Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим

написано 08.01.2014г. четвъртък в 23:34
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!

едва ли г-н Лисков и Г-н Костов си прават труда да прочетат нашите мнения или не, но  ефакт че ставките са малки и то доста малки за нашите задължения и изискванията на които трябва да отговаряме.


обощени: лоби "ресайкълбинърска" вадиш хвърлените НАРОЧНО табли и ти се хихикат разни келеша как ги вадиш, щаба ... ах, този щаб - серът и мажат и хартията ти крадът, после мрънкотят защо се бавиш повече от 5 мин. когаот го хигиенизираш.. странно защо ли??? ... сървиз - ах, тази "каса" поръчват едно, 5 пъти го повтаряш разплащаш и осле "ама азне исках това" и почва едно обясняване и едно мрънкане... добре че менижърите си знаят кои им правят цирковете и си ги обслужват лично... кухня ... там е добре. там където работя аз сме на 3 етажа... случвало ми се е да си нося картофки и меса и питки и сосове... още не съм умряла от това че съм зараждала питки или съм свалила 2-3 празни трея и 15тина табли.


истина е, че когато първия шифт ако не е доспал или е кисел заради друго или защото ще има проверка от Г-н Костов или Г-н Лисков или супервайзера Пешо. 


приемете че мениджърите обират много негативи които не стигат до служителите изобщо / поставете с ена тяхно място - няма да ви е никак приятно/.


където и да идете все ще има нещо от което сте недоволни, мрънкащи и т.н. затова стегнети си трътките и работете.. и на мен не ми харесват много неща, но уви. всеки си има глава на раменете, а не просот черепна кутия.


изхода не е смао терминал 2 на летище "София". аз съм доволна, ако търсиш само отрицателните страни няма да видиш положителните.

написано 01.01.2014г. четвъртък в 22:49
мнение от
отношение настоящ служител
в град Пловдив

ПУСКАТЕ СИ ПРЕДИЗВЕСТИЕ ОТРАБОТВАТЕ СИ ПРЕДИЗВЕСТИЕТО В ЗАКОНОВИЯ СРОК И ПО ЖИВО ПО ЗДРАВО НИКОЙ НИКВИ ПАРИ НЕ ВИ ИСКА тези пари ги споменават леееееееееко да ви наплашат и като гледам всички едно отгоре две отдолу и на фльонга 

написано 01.01.2014г. четвъртък в 22:44
мнение от
отношение настоящ служител
към обект/отдел ПЛОВДИВ
в град Пловдив

ма като не ви харесва не работатете там като не ви се работи не работете там като искате мама и тати да тичат подиреви да тичат 


минимална минимална някои хора и толкова нямат в МАКА ти дават шанс да се развиеш а не акто други вифми в БГ ма да си на 25г. с 10г. стаж по специалността и да си с висше образование ма да си на 25г и да има10 стаж 10г.


никой не ви кара да ходите там аз съм доволна там поне има с кво да си платя сметките и да избутам до следваща заплата.


 


в коя/кой друг работодалте/фирма когато ти вземе почивния ден или те накара да останеш 1 2 3 4 часа повече ти го плаща да на твойта ти ставка но ти се плаща къде ако си забравих паричките за храна или храната ти казват "ето утре като дойдеш ще дадеш парички не се притеснявай". да като има проверки някои колеги стават по изнервени и сприхави но пък иначе в поголямата част от времето са добре.


Куки ли си Бухи ли си ако намекваш че съм подмазвачка не не съм таква казвам нещата така както ги виждамда и аз давах клошарски смени но пък за сметка на тва са най якида и аз давах смени на каса ма вече свикнах опитвам се да се спрявам       до колко се получава не знам. да има и чек листове трябва да има обратна връзка обучаващ-обучаван-обучаващ. не е болка за умиране ако не знаеш но пък в крайна сметка за това ти се плащада малко е заплащането за работата която вършиш и напрежението което понасяш но пък в други страни и толкова няма.

написано 15.12.2013г. в 16:13
мнение от
отношение бивш служител
в град Велико Търново

Всичко гадно за тази фирма, което прочетох е истина, защото съм го изпитал върху ръцете и главата си. Когато лъскаш тоалетни наведен над тях за 300 лв ти се изясняват много неща за живота и мясото ти в него. Така че никой да не се обажда и много моля някакви поставени подмазвачи, да не пишат глупости.Според шефовете на Макдоналдс всичко там е цветя ... Няма как иначе.


 


Не се лъжете с 600 лв. Аз работих 3 месеца. напуснах и ми казаха да внеса 600 лв. Но аз не го направих след консултация с адвокат. Нямат право, нито могат да ви ги вземат насили или чрез частен съдия изпълнител.


Макдоналдс е отвратително място за работа, затова никога не кандидатствайте там.


