Контакти с БГ Работодател – ЧЗВ

контакт с БГ РаботодателТъй като има известно неразбиране относно нашия сайт и това как можете да комуникирате с нас при нужда, решихме да публикуваме някои обяснения по въпроса.

Първо държа да уточня, че БГРаботодател е организиран като прозрачна среда за публикуване на ревюта за работодатели/фирми и свързана с тях информация и „нормалните“ потребители няма причина да се свързват с администрацията, а просто могат да използват сайта по предназначение. За останалите потребители, обаче имаме следните, често задавани въпроси(ЧЗВ) и прилежащите им отговори, които може да спомогнат за душевния Ви мир.

Прочетете пълния текст »

Китайците имат пожелание „В интересно време да живееш дано”, а всички ние живеем и работим в периоди на неспирни реформи. Все по-често се питаме „Защо Българите не успяваме в бизнеса” ? За да отговорим от практична гледна точка на проблема, трябва да се запитаме „какво е организационна култура? – Tова са начините да разбереш, кога не бива да влизаш при шефа.
Прочетете пълния текст »

Тъй като постоянно се сблъскваме с невероятна неграмотност, относно личните свободи в нашата мила страна, бих искал да изясня някои въпроси свързани със свободата на словото като такава и как тя засяга този сайт.

Според Конституцията на Република България:

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

Прочетете пълния текст »

В българското интернет пространство съществуват десетки сайтове позволяващи ви да се оплачете от некачествени услуги или откровена измама, извършени от лица или фирми спрямо вас. Тези сайтове се развиват от години и като цяло не получават абсолютно никакво отражение в медиите, поради простата причина, че вредят на рекламодателите им. И изведнъж в националните телевизии се появяват бурни съобщения за „уникален нов сайт“, който „ще защити вашите права“ и работи „с изключителната подкрепа и участиe на Комисар Меглена Кунева“. Брях!?!?! Става дума за izlugan.com. Телевизионерите (Нова ТВ, БТВ, ТВ2,ТВ Европа и Дарик радио барабар с тях) отново откриха топлата вода и зачеркнаха историята от преди просветлението си с лека ръка. Защо ли никой не е изненадан?!?

Прочетете пълния текст »

ipotpal-laptopi-sm
Ипотпал (лаптопи наобратно) е дума, която ще се появява често в българския интернет идните 6 месеца. Причината да се среща тази дума в българското интернет пространство е, че се провежда състезание за това, кой участник ще се класира първи при търсене на думата „ипотпал“ в Гугъл(google.bg) към датата на финала(31.03.2010).

Прочетете пълния текст »

Няма правила? Винаги съм се дразнил на хора, които сами си пречат. По принцип, всеки, който нарушава „правилата на играта“, пречи на себе си и на останалите да участват.
В общество, базирано на взаимозависимост, без правила – няма основа за предвидимост, без предвидимост – няма планове и инвестиции(в тези планове) и без тях – няма „бъдеще“. Или казано накратко: Без правила – няма условия за цивилизация. Българите станахме свободни, решихме, че няма правила, че са старомодни и че „не са за нас“.
Е, до тук успешно доказваме варварски похвати, вече 20 години… Състезание нямаше, поради дисквалификация на участиниците, защото „не харесали“ правилата… На печелившите служебно – да им е честито!…
Прочетете пълния текст »

Рецесионен КрузоПопаднах на интересна анкета на dir.bg на тема:

Как очаквате да се промени икономическото ви състояние през следващите 3 месеца?

Възможните отговори са следните:

a) положително; b) отрицателно; c) без промяна

След това се дава възможност да въведете основни данни за демографско определение(пол,възраст,доход,позиция,отрасъл). Анкетета е професионално направена и нямам основание да се съмнявам в нейната представителност.

Това, което наистина ме изненада, са резултатите: 50-55% от участвалите очакват през следващите 3 месеца финансовото им състояние да се подобри и само по-малко от 20% смятат, че кризата съществува. Също така, крайно интересно ми се видя, че разликите между различните групи отговорили са незначителни.

