимство когато кандидастваш за работа.


7. Издигналите се получават опит в международна компания с изградена репутация. Отворете който и да учебник по Човешки ресурси и вижте, че фирмата е дадена за пример за трениг и девелопмънт.


8, Заплащането на високите нива е повече от добро. Обаче трябва да си умен и да стигнеш до там.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 30.05.2014г. събота в 18:07
мнение от
отношение настоящ служител
в град Пловдив

ГАВРА! Не мога да повярвам че в 21 век може да съществуват подобни робовладелски компании!!! Буквално всеки ден се молиш да те уволнят, но знаеш, че това няма как да се случи! В тази икономическа криза НЕ МОГАТ да си намерят персонал и държат робите си чрез тези митични 600 лв. !!! Как можах да съм толкова глупав да подпиша договор с тези експлоататори!!! Само да изтекат 6-те ми месеца и повече НИКОГА няма да стъпя в техен ресторант! АНАТЕМА!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 17.04.2014г. петък в 20:48
мнение от
отношение клиент
в град Велико Търново

За пореден път в български McDonald's трябваше да си платя кетчупа и майонезата. В цяла Европа сосовете са безплатни! Когато попитах управителя, защо? Отговора беше, защото цените тук не са Европейски! Господа главни управители или там каквито титли имате, а заплатите на българите да не би да са Европейски? Сигурно в Европа са социално слаби и затова сосовете са безплатни. Доколкото съм запозната тази фирма е световна и поддържа еднакъв стандарт в цял свят, но не и у нас. Сигурно някой " умник" от високопоставените управители сложи цена на сосовете! Да не пропусна да отбележа, че отношението на управителя на ваща верига във Велико Търново беше пренебрежително и арогантно. Каза, че като не ми харесва да отида другаде! После защо имаше 10-15 клиента? Само за информация това се случи на 17 април 2014 около 14:00 часа във В.Търново

Показани мнения 1 - 10 от общо 157 12345 По-стари » >|

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

85644 мнения за 7480 фирми!