Мнения за работните места и работодателите, които обичаме и мразим
написано 08.08.2014г. събота в 23:09
мнение от
отношение настоящ служител
в град Пловдив

напротив закъсняха заплатите този месец!!! Това ще доведе до изпразване на складовете!!! Психясали некъдърници!!!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 16.07.2014г. четвъртък в 13:52
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!

така е, но какво да се прави. намерили са цаката и действат. не ги интересува дали си майка с дете или татко с дете колко си годишен и т.н. даже и не искат диплома за висше и стаж по специалността. едва ли някой от директорите го чете тоя сайт, или пък може да се информират какво мислят служителите. ако четете господа ЛИСКОВ и КОСТОВ вземете се малко в ръце... не може да изисквате от служителите си да спазват стандарта а вие да се ослушвате и когато ви направат те забележка да ги заплашвате с уволнение и да им плащате подигравателни заплати!!! когато затавете бек ъп поне си помнете поръчките и следващия път когато ми се мотате в краката ще ви контузя поне в това съм добър служтел! не е редно за 180 часа месецно/ понякога моите лични стигат и до 200 часа на месец/ да се дава "синволично" заплащане. да спор няма никога не закъсняват заплатите, влизате в положение на служителите си / няма значение какъв цвят е значката/ но само това не е предпоставка да претендирате ча "наща фирма най добрата е! ". да пракарах добре там на работа но сега е време да поема своя път. ще запазя някои познанства и приятелства и всичко градено там и за напред, добър човек съм и ако ме помолят по правилния начин мога да помгна.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 12.07.2014г. неделя в 18:52
мнение от
отношение кандидат за работа
в град Пазарджик

Най-гадната и лоша работа коята може да съществува в момента. Не знам как може да има такива хора който да се кефят и да мачкат останалите. В град Пазарджик положението е трагично. В момента съм без работа ама ще ПРОСЯ ама няма да работя там. Бях забелязал ,че в jobs,bg беше пусната обява за работа и реших да кандидатсвам. Пуснах си СВ-то и след около ден ми се обадиха и ме поканиха на интервю. Отидох и ме наеха веднага още от вретата. Стана ми малко странно и реших да поразпитам и да поразгледам в нета за Макдоналдс и според вас какво открих?? Не искам да коментирам повече . Дано никой да не работи повече за вас , за да почнете да се държите човешки с хората и да плащате както трябва!!!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 04.06.2014г. четвъртък в 22:37
мнение от
отношение бивш служител
към обект/отдел Чужбина

Като чета мненията на повечето от вас, стигам до извода, че не българина не му се работи.


Започнах работа в Макдоналс преди 10 години. Като най обикновен служител. Език говорех на средно ниво. Заплащането ми беше минимално за страната. За тези 10 години се издигнах до менаджер човешки ресурси. Отидох и да уча през това време. Била съм на конференци по света, на отваряне на заводи и мога да ви кажа следното:


1.Навсякъде по света Макдоналдс плаща минимална работна заплата одобрена от съответната страна.


2. Навсякъде се работи по един и същ стандарт. Всяка свободна минута е запълнена. Ако не обслужваш клиент- чистиш.


3. Фирмата има собствени стандарти за чистота и затова се чисти основно навсякъде.


4. Не е нужно в кухнята да се работи с ръкавици при полужение, че стандарта е да си миеш ръцете на 30 мин.


5. Фирмата предлага брилянтни възможности за развитие и опита натрупан там е безценен.


6. Всяка една фирма знае, че щом си работил в Макдонадс си се научил на труд и това е предимство когато кандидастваш за работа.


7. Издигналите се получават опит в международна компания с изградена репутация. Отворете който и да учебник по Човешки ресурси и вижте, че фирмата е дадена за пример за трениг и девелопмънт.


8, Заплащането на високите нива е повече от добро. Обаче трябва да си умен и да стигнеш до там.

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 30.05.2014г. събота в 18:07
мнение от
отношение настоящ служител
в град Пловдив

ГАВРА! Не мога да повярвам че в 21 век може да съществуват подобни робовладелски компании!!! Буквално всеки ден се молиш да те уволнят, но знаеш, че това няма как да се случи! В тази икономическа криза НЕ МОГАТ да си намерят персонал и държат робите си чрез тези митични 600 лв. !!! Как можах да съм толкова глупав да подпиша договор с тези експлоататори!!! Само да изтекат 6-те ми месеца и повече НИКОГА няма да стъпя в техен ресторант! АНАТЕМА!