Станете охрана в магазин, сервитьор, помощник готвач - висчко друго не не и там за да си спестите гавра с личността ви.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 09.12.2013г. вторник в 18:03
отношение настоящ служител
към обект/отдел na mainata si
в град Батак

Пълен ад е това и взимаш минимална заплата - толкова имам да разказвам че не знам от къде да започна. Имаш 1001 задължения - първия месец ще си клошар на лоби - чистиш масите сменяваш кошчетата метеш между хората в ресторанта и минаваш с парцал .. упсс (моп) Там са големи американци и не можеш да казваш парцал, това е моп! Чистиш някакви абусрдни места, които не би се сетил. В кухня е мазало, там докато се научих на всички комуникации и стандарти за пържене и подържане на бина и трейовете на ниско ниво и на средно и високо , бая зор ще видите. На сървис (каса) е мазало като се изсипат 50 човека, а на теб ти е първи ден ще се видиш в чудо - хората ти мрънкат, мениджърите ти викат колко си смотан и така. Имаш да учиш повече от колко в училище и те изпитват всеки месец какво знаеш ( чек листове) на нощните трябва да изчистиш целия ресторант и същото време да облужваш клиенти на драйв, ти измиеш всичко дойде един човек и пак си оцапал цялото обурудване :) чисти се абсолютно всичко с триенмки и кърпи трябва да изчистиш всички фритези, грилове, маса за гарниране да изчистиш пода кошчетата и всичко къде се сетиш че съществува в ресторанта. Сутринта идва мениджъра и ти прави списък да изчистиш едно петънце на кошчето за боклук и зад фритезата едно картофче и т.к... а бе общо взето се гаврят по всякакъв начин с теб за 15.10 лв. на ден  и на края си зимаш заплатата и гледаш 5 или дай боже 10 лева над минималната заплата. Какво да ви кажа пълна гавра е тая фирма не случайно взимат само 18 годишни и персонала всеки месец е нов, правете си изводите. Аз четох четох мнения тук, не вярвах и се набутах там. Не правете тази грешка, където и да почнете ще е по добре. А забравих да кажа, за великите проверки - като дойде Митко Костов и става страшно едни стандарти та мамата си трака, сметайте щом има правилник с 10 стъпки окачен на стената как да си измиете ръцете и още куп безумия .. НЕ ПОЧВАЙТЕ ТАМ НИКОГА АКО ИМАТЕ КАПКА ОСТАНАЛО САМО УВАЖЕНИЕ!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 05.12.2013г. петък в 23:38
мнение от
отношение кандидат за работа
в град София

Здравейте предлагат ми да започна работа в  mcdonalds.Доколкото разбрах от шефката има 3 месеца обучение и 6 месеца нямам право да напускам, иначе плащам 600лв неустойки.Студент съм и не мога да си позволя 600лв неустойта, но попитах дали може по време на обучението, ако видя че работата не е за мен да напусна без да ги плащам и ми казаха че не може, още от първият ден в който ми започне обучението започват да ми текат и тези 6 месеца и ако напусна трябва да им дам на касата 600лв.Какво ще стане ако направо напусна и не им плащам нищо.Все пак работата може да не ми е по силите.Но заплатата която ще поучавам на месец, трябва да бачкам 4 месеца минимум за да платя тази неустойка :D.Какво ще стане реално ако напусна и не платя парите ?

написано 29.11.2013г. събота в 19:38
мнение от
отношение настоящ служител

всеки трудов договор в Р. България има 3 месечен изпитателен срок. никакви клаузи не могат да ги заменят. подаваш си предизвестието отработваш си го и си отиваш. ако искаш да си тръгнеш веднага казваш от тази дата няма д аидвам на работа обаче не ти изплащат последната заплата.

написано 24.11.2013г. в 17:46
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!

Хора, моля ви кажете ми за тея 600лв обезщетение, каква е процедурата, наистина ли ги вземат? Как се случва това? На ръка ли се изплащат, завеждат дело с/у служителя? Ако има някой, който е напуснал и е минал през цялата процедура нека пише. Когато напускаш с предизвестие, изкарал си си смените, чакаш ли да ти се обадят кога да върнеш униформата и да си вземеш трудовата книжка? Общо взето някой да ми опише процедурата по напускане, преди да са изтекли шестте месеца изпитателен срок?