Прочетете пълния текст »

crying-baby-doll-2Преди малко повече от осемнадесет години, взе че ни сполетя демокрация. Всички станахме свободни, ей така, изведнъж… Е да, ама не съвсем!

Прочетете пълния текст »

Как го правят в Сингапур!

В 4 часа следобед, когато почти всички служители са в офиса (приблизително 5000), пожарната аларма е активирана. Както обикновено целият офис е евакуиран в рамките на 3 минути и всички служители се събират извън офиса. Минават 10 минути …………. минават още 5 минути …………. и още 5 минути.
Прочетете пълния текст »

Протестът, проведен днес(14.01.2009), без ясна цел и формулировка, за мен поне носеше смисъла на „разбуждане“ на обществото и показване на воля за живот … по-добър живот. Все пак прагматичните цели са крайно желателни в такива мероприятия, за да не се губи фокусът на протеста и целта „референдум“ си струва да се обмисли.

Прочетете пълния текст »

граждански протестПокрай приближаващия, широко обсъждан онлайн, обединен граждански протест изникна интересния въпрос за отношенията с работодателя Ви, ако искате да участвате.

Някои изказаха мнения, че работодателите няма да загубят, кой-знае-колко-много от това, че някои служители може да протестират в работен ден. Може и така да е … но първо, това трябва те да си го решат и второ, далеч по-важен е принципа и личния избор.

Ако някой получава трудово възнаграждение или друга компенсация за времето, през което „протестира за граждански принципи“, нещо определено не е наред с логиката. Ами ако му хареса? Всяка седмица на протест с приятелите? Аз бирата – ти пържолите?

Прочетете пълния текст »

Bad newsВ последните дни се натъкнахме на няколко опита за очерняне на фирми. Тъй като, специално в случаите, за които говоря, няма някакви специфични индикации да са от служители на въпросната фирма, е логично да заключим, че това е дейност на конкурентна организация. Прочетете пълния текст »

Respect - Demand it! Правилата за публикуване на мнения в БГ работадател бяха обновени. Надяваме се, вече да са по-пълни и по-ясни. Надяваме се и да бъдат четени! Естествено тези правила, в по голямата си част, се отнасят и до писането на коментари в блога.

Новите правила отразяват необходимостта от по ясна политика към зачестилите напоследък злоупотреби на потребители с дадената им трибуна за изява. За да се развива БГ работодател и за да има стойност като такава трибуна, е необходимо съответното ниво на „хигиена“ и екипът активно работи в тази насока. Държим да отбележим, че злоупотребите в темите на някои от по коментираните фирми бяха дело както на привърженици така и на опоненти.

Прочетете пълния текст »

Мащабни реформи по БГ Работодател

По сайта се правят множество реформи с цел подобряване на достъпа четимоста и „хигиената“ на материалите.

Във връзка със зачестили мнения с непремерено и нецензурно съдържание днес бяха променени правилата на БГ работодател за публикуване на мнения, като целта е максимална прозрачност и да не се допуска изпадане в областа на обидите. В последните два месеца бяха направени множество промени по сайта и вече има политика мнения да не се редактират като практика. Също при всякакви обиди и личностни нападки мненията ще се трият. Днес бяха изтрити над 400 мнения нарушаващи правилата в някои от най активните фирми в сайта.

Екипът работи по множество подобрения планирани в близко бъдеще, но се наложи да избързаме с мерките за затягане на хигиената, поради явни злоупотреби на някои потрабители и претенции на други, че сме манипулирали негативния/позитивния вот за някои фирми. Истината е, че мнения се трият единствено ако има нарушение на нашите правила за публикуване а не по други „конспиративни“ причини.

Здравей, свят!

Това е първата публикация в блога на БГ Работодател. Тук ще се публикуват новини и коментари засягащи тематиката на сайта. Накратко тук е мястото където редакторът(админа) ще си изказва мнението.

  

Календар

февруари 2015
П В С Ч П С Н
« окт    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728