Заплащане
Уважение
Привилегии
Фирмена сигурност
Натоварване
Потенциал
Местоположение
Колеги
Работна среда
написано 17.04.2014г. петък в 20:48
мнение от
отношение клиент
в град Велико Търново

За пореден път в български McDonald's трябваше да си платя кетчупа и майонезата. В цяла Европа сосовете са безплатни! Когато попитах управителя, защо? Отговора беше, защото цените тук не са Европейски! Господа главни управители или там каквито титли имате, а заплатите на българите да не би да са Европейски? Сигурно в Европа са социално слаби и затова сосовете са безплатни. Доколкото съм запозната тази фирма е световна и поддържа еднакъв стандарт в цял свят, но не и у нас. Сигурно някой " умник" от високопоставените управители сложи цена на сосовете! Да не пропусна да отбележа, че отношението на управителя на ваща верига във Велико Търново беше пренебрежително и арогантно. Каза, че като не ми харесва да отида другаде! После защо имаше 10-15 клиента? Само за информация това се случи на 17 април 2014 около 14:00 часа във В.Търново

написано 04.02.2014г. сряда в 22:19
мнение от
отношение бивш служител

Истината за Макдоналдс-за колосалнта сума от 500 лв се налага да миете прозорци,лъскате кенефи,дограми,маси,метете пода,да търчите като финикиец от кухнята през касата,в лобито и т,н.Много е яко и когато казваш поръчката ,но в кухнята не те чуват и трябва буквално да викаш като хамалин.Друго много интересно нещо е че във фирмата претендират ,че хигиената се спазва,а в същото време гарнитурата в сандвичите се поставя с голи ръце.ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-БЕЗ РЪКАВИЦИ!Искат от вас да знаете английски език,а съм бил свидетел как идват англичани и един от мениджерите не успя да ги обслужи.Иначе се правят на по-американци от самите тях-гъбата е "моп",кофата за боклук е "бин"


 


и т.н.Смях в залата!Ако имате буквално "рядкото щастие " да подпишете договор,ще ви задължат да е за 2 години!Ако пък напуснете преди това,ви заплашват със съд!Явно мушмороците от Макдоналдс не са запознати с правото


 


 

написано 08.01.2014г. четвъртък в 23:34
мнение от
отношение шубе го/я е и не казва!

едва ли г-н Лисков и Г-н Костов си прават труда да прочетат нашите мнения или не, но  ефакт че ставките са малки и то доста малки за нашите задължения и изискванията на които трябва да отговаряме.


обощени: лоби "ресайкълбинърска" вадиш хвърлените НАРОЧНО табли и ти се хихикат разни келеша как ги вадиш, щаба ... ах, този щаб - серът и мажат и хартията ти крадът, после мрънкотят защо се бавиш повече от 5 мин. когаот го хигиенизираш.. странно защо ли??? ... сървиз - ах, тази "каса" поръчват едно, 5 пъти го повтаряш разплащаш и осле "ама азне исках това" и почва едно обясняване и едно мрънкане... добре че менижърите си знаят кои им правят цирковете и си ги обслужват лично... кухня ... там е добре. там където работя аз сме на 3 етажа... случвало ми се е да си нося картофки и меса и питки и сосове... още не съм умряла от това че съм зараждала питки или съм свалила 2-3 празни трея и 15тина табли.


истина е, че когато първия шифт ако не е доспал или е кисел заради друго или защото ще има проверка от Г-н Костов или Г-н Лисков или супервайзера Пешо. 


приемете че мениджърите обират много негативи които не стигат до служителите изобщо / поставете с ена тяхно място - няма да ви е никак приятно/.


където и да идете все ще има нещо от което сте недоволни, мрънкащи и т.н. затова стегнети си трътките и работете.. и на мен не ми харесват много неща, но уви. всеки си има глава на раменете, а не просот черепна кутия.


изхода не е смао терминал 2 на летище "София". аз съм доволна, ако търсиш само отрицателните страни няма да видиш положителните.

написано 01.01.2014г. четвъртък в 22:49
мнение от
отношение настоящ служител
в град Пловдив

ПУСКАТЕ СИ ПРЕДИЗВЕСТИЕ ОТРАБОТВАТЕ СИ ПРЕДИЗВЕСТИЕТО В ЗАКОНОВИЯ СРОК И ПО ЖИВО ПО ЗДРАВО НИКОЙ НИКВИ ПАРИ НЕ ВИ ИСКА тези пари ги споменават леееееееееко да ви наплашат и като гледам всички едно отгоре две отдолу и на фльонга 

Показани мнения 1 - 10 от общо 154 12345 По-стари » >|

За BGRABOTODATEL.COM

BGRabotodatel.com е сайт, в който всеки може да каже "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа". BGRabotodatel.com е сайт за тези от вас, които желаят да започнат нова работа и искат да разберат какво мислят хората, които са работили или работят в дадената фирма. Интересуват Ви привилегиите, заплата, условия на работа, уважение - тук бихте могли да получите информация за българските работодатели от "кухнята", без да се налага да поемате излишни рискове. Ако има какво да кажете за Вашата работа, дайте своето мнение, но моля, направете го тактично и искрено.
BGRabotodatel.com не участва в писането на мненията в сайта! Тези мнения изразяват само и единствено личното мнение на техните автори!

84411 мнения за 7359 фирми!