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 18.11.2013г. вторник в 12:16
мнение от
отношение настоящ служител
в град София

 Сега ще ви обясня АЗ как стоят нещата като настоящ служител! Ако искате да разберете каква всъщност е истината прочетете моя коментар :) Това е нещо като казармата за младите хора. Има някой добри страни, но те са толкова малко, че все едно ги няма. Единственото нещо, което ме държи все още там е 6 месечния договор, който НЕМОЖЕ да бъде прекратен, по-рано тъй като от служителите се плащат 600лв(от които повярвайте ми няма как да избягате, защото се намесва частен съдия изпълнител), а за мениджърите, доколкото чух вече е 2000лв неустойката(до преди беше 1200лв). Пробвах да напусна по-рано просто ми казаха добре, но нали знаеш за паричките :) :) :) Заплатите са МИЗЕРНИ за работата, която вършиме. Ако трябва реално да се гледа, нашата заплата не бива да пада под 600лв за мизерщината, която вършиме. Няма да ви обяснявам в подробности какви неща лично аз съм правил(като момче експлоатацията е изключителна, много голяма грешка е да си показвате силата). Едно от не толкова гнусните неща, които съм правил е да махам ръждата от столовете, която е между седалката и облегалката.... :) Попринцип повечето мениджъри се опитват да ти влязат в положението(поне при мен е така), но има и такива, които въобще не им дреме. Постоянно ти се обясняват някви неща, които са вече обяснени от друг, но по различен начин и всеки си твърди, че той е прав. Ако искаш да се издигнеш в тая МИЗЕРЩИНА трябва МНОГО да страдаш и да те мачкат. и то да ти имам издигането. Мениджърите взимат около 600лв(по-старите са на по-висока ставка и взимат малко повече). Но повярвайте ми те отговарят за АБСОЛЮТНО ВСИЧКО и, ако недай си боже нещо стане те духат супата. Да поговориме малко за заплатите. При ставка 2,70(от 2рия до 6тия месец) като извадим 23% отдръжки кво се получава? Че работиме за 2.10 на час. Което е.... както искате вие го наречете. Човека на лоби си е чистач. Мие кенефите, изхвърля боклука, мете навънка след свинете, които нямат елементарно възпитание и хвърлят навсякъде. Нощната смяна...... Е там вече е забавно. 2ма човека трябва да изчистят ЦЕЛИЯ ресторант. Като имам впредвид целия, това значи целия(кухнята, всичко да бъде измито,изпръскано на бекрум[мивката], външно, вътрешно лоби, кенефите да лъщят, врати,плочки, персонални помещения, полиране и куп още дребни детайли). Повярвайте ми за 7 часа е мъка да се свършат тия работи, особено, ако първия шифт(мениджъра, който е отговорник на ресторанта за първа смяна) не си е доспал и ви прави обход, но когато неговото работно време започва - в 6, тогава свършва работното време на втория човек от нощната(първия е от 22;00 до 05;30 втория 22;30 до 06;00) той се качва и повярвайте ми, ако е наистина кисел си седите там до към 7 7 и 30 да оправяте някви работи, които на НЕГО/НЕЯ не им харесват, а тва НИКОЙ не ви го плаща и когато го поставите на въпрос. Отговора е - не сте си свършили работата. Особено интересно става когато има доставка в определени дни и тогава вече става интересно. Дават ви 3ти човек в 95% от случаите е момиче, което ви е безполезно и пак сте си 2мцата :) И всичко това за обикновен служител се плаща около 20 лева(не са повече във всички случаи). Наистина в моя случай има около 5-6 човека колеги, които си заслужават. Всичко останало е подмазвачество. Друг тегав момент е сървис(обслужването на каса). Там трябва да бъдеш като пълен олигофрен и хората те псуват колкото си искат, а ти не бива да им отговаряш =) Трябва да предлагаш на хората, който са дошли за 1 сладолед някакви неща, от които те не се нуждаят, но повярвайте ми, ако сте като мен, няма да ви обичат шефовете и вечно ще сте в конфликт. ЕДИН СЪВЕТ ОТ МЕН, НИКОГА НЕ ИМ МЪЛЧЕТЕ ЗА АБСОЛЮТНО НИЩО(става въпрос за хора, които вече са се преебали да започнат работа там)! Аз съм писал обяснение за това, че питах мениджъра на сървис дали мога да си сипя безалкохолно, той ми позволи, и после лично той ми го донесе, обяснението. Тогава да ви кажа, честно и аз не разбрах какво стана :) Изп. Директор Митко Костов предложил на собственика на MC за България Иван Лисиков, да вдигнат ставките, защото немогат да задържат качествен персонал.... Е, чакаме го тоя момент, ама дали ще го доживееме :) Моля всички да прочетат, мнението ми за да не ги боли после :) Наистина, това е компания със стандарти, които трябва да се изпълняват, и ние сме длъжни да го правиме, но за тия 350-400лв на месец, НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА :) Ако ме послушате ще си спестите МНОГО, ама МНОГО вреда върху себе си.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда

Показани мнения 1 - 10 от общо 147 12345 По-стари » >|

Връзки
Сайтове за работа


ИнституцииЗа BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

81246 мнения за 7074 фирми!