Respect - Demand it! Правилата за публикуване на мнения в БГ работадател бяха обновени. Надяваме се, вече да са по-пълни и по-ясни. Надяваме се и да бъдат четени! Естествено тези правила, в по голямата си част, се отнасят и до писането на коментари в блога.

Новите правила отразяват необходимостта от по ясна политика към зачестилите напоследък злоупотреби на потребители с дадената им трибуна за изява. За да се развива БГ работодател и за да има стойност като такава трибуна, е необходимо съответното ниво на „хигиена“ и екипът активно работи в тази насока. Държим да отбележим, че злоупотребите в темите на някои от по коментираните фирми бяха дело както на привърженици така и на опоненти.

Това е извадката от нашата страница с често задавани въпроси, отнасяща се до правилата за публикуване на мнения. Съкратена версия, с по важните от тях, се показва в страницата за въвеждане на мнение. Ето защо единствената причина, поради която някой не се е запознал с правилата за публикуване, преди да напише мнение, е тази, че не е поискал!

Уважавайте себе си, за да ви уважаваме и ние!

Пишете коментарите си така, че да не се срамувате от тях по късно. Ако избягвате дребнавите нападки и пишете по същество, мнението ви ще има по голямо влияние.

Мненията, които са написани обективно и без излишно изпадане в дребнаво заяждане, са по-стойностни за всички и най-важното – не дават елементарен повод на друг да ги обори.

Потърсете фирмата преди да пишете мнение!

Ако фирмата вече я има, а вие пишете мнение като за нова, то мнението ви ще отпадне. Ако имате забележки по информацията за самата фирма, пишете ни на info@bgrabotodatel.com

Правилото е просто. Ако фирмата я има, но вие започвате да я въвеждате отново, вместо само да добавите мнение, от една страна губите своето време, а от друга създавате затруднение на потребителите на сайта, тъй като те вероятно искат да открият цялата тема, а не само да прочетат вашето мнение- издънка.

Администраторите решават проблема, като изтриват мнението Ви. В редки случаи, на особено добре написани мнения, си правят труда да намерят оригиналната тема и да прехвърлят вашето мнение към нея. Тези случаи обаче са мнооого редки, защото хората пишещи аргументирани мнения, обикновено, съумяват да си намерят и правилното място.

Не маркирайте само -5 или само +5!

Обмисляйте добре вашите оценки. Ако слагате само екстремни оценки, мнението няма да бъде зачетено, защото ще се счита за несериозно!

Тук затягаме много контрола. Екстремните мнения, освен ако не са изключително добре обосновани, се трият!

Вашите оценки ТРЯБВА да бъдат защитени с подобаващ коментар(обяснение)

Пишете обстоятелствени коментари. постарайте се да не използвате вътрешнофирмен жаргон. Хората, които ги четат, по всяка вероятност, не са от фирмата.

Това е свързано с предходното. Когато е просто коментар без оценки сме малко по либерални.

Не се опитвайте да манипулирате оценките!

BGrabotodatel.com има методи за откримане на повтарящи се мнения и оценките от такива се нулират. Също така при констатирани тенденциозни опити за манипулация – мненията се изтриват.

Това е ново и много важно писано правило. Провокирано е от голямото разнообразие на манипулаторски похвати.
Вече имаме засечени кампании от:

• HR отдели – често дават примери как някой юноша бледен е започнал във фирмата и всичко е песен, както и няколко други стандартни роли.
  • Злонамерени индивиди – често организират чат между привидно различни потребители и се съгласяват със себеси, като оправдание да дават още мнения.
  • Кампании за подобряване на имиджа на фирмата, като всеки служител пише по едно положително мнение – естествено не съвсем по своя воля. Стилът често съдържа типови фрази, които служителите са видяли от някакъв пример. Нали не очаквате, зорлем да проявят особено творчество?
  • Кампании на конкурентни фирми – тези са труднички за откриване, но си има явни индикатори, особено в по дългосрочен план.

Политиката, при нарушения на това правило е нулиране на оценките, които са дадени. Ако мнението няма смислен текст, направо се трие.

Пишете мнението по същество!

Сайта е за работната атмосфера и трудовите условия във фирмите все пак!

Някои потребители буквално го обръщат на форум за запознанства. Мненията, които не са
за фирмата, като работодател се оставят само ако допринасят с нещо за „атмосферата“ на темата.

Пишете културно! Пишете на КИРИЛИЦА!

Ругатни и расистки изказвания няма да бъдат толерирани. Коментари съдържащи личностни нападки и цинизми ще бъдат изтривани.
Не пишете коментарите си само с главни букви.

Мненията съдържащи нецензурни, обидни или расистки елементи вече активно се трият.
Кирилицата е крайно желателна. Казано на кратко – мнение написано на шльокавица, ще бъде изтрито за далеч по малко нарушение.

Идентифицирайте се подобаващо!

Нашата позиция е, че всяко мнение трябва да баде придружено от името и фамилията на този който го е писал.
Все пак в случай, че се опясявате от репресии, ние ще уважим вашето право на анонимност.
Нередно е вменяването на мнение от чуждо име, както и използването на обидни прякори!

За нас името има по голяма тежест даже от кирилицата :)

Не използвайте мненията с рекламна цел!

Публикуването на реклами на продукти и услуги не е разрешено. Има си рекламни карета предоставяни по съответния ред.
Публикуването на връзки към трети сайтове се разрашава в крайно ограничен кръг от случаи, ако са свързани по темата, по преценка на администраторите.

Тук не е портал за обяви. Пускайте такива на съответните места.

Мненията насочени към администраторите на сайта се трият!

Ако имате какво да кажете на администраторите пишете на info@bgrabotodatel.com.
При смесване на мнение към администраторите и за работодателя е много вероятно да бъде изтрито цялото! Това е защото НЕ радактираме мнения към работодатели и не ни оставяте избор, а не защото така ни харесва!

Това е частен случай на „Пишете мнението по същество!“ по горе. Защо се трие цялото също вече би трябвало да е ясно!

Тези правила са предназначени да подчертаят ролята на БГ работадател като безпристрастна трибуна за изказване на мнения. Ние не налагаме цензура извън тези правила. Ако(когато) бъдат открити пропуски в правилата, те ще бъдат допълнени.

Ако имате градивни предложения, относно формулировката на правилата или нови такива, тук би било подходящото място да се изкажете!

Социални мрежи: Add This! del.icio.us Digg Facebook StumbleUpon български: Dobavi.com Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com